Dodaj do ulubionych

Janiszewski odchodzi z Radia Lublin

06.10.06, 00:13
To ja to dla ciebie gra radio pruszek...
zrobiliście z radia pisuar z antenką ot co...
Montusiewicz spływa wazeliną proszę uważać można się zabrudzić
Obserwuj wątek
    • Gość: mani Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:23
      Janiszewski kto to jest to pewnie facio co bełkocze podczas muzyki jak naćpany.
      Niech spad i tak zawsze wyłączam radio L. jak on bełkota w psitko....czas na
      odpoczynek dla dziadków radiowych... daj pracę innym młodym pacanku

• Gość: itp itd Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.telprojekt.pl 06.10.06, 00:56
        mani.....chyba nie wiesz co mówisz.. głos Jerzego Janiszewskiego jest jednym z
        najbardziej rozpoznawalnych, wspaniałych głosów radiowych obok Kaczkowskiego,
        Manna czy Niedźwieckiego. Ty pewnie z takich co chcieliby młodych pseudo
        didżejów którzy nie mają bladego pojęcia o muzyce i puszczają chłam z
        komputerowej playlisty.. ewentualnie jakiegoś pisowskiego szczekacza..
        • Gość: lavazzon Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.cable.mindspring.com 06.10.06, 06:32
          przyglupy jak mani,czy manio nie maja pojecia co to jest radio,GLOS
          radiowy,lata praktyki!!!! JUREK na twoich plytach sprowadzanych z zachodu
          wychowalo sie pre pokolen!!ale debil mani jezdzi na stadion X-lecia slucha
          disko polo i wciga mentosy nosem!!! JUREK szacunek dla twojej decyzji i
          pozdrowienia z nowego jorku,lecz nie z grynpointu!!!!Janisz trzymaj sie!!!-
          lavazzon
          • aron2004 Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin 07.10.06, 08:59
            mogłaby go wziąć jakaś prywatna stacja i reaktywować Barachołkę. Ech to były
            czasy...
        • Gość: frugo Janiszewski odchodzi z Radia Lublin-może już czas IP: *.eranet.pl 06.10.06, 15:30
          Głos ma, no i co z tego? Znam parę osób pracujących w RL (od lat kiedy były inne
          rządy). Oni się Janiszewskiego boją. Nikt w RL go nie lubi bo jest arogancki.
          Poprzedni zarząd radia ciągle się uginał i przymykał oczy na jego wyskoki a ten
          widocznie nie chce. Nawet długoletni znajomi jak Cugowski nie będą bronić
          Janiszewskiego.
          • Gość: bigda Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin-może już IP: 89.78.17.* 06.10.06, 23:08
            JEST DOKŁADNIE TAK JAK MÓWISZ!
    • Gość: Stary słuchacz Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.orange.pl 06.10.06, 06:38
      Kolego cugowski zobacz jak zachowuje sie NORMALNY CZŁOWIEK JANISZEWSKIM zwany.
      Brawo PANIE JURKU ale szkoda jak nie wiem co. Grupa PINK FLOYD zawsze będzie mi
      sie kojarzyła z PANA AUDYCJAMI.
    • Gość: Kazio Partyjna radio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 07:32
      Brawo Panie Jurku, takie radio trzeba bojkotować.
    • Gość: o w mordę! Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.devs.futuro.pl 06.10.06, 07:40
      Panie Jurku!!!!!!!!!!!
      Niech mi pan tego nie robi po 30 latach znajomości!!!!! (Ja Pana znam Pan mnie
      wcale, ale robił Pan między innymi muzykę w styczniu 1982 na mojej studniówce w
      Unii razem bodaj z Zeliszewskim)
      Te barany rządzące niedługo się skończą, to jedna z rzeczy których się
      nauczyłem w życiu zawodowym. A muzyka którą Pan nam niezwykle smakowicie
      serwuje jest WIECZNA (no prawie). RL jest OSTATNIM RADIEM które gra w Pana
      audycjach porządną muzykę a po zamilknięciu Kaczkowskich, Mannów, kosińskich i
      Chojnackich jest Pan właścicielem NAJLEPSZEGO RADIOWEGO GŁOSU W POLSCE!!!
      Niech Pan zostanie a Pański przyjaciel Cugowski niech pogoni tych Wandali i
      zrobi Pana prezesem RL.
      200 lat życia i 300 lat pracy w RL!!!!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: D. Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.inteligo.com.pl 06.10.06, 10:53
        Na szczęście Kaczkowski, Mann i inni weterani nadal nadają dobrą muzykę w
        Trójce.
      • Gość: bigda Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 89.78.17.* 06.10.06, 23:09
        zastanów się człowieku, co ty pier.....!!!
        • Gość: bigda Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 89.78.17.* 06.10.06, 23:14
          ... to byo oczywiście go gościa: o w mordę!
    • Gość: Esprit Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 87.246.214.* 06.10.06, 08:28
      Jest mi przykro z tego powodu, że publiczne radio traci swoich najlepszych
      pracowników. Panu Janiszewskiemu chciałam podziękować za piękne audycje i
      przypominanie słuchaczom, że historia muzyki nie zaczęła się od Dody czy
      Mandaryny. A obecną ekipę przeczekamy, polecą ze stołków szybciej niż to się im
      wydaje.
      • Gość: Słuchacz Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.lublin.mm.pl 06.10.06, 11:08
        to straszne co sie dzieje.Ludzie którzy mówią że Pan Janiszewski powinien
        odejsc z RL tak naprawde sami nie wiedza o czym mowia.Dla nich swiat kreci sie
        wokol radia Eska,a o prawdziwej muzyce nie maja pojecia.Niestety internet to
        takie mejsce gdzie byle prostak moze wyrazic swoja (pseudo)opinie!
        • leniak Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin 06.10.06, 12:23
          wolnośc wypowiedzi w internecie akurat nie jest zła, natomiast sytuacja w
          której radio traci pracowników ponieważ polityka a właściwie chęć przypodobania
          się władzy jest ważniejsza niż jakość programu jest zła, PiS po prostu odzyskał
          Radio Lublin i teraz kto wie może RL będzie retransmitować program RM?
          Tym że odchodzi Janiszewski zmartwią się może słuchacze którzy nie oczekują że
          muzyka będzie ideologicznie zaangażowana ale są i tacy którzy chcą czegoś
          odwrotnego i oni się zapewne ucieszą...
          może wypowie się aron? to zobaczycie o co mi chodzi...
    • Gość: gość krzyżyk na drogę IP: *.eranet.pl 06.10.06, 15:34
      Tylko niech najpierw odda to co zarobił na robieniu prywatyw publicznym radiu.
    • Gość: Boss Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 83.68.211.* 06.10.06, 20:25
      Brawo !
      Wreszcie ten drobny pijaczek z Czechowa odejdzie z RL.
      Czas na mlodych i nie zwiazanych z komuna !
      • Gość: Yonk Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 62.233.130.* 06.10.06, 20:54
        Za komuny nie chciał puszczać punk rocka, pamiętam taką relację z koncertu
        Hymenu i Red Star z Chmielaków 85 w której stwierdził że powinni iść na ulicę a
        nie grać koncerty. Dla mnie archaiczny sposób traktowania muzyki only Budka or Bajm
      • Gość: mleko bardzo chude Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin - szkoda! IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 06.10.06, 21:07
        Czas na mlodych... PiS-iorkow?
        Oni chcieliby z calej Polski
        zrobic teraz jeden wielki PiS-uar!
    • Gość: weteran Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 83.238.59.* 06.10.06, 21:33
      Czuję się weteranem RL i zawsze z uznaniem oceniałem zaangażowanie Jurka w to
      co robił. A robił to w lubelskim radio bardzo dobrze! Swego czasu jego nocna
      audycja pt."Barachołka" ustanowiła rekord popularności wśród słuchaczy. No, ale
      to się nie liczy w momencie, kiedy do publicznego radia wkracza "podwórkowa
      polityka". Zepsuć coś bardzo łatwo, poprawić znacznie trudniej. Z niepokojem
      obserwowałem to psucie przez "politruków PiS" Radia Lublin, którego nie
      zmanipulowała nawet niegdysiejsza "jedynie słuszna partia"
      • zielony_mroowek Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin 06.10.06, 23:26
        Też lubię Janiszewskiego, ale na pewno nie za "Barachołkę"
        • carrera4 Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin 06.10.06, 23:39
          Niedługo będzie tak, że nawet babcie klozetowe będą karane za niewłaściwie
          postawiony krzyżyk w czasie wyborów.
          • Gość: szacunek Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 00:38
            Uczciwy człowiek - nie powinien!
            Wolny - nie musi!
            Wolny i uczciwy - nie może
            Zadawać się z chołotą!
            • Gość: bosman Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.lublin.mm.pl 08.10.06, 15:24
              ładnie to powiedziałaś(eś). Szkoda P.Jerzego.
    • Gość: RADIO LUBLIN Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: 195.205.36.* 07.10.06, 15:22
      Oświadczenie radekatora Jerzego Janiszewskiego w sprawie artykułu znajduje się
      na stronie www.radio.lublin.pl
    • mv234 Co tam Janiszewski, wole Radio eR ! 07.10.06, 17:01
      Panowie, o czym my tu mowimy..? W radiu L jest tak wiele do zmiany, ze gej...
      Wystarczy wlaczyc ta fale... Ja od kilku miesiecy slucham lubelskiego radia eR i
      jestem bardzo zadowolony! Dobra, optymistyczna muzyka, mlodzi ludzie, ciekawe
      tematy, informacje z terenu na bierzaco... Co chciec wiecej!

Po co sluchac staroci, lepiej posluchac cos z ikra - radioe eR, 87,9 FM!

Piort B.
      • Gość: bosman Re: Co tam Janiszewski, wole Radio eR ! IP: *.lublin.mm.pl 08.10.06, 15:26
        "starocie" to muzyka a to co ty nazywasz czymś "z ikrą" to łomot i bełkot.
      • Gość: bigda Re: Co tam Janiszewski, wole Radio eR ! IP: 89.78.17.* 12.10.06, 00:44
        No, ale żeś człowieku dowazelinił!!!
        RL, to po prostu PRL (tyle że bez P) - stara sflaczała i kontrprofesjonalna zgraja, która w ogóle nie robi postępów. Włącz sobie koncert życzeń, ta muza, te klimaty - niezmienne od lat. Albo to nieznośne moralizatorstwo i rezonerstwo "doświadczonych" redaktorów, którzy zarabiją krocie i mają się za niewiadomo kogo. Z kolei w eR podobno straszliwie pomiatają ludźmi wg zasady - wycisnąć ile się da i won. Słyszł ktoś coś może??? - mateusz
    • sebass3 Oświadczenie redaktora Jerzego Janiszewskiego 07.10.06, 17:47
      Oświadczenie redaktora Jerzego Janiszewskiego dotyczące artykułu znajduje się
      na stronie www.radio.lublin.pl
      • leniak Re: Oświadczenie redaktora Jerzego Janiszewskiego 07.10.06, 20:49
        oraz w dzisiejszej gazecie ale tylko w papierowej wersji...

(a przy okazji tekstu o. Dostatniego o perypatetykach też nie ma w opiniach -
        CZEMU nie ma???????? - co?, to jest facet który naprawdę mądrze pisze choć
        ksiądz) ale ad rem ... zacytuję:

"Przyznaję, że ze zdziwieniem przeczytałem w lubelskiej prasie, że odchodzę lub
        podobno zostałem usunięty z Radia Lublin. Mało ze zdziwieniem, mocno
        zdenerwowała mnie ta manipulacja...
        Od 4 października jestem na obowiązkowym (tz. zaległym) urlopie wypoczynkowym.
        Chcę nadal pracować dla Radia Lublin, które jest od 40 lat z przerwami, moim
        pierwszym domem, co bardzo nie podoba się mojej żonie. Nikt z Kierownictwa
        Rozgłośni nie sugerował nawet zwolnienia. Jednocześnie dodaję, że przyjęty
        program zmian antenowych (nie wchodzę w organizacyjne, bo nie znam się na tym),
        rokuje duże nadzieje na przyszłość (chyba, że się mylę). Jedno chciałbym bardzo
        że w "moim" radiu wszyscy mają szansę, co - tak mi się wydaje - gwarantuje
        Prezes Deckert. To po prostu dobry manager.
        Jerzy Janiszewski
        (cyt. dosłownie z pisma odręcznego"

wypada zatem zapytać oc biega panie Janiszewski? Pan protestuje czy pisze
        barachołkowy panegiryk Deckertowi? bo to zmienia nieco obraz Pana...
        nie mniej Radio Deckert (dawne Lublin) to już nie moja stacja...
        • Gość: bosman Re: Oświadczenie redaktora Jerzego Janiszewskiego IP: *.lublin.mm.pl 08.10.06, 15:29
          fiut jeden wie o co w tym wszystkim chodzi. A muzyki "puszczanej" przez
          P.Jerzego lubię słuchać.
    • Gość: bedford Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:26
      Brawo, Jurek! Za odwagę wyrażania opinii, za całokształt ducha i za przyjemności
      muzyczne, jakie nam dajesz.
    • Gość: Gość Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 15:11
      No to już nie słucham Radia L!!!
    • leniak Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin 14.10.06, 14:39
      to jak wiadomo może już coś o Janiszewskim odchodzi czy stoi i stać pragnie
      przy Deckercie?
    • Gość: Jagoda Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:30
      A skąd wiecie, że to o te "trole" chodzi?. Niech żyje wolność do wyrażania
      poglądów. A skąd wiecie, że o Tego właśnie Rajmunda chodziło?. Ja mam 70 lat i
      pamiętam tamte czase, które właśnie mi "te" czasy przypominają. A miało być tak
      byczo.
    • Gość: WW Re: Janiszewski odchodzi z Radia Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:49
      Janiszewski, byłeś lat temu parę na Kopcu w Krakowie...
      Nic sie nie nauczyłeś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka