silverstone 27.03.03, 13:54 Ladny tekscik poprosze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilja Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 27.03.03, 14:03 Luuuuuulaaaaajże Silverstuuuuuniu..........mojaaaa perełko..... Zara, to nie te święta chyba.........:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 14:06 dzik jest dziki ,dzik jest zly, dzik ma bardzo ostre kły kto spotyka w lesie dzika ten na drzewo szybko zmyka :) tak mi sie przypomiało Odpowiedz Link Zgłoś
vanilja Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 27.03.03, 14:09 A tak w ogóle Silver, to czemu ty chcesz spac o 14?.... Z nocnej zmiany w hucie wróciłas czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone nie nie nie nie nie 27.03.03, 14:34 Ja chce prawdziwa kolysanke z prawdziwym tekstem! Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: nie nie nie nie nie 27.03.03, 15:23 Śpij srebrny kamyczku na wrzosowym patyczku cukrowa wata niech ci się wyśni Jaśminy i malwy pęczki konwalii plantacje truskawek, ciepłe dni Rozgrzana polanka bielutka sasanka i chmurki zwinięte w baranki Oddychaj głęboko z ustami szeroko na słońce języczkiem wpatrzone jak mucha ci wpadnie zakasłasz nieładnie za późno, sen prysnął, marzenia ze snu uwolnione... Pozdrówka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone o jejciu Lodbrok !!!! :))))) 27.03.03, 15:29 Czy moge juz schowac jezyk? ;) Cudowna kolysanka, cudowna...... I tylko dla mnie.... lodbrok napisał: > Śpij srebrny kamyczku > na wrzosowym patyczku > cukrowa wata niech ci się wyśni > > Jaśminy i malwy > pęczki konwalii > plantacje truskawek, ciepłe dni > > Rozgrzana polanka > bielutka sasanka > i chmurki zwinięte w baranki > > Oddychaj głęboko > z ustami szeroko > na słońce języczkiem wpatrzone > > jak mucha ci wpadnie > zakasłasz nieładnie > za późno, sen prysnął, marzenia ze snu uwolnione... > > Pozdrówka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone a to jedna z moich ulubionych.... chrrrrrrrrr.... 27.03.03, 15:35 SENNA KO¸YSANKA Kolysanka Kolysanka slodka Kolysanka Spij, malenki Po troszeƒku, do bialego ranka Kolysanka, kolysanka Senna kolysanka Niebo cale sie zamknelo I ty oczka zamknij Kolysanka Kolysanka cicha Kolysanka Na bielutkich przescieradlach W puchowych poslankach Kolysanka, kolysanka Sliczna kolysanka Rózowiutkie maciupinko Jak sloneczka ziarnko Kolysanka Kolysanka senna Kolysanka Schowaj sie pod powiekami W snu glebokiej jamce Kolysanka, kolysanka Nocna kolysanka Naokolo cala ciemnosc Kladzie sie do spanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: a to jedna z moich ulubionych.... chrrrrrrrr IP: *.resetnet.pl 27.03.03, 22:25 Szczególnie jak Prońko śpiewa nie? :) silverstone napisała: > SENNA KO¸YSANKA > > Kolysanka > Kolysanka slodka > Kolysanka > Spij, malenki > Po troszeƒku, do bialego ranka > Kolysanka, kolysanka > Senna kolysanka > Niebo cale sie zamknelo > I ty oczka zamknij > > Kolysanka > Kolysanka cicha > Kolysanka > Na bielutkich przescieradlach > W puchowych poslankach > Kolysanka, kolysanka > Sliczna kolysanka > Rózowiutkie maciupinko > Jak sloneczka ziarnko > > Kolysanka > Kolysanka senna > Kolysanka > Schowaj sie pod powiekami > W snu glebokiej jamce > Kolysanka, kolysanka > Nocna kolysanka > Naokolo cala ciemnosc > Kladzie sie do spanka... > > > Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: a to jedna z moich ulubionych.... chrrrrrrrr 28.03.03, 11:07 To z Muminkow :) Gość portalu: Izis napisał(a): > Szczególnie jak Prońko śpiewa nie? :) > silverstone napisała: > > > SENNA KO¸YSANKA > > > > Kolysanka > > Kolysanka slodka > > Kolysanka > > Spij, malenki > > Po troszeƒku, do bialego ranka > > Kolysanka, kolysanka > > Senna kolysanka > > Niebo cale sie zamknelo > > I ty oczka zamknij > > > > Kolysanka > > Kolysanka cicha > > Kolysanka > > Na bielutkich przescieradlach > > W puchowych poslankach > > Kolysanka, kolysanka > > Sliczna kolysanka > > Rózowiutkie maciupinko > > Jak sloneczka ziarnko > > > > Kolysanka > > Kolysanka senna > > Kolysanka > > Schowaj sie pod powiekami > > W snu glebokiej jamce > > Kolysanka, kolysanka > > Nocna kolysanka > > Naokolo cala ciemnosc > > Kladzie sie do spanka... > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: a to jedna z moich ulubionych.... chrrrrrrrr 31.03.03, 13:32 silverstone napisała: > SENNA KO¸YSANKA > > Kolysanka > Kolysanka slodka > Kolysanka > Spij, malenki > Po troszeƒku, do bialego ranka > Kolysanka, kolysanka > Senna kolysanka > Niebo cale sie zamknelo > I ty oczka zamknij > > Kolysanka > Kolysanka cicha > Kolysanka > Na bielutkich przescieradlach > W puchowych poslankach > Kolysanka, kolysanka > Sliczna kolysanka > Rózowiutkie maciupinko > Jak sloneczka ziarnko > > Kolysanka > Kolysanka senna > Kolysanka > Schowaj sie pod powiekami > W snu glebokiej jamce > Kolysanka, kolysanka > Nocna kolysanka > Naokolo cala ciemnosc > Kladzie sie do spanka... > > > niezłe jaja,droga Silver - gdy przeczytałem tytuł twego topiku, postanowiłem tę właśnie kołysankę ci zaspiwać.. ale mnie ubiegłaś :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: o jejciu Lodbrok !!!! :))))) 28.03.03, 06:56 Oczywiście, że specjalnie dla ciebie:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K...... Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 20:36 Drzewa bez lisci, kwiaty bez woni, Daj mi odpoczac na twojej dloni. Kwiaty bez woni,drzewa bez lisci, Niech mi sie zdaje, ze rzeczywiscie. Uwiedly kwiaty, uwiedly drzewa, Niech juz naprawde,nikt sie nie gniewa. Drzewa uwiedly,lato len przedzie, Niech mi sie zdaje,ze tak juz bedzie. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> DO poduchy karaluchy ,weze ,zmije ,krokodyle.Pod pierzyna setke jezy a os wscieklych drugie tyle . >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.lublin.mm.pl 27.03.03, 22:12 Śpiiij mój synku, mójjj murzynku........hej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.resetnet.pl 27.03.03, 22:28 Ach śpij kochanie jesli gwiazdkę z nieba chcesz dostaniesz Wszystkie dzieci nawet złe pogrążone są we śnie a TY jedna tylko nie Aaa aaa były sobie kotki dwa Aaa aaa szarobure szarobure obydwa Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Dam Ci kolysanke.... 28.03.03, 11:10 Autor Nieznany ale bardzo ladna.... Dam Ci kolysanke na dobranoc Dam Ci kolysanke niewyspiewana Dam Ci kolysanke,ktora jest prawdziwa Dam Ci kolysanke wiecznie zywa Dam Ci melodie sposrod gwiazd Dam Ci to,co mi w duszy gra Te piesn czarodziejska Poplyniesz wraz ze mna w aksamitna noc Poznasz zaczarowanych melodii moc A kiedy swit nas zlapie w tej podrozy To wtedy wroce z toba,ze snu sie zbudzisz Wybrzmi sie melodia sposrod gwiazd Umilknie to,co mi w duszy gra Ta piesn czarodziejska Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Dam Ci kolysanke.... 28.03.03, 11:14 Bardzo ładne Silver, baaaardzo ładne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone To teraz bedzie jeszcze ladniej :) 28.03.03, 11:18 "Kolysanka dla Okruszka" Królu mój, ty spij, ty spij a ja, królu mój, nie bede dzisiaj spal. stam, bedziesz mial dorosla dusze, kiedys tam, kiedys tam... Ale dzis jestes maly jak okruszek, który los rzucil nam. Skarbie mój, ty spij, ty spij a ja, skarbie mój, do snu Ci bede gral. Kiedys tam, bedziesz spodnie mial na szelkach, kiedys tam, kiedys tam... Ale dzis jesteÊ maly jak muszelka, którà los zeslal nam. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: To teraz bedzie jeszcze ladniej :) 28.03.03, 11:31 Seweryn Krajewski... Nawet pamiętam teledysk (o ile można tak powiedzieć). Rzeczywiscie ładne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone a teraz cos perfect :) 28.03.03, 11:37 "kolysanka dla nieznajomej" Gdy nie bawi cie juz swiat zabawek mechanicznych Kiedy dreczy cie ból Niefizyczny Zamiast sluchaç bzdur Glupich telefonicznych wrózek zza siedmiu mórz Spytaj siebie czego pragniesz Dlaczego klamiesz ze mialas wszystko Gdy udajac ze spisz W glowie tropisz bajki z gazet Kiedy nie chcesz juz sniç Cudzych marzen Boso do mnie przyjdz I od progu bezwstydnie powiedz mi czego chcesz Sluchaj jak dwa serca bija Co ludzie mysla - to nieistotne Kochaj mnie Kochaj mnie Kochaj mnie nieprzytomnie Jak zapalniczka plomien Jak sucha studnia wode Kochaj mnie namietnie tak Jakby swiat sie skonczyc mial Swoje miejsce znajdz I nie pytaj czy taki uklad ma jakis sens Sluchaj co twe cialo mówi W milosnej studni juz nie utoniesz Kochaj mnie Kochaj mnie Kochaj mnie nieprzytomnie Jak slucha studnia wode Kochaj mnie Kochaj mnie Jak ksiezyc w oknie smiej sie i placz Pojmiesz po co zyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
vanilja Kołysanka od Vanilji......... 28.03.03, 11:23 Nie bój się, ukołyszę Cię do snu..... Żaden ruch, żaden duch, żaden szmer nie zbudzi Cię ze snu..... Będę blisko, Ty mnie przecież znasz Będę czule tulić Twoją twarz Będę zawsze chronić Cię Nie dam snom złym wyrwać Cię ze snu....... Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: Kołysanka od Vanilji......... 28.03.03, 11:28 Cudowna cudowna... Zabieram ja stad! :) vanilja napisała: > Nie bój się, ukołyszę Cię do snu..... > Żaden ruch, żaden duch, żaden szmer > nie zbudzi Cię ze snu..... > Będę blisko, Ty mnie przecież znasz > Będę czule tulić Twoją twarz > Będę zawsze chronić Cię > Nie dam snom złym wyrwać Cię ze snu....... > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kołysanka dla Joanny 28.03.03, 11:37 Taki tytuł nosi ten utwór :) Zanim mi sen na oczy spłynie Moje myśli szybują przez lufcik Żeby cię ujrzeć w ową chwilę Gdy włosy czeszesz przed lustrem A kiedy zaśniesz w ciepłej pościeli Zmęczone długim przelotem Jak ptaki głowy w skrzydła wtulają Patrząc na sen twój spokojny Niech ci się przyśnią pory roku Niech grają we śnie twoim i tańczą Jesień prężąca liście do lotu Lato w upale słonecznym A jeśli zima, to w śniegu cała Wiosna w miłków wiosennych łąkach Śpij, moje myśli nad tobą czuwają Na parapecie za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Re: Kołysanka dla Joanny 28.03.03, 11:38 dziwnie trafiona hihi.... Bardzo mi sie podoba, barrrrrrrrdzo....... lucy_z napisała: > Taki tytuł nosi ten utwór :) > > > Zanim mi sen na oczy spłynie > Moje myśli szybują przez lufcik > Żeby cię ujrzeć w ową chwilę > Gdy włosy czeszesz przed lustrem > > A kiedy zaśniesz w ciepłej pościeli > Zmęczone długim przelotem > Jak ptaki głowy w skrzydła wtulają > Patrząc na sen twój spokojny > > Niech ci się przyśnią pory roku > Niech grają we śnie twoim i tańczą > Jesień prężąca liście do lotu > Lato w upale słonecznym > > A jeśli zima, to w śniegu cała > Wiosna w miłków wiosennych łąkach > Śpij, moje myśli nad tobą czuwają > Na parapecie za oknem > Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Kołysanka dla Joanny 28.03.03, 11:47 Pięknie Lucy_z!!! Jam bardzo wrażliwy na takie klimaty...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Kolysanka afrykanska :) 28.03.03, 12:09 Nie wiem kto jest autorem, ale lubie go :))) KOlYSANKA AFRYKANSKA Byl szaman raz gdzie buszu glusz i malpa, która z rana ujelo po-dobienstwo usz* szamana do pawiana Szaman by chlop co znaku "stop" bynajmniej nie uwazal wiec strój tip-top i w jednej z szop powlókl jà do oltarza Wy ludzki ród, co w kazdej z ód weszycie slad tragedii prózny wasz trud, tubylcy "nude" bynajmniej ich nie zjedli. Nie zezarl ich zbój Krwawy Zdzich czy inna Barracuda nie zjadl ich lew, nie zwolnil szef zzarla ich straszna nuda Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Kolysanka dla Joanny II 28.03.03, 12:37 Obie są autorstwa Wojtka Bellona:) Gdy śpisz obca lampy światłu W półmroku rozgrzanej pościeli Moje pióro twoje rysy kreśli Słowami tworzonymi pomału Jakże nazwać nad którą się czuwa Ciepła garść w oprawie uśmiechu Każde słowo innych słów jest echem A z nowymi idzie jak po grudzie Gdy drzwi zostawiasz otwarte Dla szorstkich zapachów drogi Pomna nocy leżących odłogiem I wciąż pytań bezsennych czy warto Jakże nazwać nad którą się czuwa Ciepła garść w oprawie uśmiechu Każde słowo innych słów jest echem A z nowymi idzie jak po grudzie Gdy myśl zmęczona w pół drogi W dom zawita o stacji tysiąc Daj jej chwilę przy tobie odpocząć Bo ta myśl ciągle myśli o tobie Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Kolysanka dla Joanny II 28.03.03, 12:50 21 marca przypadał światowy dzień poezji. Miałem nawet założyć wątek na ten temat ale mnie akurat nie było. Ale jak widzę, mimochodem liryczność naszego forum stała się faktem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Kolysanka dla Joanny II IP: 80.51.249.* 28.03.03, 12:55 Kołysanki to powinny być chyba śpiewane na wątku o bezsenności aby co poniektórym łatwiej było zasnać :) Ps. Ronja wyjechała pewnie dlatego koncerty na tym wątku chwilowo zawieszone, mam nadzieję, że kolejny koncert odbędzie się po jej powrocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Na popoludniowa drzemke....... 28.03.03, 13:30 "Kolysanka dla Patryka" Jeszcze bedzie taki dzien Kiedy reka dotkniesz nieba Jeszcze bedzie taki dzien Jeszcze bedzie ale teraz Musisz poznac wszystko co Pod stopami twymi jest Miekka trawe chlodna rose Twarda ziemie cieply deszcz Jeszcze bedzie taki dzien Kiedy spojrzysz w oczy gwiazdom Lecz na razie synku moj Rozchylimy paki kwiatom Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Na popoludniowa drzemke....... 28.03.03, 14:55 Kołysanka to raczej nie jest, ale motyw snu występuje jak najbardziej:-)) Krezus Bogactwem moim stelaże lat niteczki przeżywanych tęsknot wyimaginowany świat poezji niezatarte piętno Spokojny sen o Walhalli duszy bezdroża poboczy odmęty miłosnej fali i ciepłe siwe oczy Pod przepoconym płaszczem planety ciągle nas coś fatamorgani sprzedano już wszystkie bilety jedziemy na gapę kochani... Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone ale mi sennie wiosennie..... 28.03.03, 16:29 chrrrrrrrrr.......... :))) ach usnac sobie tak na hustawce na leniwym sloneczku... lekki wiaterek i to rozbrajajace ciepelko... kiedy to lato przyjdzie, no kiedy?! lodbrok napisał: > Kołysanka to raczej nie jest, ale motyw snu występuje jak najbardziej:-)) > > Krezus > > Bogactwem moim stelaże lat > niteczki przeżywanych tęsknot > wyimaginowany świat > poezji niezatarte piętno > > Spokojny sen o Walhalli > duszy bezdroża poboczy > odmęty miłosnej fali > i ciepłe siwe oczy > > Pod przepoconym płaszczem planety > ciągle nas coś fatamorgani > sprzedano już wszystkie bilety > jedziemy na gapę kochani... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: ale mi sennie wiosennie..... IP: *.resetnet.pl 29.03.03, 19:22 "Kołysanka dla Tesi" Takie jasne oczy masz, nie znasz ciemnych barw, pytasz skąd jest tyle gwiazd, chcesz już odkryć cały świat Jednym słowem zmieniam ci groźną burzę w żart. Teraz słodko śpij. Takie małe uszka masz, nie potrzeba wielkich słów, bezgranicznie ufasz mi - że to nie był żaden wilk. Jedną miną zmieniam łzy w głośny śmiech. Teraz słodko śpij.... Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone A teraz pelna klasyka :) 31.03.03, 11:49 Pora na dobranoc Bo juz ksiezyc swieci Dzieci lubia Misie Misie lubia dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Tym razem nie będę śpiewać.... IP: *.resetnet.pl 31.03.03, 22:11 Wieczorną porą za oknem noc błyszczący brokat ze swoich kieszeni rozsypała na czarny nieba koc gdzie blady księżyc broszą się mieni. Zmęczona lampka mruga powieką, po ścianach senny włóczy się cień i wielką szafę już oczy pieką, dawno śpi dywan ten stary leń. Kolorowe sny śni poduszka, po kątach legł wyczerpany kurz i miękkie kapcie chrapią spod łóżka, więc na co czekasz, też zaśnij już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Kołysanka dla Zuzanny- Apolinary Polek IP: *.resetnet.pl 31.03.03, 22:28 Kołysankę piszę Tobie wiecznym piórem kołysankę na dwa kotki szarobure niech nie widzi Twoja postać tego świata lecz w ramionach moich wyczekuje lata zamknij oczy śpij kołysankę śpiewam Tobie jaką umiem kołysankę dla uspokojonych sumień taką żeby była warta Twoich snów żeby trwała aż się zobaczymy znów zamknij oczy śpij choć powietrze przesycone nienawiścią chociaż zły i zimny wiatr przenika wszystko pomyśl o księżycu który kulką w Twojej dłoni tak jak nasza prawda nisko się pokłonił naszym sercom w nocnej ciszy podczas snu kiedy całą wiarę powierzyłem mu śpij wśród moich myśli pluszu pośród nieprzebytej głuszy swoich spraw bądź nie znikaj w rozkojarzeń bramach wszystko to się zdarzy co się zdarzyć ma - Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 31.03.03, 22:52 Nie umim. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
ziedrzec Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 01.04.03, 07:25 "W latarnianej światła plamie Na nocnym kałuży niebie Sunie nie oparty o nic Księzyca bochen lepko Usmiechem do Ciebie znaczonym W gęstwinie myśl mroczna mamrocze cierpko Mięciutką zwe wzruszenia dłonią Zasmuceń, roztkliwień, lęków Więc zanurz swą zajaźń w odmęty harmonii i złoży Ci ona ofiary przebłogo sławiony ów prześwit swawolnej prostoty obmyje czystośc i zniknie słowo. A potem... Wypłyną Twe myśli - papierowy okręt w kałuży pragnień i ambicji. Marzenie stanie się słowem, któego nie znałeś , choć chciałeś." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.resetnet.pl 04.04.03, 00:52 Kołysanka Nie bój się nocy, ona zamyka Drzewa lecące i ptasie tony W niedostrzegalnych, mrocznych muzykach W przestrzeni kute złote demony, Które fosforem sypiąc wśród blasku Wznoszą się białe, modre, różowe Wznoszą się w lejach żółtego piasku, W chmurach rzeźbione unoszą głowy. Nie bój się nocy. Jej puchu strzegą Krople kosmosu, tabuny zwierząt, Oczy w nią otwórz, wtedy pod dłonią Uczujesz ptaki i ciche konie, Uczujesz kaształty, które nieznane Przez ciebie idąc - tobą się staną. Nie bój się nocy. To ja nią wiodę Ten strumień żywy przeobrażenia. Duchy świecące, zwierząt pochody Które zaklinam kształtów imieniem. Ułóż wezbrane oczy w kołysce Ciało na skrzydłach jasnych demonów Wtedy przypłyniesz do mnie jak listek Opadły w cichy, tygrysi pomruk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: 80.51.249.* 04.04.03, 01:54 Dziekuję Izis i choć to kołysanka dla Silverstone to troszkę będzie też i moja :) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone Izis.... 04.04.03, 14:15 To najladniejsza kolysanka na tym watku :) Zupelnie jak z mojego snu! Zdradzisz, kto jest jej autorem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Zagadka rozwiązana :) IP: *.resetnet.pl 05.04.03, 14:33 K.K.Baczyński Kołysanka Nie bój się nocy, ona zamyka Drzewa lecące i ptasie tony W niedostrzegalnych, mrocznych muzykach W przestrzeni kute złote demony, Które fosforem sypiąc wśród blasku Wznoszą się białe, modre, różowe Wznoszą się w lejach żółtego piasku, W chmurach rzeźbione unoszą głowy. Nie bój się nocy. Jej puchu strzegą Krople kosmosu, tabuny zwierząt, Oczy w nią otwórz, wtedy pod dłonią Uczujesz ptaki i ciche konie, Uczujesz kaształty, które nieznane Przez ciebie idąc - tobą się staną. Nie bój się nocy. To ja nią wiodę Ten strumień żywy przeobrażenia. Duchy świecące, zwierząt pochody Które zaklinam kształtów imieniem. Ułóż wezbrane oczy w kołysce Ciało na skrzydłach jasnych demonów Wtedy przypłyniesz do mnie jak listek Opadły w cichy, tygrysi pomruk. 21.XII.1941 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.resetnet.pl 05.04.03, 16:18 Gość portalu: nitka napisał(a): > Dziekuję Izis i choć to kołysanka dla Silverstone to troszkę będzie też i > moja :) Prosze bardzo :)))) Ta kołysanka jest jak najbardziej dla Ciebie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.resetnet.pl 06.04.03, 00:43 Kołysanka Ockhama Proszę ,utul mnie do snu I zaśpiewaj kołysankę. W splątane włosy rękę włóż Pachnącą rumiankiem I ugłaskaj myśli Powiedz, że świat nie jest zły że mnie tylko się wydaje Zanuć: warto wierzyć w sny Skłam, nie powiedz prawdy całej Prawd jest wiele Bo choć jestem dzieckiem dużym wciąż spragniona kołysanek Boję się prawdziwej burzy Która dopiero nastanie wcale nie za oknem Duże dzieci też się kocha? Mamo, powiedz czemu szlochasz....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Nitka specjalnie dla Ciebie IP: *.resetnet.pl 19.04.03, 18:17 www.schronisko-mysli.prv.pl republika.pl/poetarium/ www.poema.art.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Izis-dziekuje Ci bardzo :))) IP: 80.51.249.* 19.04.03, 22:50 Gość portalu: Izis napisał(a): > www.schronisko-mysli.prv.pl > republika.pl/poetarium/ > www.poema.art.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Izis-dziekuje Ci bardzo :))) 20.04.03, 12:00 :)))))))) prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: *.resetnet.pl 07.05.03, 22:24 kołysanka bah dobranoc słodyczy życia mego, czas dotknąć skronią o poduszkę, dobranoc wietrze moich piór, zamykają się powieki nieba, dobranoc słonce mojej duszy, noc nastała ciemna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Kołysanka dla synka IP: kokosz:* / 10.0.0.* 10.06.03, 00:26 Mój syneczku, już zaśnij; popłyniemy w kraj baśni, gdzie bez pachnie i jaśmin, a na liściach gra wiatr! Ciepło tutaj i miękko! Śpiewaj dziecku, sarenko! Noc powitaj piosenką! We śnie lepszy jest świat! Już na łące pod słońcem nie hasają zające ptaszki kończą swój koncert, spać chce kotek i jeż! Śpij, kochana dziecino pod puchową pierzyną; dzień ku nocy popłynął, więc ty popłyń z nim też! Lech Konopiński Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Kołysanka dla synka 10.06.03, 18:21 O jak fajnie. :)) Niteczko a gdzie to sie podziewasz, że tak rzadko Cię widać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Kołysanka dla synka IP: kokosz:* / 10.0.0.* 11.06.03, 22:06 izis_2003 napisała: > O jak fajnie. :)) > Niteczko a gdzie to sie podziewasz, że tak rzadko Cię widać? A biegam sobie tu i tam, zresztą ja nie mam specjalnie wiele do powiedzenia :) Pozdrawiam cieplutko, a wręcz upalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Kołysanka dla synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 23:13 Gość portalu: nitka napisał(a): > izis_2003 napisała: > > > O jak fajnie. :)) > > Niteczko a gdzie to sie podziewasz, że tak rzadko Cię widać? > > A biegam sobie tu i tam, zresztą ja nie mam specjalnie wiele do powiedzenia :) > Pozdrawiam cieplutko, a wręcz upalnie :) No jak to nie skarbie??? Cóż Ty opowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Kołysanka dla synka IP: kokosz:* / 10.0.0.* 12.06.03, 13:38 Gość portalu: izis napisał(a): > No jak to nie skarbie??? Cóż Ty opowiadasz A nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
silverstone najlepsza kolysanka na upal to... 12.06.03, 18:46 ... mruczenie wentylatora :) Jak sie czlowiek uprze, to moze nawet uslyszec morze...... Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: najlepsza kolysanka na upal to... 22.07.03, 23:01 No wężcie bo mnie się spac nie che a może i powinnam... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kołysanka dla synka 22.07.03, 23:05 Gdy ci kot przebiegnie drogę Nie myśl, ze to pech Złap łobuza, wyrwij nogę, Niech biega na trzech! Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Kołysanka dla synka 22.07.03, 23:18 dociek napisał: > Gdy ci kot przebiegnie drogę > Nie myśl, ze to pech > Złap łobuza, wyrwij nogę, > Niech biega na trzech! A mnie wczoraj czarny kot przebiegł drogę i widzisz nie wiedziałam co zrobić... Ale miał łątki na stopkach więc chyba się nie liczyło Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 22.07.03, 23:05 Moja ulubiona - "W bardzo mokrej lez krainie, gdzie jest wszystko bardzo slone nawet jablka i brzoskwinie, gdzie jest wszystko bardzo tanie bo jest w oplakanym stanie pewien dobry duszek mieszka, Kubus Łezka":))) lalalala lalala lalalala lala Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 22.07.03, 23:15 ejno napisała: > Moja ulubiona - "W bardzo mokrej lez krainie, gdzie jest wszystko bardzo slone > nawet jablka i brzoskwinie, gdzie jest wszystko bardzo tanie bo jest w > oplakanym stanie pewien dobry duszek mieszka, Kubus Łezka":))) lalalala lalala > lalalala lala Fajowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 22.07.03, 23:18 Wiem ze spiewala Ewa Adamiak:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... 22.07.03, 23:27 No to jeszcze jedna taka optymistyczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue Lou Re: Niech mi ktos zaspiewa Kolysanke... IP: 217.97.175.* 06.12.03, 11:20 Odpowiedz Link Zgłoś