kuti5446 09.11.06, 09:24 Marcin, prześlę Ci czekoladki na świeta. WIECEJ CZADU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.ath0.raptor-ap-intermed.lubman.net.pl 09.11.06, 12:02 Brawo! Kolejna super-akcja lubelskiej policji! Może zajęliby się łapaniem przestępców, którzy naprawdę są groźni, zamiast zamykać radiostacje. Co kogo obchodzi, że biedny, poczciwy, walony w du*ę ZAIKS nie dostał swojej działki? Jeśli dobrze rozumiem, te zarekwirowane płyty były legalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamtaramtam Koniec Radia Rebelia IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.11.06, 12:41 "Policjanci z wydziału ds. zwalczania przestępczości gospodarczej Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie, którzy "namierzyli" rozgłośnię, ustalili, że wcześniej Rebelii można było słuchać w radiu na częstotliwości 95,2 MHz." buahaha...ale spece, kawal dobrej sledczej roboty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:50 DESTROY BABILON SMASH THE SYSTEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Koniec Radia Rebelia 09.11.06, 13:22 dzięki owej pokazowej akcji Policji wszyscy czujemy sie bezpieczniej? swoją drogą radiowców łatwiej łapać niż bandytów - bo ci ostatni uciekają mam nadzieję że policjanci dostana order gumowej kaczki i pomalowanego na złoto Zaiksa na półkę... ależ kurdę dzielność funkcjonariuszy ho ho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnez Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:47 Może użyli spec służb... Cwaniaki i tajne agenty... Kawał dobrej roboty no nie mogę... A kradzionego samochodu znaleźć nie mogą... Brwawa dla tych debili z policji .... BRAWA ROCK'N"ROLL CIĘ ZBAWI UWIERZ W TO Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Koniec Radia Rebelia 09.11.06, 14:49 Widzę, że wszyscy podobnie jak ja oceniają ten "sukces" policji. To byłoby śmieszne, gdyby nie było takie straszne - ci ludzie będą sądzeni, być może ukarani, za co? Za realizowanie swojej pasji? Za społeczną pracę dla grupy internautów, którym puszczali muzykę? Gdzie tu przestępstwo, gdzie ofiara? Zaiks? Czy teraz Zaiks dostanie tantiemy? Jaka jest społeczna korzyść z tego, że to radio zostało zniszczone, a jego twórcy wtłoczeni w machinę wymiaru "sprawiedliwości"? Jestem kandydatem na radnego, na stanowisko, gdzie należy być kryształowo uczciwym - niezależnie od dotychczasowej praktyki. Ale mimo istniejącego prawa, nie jestem w stanie cieszyć się z tego "sukcesu" naszej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.lublin.enterpol.pl 10.11.06, 13:57 Bys sie chlopie wstydzil tak mowic. Prawo jest prawem i trzeba go przestrzegac. Ma byc rowne dla wszystkich. Pewnie ze dobrze ze ich zlapali. W koncu zaczna ludzie przestrzegac praw autorskich. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:57 Co za akcja zamknąć stację radiową, cóż policję w tym kraju stać niestety tylko na to. A bandziory dalej hasają po ulicach miast i wsi. Brawo!!! Dziesiątki stacji internetowych działają sobie na świecie i nikomu to nie przeszkadza, ale nie u nas. Bo biedny ZAIKS niedaj Boże straci na tym. PS. Cinek trzymaj się, kiedyś jeszcze będziesz robić dobre radio. Wierze w Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavlo Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:22 R`N`R zbawi! Chłopaki pakowali w to swój czas, pieniądze i wszystko to co posiadali. Niestety ktoś okazał się za bardzo życzliwy! Wydaje mi się, że 2 kieszonkowców zrobi wiecej krzywdy niż stacja, która nadawała naprawdę dobrą i mało gdzie indziej prezentowano muzykę! Czekam teraz na to aż wszystko zakończy się pozytywnie a Radia Rebelia będzie można słuchać ponownie w sieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco przeczytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:26 tylko w Polsce jest takie głupie prawo zrobione przez głupich ludzi jakie pieniądze na zaiks podoba mi sie piosenka czy wykonawca to kupuje płytę a jak ktoś puszcza trochę dobrej muzyki i troche kultury do komputerów to odrazu jest bandziorem. ludzie co to za kraj? wyjeżdzajcie z tej Polski bo za 10 lat będą tu tylko emeryci whitebears@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni_85 Re: przeczytajcie IP: *.it-net.pl 09.11.06, 16:45 Tendencja taka już jest. Zostają ludzie starsi, a młodych jest coraz mniej. Zresztą.. dziwić się? W takim kraju, to co rządzący wyrabiają... mi sie odechciewa tutaj mieszkać. Poważnie myślę o wyjeżdzie, chociaż szkoda najbliższych zostawiać. Niestety trzeba też mysleć o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko chude Re: policja: dziala tak jak reszta systemu panstwa IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 09.11.06, 18:19 Niestety, policja w Polsce potrafi strzelac (przez pomylke), lub napastowac stacje nadajaca w INTERNECIE! Nie sa zas w stanie (lub nie maja czasu) rozwiazac wiekszosci, tzw. "drobniejszych" spraw!! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: przeczytajcie 10.11.06, 06:42 ZAiKS to wredny biurokratyczny moloch pożerajacy gros tych pieniedzy które do niego idą. Wykonawcy i kompozytorzy dostają nędzne ochłapy. ======================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni_85 Zawsze muszą zlikwidować dobre radio... IP: *.it-net.pl 09.11.06, 16:53 Może pamiętacie Radio Puls sprzed lat. To dopiero było radio, póki nie zmieniło się w radiosacje muzyki starej daty. Było potańczyć, poczuć rytm muzki - wczuć się w wave, przez cały dzień i noc. ...Beat'owa muzyka... Teraz w LuBliNie nie ma podobnej, niestety. Szczerze ubolewam. Jedynie radio Es.. nadrabia, ale... Włączam radio do śniadania, a tu gUpie gadanie prowadzącego. Słuchać się tego nie chce. Czasem sie uda wychaczyć dobrą nutę, ale zaraz jakis typ sie wbija ze swoją tanią gadką. Juz nie mówie o ludziach co tam dzwonią. Wieczorem tez nie lepiej, gdy czytane są smsy od słuchaczy. Ech!! W nocy przeważnie można posłuchać dobrych rytmów dance, beat, itp. Ale tak... szkoda gadać. Kiedy zrobią taką radiostację w LBN? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Zawsze muszą zlikwidować dobre radio... 09.11.06, 22:44 Łza sie w oku kręci. Radio Puls było kultową stacją w moich latach licealnych, a jestem dokładnie w wieku zatrzymanego, groźnego "przestępcy". Moja klasa pozdrawiała się na antenie, jak leciał L - Rock...Czy ktoś jeszcze pamieta tę audycję :"( ? Teraz rzygać mi sie chce jak je słysze. Te same kawałki (czyżby w latach 60. 70. i 80. powstało ledwie kilkadziesiąt piosenek?), plus beznadziejne wygłupy prowadzacych. Tak źle nie ma nawet w RMF. ========================= yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frantz Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.06, 20:02 K u . . a No tak, mogę tylko powiedzieć jako kolega Marcina z liceum (4lata w jednej ławce), że Polska to kraj, który dławi pasje ludzi. Ktoś kto miał pasję, kto nie dla zysku a dla samorealizacji rozwijał swoje zainteresowania zostaje za to ukarany. Lepiej Marcinie było naprodukować dzieciaków 10 sztuk, odebrać 10 000, oddać połowę na kościół a połowę w łapkę policji z Lubartowa a dopiero potem brać sie za radio. Miałbyś przynajmniej plecy. A tak.... chwila aresztu i polecam Danię albo inny wolny od czarnej i czerwonej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavlo Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:40 seobie postanowiłem wszdzie gdzie bede mogł w ramach solidarnosci bede miał opis podpis "Rock'n'Roll zbawił !" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Koniec Radia Rebelia IP: 212.244.222.* 09.11.06, 22:23 Tak, tak... tylko dlaczego nie dodali że te "zabezpieczone płyty" były oryginalne i komputery kupione za własne ciężko zarobione pieniądze? Jaki z Niego pirat i przestępa skoro dokładał do tego? Co za chory kraj karać ludzi za realizowanie swoich pasji?! Wierze w Ciebie Cinek,jestes wieki; wiem, że pokażesz wszystkim na co Cię stać! Niech Rock'n'Roll nas zbawi! A co do "akcji" policjantów... no cóż... powiem tylko ze zgadzam sie z przedmówcami w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.tpnet.pl 10.11.06, 06:51 Czy was już całkiem pogięło? Szczególnie tego kandydata pożal się Boże na radnego? Skoro policja dostała zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, to co,mieli sprawą zainteresować nie wiem Sanepid albo PKP????? Panie kadydat na radnego! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Koniec Radia Rebelia 10.11.06, 06:57 Jasne...Tylko jak kilku naspidowanych gnojków demoluje przystanek to ich z reguły nie ma...Duzo jesttakich sytuacji...a potem mamy historie jak z Włodowej. Dlatego panowie podwyższaja sobie statystyki tanim kosztem. ===================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.tpnet.pl 10.11.06, 07:02 no tak, postawmy po jednym policjancie przy każdym przystanku.... Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Koniec Radia Rebelia 10.11.06, 07:12 Wystarczy, zeby łaskawie zechcieli przyjechać jak się ich wzywa. Vide: wspomniana Włodowa. ============================= yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa www.kwp.lublin.pl IP: 195.117.192.* 10.11.06, 08:25 Niszczyli przystanki Na ulicy Lwowskiej w Lublinie policjanci zatrzymali pięciu młodych mężczyzn, w wieku 19, 20 lat. Mężczyźni zatrzymani zostali po tym jak zniszczyli dwie wiaty przystankowe komunikacji miejskiej. Sprawcy powybijali szyby w wiatach. Do zdarzenia doszło w nocy z 05/06.09. br . Wszyscy zatrzymani są mieszkańcami Lublina. W czasie dokonywania zniszczeń byli nietrzeźwi / wynik badań od 0,61 promila do 2,90promila/. Zatrzymanych osadzono w Policyjnej Izbie Zatrzymań. Strat nie ustalono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: www.kwp.lublin.pl IP: *.tpnet.pl 10.11.06, 12:19 powiem tak: albo chcemy praworządnego państwa albo wolimy Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: www.kwp.lublin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:38 O proszę - znalazł sie ktoś kto pamięta moje poparcie dla opozycji białoruskiej, jakie wielokrotnie demonstrowałam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.tpnet.pl 10.11.06, 14:50 Cały przestępczy proceder polegał na bezprawnym odtwarzaniu muzyki. Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych przewiduje za przestępstwo bezprawnego rozpowszechniania z nielegalnych nośników karę do 5 lat pozbawienia wolności. Zgodnie z ustawą publiczne odtwarzanie muzyki wymaga uiszczenia tantiem organizacjom zbiorowego zarządzania prawami autorskim. Uprawione do pobierania takich opłat są; ( ZaiKS, ZPAV oraz STOART i SAWP). Panie niedoszły radny! Jeżeli uyważa pan, że działalność tych sympatycznych skądnikąd miłośników radia była pożyteczna, to Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Koniec Radia Rebelia 10.11.06, 23:12 Prawo mamy wyjątkowo durne, a ZAiKS - tak jak pisałam wyżej - to moloch, który zatrzymuje większość kasy doń trafiającej. Pogadaj z jakims muzykiem. Na całym świecie istnieją malutkie radyjka, przeznaczone najczęściej dla fanów jakiejś wąsko pojmowanego wycinka twórczości. Ogladałeś "Wsciekłe Psy" Tarantino? Pamietasz, jakiej stacji radiowej tam słuchali? Co ona nadawała? A wreszcie powiedz mi co ten chłopak zrobił złego? Tym bardziej, że sprzęt miał legany, płyty też. Na wszystko zapracował, i wpadł, bo nie dał zarobić paru kolesiom, którzy świat oglądają zza biurek. 3mam kciuki za "przestępcę" - ba! "Zbrodniarza". =========================== yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey, yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.tpnet.pl 11.11.06, 08:23 Co zrobił złego? to proste:popełnił przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavlo Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:04 To czy przestepstwo zostało popelnione orzeknie sąd nie ty czy też nie policja. Dlatego nie grzesz pisząc takie głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Koniec Radia Rebelia 11.11.06, 14:43 Gość portalu: mario napisał(a): > Co zrobił złego? to proste:popełnił przestępstwo. W tej chwili nie jest oskarżony o popełnienie przestępstwa, jest PODEJRZANY o popełnienie przestępstwa. O popełnieniu przestępstwa (póki co) może orzec tylko (jeszcze) niezawisły sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykaczka Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.chello.pl 12.11.06, 22:38 Wedlug systemu chlopak popelnil przestepstwo ,a radio bylo nielegalne. Ale czy wszystko co legalne znaczy uczciwe . W tym kraju tlumi sie inicjatywy ,a karmi sie nas jednolita masa ktora da sie sprzedac. Wystarczy wlaczyc radio w ktorym nie ma czego posluchac ,a gdy ktos prubuje cos zmienic to efekty wlasnie widac. wszystkie radia tematyczne przeszly w papke bo sie lepiej sprzedaje. Ludzie nie dajcie sie odmozdrzyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
samosiejek Koniec Radia Rebelia 11.11.06, 11:56 Gdyby się autor artykułu choć trochę przyłożył do swojej dziennikarskiej było nie było PRACY, to stan jego wiedzy w temacie pozwoliłby mu na zdecydowanie bardziej merytoryczny tekst niż kopia komunikatu KWP w Lublinie. żenada, panie "dziennikarzu", może warto pomyśleć o zmianie zawodu? jeśli jednak twierdzi pan, że nie minął się z powołaniem, to proszę na początek określić definicję "legalnej stacji internetowej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSU Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:22 DjC nie poddawaj się. Wierzę, żę w głośnikach usłyszę jeszcze Radio Rebelię. I pamiętaj ROCK'N"ROLL CIĘ ZBAWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSort Re: Koniec Radia Rebelia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 00:36 Samosiejku,jaka jest definicja legalnej stacji internetowej? To taka, która odprowadza tantiemy za wykorzystane utwory do odpowiednich organizacji zbiorowego zarządzania prawami autorskimi. Swoją drogą, na radiopolska.pl (new.radiopolska.pl/forum/index.php?s=3fc9925234a03cea2a467145a033e487&showtopic=7679) twierdzą,że rebelia odprowadzała tantiemy....jak to było? Odpowiedz Link Zgłoś