Dodaj do ulubionych

Dostaliśmy na obwodnicę

16.12.06, 08:25
Mieszkańcy Jakubowic nie dajcie się wydymać dygnitarzom z GDDKiA. Kasa jak widać
będzie.
Obserwuj wątek
    • zrob123 Dostaniemy Kasę !!!! 16.12.06, 08:27
      Mieszkańcy Jakubowic nie dajcie się wydymać dygnitarzom z GDDKiA. Kasa jak widać
      będzie!!!
    • acryl Re: Dostaliśmy na obwodnicę 16.12.06, 10:34
      nareszcie zaczyna byc normalnie ,odbilismy sie od dna i zaczyna sie prawdziwy boom inwestycyjny ,a swoja droga to myslałem ze w tym roku wnioskiem o taka kaske dla nas zrewanżuja sie posłewie z Wrocławia.....
      • Gość: aron Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.lublin.enterpol.pl 16.12.06, 11:17
        no i nareszcie przestaniemy płacić na warszawskie metro
    • Gość: Jotgie Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:48
      Takie właśnie głupie postawy i nawoływania znacznie opóxniają budowę
      nowoczesnych dróg w Polsce. Zawsze znajdzie się jakiś głupek, któremu coś się
      nie podoba!
      • carrera4 Re: Dostaliśmy na obwodnicę 16.12.06, 23:53
        Czy ja dobrze zrozumiałem, poseł z Konina załatwił mam kaskę na obwodnicę? A
        gdzie byli nasi lokalni wybrańcy (pożal się Boże) narodu?
        Co do przebiegu obwodnicy, to interes ogółu powinien zwyciężyć nad
        partykularnym interesem jednostki. Powinno się ignorować pojedyncze głosy
        sprzeciwiające się tej inwestycji. Sam mieszkam na rzut beretem od tzw.
        miniobwodnicy i TIR-ów jest od metra, nie jest to za fajne, ale cóż począć? Nie
        planuję żadnych blokad;)
        • Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 08:52
          Moze ktoś przypomni na jaką kwotę wyceniany jest cały projekt ? I na co
          wystarczy wspomniane 50 mln PLN ?
          Mimo optymizmu zaczynam się obawiać czy dożyję do zakończenia ... A jeśli
          nastąpi to ok 2025 roku - czy nie będa juz potrzebne znaczące modyfikacje ...
          • aron2004 Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 09:09
            na ile wystarczy na tyle wystarczy, ale dobrze że ta kasa jest. Dzięki tym 50
            milionom możemy więcej wyciągnąć z Unii, o ile Komisja Europejska nie
            zainteresuje się ochroną ryb i żab w rzece Ciemiędze mam nadzieję.

Rozumiem, że ty wolałbyś, żeby te 50 mln poszło na warszawskie metro?
            • Gość: Filip pierdun Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.it-net.pl 17.12.06, 09:20
              Zgadza się! Pieniądze wydane na warszawskie metro przyniosą więcej pożytku niż
              pieniądze przepieprzone przez lubelskich "chłopków - roztropków" i innych
              naciągaczy kasy unijnej. A co!
            • Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:48
              aron2004 napisał:
              > na ile wystarczy na tyle wystarczy, ale dobrze że ta kasa jest. Dzięki tym 50
              > milionom możemy więcej wyciągnąć z Unii, o ile Komisja Europejska nie
              > zainteresuje się ochroną ryb i żab w rzece Ciemiędze mam nadzieję.

Jestam jak najbardziej za obwodnicą ! Ale usciślę - jestem za BUDOWĄ obwodnicy
              a nie za mówieniem o budowie obwodnicy i mydleniem oczu ...

A co do ochrony doliny Ciemięgi - na szczęście się to nie kłóci, bo obwodnica
              nie jest planowana w dolinie. Dla doliny Ciemiegi w tej chwili głowny problem
              to raczej ścieki z Jastkowa ...
        • Gość: xyz Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.chello.pl 17.12.06, 12:18
          Rzeczywiście - TOTALNY WSTYD by posłowie z Konina dbali o naz interes. WSTYD
          politykierzy z lubelskiego, a może afera rozporkowa jest bardziej frapująca niż
          dbanie o interes Lubelszczyzny?
    • acryl Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 14:06
      nasi posłowie tak głosowali bo są zdyscyplinowani klubowo... hehee
      • Gość: xcx Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: 84.38.160.* 17.12.06, 17:23
        Dobrze i tyle np Rzeszow nie dostal ani grosza na inwestycje drogowe.Nie jestem
        takim pesymistą jak niektorzy na tym forum co do zakonczenia tej obwodnicy,mysle
        ze w przeciągu kilku lat powstanie obwodnica. Ostatni ogladalem w TVN TURBO
        program "ale dziura"i co sie dowiedzialem ? Lublin ma drogi dobre a nawet bardzo
        dobre dziennikarze nie znalezli zadnej powaznie zniszczonej drogi.
        • Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:46
          Gość portalu: xcx napisał(a):
          > Dobrze i tyle np Rzeszow nie dostal ani grosza na inwestycje drogowe.Nie jeste
          > m takim pesymistą jak niektorzy na tym forum co do zakonczenia tej
          >obwodnicy,...

Chciałbym się mylić, ale wystarczy przejechać sie do dowolnego innego duzego
          miasta, żeby zobaczyć co tam się buduje. A Lublin - tylko sygnalizatory
          swietlne i wysepki ...
          Acha, w wycince drzew przodujemy ...
          • bu2m Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 17:48
            No jak to. Pruszon od początku wieku buduje Trasę Zieloną. Przez całe swoje dwie kadencje udału mu się wybudować 200 metrowy odcinek drogi.
    • Gość: górnik Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.com.pl 18.12.06, 07:19
      Zwróćcie uwagę, że lubelscy posłowie PIS głosowali przeciw przyznaniu
      lubelszczyźnie tych pieniędzy. Tak samo traktuja Bogdankę chcąc
      ją "wyprowadzić" do poznańskiej Enei. Przypomnę - podczas dyskusji o
      konsolidacji martwili się o bezrobocie w Poznaniu. Może ich tam wyeksportować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka