zrob123 16.12.06, 08:25 Mieszkańcy Jakubowic nie dajcie się wydymać dygnitarzom z GDDKiA. Kasa jak widać będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zrob123 Dostaniemy Kasę !!!! 16.12.06, 08:27 Mieszkańcy Jakubowic nie dajcie się wydymać dygnitarzom z GDDKiA. Kasa jak widać będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acryl Re: Dostaliśmy na obwodnicę 16.12.06, 10:34 nareszcie zaczyna byc normalnie ,odbilismy sie od dna i zaczyna sie prawdziwy boom inwestycyjny ,a swoja droga to myslałem ze w tym roku wnioskiem o taka kaske dla nas zrewanżuja sie posłewie z Wrocławia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.lublin.enterpol.pl 16.12.06, 11:17 no i nareszcie przestaniemy płacić na warszawskie metro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jotgie Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:48 Takie właśnie głupie postawy i nawoływania znacznie opóxniają budowę nowoczesnych dróg w Polsce. Zawsze znajdzie się jakiś głupek, któremu coś się nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
carrera4 Re: Dostaliśmy na obwodnicę 16.12.06, 23:53 Czy ja dobrze zrozumiałem, poseł z Konina załatwił mam kaskę na obwodnicę? A gdzie byli nasi lokalni wybrańcy (pożal się Boże) narodu? Co do przebiegu obwodnicy, to interes ogółu powinien zwyciężyć nad partykularnym interesem jednostki. Powinno się ignorować pojedyncze głosy sprzeciwiające się tej inwestycji. Sam mieszkam na rzut beretem od tzw. miniobwodnicy i TIR-ów jest od metra, nie jest to za fajne, ale cóż począć? Nie planuję żadnych blokad;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 08:52 Moze ktoś przypomni na jaką kwotę wyceniany jest cały projekt ? I na co wystarczy wspomniane 50 mln PLN ? Mimo optymizmu zaczynam się obawiać czy dożyję do zakończenia ... A jeśli nastąpi to ok 2025 roku - czy nie będa juz potrzebne znaczące modyfikacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 09:09 na ile wystarczy na tyle wystarczy, ale dobrze że ta kasa jest. Dzięki tym 50 milionom możemy więcej wyciągnąć z Unii, o ile Komisja Europejska nie zainteresuje się ochroną ryb i żab w rzece Ciemiędze mam nadzieję. Rozumiem, że ty wolałbyś, żeby te 50 mln poszło na warszawskie metro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.it-net.pl 17.12.06, 09:20 Zgadza się! Pieniądze wydane na warszawskie metro przyniosą więcej pożytku niż pieniądze przepieprzone przez lubelskich "chłopków - roztropków" i innych naciągaczy kasy unijnej. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:48 aron2004 napisał: > na ile wystarczy na tyle wystarczy, ale dobrze że ta kasa jest. Dzięki tym 50 > milionom możemy więcej wyciągnąć z Unii, o ile Komisja Europejska nie > zainteresuje się ochroną ryb i żab w rzece Ciemiędze mam nadzieję. Jestam jak najbardziej za obwodnicą ! Ale usciślę - jestem za BUDOWĄ obwodnicy a nie za mówieniem o budowie obwodnicy i mydleniem oczu ... A co do ochrony doliny Ciemięgi - na szczęście się to nie kłóci, bo obwodnica nie jest planowana w dolinie. Dla doliny Ciemiegi w tej chwili głowny problem to raczej ścieki z Jastkowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.chello.pl 17.12.06, 12:18 Rzeczywiście - TOTALNY WSTYD by posłowie z Konina dbali o naz interes. WSTYD politykierzy z lubelskiego, a może afera rozporkowa jest bardziej frapująca niż dbanie o interes Lubelszczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
acryl Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 14:06 nasi posłowie tak głosowali bo są zdyscyplinowani klubowo... hehee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: 84.38.160.* 17.12.06, 17:23 Dobrze i tyle np Rzeszow nie dostal ani grosza na inwestycje drogowe.Nie jestem takim pesymistą jak niektorzy na tym forum co do zakonczenia tej obwodnicy,mysle ze w przeciągu kilku lat powstanie obwodnica. Ostatni ogladalem w TVN TURBO program "ale dziura"i co sie dowiedzialem ? Lublin ma drogi dobre a nawet bardzo dobre dziennikarze nie znalezli zadnej powaznie zniszczonej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:46 Gość portalu: xcx napisał(a): > Dobrze i tyle np Rzeszow nie dostal ani grosza na inwestycje drogowe.Nie jeste > m takim pesymistą jak niektorzy na tym forum co do zakonczenia tej >obwodnicy,... Chciałbym się mylić, ale wystarczy przejechać sie do dowolnego innego duzego miasta, żeby zobaczyć co tam się buduje. A Lublin - tylko sygnalizatory swietlne i wysepki ... Acha, w wycince drzew przodujemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Dostaliśmy na obwodnicę 17.12.06, 17:48 No jak to. Pruszon od początku wieku buduje Trasę Zieloną. Przez całe swoje dwie kadencje udału mu się wybudować 200 metrowy odcinek drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Dostaliśmy na obwodnicę IP: *.com.pl 18.12.06, 07:19 Zwróćcie uwagę, że lubelscy posłowie PIS głosowali przeciw przyznaniu lubelszczyźnie tych pieniędzy. Tak samo traktuja Bogdankę chcąc ją "wyprowadzić" do poznańskiej Enei. Przypomnę - podczas dyskusji o konsolidacji martwili się o bezrobocie w Poznaniu. Może ich tam wyeksportować? Odpowiedz Link Zgłoś