Dodaj do ulubionych

wawa - lublin w nocy - PROSZE O POMOC

08.01.07, 22:25
mam pytanie, bo szukam i znalezc nie moge: zna ktos busa, albo inny srodek
lokomocji z wawy do lublina okolo polnocy: doklanide 27.II o 23.20 samolot mi
przylatuje i nie mam jak sie za bardzo dostac do naszego maista...
prsoze o pomoc
Obserwuj wątek
    • fotel_prl Re: wawa - lublin w nocy 08.01.07, 22:45
      znalazlem cos z zachodniego o 2.15, ale moze ktos wie czy to aktualne???
      • heure Re: wawa - lublin w nocy 08.01.07, 23:23
        Busy sa niepewne. W tamtym roku musialam wracac z Wawy w nocy. Zarezerwowalam
        miejsce w ostatnim busie cos kolo 23 (dokladnie juz nie pamietam) odjezdzal z
        Jana Pawla. Zeby sie upewnic czy na pewno bedzie odjezdzal zadzwonilam jakos 3
        godziny przed odjazdem, informowano ze bus bedzie na 100. No i stoimy sobie na
        przystanku w 4 osoby... zaden bus nie stoi... wyznaczona godzina mija...
        podjezdza taksowka... z taksowki wystawia głowe jakas blondi i slodkim
        glosikiem oznajmia ze bus nie odjedzie bo nie wyjechal w ogole z Lublina, bo
        nie mial pasazerow. Kłap... drzwii sie zamknely, taksowka umknela w sina dal a
        ja zostalam w srodku nocy w zimie w Wawie :-) Uh wtedy to mi do smiechu nie
        bylo...
        • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 04:53
          a dlaczego przyjąłeś twierdzenie blondi z taksówki jako prawdę objawioną?
          • heure Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 09:29
            Po pierwsze Aron to jestem dziewczynką. A po drugie Twoje pytanie jest
            śmieszne... panna z taksówki po prostu poinformowała że bus nie odjedzie. No i
            nie odjechał ;-/
            • rilian Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 12:30
              aron jest w ogóle śmieszny, nie zwracaj uwagi, bo i tak zaraz cię oskarży o
              szkalowanie busów (to taka jego obsesja).
    • dociek Re: wawa - lublin w nocy - Pieszo! 09.01.07, 00:25
      Wieczorowe powroty ze stolycy do Lublina-Zdupia w myśl centralnych założeń
      komunikacyjnych należy odbywać pieszo, bądź swoje odcierpieć na dworcu do świtu.
      • Gość: ciupazka Re: wawa - lublin w nocy - Pieszo! IP: *.it-net.pl 09.01.07, 00:46
        nowyrozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=5&ident=hr.02318129.1168299757&OK#focus
    • Gość: bosman Re: wawa - lublin w nocy IP: *.orange.pl 09.01.07, 08:34
      sądzę, że jedyne wyjście to umówić się ze znajomym i oddac mu kasę za paliwo a
      postawić flaszkę za przysługę
      • heure Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 09:30
        Moze taniej bedzie po prostu przenocowac w Wawie?
        • Gość: bosman Re: wawa - lublin w nocy IP: *.orange.pl 09.01.07, 11:45
          nie sądzę. Taryfa z lotniska do hotelu w nocy to 70-80 zet, hotel - 100, rano
          dojazd do PKP, PKS kolejna kasa. A paliwo Lub-Wawa-Lub to jakieś 150 zet-eł. No
          i jesteś w domu o 1,30 a nie za 12 godzin.
          • Gość: Zuzanna Re: wawa - lublin w nocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:12
            Jest nocny bus z Gdańska przez Warszawę Zachodnią do Lublina. O której jest w
            Warszawie, nie wiem. Z Gdańska odjeżdża koło 21 chyba.
            • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 16:17
              o 2.15 z dworca zachodniego w Warszawie.
              • joannabarska Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 17:05
                Dobrze wam, sporo nocy spedzilam w zyciu kiedys na Dworcu Wschodnim czekajac
                na pociag do Lublina. A raz w 1945 r. latem pociąg z Lublina wyjechał koło 16-
                ej, a w Warszawie wschodniej byl koło 11-ej nastepnego dnia! Zazdroszczę wam
                dzisiejszych problemow!
                • shawman Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 17:30
                  Joanno, pewnie masz rację, że jest teraz dużo lepiej, a jednak wydaje mi się, iż
                  postęp w komunikacji między rokiem 1945 a 2007 powinien się dokonywać trochę
                  szybciej... Tym bardziej, że ustrój zmienił się po drodze...
                  • rilian Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 17:34
                    i pewnie szkoda...
                  • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 18:53
                    przecież postęp jest ogromny, np. w porównaniu z rokiem 1995. Wtedy Lublin miał
                    chyba ok. 20 połączeń z Warszawą - tzn. 10 pociągów i 10 PKSów dziennie. Dziś
                    jest 10 pociągów dziennie, 20 PKSów i 60 busów - razem 90 połączeń dziennie.
                    • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 18:54
                      zauważyłem że już wszyscy zapomnieli jak to było przed epoką busów że z
                      Warszawy jechało się na stojąco w korytarzu w pociągu. Łatwo teraz bluzgać na
                      busy że są złe i w ogóle. Ale proponuję pojechać tam gdzie nie ma busów jak
                      jest fajnie.
                      • annna84 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 20:30
                        aron2004 napisał:

> zauważyłem że już wszyscy zapomnieli jak to było przed epoką busów że z
                        > Warszawy jechało się na stojąco w korytarzu w pociągu. Łatwo teraz bluzgać na
                        > busy że są złe i w ogóle. Ale proponuję pojechać tam gdzie nie ma busów jak
                        > jest fajnie.

Co prawda to prawda, ja już sobie nie wyobrazam zycie bez busów, autobusów nie
                        lubie pociągów tez, strasznie by bylo bez busów.....
                        • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 20:35
                          albo pamiętacie jak kiedyś był pociąg InterCity Bystrzyca z Lublina ok. 7.00 do
                          Warszawy gdzie bilet kosztował 2 razy więcej niż w pospiesznym a jechało się 20
                          minut krócej? Busiarze wybili PKP takie pomysły z głowy.
                          • Gość: idzi Re: wawa - lublin w nocy IP: *.it-net.pl 09.01.07, 20:40
                            Podobno w związku z tym szykowany jest projekt pomnika busiarza, zawodu
                            najbardziej dla Lublina zasłużonego?
                            • aron2004 Re: wawa - lublin w nocy 09.01.07, 21:08
                              busiarze na pewno są zasłużeni dla Lublina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka