Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!!

18.01.07, 18:41
UPC w Lublinie ma mnóstwo klientów, a BBC Prime było jedną z najlepszych
stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC postanowiło bowiem zamienić Little
Britain na bajeczki kanału MiniMini.

W dodatku, jak donosi "PressSerwis", UPC zapowiedziała, że PODNIESIE CENĘ
ABONAMENTU za telewizję kablową:
"Zmianom programowym towarzyszyć będzie nowy cennik usługi telewizji
kablowej. - Za kilka miesięcy wzrośnie wysokość abonamentu - zapowiada Dorota
Zawadzka, rzeczniczka prasowa UPC Polska."

Może podpisanie petycji pomoże to zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi
Dżentelmenów, Foulty Towers, Hiacynty Bukiet i innych audycji - przyłączcie
się do protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
Wielkie dzięki za każdy oddany głos protestu, a o szczegółach historii
poczytać można tutaj (polecam także komentarze):

www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653
Obserwuj wątek
    • monikate Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 18.01.07, 20:51
      Nie otwiera mi się ten link z petycją, a chętnie bym ją podpisała :(
      Na razie zadzwoniłam do UPC, zanotowali mój protest w progilu klienta, tylko
      czy to coś da?
      • getin Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 18.01.07, 22:45
        I ja popieram ten protest!!
        • Gość: Magda Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 19.01.07, 09:37
          A ja jestem za tym,zeby były oba kanały- i BBC prime i Mni mini. Czemu nie usuna
          innego np ROMANTICA ?? Chyba osobiscie wolała bym dopłacić a mieć oba:)
          Pod petycją więc sie nie podpiszę;)
          • Gość: mama-synka Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.blue-net.com.pl 23.01.07, 10:22
            dokładnie, moje dziecko w poprzednim miejscu zamieszkania z UPC oglądało co rano
            na BBC bajeczki :Tikka Billa, Tubisie, Balamory, Tweenies itp, przez 1,5 roku

teraz mam multimedia i mam i BBC Prime i MiniMini

powinni oba te kanały zostawić!!!

cieszę się że już nie jestem w UPC w związku z tym bo BBC Prime przede wszystkim
            z powodu dziecka bardzo bym żałowała
    • Gość: sceptyk Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 19.01.07, 09:42
      Zdecydowanie popieram prostest. BBC prime powiino wrócić, można wyrzucić cały
      szereg innych beznadziejnych muzycznych z klipami, czy romantica, ale obawiam
      się ,że przy poziomie intelektualnym większości tzw. szarych abonentów będzie
      to tudne do przeprowadzenia.
      • Gość: bosman sceptyk-intelektualista?????? IP: *.lublin.mm.pl 22.01.07, 18:21
        a kto ci koleś dał prawo do oceny poziomu intelektualnego innych? Nie walisz ze
        zbyt grubej rury? Kup sobie satelitę i nie obrażaj innych. Gwoli wyjasnienia -
        ja mam multimedia i w pakiecie BBC.
        • Gość: ja Re: sceptyk-intelektualista?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:25
          no coz.. jak widac - uderz w stół a nożyce się odezwa.każdy ma prawo oceniać
          innych jak uważa. a kto Ci dał prawo panie bosman,zeby to prawo komukolwiek
          odbierac. niestety zasada "pokaz mi jakie programy TV ogladasz, a powiem Ci kim
          jestes" jestes bardzo sluszna. ja tez uważam ze muzycznych programow w UPC jest
          zbyt duzo.oddajcie BBC Prime.
    • Gość: Dla dzieci Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 193.109.225.* 19.01.07, 12:05
      Ja się bardzo cieszę z Mini Mini :-)
      I też dam znac w UPC - ale, ze sie cieszę!!!

Fakt BBC szkoda - ale w imieniu DZIECI wolę Mini Mini!
    • tajnos.agentos Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 19.01.07, 12:35
      Ty jeszcze wierzysz w UPC??? Wybaczam, bo pewnie słabo ją znasz - ja tę firmę
      literalnie olewam, mimo marketingu w najlepszym, "amerykańskim" stylu, i to już
      od wielu lat...
    • Gość: abcd Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.166.* 19.01.07, 13:32
      Marketing w najlepszym stylu? Nie mogłam się do nich dwa dni dodzwonić, bo
      telefony z ich stron internetowych reagują jak fax. Czterocyfrowy numer
      specjalny nie chce gadać bez podania mu identyfikatora klienta - nie masz przy
      sobie dokumentu, to nie istniejesz:(

Nasz klient nasz pannnnnnnn...????
      :)))))

Nie mam za dużo czasu na oglądanie tv, ale kiedy go mam to oglądam właśnie BBC
      PRIME. Mój nastoletni syn również. Co ja piszę? OGLĄDALIŚMY...
      • truskaweczki Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 20.01.07, 12:35
        Dzwoniąc do nich wystarczy wpisać bylejaki kod ;) mi wystarczyło 0000 i ktoś
        odebrał;)
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 23.01.07, 09:54
        A dewiza UPC brzmi (cytat z dokumentu UPC wręczanego klientowi przy zawieraniu
        umowy): "KLIENT W CENTRUM WSZYSTKIEGO, CO ROBIMY", podpisano: Simon Boyd,
        prezes UPC Polska.
    • Gość: abcd Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.166.* 22.01.07, 08:15
      up
      • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 22.01.07, 11:09
        Właśnie! W dodatku podnoszą abonament za TV kablową, link:
        www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
        • Gość: sdf Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.it-net.pl 22.01.07, 12:58
          moj kolega ma na nich prosty sposób, kiedy konczy mu sie umowa, dzwoni do nich i
          mowi , ze chce ja zerwac, wtedy proponuja mu nowa z promocyjna cena, ponoc dziala
          • Gość: bosman Działa... IP: *.lublin.mm.pl 22.01.07, 18:24
            ja też zawsze jak kończy sie umowa wynajduję w pakiecie promocji coś nowego,
            zawieram nową umowę i płacę dalej tyle samo albo taniej.
            • tajnos.agentos Re: Działa... 23.01.07, 11:54
              Podobnie kiedyś zrobiłem ja, z tym że żadnej nowej umowy już nie podpisywałem a
              stada ich "naciągaczy" - domokrążców przepędzałem "na cztery wiatry". Mam dość
              "kablarzy" po wiek wieków, amen...;-)
    • Gość: slavkovski Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 22.01.07, 21:58
      i mamy ostrzezenie przed tym, zeby nie dac sie zlapac zadnemu monopoliscie.
      telefon, tv i internet w jednej firmie... 1000 razy nalezy sie zastanowic. a BBC
      Prime :((( szkoda wielka, ale moze powroci.
    • Gość: Jagoda Todys Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.it-net.pl 22.01.07, 22:27
      Wielokrotnie dzwoniłam w sprawie braku w ofercie sensownych programów np EDUSAT
      który bezpłatnie udostępnia dla UPc i Multimedia swoją ofertę{bardzo ciekawe
      wykłady z informatyki-takie "kawa na ławę" oraz języki obce na dobrym poziomie
      itp}. A już szczytem wszystkiego jest zaprzestanie emisji BBC
      PRIME!!!!!!!!!!!!!!to jest kompletne lekceważenie odbiorców!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Magda Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.chello.pl 23.01.07, 19:47
        A od kiedy ma być to mini mini???
        • getin Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 24.01.07, 09:42
          Licho wie.

A protes podpisło juz ponad 300 osób!

Przyłączcie się!
          • getin Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 25.01.07, 11:51
            Otóż BBC się NIE WYCOFUJE z Polski (jak twierdziła rzeczniczka UPC):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
            renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
            dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
            pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
            znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
            takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
            A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
            kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU (jest już ponad 500 podpisów!:
            www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1

• Gość: zadumana Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.166.* 25.01.07, 12:33
              Bo pewnie BBC negocjuje i... nie daje łapówki.

A tymczasem dali nam w zamian m.in. TVN GRY. Bardzo edukacyjne, bardzo na
              poziomie, po prostu super. I jak tu nie podejrzewać UPC o najgorsze:)))
              • getin Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 25.01.07, 13:33
                Daje czy nie daje - ich sprawa. Pieniądze UPC ma, bo dostaje od nas abonament.
                W dotaku chce jeszcze więcej - bo wprowadza podwyzkę. A ceny satelitów maleją -
                więc to raczej nadawcy satelitarni nie mieliby z czego się opłacać :-)

Obowiązkiem abonenta jest płacić abonament za TV kablową, a obowiązkiem UPC -
                emitować te kanały, które w chwili podpisywania umowy z klientem były w
                oferecie (lub więcej).
                • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 25.01.07, 15:11
                  Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
                  petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
                  osobom.
                  Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria? Macie jakies sugestie???
                  • Gość: Filip pierdun Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.it-net.pl 25.01.07, 16:54
                    Zapewne serwer został przeciążony przez kolejnych chętnych...
                    • Gość: dolores12 Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:13
                      Ja już zerwałam umowę z UPC, a wy? BBC to był program dla osób w każdym wieku,
                      a Mini Mini tylko dla kilkulatków.
                    • getin Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! 26.01.07, 09:20
                      Chba tak, bo jest juz ponad 600 podpisów. Ale się ludzie tłoczą, żeby napisać
                      co myslą o decyzji UPC!
    • Gość: zzz Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.166.* 26.01.07, 09:30
      UPC podobno twierdzi, że BBC PRIME miało za niską oglądalność. A jaką
      oglądalność ma program hiszpański, rosyjski czy CNN? Też pewnie niską. Ale w
      całym pakiecie jest istotne, żeby dać szansę uczącym się języków (w
      dzisiejszych czasach sprawa chyba oczywista) do zerknięcia nawet tylko czasami
      w taki program. Wśród powodzi miernych programów chyba można znaleźć miejsce na
      coś z lepszej półki - dla tych nie tylko oglądających sieczkę?

Przy okazji pytanie - zniknęły z pakietu programy niemieckojęzyczne. Podobno za
      wszystkie trzeba teraz nadawcom płacić, więc je zlikwidowano. Ja już nie chcę
      przypominać zbyt nachalnie, co wynika z krótkiego spojrzenia Polaka na mapę
      Europy, ale może jednak chociaż jeden program niemieckojęzyczny znalazłby się w
      pakiecie po prostu dla celów tych najgorszych, najniepopularniejszych -
      EDUKACYJNYCH.
    • Gość: wiśnia Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.201.* 27.01.07, 18:12
      Strona z petycją już działa
    • Gość: up Re: Brak BBC Prime w UPC -- Podpisz Protest!!! IP: 83.238.166.* 02.02.07, 10:17
      up
      • toren Nasz protest poskutkował!!! 06.02.07, 14:00
        Nasz protest najwyraźniej poskutkował! Jak donosi SAT Kurier: "...W lutym
        wiceprezes BBC Global Channels ma odwiedzić Polskę, by m.in. negocjować z UPC w
        sprawie BBC Prime.",link do całego artykułu:
        www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
        Co ważne, autorzy stwierdzają w tym tekście, że:"...UPC nie zrobiło kroku w
        dobrym kierunku, usuwajac kanał BBC Prime z oferty.."

Zwolenników BBC/BBC Prime proszę o wyrażenia poparcia dla tego kanału, link do
        petycji:
        • Gość: reig Re: Nasz protest poskutkował!!! IP: 84.201.221.* 06.02.07, 14:23
          i bardzo dobrze ze pojawia sie szansa na powrot BBC do UPC. To jest najlepszy
          program z tych rzadziej ogladanych! Brakuje mi jeszcze jakiegos niemieckiego.
          • agawa888 Re: Nasz protest poskutkował!!! 07.02.07, 09:50
            Podpisujcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka