andrzej.sawa 30.04.07, 19:42 Jak zwykle przypominam miłym sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelcz574 Re: Święto Konstytucji - flagi 01.05.07, 08:33 Koniecznie czerwone, miły sąsiedzie, KONIECZNIE CZERWONE!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Święto Konstytucji - flagi 01.05.07, 09:25 Przecież AS jest PO. Dlaczego go namawiasz "do swoich koniecznych". Oj chyba zaraz znikniemy z tym wątkiem ..nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Święto Konstytucji - flagi 01.05.07, 12:08 Pomyłka,nie jestem PO,chociaż z tego całego bałaganu jest mi najbliższa. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Święto Konstytucji - flagi 01.05.07, 12:46 jelczu, przeciez Andrzej zatytułował swój post "Świeto Konstytucji", więc dlaczego mają być czerwone? Ja tam jestem większa prowokatorka i gdybym wpadła na pomysł wątku o flagach, to bym go zatytułowała dwuznacznie "Święto - flagi" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Święto Konstytucji - flagi 01.05.07, 13:04 No ale tak się złożyło,że to ja jestem upierdliwy i przypominam o flagach. Pozdrawiam Ps.Na forum Chełm pojawił się pomysł,żeby sprawdzić czy nasi politycy,na codzień z gębą pełną frazesów o patriotyźmie,wywieszą u siebie flagi /prywatnie/. Niezły pomysł.Czekam na uprzejme donosy,a ciekawe jak u Was wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gozdzikowa5 Re: Święto Konstytucji - etykieta flagi 01.05.07, 18:18 przed hotelami - firmowe mają pierwszeństwo przed państwową błąd flagi maryjne w kościołach powinny zawinąć za polskimi- flaga państwowa ma pierwszeństwo przed wszystkimi innymi. Tak jest na całym świecie. Po układzie flag można poznać w jakim jest się kraju jeśli wywiesza się dwie flagi, to polską umieszczamy po prawej stronie, patrząc od strony budynku,maszty muszą mieć taką samą wysokość, a flagi - taki sam wymiar przy trzech masztach najważniejszy jest maszt środkowy,drugi jest po jego prawej stronie, a trzeci po lewej na dachu nie można wywieszać flagi-tylko agendy rządowe mają taki przywilej. Urząd Wojewódzki może wywiesić flagę na dachu, np uczelni nie wolno tego zrobić. kiedy powinnio się wywiesić flagi- przy potrzebie uczczenia święta pracy-1 maja 2 maja wszyscy powinni- ale co niektórym żle się kojarzy odgórny nakaz świetowania i pewnie ich tak dużo niema Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka flaga narodowa 01.05.07, 23:20 Pamiętam przejazd pociągiem przez przedmieścia Kopenhagi - w wielu przydomowych ogródkach na małym maszcie powiewała flaga Danii. Dla Polki zwyczaj niepojęty... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: flaga narodowa 02.05.07, 09:07 No to bierzmy się do roboty.A Ty przypominaj sąsiadom. Ładnie byłoby gdyby w Nasze Święta było więcej flag. Wszystkiego najlepszego Rodacy /i oczywiście Rodaczki też/. Odpowiedz Link Zgłoś