Gość: akacja IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 18:20 może polecicie mi cos ciekawego do ugotowania, niezbyt skomplikowanego czym moge w domu zaskoczyć? burzą się że nic nie gotuje, więc teraz moze raz w tygodniu by mi coś wyszło? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silverstone Zrob pizze ! 09.04.03, 18:22 Najlepsza taka domowa! Pizza Hut na ksiezyc! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Zrob pizze ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 18:50 Spaghetti! Trochę czasochłonne, ale jaki efekt!!! Mniam! Chiba jutro zrobię:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Zrob pizze ! 09.04.03, 22:27 Może być pizza ;) byle nie pepperoni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Roniju-podpowiedz mi przepis prosze:) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Przepis na spaghetti 10.04.03, 10:36 mielona wołowina (30-50 dkg) chudy wędzony boczek (8dkg) 2 cebule 1 marchew 1/4 selera koncentrat pomidorowy słodka smietanka (o,5 szklanki) makaron spaghetti (50 dkg) liść laurowy gałka muszkatołowa sól, pieprz starty żółty ser na małej ilości oleju podsmażyć boczek, dołozyc pokrojoną drobno cebulę, podsmazyć, dołozyc starta marchew i seler, smazyć kilka minut, wmieszać mięso mielone i koncentrat pomidorowy, dodać liść laurowy i gałkę muszkatołową, wlać 1/2 litra wody przykręcic gaz i powoli gotować sos ok. 1h, często mieszając (w większości czasu nie przykrywając rondla, niech nadmiar wody wyparowuje) Sos powinien być do gęsty. Wmieszać słodką smietankę, osolić, opieprzyć:) (wyjąć liścia) A w międzyczasie gotować makaron, potem wszystko razem, posypać starym serem:) Mniam, mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izis Re: Przepis na spaghetti IP: *.resetnet.pl 10.04.03, 22:50 Ronja nie bądź żyła i poczęstuj mnie kiedys tym spagetti... Slinka mi cieknie jak czytam o jedzeniu chyba napadnę na lodówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Przepis na spaghetti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.03, 17:21 Oj, nie zauwazyłam Twojego wpisu. Jasne, że Cię zaprosze jak będę robiła spaghetti:))) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Przepis na spaghetti 24.04.03, 21:40 Gość portalu: Ronja napisał(a): > Oj, nie zauwazyłam Twojego wpisu. > Jasne, że Cię zaprosze jak będę robiła spaghetti:))) Uwaga uwaga mam to na piśmie, a jak Ronja się nie wywiąrze to... (Kurde flaczek no właśnie co?) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Przepis na spaghetti 24.04.03, 21:55 A ja robię taki do tego sos. Woda + trochę oliwy + czosnek + przecier pom.+ sól +cukier /trochę/ + oregano, jak ktoś lubi, ja tak! Polewam makaron i sypię tarty żółty ser. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża malpa Re: MaM coś ugOtoWać! IP: *.lublin.mm.pl 09.04.03, 23:12 Zwróc sie do hm`- jest fachowcem od filetóFF z kóry w gróbej panierce Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: MaM coś ugOtoWać! 09.04.03, 23:14 Na poczatek moga byc nalesniki, super farsz i zostaniesz krolawa kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: MaM coś ugOtoWać! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 08:18 dziękuję,za pomoc mnie zainteresowało spagetthi, jaki jest dokładny przepis? no wiem kluski ale co dalej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: MaM coś ugOtoWać! 10.04.03, 14:48 W sumie możesz ugotować pierogi ruskie. A później możesz mnie zaprosić na degustację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: MaM coś ugOtoWać! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 16:03 pewnie nic nie wyjdzie z tego jak znam swoje umiejetnosci kulinarne to mozesz miec problemy żołądkowe potem :) Odpowiedz Link Zgłoś