julka_mmm 11.02.07, 22:45 Omijajcie "opowieści lasku wiedeńskiego" w Osterwie, błagam!!! To dobra rada i mądre ostrzeżenie, tak na wypadek, gdyby ktoś się chciał wybrać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota.be Re: Byle dalej. 11.02.07, 23:28 Mój następny weekend to "Opowieści o zwyczajnym szalenstwie". Na marzec mamy zaplanowane "Opowieści lasku wiedeńskiego" A jesli nie,to co? "Niewolnice z pipidówki"....jakoś Bałucki mnie nie pociąga. Byle dalej Julko bo co? Operetka nędzna jakościowo? Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: Byle dalej. 12.02.07, 17:15 julka_mmm napisała: > Omijajcie "opowieści lasku wiedeńskiego" w Osterwie, błagam!!! To dobra rada i > mądre ostrzeżenie, tak na wypadek, gdyby ktoś się chciał wybrać... Napisz coś więcej,dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_mmm Re: Byle dalej. 12.02.07, 17:41 Już piszę :-) Reżyseria nędzna, zero pomysłu, to, co serwuje nam Teatr Osterwy jest po prostu niesmacznie fatalne. Większa część akcji opiera się na scenach zbiorowych, tylko coraz to inna aktorka kładzie nóżkę na kolejnym aktorze. W tle piosenki, ciągle i nieustannie, tego nie da się znieść. Choreografia jak z przedszkolnego teatrzyku. Scenografia zresztą też, z tymże takie było założenie, kompletnie nietrafiona konwencja. Aktorsko też beznadzieja, wszystkie epizody i drugoplanowe (mam na myśli owe aktorki) koszmarne. Anna Brulińska w głównej roli o dziwo nabrała trochę więcej energii i nie stoi w miejscu jak kołek, ale mimo wszystko niedosyt pozostawia ogromny. I co najgorsze- trwa to trzy godziny. Po co? Komu? Dlaczegoooooooo? Ja czuję po prostu zażenowanie i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_mmm Re: Byle dalej. 12.02.07, 17:45 A w marcu? Na "Wesele". Niezły spektakl. Bardzo plastyczny. Odpowiedz Link Zgłoś