Dodaj do ulubionych

lublin-wroclaw

26.02.07, 21:02
fakt wroclaw to inne miasto, coz ale jedanak przeprowadzam sie do lublina.. gdzie sa tansze mieszkania i zycie... latwiej zaczac z
wlasna firma...mam jednak nadzieje, ze najlepsze lata lublin ma jeszcze przed soba:) pozdrawiam-juz:) byla wroclawianka:)
Obserwuj wątek
    • kamienica12 Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 21:03
      lublin jest uroczy chociaz malutki:)
    • dorota.be Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 21:48
      Piszesz o sobie >była< czyli podjęłas juz ostateczną decyzję.
      Spotkasz tu wiele osób narzekajacych na nasze miasto,ale wciąż mieszkajacych
      tutaj,oraz wiele osób zakochanych w Lublinie.Jesli nie bedziesz stale szukała
      dziury w całym ,dasz sobie rade i mam nadzieję,przywykniesz.
      Lublin nie jest metropolią,ale odwiedzając weekendowo mniejsze a ciekawe
      miejscowości naszego regionu Nałęczów,Puławy,Zamość ,Chełm pozbędziesz się
      wrazenia małomiasteczkowości Lublina.
      Bywa tez jednak inaczej.Moja siostra wyjechała tuz po studiach do mista nieco
      mniejszego od Lublina i mieszkajac tam ponad 20 lat do tej pory nie czuje sie
      mieszkanka tamtego miasta tylko lublinianką.
      Głowa do góry,dasz radę :-)
      • kamienica12 Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 22:04

lublin- to prawdziwie polskie miasto:)
        jestem nastawiona optymistycznie. za m2 mieszkania zaplacilam przynajmniej!o polowe mniej niz we wroclawiu...a ludzie, jak do tej pory, sa sympatyczni i otwarci, chociaz zauwazylam, ze kobiety traktuje sie z przymruzeniem oka;)ale ma to tez swoje plusy;)
        ogolnie-mam nadzieje, ze uda sie cos zmienic na lepsze:)
        dziekuje bardzo za mile przyjecie:) i cieplo pozdrawiam
        • aron2004 Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 22:11
          ale uważaj, bo będziesz się budziła w środku nocy zlana zimnym potem z myślą,
          że wytwarzasz niski PKB
          • kamienica12 Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 22:13
            przezyje;) i go skutecznie podwyzsze:)
      • bucniebuc Wrocław tez nie jest żadną tam metropolią 28.02.07, 00:40
        Ale najważniejsze to chyba mieć muchy w nosie, żeby aż porównywać się do Prahy?
        • kamienica12 Re: Wrocław tez nie jest żadną tam metropolią 28.02.07, 19:53
          wroclaw ladny, choc to typowo niemieckie miasto z"ichna" zabudowa:) lublin ma polska architekture:) no i byl przez chwilke;) stolica Polski:)
          • sothink Re: Wrocław tez nie jest żadną tam metropolią 28.02.07, 21:03
            A jest chociaż gdzie piwko wypić i po ryju nie dostać?
            • kamienica12 Re: Wrocław tez nie jest żadną tam metropolią 28.02.07, 21:10
              tzn.?
              w lublinie calkiem przyzwoicie-tylko krotko czynne lokale:) ale wszystko, jak obserwuje, zmienia sie na lepsze:)
              • sothink Re: Wrocław tez nie jest żadną tam metropolią 28.02.07, 21:37
                no ale chyba muszą być jakieś puby 24h czynne na weekend.
    • sothink Re: lublin-wroclaw 26.02.07, 23:05
      Dziewczyno! napadną Cię, zbałamucą i sprzedadzą na białoruś!!!
      Jeżeli firma działa w internecie to Lublin jest dobrym pomysłem, ale jeżeli nie
      to tam klientów nie pozyskasz, chyba że jakaś nisza. Poza tym co to za renoma
      jak firma jest z Lublina. Pamiętam na szkoleniu, jak z biura lubelskiego facet
      nie mógł opanować najbardziej elementarnych czynności, wtedy prowadzący mu
      powiedział, żeby się nie stresował bo u lubelaków zapóźnione kapowanie(lub jego
      brak) to norma.
      • Gość: tk Re: lublin-wroclaw IP: *.backiel.com.pl 26.02.07, 23:20
        a poza tym kamienica to koleje wcielenie arona :)
        zwiększyc dawkę prozacu!
      • Gość: Polak Prawdziwy Re: lublin-wroclaw IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.02.07, 23:31
        Zastanawia mnie skąd biorą się takie gówna jak sothink, oprócz tego że zza Buga.
        • Gość: tk Re: lublin-wroclaw IP: *.backiel.com.pl 26.02.07, 23:36
          z tąd:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=57854725
          lubię sobie pooglądac- piszę pracę mgr aron i wyżej wymieniony bardzo mi
          pomagają :)
          • Gość: Polak Prawdziwy Re: lublin-wroclaw IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 27.02.07, 00:31
            Piszesz pracę mgr a nie potrafisz poprawnie napisać "stąd" nie bez powodu mówi
            się o was że trudno wykorzenić zabużański analfabetyzm. Ukraincy przewiezieni
            do niemieckiego miasta (notabene jednego z głównych ośrodków hitleryzmu) w
            bydlęcych wagonach dziś zgrywają "lepszych" Polaków obrażając prawdziwych
            Polaków z polskich miast. Lublin jaki by nie był jest polski, we Wrocławiu
            wszystko czym się chwalicie (rynek, stare miasto itd.) jest niemieckie. A dziś
            na stronie GW Wrocław przeczytałem że ta metropolia ma dzielnice w których
            kanalizacja jest jednym z największych marzeń mieszkańców :))
            • aron2004 Re: lublin-wroclaw 27.02.07, 07:18
              sothink po prostu jest wściekły na to że lubelskie szpitale jakoś dają sobie
              radę, a do wrocławskiego szpitala cała Polska musiała dopłacać, bo tak
              rządzili "wspaniali" wrocławscy menedżerowie od zdrowia.
            • Gość: tk Re: lublin-wroclaw IP: *.backiel.com.pl 27.02.07, 09:15
              Polaku Prawdziwy, sprawdzałem reakcję - tego się spodziewałem - dopiszę do
              pracy dotykającej agresji w polskim internetowym społeczeństwie :)
            • sothink Re: lublin-wroclaw 27.02.07, 14:01
              Cała moja rodzina pochodzi z Wielkopolski, podobnie zresztą jak znakomita
              większość Wrocławian.
              Dopóki ciemnota i tępota będzie rządzić na ziemiach Lubelszczyzny dopóty będę
              uważać lubelaków za debilaków.
              Jak ktoś gdzieś dobrze zauważył Lublin powinien postawić na edukację i starać
              się być cenionym ośrodkiem akademickim. To jest misja Lublina!!! Oczywiście Aron
              zaraz wyemituje swój zawistny stosunek do "wykształciuchów"...
              • Gość: Paweł Re: lublin-wroclaw IP: 83.16.171.* 27.02.07, 14:22
                Masz rację, rzeczywiście na wschodzie jest większa lub mniejsza ciemnota i
                zaścianek, ale to nie znaczy żeby zaraz nazywać Lubelaków "debilakami", przecież
                nie wszyscy uważają tak samo. Też uważam że należy stawiać na edukację. Teraz,
                po wyborach samorządowych powinno coś się ruszyć; taką mam przynajmniej nadzieję.
              • Gość: Polak Prawdziwy Re: lublin-wroclaw IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 27.02.07, 18:26
                Dokladnie 19% Wrocławian pochodzi z Wielkopolski kolego. Stanowią dziś w tym
                mieście kastę największych chamów i zarozumialców.
              • Gość: Mister MR Re: lublin-wroclaw IP: *.chello.pl 27.02.07, 18:34
                A Tobie sothink radzę odczepić się od Lublina i mącić na własnym podwórku. Nie
                lubisz Lublina to nikt Ci nie każe tu przyjeżdżać, ani wchodzić na jego strony
                internetowe. A posty takie jak tu piszesz świadczą tylko o Twojej niskiej
                kulturze. Mnie na przykład nie podoba się Łódź, a nie wchodzę na łódzkie strony
                i nie wypisuję jaka to jest brzydka, brudna, niebezpieczna.
                • sothink Re: lublin-wroclaw 27.02.07, 20:00
                  Lubię Lublin, to bardzo ładne miasto. ALE nie na widzę moherowej i małorolnej
                  tępoty która skazała kraj na populizm!!!
                  Czasy Pruszona-debilona na szczęście odeszły, także jest szansa iż opinia o
                  Lubelszczyźnie zacznie się powoli poprawiać.
                  • aron2004 Re: lublin-wroclaw 27.02.07, 21:32
                    nienawidzę pisze się razem, przejrzyj jeszcze przed maturą słownik
                    ortograficzny, bo faktycznie opolaki was w tym roku wyprzedzą
                    • Gość: tk Re: lublin-wroclaw IP: *.backiel.com.pl 27.02.07, 21:52
                      Opolanie aronie, Opolanie !!
                      sto razy na tablicy teraz napisz!
              • aron2004 Re: lublin-wroclaw 27.02.07, 19:09
                WRocław jest cenionym ośrodkiem akademickim - wykształcił sobie wspaniałych
                menedżerów medycznych
              • Gość: lsm Z tego co wiem to matura poszla do d..y na zachodz IP: *.lublin.mm.pl 27.02.07, 23:49
                ie wiec sothink proponuje popracowac na edukacja u siebie. W zach. Polsce bywam
                bardzo czesto i jakos nie zauwazam aby kretynizm szedl w parze z miejsxem
                zamieszkania. Oczywiscie idac twoim plytkim tokiem myslenia moglbym powiedziec
                ze we Wrocku sami idioci mieszkaja patrzac na twoja wypowiedz.
      • Gość: lsm Re: lublin-wroclaw IP: *.lublin.mm.pl 27.02.07, 23:54
        Hmm! np. banki sa bardzo zadowoleni z lubelskiego bo ludzie duzo oszczednosci
        trzymaja na kontach co swiadczy o zamoznosci. No ale rozumiem ze we Wrocku jak
        przystalo na "rozwinieta" Polske oszczednosci w sloiczku sie trzyma:D
        kapowanie zalezy od czlowieka a nie od miejsca zamieszkania. Ty tego nie
        kapujesz? Czyzbys byl opozniony?
        A co to za renoma jak firma jest z Wroclawia? :D
        Zreszta nie znam firm wroclawskich
        • Gość: tk Re: lublin-wroclaw IP: *.backiel.com.pl 28.02.07, 00:01
          bo podlubelscy rolnicy kupują paliwo zza wschodiej granicy oszukując Polskę,
          stąd mają pieniądzę - oj nieładnie, nieładnie. Aron do busów też chyba
          białoruską "ropę" leje.
          • Gość: aron Re: lublin-wroclaw IP: *.lublin.enterpol.pl 28.02.07, 06:49
            a wrocławianie jeżdżą na opale
        • aron2004 Re: lublin-wroclaw 28.02.07, 07:00
          we Wroclawiu jak przystalo na zamozna Polske ma sie dlugi a nie oszczednosci.
          Szczegolnie szpitale.
          • sothink Re: lublin-wroclaw 28.02.07, 09:04
            na garnuszku DŚ I WP ....
    • Gość: bosman no i mamy nową "kamienicę" :-) IP: *.centertel.pl 27.02.07, 09:45
      witaj druhno w Lublinie. Lublin to miasto życzliwych - dasz sobie radę a my
      pomożemy :-){aaaaron już ma kretyńskie skojarzenia :-)}, na durniów i
      zawistników nie zwracaj uwagi. Życzę powodzenia a ty nie dziekuj "coby" nie
      zapeszyć.
      • Gość: gosc z poznania Re: no i mamy nową "kamienicę" :-) IP: *.icpnet.pl 27.02.07, 14:48
        Lublin powinien stawiac na szkolnictwo i techniczne pl oraz awf a zdolnych po
        studiach zatrzymac oraz komunikacja brak lini tramwajowych oraz wizytowki przy
        dworcach pkp ,ipks od 42 lat kiedy jade do rodziny nic sie nie zmienilo.
        • Gość: bosman a masz...... IP: *.centertel.pl 27.02.07, 15:37
          "pomysła" np. na tramwaje w Lublinie? Ciekawe!Podziel się z nami.
      • kamienica12 Re: no i mamy nową "kamienicę" :-) 28.02.07, 19:51
        wiec nie dziekuje :) i pozdrawiam:)
        fajnie tu jest,troche inaczej (jestem dopiero do miesiaca)ale wszystko ok. minus - woda jest zle jest odprowadzana (brak studzienek?zle spady ulic i chodikow?) w centrum mozna utonac w czasie opadow/odwilzy, naklada sie brak regularnego odsniezania w samym centrum!!!:) i jeszcze taka mla drobnostka - brakuje pozadnego klubu jezdzieckiego:) ale mysle, ze wszystko to kwestia czasu:) mam nadzieje:)
        • Gość: lsm Re: no i mamy nową "kamienicę" :-) IP: *.lublin.mm.pl 01.03.07, 17:08
          jak wybuduja lotnisko to wtedy lublin zacznie sie rozwijac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka