04.02.07, 19:32
Witam. Jeżeli jesteście głodni to nie polecam tej pizzeri na telefon bo
czekałem 2,5 godziny na pizze i dotarła zupełnie zimna a zapewniano mnie że
czas oczekiwania to 1-1,5 godziny i że pizza zawsze dociera ciepła.
Kłamstwo!!!!! nie polecam.
Pozdro
Obserwuj wątek
    • jedynataka Re: Da grasso 04.02.07, 20:17
      a wziąłeś (wzięłaś?) te pizzę? zawsze się zastanwiałam co bym zrobiła w takich
      okolicznosciach, pizza zimna, a jednak głód męczy.
      • olus_stad Re: Da grasso 04.02.07, 20:24
        2,5 godziny jest nie do pomyslenia, w dodatku zimna, odmowilbym. Pizza i dostarczenie bylo niezgodne z umowa.
    • ggigus uwaga do admina - to chyba negatywna rekla 04.02.07, 23:29
      ma
      wyobrazacie osbie kogos, kto zamawia pizze i ma czekac do 1,5h??
      bo ja nie
      • olus_stad Re: uwaga do admina - to chyba negatywna rekla 05.02.07, 00:13
        Pizze robi sie w 12 minut, do tego zapakowanie jakies w sumie 15, dojechanie to razem max. pol godziny. Z poprawka na duza ilosc zamowien, korki, trudnosci ze znalezieniem adresu, daje nam to w sumie 45 minut. To juz naprawde 'z gorka'. Jezeli ktos zgadza sie na 1,5h a nastepnie czeka jeszcze godzine, dostaje zimne, placi za to, to ... no wlasnie, ciezko mi jest znalezc slowo.
        • jedynataka Re: uwaga do admina - to chyba negatywna rekla 05.02.07, 00:15
          > Jezeli ktos zgadza sie na 1,5h a nastepnie czeka jeszcze godzine, dostaje zimne
          > , placi za to, to ... no wlasnie, ciezko mi jest znalezc slowo.

e tam wcale nie ciężko, tylko słowa jakieś takie niezgodne z netykietą ;-)
          • olus_stad Re: uwaga do admina - to chyba negatywna rekla 05.02.07, 00:31
            Hehe:) No wlasnie szukalem takiego, coby zgodne z etykieta bylo, ale dziura w 'musku' straszna o tej porze:)
        • ggigus no wlasnie, dlatego jesli ktos z gory piszeo takim 05.02.07, 00:16
          czasie oczekiwania, watpie, czy ten post to prawda, czy ma raczej posluzyc
          znieslawieniu jakiejs firmy?
          bo za 1,5 h to dojde do sklepu, kupie sobie pizze i wrzuce ja do pieca
          albo sama zrobie, no dobrze, ciato potrzebuje, zeby wyrosnac
          • ggigus nb pyszna pizza podam przepis 05.02.07, 00:19
            podsmazony na oliwie czosnek, pomidory, surowa cebula pokrojona w prazki,
            mozzarella i pol godziny piec (jak grube, domowe ciasto i piec elektr)
            proste i pyszne
            • olus_stad Re: nb pyszna pizza podam przepis 05.02.07, 00:28
              Musisz koniecznie wspomniec o przyprawach, odrobina soli, pieprzu, swiezo posiekana bazylia (to moze bardziej do sosu pomidorowego) i oregano. Calkiem dobrze wychodzi z gotowcem, typu przyprawa do pizzy.

Jutro zrobie na obiad:)
              • ggigus a przyprawy jak kto lubi, ale ta baza jest super 05.02.07, 00:45
                wlasciwie odgapilam to od Wlocha, do ktorego czesto chodze
                jeszcze pizza z ziemniakami - pare ziemniakow albo pokroic w cienkie plastry,
                polozyc na pizzy i skropic oliwa, do tego reszta, czyli pomidory, czosnek, przyprawy
                albo ziemniaki nie ak drobno pokrojone podpiec w paru kroplach oliwy i duzej
                ilosci suszonego/surowego rozmarynu,a potem na pizze i dopiec pol godziny
                ale nie trzeba przesadzac z ziemniakami, juz nie raz sie przejadlam :))
                • miasiak Re: a przyprawy jak kto lubi, ale ta baza jest su 05.02.07, 09:50
                  Witam ponownie!!!
                  Mój pierwszy post to szczera prawda zadzwońcie do pizzeri w sobote lub
                  niedziele popołudniu i zapytajcie ile czasu trzeba czekać i dodajcie do tego
                  godzinę ( 7223323) !!!!
                  Mam prośbę o numer do włocha bo stary jest chyba nie aktualny bo nikt nie
                  odbiera!!!
                  ps. pizza od włocha STO razy lepsza!!!!
                  pozdro
                  • neptunka Re: a przyprawy jak kto lubi, ale ta baza jest su 05.02.07, 10:20
                    ja też prosze u nr do Włocha, bo dzwonię, dzwonię i nikt nie odbiera
                • olus_stad Re: a przyprawy jak kto lubi, ale ta baza jest su 12.02.07, 00:52
                  Moja szlagierowa gora na pizze: na patelnie boczek w kostek pokrojony i oliwa z odrobina masla, podsmazam troche, wrzucam czosnek i zaraz po tym szpinak (koniecznie w lisciach, moze byc mrozony, albo swiezy). Smaze przez jakis czas, az woda troche odejdzie. Do tego brokuly na ugotowane na parze (nie musi byc na miekko) kroje na drobno. Sos do pizzy to zmiksowane pomidory, oliwa i przyprawy (gdzies chyba o tym pisalem). Na ciasto sos, pozniej szpinak zrobiony, brokuly klade i wbijam na srodek jajko. Nastepnie duzo duzo duzo mozzarelli i do pieca. To jest przepis na moja ulubiona pizze.
    • mmarusia Re: Da grasso 08.02.07, 07:53
      hmmm,pizze z Da Grasso jadlam na miejscu.Czas oczekiwania jak dla mnie za
      dlugi,bo 40min.W porownaniu z 2,5godz.to pestka,ale dla mnie za dlugo.Moj czas
      jest cenny i dlatego jak jestem glodna to jade do baru na Nowodworska.Tam w 15
      min usmaza pysznego kotleta !!w 5 min mam pierogi !!
      No,ale watek o pizzy,wiec na zakonczenie dodam,ze w Da Grasso duza i mala pizza
      robiona jest z takiej samej ilosci ciasta.Mala jest wiec grubsza i jak dla mnie
      o wiele smaczniejsza.
      • krzysiek133 Re: Da grasso 08.02.07, 08:35
        No, tak. Jedzenie ma być szybko, ma byc go dużo i ma być pożywne.
        Na czyimś blogu wyczytałem o babci Jasi, która przygotowywała kolację
        wigilijną. Myślę, że ograniczenie posiłków do szybkiego zaspokojenia głodu to
        jeden z naszych błędów. Może warto czasami poczekać przy stole, popijając wodę
        i przegryzając przystawkę (nawet niech to będą słone paluszki),pogadać z kimś
        po drugiej stronie stołu. Znam ludzi, którzy nigdy się nie śpieszą i są chyba
        szczęśliwsi od nas - ciągle gdzieś biegnących. :):)
        • mmarusia jedzenie 08.02.07, 09:28
          > No, tak. Jedzenie ma być szybko, ma byc go dużo i ma być pożywne.

I tu sie mylisz.Choc,moze dla Ciebie to wlasnie jest wazne.Co ma znaczyc "no
          tak"?? Dla mnie jedzenie gdzies w jadlodajni powinno byc szybko i w miare
          zdrowo.Na Nowodworskiej tak wlasnie jest.A pizza to fast foot jakby nie
          bylo.Czasem mozna zjesc,byle nie za czesto.Na Nowodworskiej zjem za to w
          lepszej cenie pyszna pieczen z kasza gryczana,a do tego 3 surowki.

Myślę, że ograniczenie posiłków do szybkiego zaspokojenia głodu to
          > jeden z naszych błędów.

Tez tak mysle.Gdybym chciala szybko zaspokoic glod to podjechalabym do McDriva.

Może warto czasami poczekać przy stole, popijając wodę
          > i przegryzając przystawkę (nawet niech to będą słone paluszki),pogadać z kimś
          > po drugiej stronie stołu.

I tu sie grubo mylisz.Popijanie czegokolwiek tuz przed,w trakcie lub tuz po
          jedzeniu jest bardzo niezdrowe.Rozrzedza soki zoladkowe,opoznia trawienie
          powodujac,ze jedzenie dluzej zalega z jelitach.

Znam ludzi, którzy nigdy się nie śpieszą i są chyba
          > szczęśliwsi od nas - ciągle gdzieś biegnących. :):)

Napewno jest jak piszesz.Niestety czas to pieniadz i w moim przypadku im
          szybciej zrobie swoja prace tym szybciej mam wolne.Ty bys sie nie spieszyl?
          Nie mam zamiaru spedzac w zatloczonej i brudnej Legnicy calego miesiaca.Lubie
          Legnice,bo troche tam mieszkalam,ale odpoczywam na prowincji.
          • krzysiek133 Re: jedzenie 08.02.07, 11:21
            mmarusia napisała:
            > I tu sie mylisz.Choc,moze dla Ciebie to wlasnie jest wazne.

No, tak. Dlatego napisałem, że ograniczenie posiłku do szybkiego zaspokojenia
            głodu jest błędem!
            Dodam jeszcze, że dla mnie sposób spożywania posiłku to coś, co wyróznia Homo
            Sapiens wśród innych kręgowców. Tą różnicę nazywam: nasi mniejsi bracia
            zaspakają głód, my jemy posiłki. Mam nadzieję, że mi wybaczysz ale: sprzedawnie
            swojego człowieczeństwa za możliwość szybkiego zarobienia pieniędzy nie do
            końca mi pasuje :):) choć przyznam, że sam tak często postępuję.
            .. a i jeszcze, jeśli komuś woda przed jedzeniem szkodzi i rozpuszcza soki
            żoładkowe to niech się ograniczy do samych słonych paluszków. Paluszki nie
            muszą być słone - sól też szkodzi zdrowiu :):) Zresztą całe życie jest
            niezdrowe :):)
            Liczę, że czytając moją odpowiedź uśmiechniesz się :):) Jeśli nie, to znaczy,
            że nie potrafię samym słowem przekazać swoich intencji.

No, tak - to taki wstęp, który znaczy: przeczytałem uważnie, bardzo uważnie i
            teraz powiem co ja myślę :):)

Znam Krzysia, który powtarza: O kurcze - jego powiedzonko jest chyba bardziej
            neutralne.
      • krzysiek133 Re: Da grasso 08.02.07, 14:12
        Jedzenie to ważna czynność :). Jak jedzą inni: przygody-
        krzysia.blog.onet.pl
        • krzysiek133 Re: Da grasso 08.02.07, 14:14
          coś namieszałem jak to facet :):)
          przygody-krzysia.blog.onet.pl
          Tam też coś dla feministek :):)
    • sibeliuss Re: Da grasso 11.02.07, 11:50
      Lubię bo smaczna - zniechęca mnie czas oczekiwania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka