Dodaj do ulubionych

Wikana,TBS Lpbo ,Willowa 19

03.03.07, 14:30
Szukam osob ktore kupuja mieszkanie od tego dewelopera.Wykonawca jest firma TBS
LPBO,mialem ostatnio klopoty ze skontaktowaniem sie z nimi.Termin oddania to
sierpien 2007,czarno to widze.Podobno zmienili nazwe i miejsce biura?
Czy ktos cos wie o tej firmie?
Obserwuj wątek
    • Gość: znowu ja Re: Wikana,TBS Lpbo ,Willowa 19 IP: *.lublin.mm.pl 03.03.07, 23:25
      dzień Dobry,już kiedyś ktoś pisał o LPBO,pozwolę sobie zacytować (watek jest w archiwum). Dodam,że mam identyzcne zdanie o LPBO,nigdy więcej NIE kupiłabym mieszkania w tej firmie i do tej pory żałuję mej decyzji:

Tylko kupienie mieszkania poprzez podpisanie umowy przedwstępnej w formie aktu
      notarialnego daje w zasadzie pewność, że deweloper nie będzie cię szantażował i
      odwlekał podpisanie aktu notarialnego (włąściwego). Także jeśli nie można w
      formie aktu to nie podpisuj (za duża kasa wchodzi w grę). Odnośnie LPBO SA (i
      TBS LPBO Sp. z o.o. - spólki powiązane kapitałowo) to rzeczywiście zalecam
      daleko idącą ostrożność graniczącą z nieufnością!!! Kupiłem mieszkania od TBS
      LPBO (generalnym wykoanwcą było LPBO SA) i mam niezbyt dobre wspomnienia. Gdy
      wynegocjowałem już teks umowy to prezes sam (bez mojej wiedzy) przesunął
      terminy płatności dwóch rat. oczywiście opóżnili się z budową (3 miesiące) i
      musieli mi zapłacić odsetki - ale też był problem (Prezes wykręcał się jak
      mógł, kłamał, ściemniał pokazywał stare dokuemnty zwalniające go z obowiązku
      zapłaty). Nie udało mu się mnie przechytrzyć i zapłacił odsetki (straszony
      mecenasem i złożeniem wniosku o upadłość). Potem okazało się że nieruchomość
      stoi na działce mniejszej niż obiecano mi sprzedać (dziwne to strasznie ale
      tego nie zauważyłem i musztarda po obiedzie).... Koniec z tym. Słów kilka o
      deweloperze i generalnym wykonawcy: generalnie siedzi tam towarzystwo wzajemnej
      adoracji (Spólka powiązana tez personalnie to Idea Invest - buduje "śliczny"
      apartamentowiec na spokojnej). LPBO ma problemy finansowe (postępowanie
      układowe, zaległości publiczno prawne - nie wiem czy już zakończone ale chyba
      nie). Jest to o tyle dziwne, że branża kwitnie, zysk jest a starych długów nie
      chcą płacić... Pozdrawiam i zalecam ostroznosć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka