meg805 10.03.07, 13:27 Mam dylemat co do lubelskich liceów. Nie wiem na jakie zwracać uwagę przy wyborze dla syna który nie jest najmocniejszy w nauce. Które wybrać? Państwowe czy prywatne? Może macie jakieś doświadczenie w tym zakresie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fakara Re: liceum w Lublinie 10.03.07, 17:49 Polecam liceum nr. 7 na farbiarskiej, może nie ze względu na towarzystwo, ale kadra nauczycielska i przede wszystkim dyrektor są na najwyższym poziomie. W porównaniu z Zamoyskim, gdzie teraz chodzę, na pewno bardziej kompetetni, a wcale nie bardziej pobłażliwi, czasem wręcz przeciwnie. Pod tym względem to naprawdę wspaniała szkoła, tacy nauczyciele jak np. sorka Kucharczyk nie zdarzają się często. Jeśli chodzi o uczniów jest trochę gorzej, ale to zależy od profilu - najlepsze klasy to chyba te językowe, oprócz rosyjskiej, tam trafiają spadkowicze z całego Lublina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaja775 Re: liceum w Lublinie 09.04.07, 09:20 też jestem zainteresowana tym tematem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: liceum w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:34 w prywatnym sie zmarnuje, nie polecam. Prawda jest taka, że większość dobrych liceów jest w lublinie przereklamowana - Staszic to jedna wielka imprezownia...Zamoy niewiele lepiej :) Najstateczniej chyba jeszcze w Unii ale jak dla mnie za nudno :) Prawda jest taka, że jeśli będzie chciał się uczyć to będzie się uczył wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramon Re: liceum w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 11.04.07, 12:41 Jedyne dobre licea o wysokim poziomie obecnie to V na Lipowej i IV na Szkolnej. Staszic i Unia były dobre ale kiedyś. Teraz chodzi tam wiekszość tzw młodzierzy z bogatych domów bo rodzice chcieliby żeby córcia skończyóa Staszica, większość dostaje się przez układy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: liceum w Lublinie IP: 195.117.192.* 11.04.07, 12:43 a ortografii to gdzie sie nauczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: liceum w Lublinie IP: *.it-net.pl 09.07.07, 23:34 polecam lo na Farbiarskiej. kiepsko poszla matura, część nauczycieli mało życzliwa ( lagodne określenie), dyrektor super, ale to nie wystarczy.Klasy językowe to porażka, zupełny brak kadry. Odpowiedz Link Zgłoś