Gość: ryża małpa IP: *.lublin.mm.pl 06.05.03, 10:59 Kompot z rabarbaru jest znakiem tego, ze idzie lata. Dziś kompot z rabarbaru wolę od piwa . Mam cały gar i nie powiem wam gdzie mieszkam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Kompot z rabarbaru :-) 06.05.03, 11:10 Mnie się od razu rabarbar kojarzy z latem i dzieciństwem jak to się rwało w ogródku, później maczało w cukrze, taka kwasota a tak smakowało;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.resetnet.pl 06.05.03, 12:50 Nie no totalne mistrzostwo kompot z rabarbaru to jeden z lepszych trunków, dla mnie to tez jeden ze smaków dzieciństwa (była to jedna z niewielu rzeczy za kumony która była w miare dostępna, smaczna i nie trzeba było za nią stac godzinami w kolejkach). Ryża podziel się - wredne jest z Twojej strony, że wspomniałaś o tym wszystkim i nie proponujesz degustacji ;). Ja niestety na swój kompot będe musiał jeszcze poczekać :(. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek Re: Kompot z rabarbaru :-) 06.05.03, 12:59 Jak ja Wam zazdroszcze...Marze o rabarbarze... Nie ma nic lepszego na upaly jak kompot z rabarbaru. Tu gdzie mieszkam takie cos nie rosnie. Kiedys kupilem w PL nasiona, posadzilem i jakis buc mi zniszczyl sadzonki. Teraz musze sie obejsc smakiem. Kurcze, slinka mi leci na klawiature...Auuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.lublin.mm.pl 07.05.03, 12:38 To gdzie ty mieszkasz? Nocny Marku - wracaj do cywilizacji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Kompot z rabarbaru :-) 08.05.03, 07:09 Rabarbarowe różki he he. Ryża, prorok jestem czy cuś...?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek Re: Kompot z rabarbaru :-) 08.05.03, 19:33 Ryza! Na Poludniu....... Nawet gdyby moje sadzonki ocalaly, nie wytrzymalyby prawdopodobnie klimatu, bo rabarbar jest roslina lubiaca raczej umiarkowane warunki. Zycze udanego rabarbarowego szalenstwa - dla towarzystwa bede lykal slinke. A czy dodajecie do kompotu pare ziaren gozdzika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Kompot z rabarbaru :-) Jeszcze raz IP: *.lublin.mm.pl 08.05.03, 23:29 Jak na południu to macie tam pewnie pięęęekneee pomidory......i dobre sery....i oliwę ...to wystarczy za wszelkie rabarbary . Pozdrawiam - Ryża Małpa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:52 tak Ryża Małpo, jak zobaczyłam towj pomysl szybkoskoczyłam do ogródka i też zrobiłam kompot, najlepszy dla mnie jest jak jest zimny,ale od razu dostałam ostrzezenie że wypłukuje magnez, ciekawe papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.lublin.mm.pl 09.05.03, 20:53 Magnezem sie nie przejmuje bo jako kawoszka ( kawa tez wypłukuję ) zjadam magnez w musujących tabletkach :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek Re: Kompot z rabarbaru :-) 10.05.03, 01:43 Nawet najlepsze pomidory nie przeslonia wspomnienia o kompocie z rabarbaru. Oliwki fajne - do czasu. Marze, zeby mi scierpla geba od surowego r.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.resetnet.pl 10.05.03, 01:48 Dziś ja zrobiłem skok na rabarbarowe krzaczki - co prawda nie są jeszcze w pełni rozwinięta, ale małe co nieco uzbierało się na kompot, jutro zabieram się do przygotwania tego wyśmienitego trunku ... niech moc rabarbaru będzie z Wami :D. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet0 Re: Kompot z rabarbaru :-) 13.05.03, 07:50 a propos magnezu, to pepsi też wypłukuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Kompot z rabarbaru :-) IP: *.lublin.mm.pl 11.05.03, 00:11 O Matko...kompot jest super,ale szrlotka z rabarbarem jeszcze lepsza,pulchniutka,aromatyczna,posypana cukrem pudrem,PYCHA! Jutro z rana biorę się do roboty - nie wytrzymam tego ssania w żołądku,na samą myślo o tym pysznym ciasteczku zaplułam się dokumentnie a idę się umyć i do jutra jakoś wydolę. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Kompot z rabarbaru :-) 11.05.03, 16:27 Gość portalu: Malwa napisał(a): > O Matko...kompot jest super,ale szrlotka z rabarbarem jeszcze > lepsza,pulchniutka,aromatyczna,posypana cukrem pudrem,PYCHA! > Jutro z rana biorę się do roboty - nie wytrzymam tego ssania w żołądku,na samą > myślo o tym pysznym ciasteczku zaplułam się dokumentnie a idę się umyć i do > jutra jakoś wydolę. Z tym się zgodzę. Szarlotka z rabarbarem jest suuuper. Tylko czy szarloka z rabarbarem to szarlotka?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Kompot z rabarbaru :-)Do Malpy. 12.05.03, 21:19 Bredzisz Malpo, bredzisz. ;]] pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
velvet0 Re: Kompot z rabarbaru :-)Do Malpy. 13.05.03, 07:52 jak zwykle elokwentny Hm;o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś