Dodaj do ulubionych

Skandal!!!!!!

21.03.07, 10:45
a dokladnie chodzi mi o opłate miejsca parkingowego (od godziny) przy Klinice dziececej. Mało tego,ze przy dziecku nie mozna zostac na noc (np na HO), rodzice dzieci z innych miast sa zmuszeni do wynajmu hoteli a jeśli dojezdzaja to musza płacic za parking tak wysokie ceny! Dodac do tego koszty przyjazdu, leki, zywnosc no to zbiera sie niezla sumka! dlaczego rzad musi zarabiac na krzywdzie ludzkiej! Jestem oburzona, faktem iż nasze wladze oplywaja w luksusach a od chorych dzieci i ich rodzin wymuszaja pieniadze. Czy oni nie maja serca? i co z tego ze placi sie za parking i placi sie podatki skoro sluzba zdrowia nadal kuleje! niech taki jeden posel z drugim pojdzie sie leczyc do publicznego szpitala a nie do prywatnej kliniki moze wtedy zrozumie zwyklych ludzi! Boże co z ta Polska sie dzieje....
Obserwuj wątek
    • Gość: Donia Re: Skandal!!!!!! IP: 89.171.161.* 21.03.07, 12:21
      Ale dlaczego się oburzasz, że rodzice "są zmuszani do wynajmu hoteli"? Aż takie
      to dziwne? Czasem trzeba coś z własnej kieszeni dołożyć, a nie tylko z budżetu
      ciągnąć!
      • brydziaxxx Re: Skandal!!!!!! 21.03.07, 12:33
        wiesz co chyba nie wiesz co to znaczy byc chorym. Po to place skladki podatki itp zeby miec zapewniona opieke i mozliwe dobre warunki! a co budzet taki biedny mamy? moze jestes jedna z tych pań dobrze zarabiajacych dlatego tak sprawe pojmujesz. W innych klinikach i szpitalach rodzice moga byc przy dziecku 24godz na dobe. Rozsmieszylas mnie tym budzetem i szkoda pisania bo widze ze malo wiesz o zyciu
        • andrzej.sawa Re: Skandal!!!!!! 21.03.07, 13:11
          Niestety tak jak prywatnie,tak i państwowo musimy pogodzić się,że mamy często za
          mało pieniędzy.I żadne zaklęcia nie pomogą.
    • Gość: jaga Re: Skandal!!!!!! IP: *.tpnet.pl 21.03.07, 14:09
      za parking przy szpitalu dla dzieci tak jak przy PSK na Jaczewskiego PŁACI SIĘ
      PRYWATNEJ FIRMIE A NIE SZPITALOWI !!!!! Popatrzcie na blankiet biletu
      parkingowego , tam pisze kto na tym zarabia, FIRMA SPOZA LUBLINA !! Nie dość ,
      że liczy sobie 3 złote za godzinę braku nadzoru nad samochodami / do mojego
      próbowano się włamać / ,to szpital nic z tego nie ma . KTO WYDAŁ ZGODĘ NA
      POBIERANIE OPŁAT DLA TEJ FIRMY A NIE DLA SZPITALA ? TO JEST SKANDAL . Za
      wizytę w Poliklinice płacę prywaciarzowi przeważnie 9 zł. Wolę zapłacić na
      rzecz szpitala.
      • Gość: bosman Re: Skandal!!!!!! IP: *.centertel.pl 22.03.07, 14:26
        firma "parkingowa" płaci za dzierżawę terenu szpitalowi. Mój komentarz nie
        oznacza że istniejaca sytuacja mi odpowiada. A brak miejsc hotelowych dla
        rodziców dzieci w szpitalach to faktycznie skandal.
        • Gość: inwalida Re: Skandal!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:54
          Firma płaci a szpital nie jest zainteresowany egzekwowaniem praw dla swoich
          pacjentów. Spróbujcie jako inwalida skorzystać z miejsca wydzielonego dla
          takowych. Parkują na nich wręcz sami lekarze!. Np. przy Poliklinice na
          Jaczewskiego jest jedno takie miejsce i zawsze stoi tam ten sam zestaw
          pojazdów. To po co jako inwalida wnoszę opłatę za wydanie takowego uprawnienia
          z którego nie mogę skorzystać. Problem dotyczy także supermarketów. Na moje
          interwencję argument zawsze jest ten sam, nic nie mogą zrobić bo to zależy od
          kultury i wrażliwości ich klientów a oni nie są w stanie takowych wyszkolić i
          wyegzekwować należnych mi praw. Zwykła spychoterapia, bo jakby ktoś np. kupkę
          na ich placu zrobił to szybko by posprzątali i winnego postarali by się ukarać
          w celach wychowawczych. Temat niepełnosprawnych i udogodnienia dla nich to
          przeważnie lipa służąca zapewnieniu sprawnym poczucia jacy są dobrzy i wrażliwi.
          Zastanówcie dlaczego tak mało widać wśród nas niepełnosprawnych na wózkach?
          Takie mamy zdrowe społeczeństwo?
          Tyle na temat obłudy
          • Gość: bosman Re: Skandal!!!!!! IP: *.centertel.pl 22.03.07, 15:39
            zafunduj sobie duuużą strzykawę z przepracowanym olejem silnikowym i jak
            widzisz samochód takiego fiuta na miejscu wydzielonym - strzyknij mu na
            przednią szybę kilka cm3 oleju, samochodu nie uszkodzisz a właściciel będzie
            miał się z pyszna.Zanim szybę doczyści szlag go trafi.
            • empi Re: Skandal!!!!!! 22.03.07, 16:41
              Bosman, tak sobie myślę, że nie powiesz "to nie moja sprawa" i pomożesz dobrym
              słowem w zwracaniu uwagi takim nadętym dupkom. Im lepsza bryka to właściciel
              proporcjonalnie większy buras, lubi się pchać na takie miejsca. Tak przy
              okazji, niektórzy wyrabiają sobie taki papierek, kładą za szybką i żwawo
              wysiadają z samochodu bez skrupułów i żadnego wstydu z takiego czynu, kolejny
              raz dają przykład własnej, życiowej zaradności. W społeczeństwach które wcale
              nie dbają należycie o życie poczęte takie zachowania nie są etyczne, zwyczajnie
              ludzie wstydzą się tego. My zaś chcemy uczyć Europę wartości moralnych,
              etycznych i dawać przykład.
              pzdr.
              • Gość: bosman widzisz empi....... IP: *.lublin.mm.pl 22.03.07, 21:40
                w sprawach o których tu mowa, takich i tym podobnych, np. ustepowania miejsca
                starym ludziom w MPK, różnego rodzaju cwaniactwa zazwyczaj reaguję. Problem w
                tym ,że na ogół kończy się moja interwencja zadymą bo na moja grzeczna uwagę z
                reguły jest agresja słowna a na taką reaguję, nazwijmy to impulsywnie.
                Sam jeżdżę niezłym samochodem i nie mam kompleksu "fury" a słusznie zauważyłeś
                że forsiastych pycha rozdyma. Większość chamskich i niebezpiecznych zachowań na
                drodze okazują ci w "furach" i busach. Też doprowadza mnie to do "nerw". Ale
                mam na takich, zwłaszcza na trasie, sposób. Dzwonię na 112 i melduję że
                nr "taki a taki" jedzie napity na danej trasie. I wielokrotnie doganiałem
                fiutów jak byli "czesani" przez patrol. A na parkingu - wystarczy palanta
                zastawić i cześć. Niech "troszkę" na mnie poczeka. Piany dostaję na tych
                dupków, którzy parkuja na 2 miejscach (na ukos albo jakoś tak). I na tych jest
                sposób. Ale o tym następnym razem. Pozdrawiam.
                • Gość: otho pewnie to będzie na osobny wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:43
                  a co znaczy niezła fura????
                  • Gość: otho nie żeby dopiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:45
                    tylko np dla mnie niezłe auto to jest coś co Was ubawi
                  • empi Re: pewnie to będzie na osobny wątek 22.03.07, 22:54
                    pewnie to będzie na osobny wątek - jeżeli nie masz nic innego w tej sprawie do
                    powiedzenia.
                    pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka