czarna33 Re: Bezsenność II 30.05.03, 00:15 Jak sie przebudzisz to zagas bo ja juz tez umykam.Zakwasow sie nabawilam przez to wczorajsze skakanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Bezsenność II 30.05.03, 10:07 hehe, znów jest co poczytać, powinni Was dołączać do świstaków na odstresowanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 30.05.03, 11:01 hmmm... teraz mnie tyle ominęło... ale starość nie radość kondycji brak:(( senność mnie ogarnęła wielka, a że dbam o swe korzonki, rozłożyłam swe okazałe ciało w domku na prawdziwym łóżku a nie pod chmurką;)) najbardziej mi się podobało to capuccino.. na czyjejś pupie... szkoda, że nie mogę tego zobaczyć... chociaż, podobno kuracja ma być dzisiaj;)) to proszę krzyczeć, jak ujrzy to światło dzienne;)) albo nocne;)) p.s. Izis kochana, dzięki za łączność;)) p.s.1. Zoh... gdzie to piwkooo??? pamiętaj, że ja lubię martini, różowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 00:17 Siedzę tu sama i troszke mi nudno. Zoh i Ronja poszli spac i kazali zgasić światło (tzn Ronja kazała). Co niniejszym czynie. Pstryk. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 31.05.03, 01:12 Gość portalu: izis napisał(a): > Siedzę tu sama i troszke mi nudno. Zoh i Ronja poszli spac i kazali zgasić > światło (tzn Ronja kazała). Co niniejszym czynie. Pstryk. To ja zapalę na chwilkę, bo wpadnę na łóżko... a tam śpi już Zoh i Ronja;)) hmmm może lepiej nie zapalać;)) Nie będę przeszkadzać.... dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 01:33 rena_gd napisała: > Gość portalu: izis napisał(a): > > > Siedzę tu sama i troszke mi nudno. Zoh i Ronja poszli spac i kazali zgasić > > > światło (tzn Ronja kazała). Co niniejszym czynie. Pstryk. > > To ja zapalę na chwilkę, bo wpadnę na łóżko... a tam śpi już Zoh i Ronja;)) > hmmm może lepiej nie zapalać;)) > Nie będę przeszkadzać.... dobranoc;)) Dobranoc Renka ja już też idę spać. Zróbcie dla mnie miejsce pod cieplutka kołderką. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 31.05.03, 01:58 Gość portalu: izis napisała: > Dobranoc Renka ja już też idę spać. Zróbcie dla mnie miejsce pod cieplutka > kołderką. hmmm Izis... no wiesz, tak na trzeciego... to ja kupiłam bilety na nocny seans, co by im nie przeszkadzać, a ty tak z butami;)) Pozdrowionka i miłej nocki;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 31.05.03, 03:26 Boszzzz i znowu ta bezsenność... puszczaj.. puszczaj... ja chcę do łóżeczka... ech.. wygrałam.. puściła... dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Bezsenność II 31.05.03, 09:52 Chiba pierwsza spod pościeli się wykaraskałam... hihi Izis, i cooooo, nagrzałam dobrze kołderkę?:>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 10:34 Oj ciężka noc -jak tu spać jak ciągle ktoś przychodzi i odchodzi. Faktem jest że ciepło było :d. Zoh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 10:46 dzień dobry- powiedziała Izis przeciągając się lekko :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Bezsenność II 31.05.03, 10:54 Sprawdzałyśmy tylko, czy nie za mocno śpisz! Inaczej byś się na zaćmienie nie obudził!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 11:54 rena_gd napisała: > p.s.1. Zoh... gdzie to piwkooo??? pamiętaj, że ja lubię martini, różowe!!! Renka specjalnie dla ciebie :D. www.martini.com/products/floater/show_products_text.asp?product=rose&lang=english Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 31.05.03, 14:29 Gość portalu: Z:Đ napisał: > Renka specjalnie dla ciebie :D. > > www.martini.com/products/floater/show_products_text.asp?product=rose&lang=english Ech... ty to wiesz jak uszczęśliwić kobietę w potrzebie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 22:01 Aj prawdziwy czarnoksiężnik z krainy Oz :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 22:12 Gość portalu: Z:Đ napisał(a): > Aj prawdziwy czarnoksiężnik z krainy Oz :D. > > ZOh. A czasami posiadac sławetnego płaszcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 22:21 Cicho, bo się wyda :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 31.05.03, 22:25 No dobrze milczę jak głaz Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 01.06.03, 00:35 Gość portalu: izis napisała: > No dobrze milczę jak głaz zamilkli i nic się nie dowiem w końcu... czy sam płaszcz czy jeszcze czapka??:)) pozdrawiam nocnie rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 01.06.03, 00:59 Ostatnio jakoś besenność mnie opuściła a tu takie ciekawe rzeczy się dzieją :) Dobranoc wszystkim sennym i bezesnnym, ranym ptaszkom i nocnym ćmom :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 01.06.03, 01:43 ech.. a ja znowu wysiaduję coś przed tym kompem... ciekawe co tym razem?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 01.06.03, 03:35 Nie ma to jak nocna wyprawa po zuzlowce naszej kochanej.Wlasnie wrocilam z rowerowej wyprawy,droga nad Bystrzyca ciemna i widac tylko kontury.Na szesc rowerow tylko jeden oswietlony,ale wrazenia niesamowite,Zaby rechoca,gwiazdy w rzece migoca,cisz spokoj,pieknie sie jezdzi o tej porze .Jestem tak zadowolona,ze musialam sie z Wami tym podzielic:)))A teraz po takiej dawce tlenu ide spac.Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 01.06.03, 19:27 Czarna... hmm rozumiem, że trochę się zasiedziałaś w miłym towarzystwie;)) tylko pozazdrościć;)) Pozdrowionka i dużo słonka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 01.06.03, 21:40 W bardzo milym Rena .Hmm spodobaly mi sie te nocne wojaze.Teraz wlasnie wrocilam ale to nie to samo co nad ranem. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 02.06.03, 10:40 A ja wczoraj cały dzień spędziłam u znajomych na działce... i tak się dotleniłam, że o 22-ej byłam już w łóżeczku... i nici z bezsenności... Lodbroka nie ma, studenci się uczą... czarna też wykończona... i nikt nie pilnuje wątku;((( Nawet relacji o Nałęczowie się nie doczekam... ech ci bezsenni... wszyscy zapracowani;)) Słoneczne pozdrowionka Rena Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 02.06.03, 22:57 Dobranoc Misie moje. Powieki mi się zmykają. Zoh mj poradził żeby je przekupić nowymi cieniami ale się chyba nie uda. Kolorowych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 02.06.03, 23:06 Dobranoc Izis oraz inni bezsenni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 02.06.03, 23:09 Miłych snów - ja też powoli zbieram się do spania, ale jeszcze ostatkiem woli walczę sam ze sobą :D:D. Zoh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 02.06.03, 23:51 Gość portalu: Z:Đ napisał: > Miłych snów - ja też powoli zbieram się do spania, ale jeszcze ostatkiem woli walczę sam ze sobą :D:D. > > Zoh. Na miecze czy wręcz??:)) Pozdrowionka i ja też już zmykam.... hmmm kiedy ten Lodbrok się pojawi i nas pochwali, że pilnujemy wątku??:)) Gaszę światło... Dobranoc;)) Rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 04.06.03, 00:55 Przytul w ten czas nieludzki swe ucho do poduszki :) Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 04.06.03, 11:53 Gość portalu: nitka napisała: > Przytul w ten czas nieludzki swe ucho do poduszki :) > Dobranoc:) przytuliłam.... i..... zaspałam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 04.06.03, 12:30 Witajcie Bezsenni!!1 Wróciłem z dalekiej podróży, choc chyba na krótko. Reneczko bardzo Ci dziekuje za pilnowanie wątku, który rozrósł sie całkiem całkiem. Przy następnym pobycie w Lublinie masz u mnie Wielkie Różowe Martini:- )))W Nałęczowie przez pierwszy dzień prało żabami, więc ze spacerów wyszły nici. Ale na drugi dzień słoneczko zaświeciło i mozna było rozpalic ognicho. Niestety imprezę przerwali nam upierdliwi sąsiedzi zza płotu i podjęli srednio udana próbe polewania nas wodą ze szlaucha:-)). Łabędzie mają sie dobrze, choc tym razem nie chciały spacerować. Ledwo wróciłem i przepakowalem ciuchy to poniosło mnie do Jachranki (nad Zalewem Zegrzyńskim) gdzie przyszło mi siedzieć cały tydzień. Osrodek w stylu "Wczesny Gierek" za to z pieknym ogrodem. Pachniało wspaniale, soczyscie i majowo. A meszki cięły jak cholera tak dla równowagi zeby przypadkiem nie było za pieknie.. Kiedy ja przeczytam to wszystko coście wysmarowali? I na wycieczkę forumową nie pojadę, ech... Pozdrówka drogie foremki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 04.06.03, 12:46 Witaj "Zaginiony w podróży". Dobrze że już się odnalazłeś :)) Pozdrowienia od jednej z foremek :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 04.06.03, 13:16 Lodbrok..... Uffff ulżyło mi jak zobaczyłam, że jesteś... już myślałam, że masz szlaban na kompa;)) I pisz relacje z następnych wypraw, bo niezmiernie mi się podobają te szlauchy i meszki;)) pozdrowionka słoneczne dla foremka (bo to męski rodzaj od foremki, foremek prawda??) Rena Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 04.06.03, 17:13 Witam herszta tego wątku! No w końcu jesteś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 04.06.03, 23:27 To ja dziś zastąpie Renę na stanowisku wartownika :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 05.06.03, 01:47 Pozno juz ,ale swiat pieknie pachnie,wlasnie ze psem wrocilam. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 05.06.03, 08:14 Jestem, ale niestety na krótko. Nie mogę się nacieszyc forumowym ciepełkiem bo gna mnie i gna....Pozdrówka dla wszystkich foremek i foremków:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 05.06.03, 10:20 A u mnie w domciu awaria netu wczoraj była... przebudowują centralę czy coś... i jak jakieś kabelki włączą to działa... a jak ja chciałam usiąść wieczorkiem... to chyba kabelki były tam gdzie nie trzeba:(( i nie mogłam się do was przebić i płakałam w poduszkę, ale za to poszłam spać o 23-ej... i się wyspałam... Pozdrowionka rena podobno dzisiaj mają skończyć... ech... niech tylko spróbują nie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 05.06.03, 12:41 A to dziwne.hi hi. Bo mnie tez się strasznie rwie net od paru dni. A to nie mogę wejść a to mnie zaraz wywala. Głupio.:( Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 05.06.03, 13:40 Izis ja tu wietrzę spisek jakiś, może nas ktoś nie lubi... ech.. ale czy to możliwe?? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 05.06.03, 14:12 Oczywiście że to niemożliwe.Wszyscy Was lubią i kochają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 05.06.03, 14:21 Oczywiście popieram - Renka jak mogłaś pomyśleć o czymś takim :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 20:46 O, bezsenności... Przybywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 22:23 Ajm tajred tym upałem głównie, bo w ogóle to bym jeszcze pohasała wesolutko, ale tak to chyba wezmę chłodny przysznic i mykne do łózia... A jutro na referendum... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 06.06.03, 22:27 Siedze sobie po ciemku,juz po przysznicu i slucham Starego Dobrego Malzenstwa.Chyba nie musze Wam mowic jak jest mi przyjemnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 22:29 O Tyyyy, już po prysznicu? A ja przed, chyba jestem zazdrosna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 06.06.03, 22:32 To biegnij szybciutko,ja poczekam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 22:37 hehe, ja polecę, brat mi wskoczy za klawiaturę:) to ja wole teraz chwile popisać, a potem mu odstąpić to zaszczytne miejsce:) łaaaaah, spać. Czarna, ale Kozłówka aktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 06.06.03, 22:44 Ronka ,nawet nie wiesz jak ja sie bije z myslami na temat Kozlowki.Juz sama nie wiem ale caly czas mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.03, 22:48 ach, no tak... no zobaczymy, zobaczymy:) ja w każdym bądź razie się stawię w piątek w domku i wtedy się dopytam wszystkich po kolei hihi Jednak znów nie pobiję rekordu w bezsenności:) Ide, bo jeszcze trochę potknę się o własne powieki opadające coraz niżej... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 06.06.03, 22:55 Ja nie moge sobie odmowic wylaczenia tej pieknej muzyki,wiec siedze sobie i slucham. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 07.06.03, 00:08 hmmm a ja nie mogłam sobie odmówić przyjemności czatowania dzisiaj.. więc siedzę i gadam.. i zerkam jednym okiem czy ktoś jeszcze oprócz mnie bezsenny... ale chyba ja znowu tutaj samotnie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.03, 00:36 Ech, księzyc wisi na niebie jak połówka pomarańczy:) i tyle gwiazdków wokół:) Może powyjemy do nich?:) Auuuuuuuuuuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 08.06.03, 03:13 Gość portalu: Ronja napisała: > Ech, księzyc wisi na niebie jak połówka pomarańczy:) i tyle gwiazdków wokół:) > Może powyjemy do nich?:) > Auuuuuuuuuuuuuuu!!!! a u mnie już ptaszki ćwierkają... ale wycia nie słychać;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Bezsenność II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.03, 15:34 No popacz:), a wyłam w Twoją strone, Renka;) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 09.06.03, 09:45 Gość portalu: Ronja napisała: > No popacz:), a wyłam w Twoją strone, Renka;) Za cicho kochana... za cicho... ćwicz głos;)) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 09.06.03, 21:44 Nie wiem jak to przyjdzie dzis spać w takich tropikach... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 10.06.03, 02:34 izis_2003 napisała: > Nie wiem jak to przyjdzie dzis spać w takich tropikach... u mnie chłodno nawet... ależ się zasiedziałam... znowu jestem bezsenna... dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 10.06.03, 07:04 A ja bym jeszcze pospał... Nałęczów przez parę dni nic się nie zmienił. Zobaczymy teraz jak wygląda Janów Lubelski:-))). Pozdrówka bezsenne foremki:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 10.06.03, 23:29 Moze to nie pora na bezsenosc,ale za chwile zmykam spac.Oczka mi odmawiaja posluszenstwa i nawet ich kopnac nie moge.Ja sie juz chyba stara jakas robie czy co?Bo spalabym i spala. Mam nadzieje,ze to nie ja gasze swiatlo w te piekna noc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 10.06.03, 23:43 Nie, jeszcze ja nie śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 11.06.03, 00:08 Ja też jeszcze wspieram powieki, ale kto wie jak jeszcze długo :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 11.06.03, 00:15 kto wie , moze dzisiaj ja zgaszę..:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 11.06.03, 00:20 Ale daj jeszcze chwike posiedzieć bo jeszcze powieka trzyma fason i nie opada sama :d. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 11.06.03, 10:18 lodbrok napisał: > Jasne, wcale nie poganiam:-))) Ale dziewczyny pogonili wcześniej;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 12.06.03, 01:04 rena_gd napisała: > lodbrok napisał: > > > Jasne, wcale nie poganiam:-))) > > Ale dziewczyny pogonili wcześniej;)) hmmm i tak się wszyscy przestraszyli, że nikt nie zajrzał, nie przewietrzył, nie zapalił światła i nie zgasił;)) wszystko na głowie biednej reny;) ech... niewdzięcznicy... i nawet jednego słowa dziękuję nie usłyszę pewnie;)) ale tak to już jest... dobranoc.. i gaszę światło... i stała się ciemność;)) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 12.06.03, 22:10 uwaga otwierzm okno czas przewietrzyć troszkę swiatła jeszcze nie zapalam co by się zwierzyna nie zleciała Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 13.06.03, 00:27 Oczywiscie nie gasze swiatla bo zaraz tu pewna panna przytupta.Jak by tu nazwac moj stan coby wulgaryzmow nie uzyc.Uzyje skrotow bo mi sie te pewne nazwy kojarza.Jestem zje... wracam do domu a tam zaje... burrdel i chyba wypadalo by sie upier... ale pozno i jedyne co moge to spanko. Wszystkich co im sie nie podobalo ,przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 13.06.03, 00:54 nooo przytuptała, popatrzyła, zgasiła, zamknęła i poszła do kominka;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 13.06.03, 02:43 Cichutko drzwi uchyliłam i wślizgnełam sie do środka, zapaliłam latarkę co by do łóżka trafić, przytuliłam, policzek do poduszki i śnię o... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 13.06.03, 23:03 idę spać.... starzeję się zupełnie... mam dosyć siebie już nawet... przestaję się lubić... może jak się rano obudzę spojrzę na wszystko innymi oczami.. a teraz miłych snów życzę... rena Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 13.06.03, 23:07 To pewno przez te tropiki. Trzeba naszą chatkę bardzie wietrzyć. Ja zgaszę Reniu śpij spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 14.06.03, 00:15 Ułaaaa ależ ciemności dantejskie – nic a nic nie widać – jak się ktoś obudzi ze mną w jednym łóżku to proszę się nie dziwić nie mam zamiaru przedzierać się przez cały domek. Hmmm jeszcze przez to wszystko wybije sobie tego mojego ostatniego (ale za to jakiego) zęba :D:D. Kto to słyszał żeby tak nie zostawić żadnej latarni dla zagubionego podróżnika :d. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność pokozłówkowa :) IP: kokosz:* / 10.0.0.* 14.06.03, 23:41 Jednak wycieczki mają dobroczynny wpływ na organizm, mój właśnie dał mi znać że jest zmeczony(zieeewww...) i chętnie by już poszedl spać. Dobranoc forumowiczki i forumowicze :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Bezsenność poimprezowa;)) 15.06.03, 00:56 Gość portalu: nitka napisała: > Jednak wycieczki mają dobroczynny wpływ na organizm, mój właśnie dał mi znać > że jest zmeczony(zieeewww...) i chętnie by już poszedl spać. Dobranoc > forumowiczki i forumowicze :) Hmmm a ja niedawno wróciłam z imprezki... i bezsenność znowu mnie dopadła.. tak w zasadzie to musiałam zajrzeć na forum, bo mnie całe popołudnie skręcało z ciekawości i przeglądam cuda fotografii;)) nie będę mogła usnąć z wrażenia;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Bezsenność II 15.06.03, 00:58 rena_gd napisała: > idę spać.... starzeję się zupełnie... mam dosyć siebie już nawet... przestaję > się lubić... może jak się rano obudzę spojrzę na wszystko innymi oczami.. a > teraz miłych snów życzę... > rena Rena! Boj sie B..a dziewczyno!...Mlodka jestes..mie udawaj...na spanie jest..zawsze czas!;-) ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 15.06.03, 23:06 Ja ulegam samoczynnemu zgaszeniu :d - inaczej mówiąc zmykam na me łoże :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 15.06.03, 23:54 Gatto.. a co ty w Lublinie robisz... ech.. miło cię widzieć poza 3miastem;)) A co do tej młódki to nie mów głośno, bo tu większość mnie widziała w przeciwieństwie do Ciebie i umrą ze śmiechu czytając to określenie... Miłej nocki wszystkim.. będę się powoli zbierać;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 16.06.03, 01:09 Dziwna ta bezseność, raz przychodzi a raz odchodzi....niczym kot chodzi własnymi ścieżkami...podążam za nią...kiedyś doprowadzi mnie do łóżka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 16.06.03, 22:38 Ale sen jest jeszcze bardziej perfidny zazwyczaj przychodzi kompletnie znienacka zaskakuje człowieka swoim przyjściem odbierając mu parę godzin z życia dając w zamian jedynie senne mary w rekompensacie :d. Chociaż czasem senne mary przerastają codzienną rzeczywistość ;). Z poważaniem ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 16.06.03, 23:32 hej hej śpiochy juz w grzecznie w łóżeczkach pod kołderkami lezycie????? A ja słyszałam że tu jakies harce miały być... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 17.06.03, 10:15 izis_2003 napisała: > hej hej śpiochy juz w grzecznie w łóżeczkach pod kołderkami lezycie????? A ja > słyszałam że tu jakies harce miały być... Harce??? beze mnie?? w życiu!! mam znowu w domku awarię netu:(( i leżalam grzecznie w łóżeczku o 21:45.... zwariowałam czy co?? i potem zwalam wszystko na bezsenność a to tylko.... internet;)) p.s. Lodbrok... znowu utknąłeś gdzieś między Nałęczowem a Kazimierzem... coś się wymigujesz od relacji:(( tak gorąco czy tak nudno??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 17.06.03, 23:11 Po przespaniu 12-tu godzin wczorajszej nocy dzis jestem bezsenna.Tylko nocka jakas zimna strasznie:( Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 18.06.03, 07:36 Nie wymiguję się, nie wymiguję tylko mnie ciągle nie ma.... W Janowie komary mnie ścięły jak diabli i wyglądam jak wyleniały lampart. Chyba jestem zmęczony... i nie ma o czym opowiadać. Jadę w Góry Świętokrzyskie. Stamtąd na pewno będzie więcej wrażeń. Pozdrówka bezsenni Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_maupa Re: Bezsenność II 19.06.03, 00:41 Lodbrok... to miłego pobytu w Górach Świętokrzyskich (niektórzy twierdzą, że nie powinno się o nich mówić góry... ale spierać się nie będę)... i odzywaj się tu do nas częściej... bo tęsknimy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_maupa Re: Bezsenność II 19.06.03, 00:45 boszzz jak ja się zalogowałam powyżej... czy ktoś mnie pozna?? dobranoc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna i ejno Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 19.06.03, 01:22 Przeciez ja bym Cie po ciemku rozpoznala:)O bezsennosci mamy nadzieje ,ze bedziesz trwac i trwac.Dzisiejsza noc jest nasza:) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Bezsenność II 19.06.03, 02:04 A my nie spimy dalej :)))))))))))))))czarna33 i ejno :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 19.06.03, 03:31 A ja właśnie dowlokłem się do domu na sztywnych łydkach - oj przydałby się masażysta. Znajdzie się może ktoś litościwy, bo wybawilem i wyskakałem się za dwie osoby, ale niestety posiadam tylko jedną parę nóg. No nic trudno - jutro najwyżej będę ledwie chodził :(. Ależ błoga cisza zalega teraz nad Lublinem - zapach sianka wpada oraz pierwsze promyki jeszcze bardzo odległego i bladego świtu wpadją mi przez okno. Witaj nowy dniu - witaj kochane łóżeczko które stęskniło się za mną :D. Papapa ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 19.06.03, 03:41 Ejni jedzie do domku,taxi driver ja wiezie.A ja slodkie moje lozeczko,zaniedbane do tej pory.Poleguje oj tam pokladam sie na nim,ale to za chwile.Opowiem wam jaki mam piekny widok z mego balkonu...Las owszem czarny,ale niebo uhhhmmm piekne ,szarostalowe i tak chyba niesmialo budzi sie do dnia.A jaki zapach,kurcze blade nie mam porownania,za ubogi chyba jezyk ale jest pewne,ze pachnie swiezoscia i porankiem ,ktory juz tuz tuz nadchodzi.I ja ten poranek omine bo mam nakaz spac do 10-tej .Ale zaraz potem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 20.06.03, 23:54 Skrobią :( i jak tu spać. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 22.06.03, 21:33 a ja i tak was uwielbiam, ale ostatnio jakoś nie mam forumowego nastroju... wybaczycie?? Taaaaaaaaaaaaaaak;)) dobranoc rena Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 22.06.03, 22:12 rena_gd napisała: > a ja i tak was uwielbiam, ale ostatnio jakoś nie mam forumowego nastroju... > wybaczycie?? > Taaaaaaaaaaaaaaak;)) > dobranoc > rena Pewno że TAK Renko. :)) Buziaczek w czółko. Śpij spokojnie pogasimy światełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 22.06.03, 22:43 A ja będę jak najbardziej wredny … nie wybaczam i co więcej żądam przeprosin o które zresztą jutro się upomnę o zadość uczynienie, satysfakcje czy jak to ktoś nazwie. Renia już możesz drżeć przed spotkaniem mnie w GG :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 22.06.03, 23:37 Czy wszyscy już w łóżeczkach??? Gaszę światło. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 23.06.03, 00:05 Nie wszyscy w łóżeczkach. Nie zapalam światła, po ciemku też do łóżka trafie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek Re: Bezsenność II 23.06.03, 00:30 Moze maly masazyk mile Damy?... hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 23.06.03, 07:58 Wróciłem ze Świętokrzyskich (Gór? - Pagórków?). Trochę sie odchamiłem zaliczając kolejne zabytki i odpocząłem na łonie natury. A na forum tyle się dzieje... Czyżby była jakaś forumowa impreza alkoholowa o której nie wiem? (wątek kac). Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 23.06.03, 22:27 No dobra to czas rozpocząć zabawę sobótkową. Dziś chyab wianeczki wijemy kobitki. Tylko gdzie te chabuzie spusćić?????? Wiłą wianki i wrzucała jeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 23.06.03, 22:51 Idę spać, to nie był dobry dzień, ale jak mówiła Scarlett O`Hara: "Pomyślę o tym jutro". Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 23.06.03, 22:55 Gość portalu: nitka napisał(a): > Idę spać, to nie był dobry dzień, ale jak mówiła Scarlett O`Hara: "Pomyślę o > tym jutro". Dobranoc. To chyba jakaś epidemia ostatnio. :( Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 23.06.03, 23:07 ja już chyba chronicznie na to cierpię:(( dobranoc kochani:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 24.06.03, 14:16 Nikt mi nie chce udzielić informacji.. hm wszyscy są tak śpiący tak , tak bezsenni czy skacowani? Jadę do Okuninki, niestety nie na plażowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 25.06.03, 02:05 Okuninka... ech... jak to dawno było... jakieś sentymenty dziwne nastolatki się odezwały... I znowu nie śpię, ale dołek trochę mniejszy... zasypuję powoli;)) Miłego dnia życzę wszystkim... Lodbrok popływaj trochę za mnie;)) Rena Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 27.06.03, 13:15 Wczoraj w nocy wchodzę na forum lubelskie szukam wątku dla bezsennych a tu nie ma... i taka senność mnie ogarnęła, że nie chciało mi się szukać na następnych stronach... ale dzisiaj znalazłam i się wspisuję, bo to wstyd, żeby na początku lata ludzie spali tak twardo w nocy... i nie wpisywali się tutaj... co by na to Ojciec Wątku - Lodbrok powiedział;)) Pozdrowionka i nie śpijcie kochani;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 27.06.03, 17:48 No teraz to juz mnie chyba bezsennosc ogarnie:)Dwa tygodnie urlopu wiec moge sobie siedziec po nocach bo wyjazd stoi pod znakiem zapytanie.Tylko zebym tu sama nie siedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 29.06.03, 00:42 czarna33 napisała: > Tylko zebym tu sama nie siedziala. Prawie sama;)) ja przejazdem, na chwilkę;)) Pozdrawiam;)) rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 29.06.03, 00:57 Ech... wróciłam z podróży po Litwie, było pięknie :) Idę odsypiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 29.06.03, 23:03 Gość portalu: nitka napisała: > Ech... wróciłam z podróży po Litwie, było pięknie :) Idę odsypiać:) Ale jak się wyśpisz to opowiesz, co?? Bom ciekawa twych wrażeń okrutnie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Bezsenność II 30.06.03, 00:05 rena_gd napisała: > Gość portalu: nitka napisała: > > Ech... wróciłam z podróży po Litwie, było pięknie :) Idę odsypiać:) > Ale jak się wyśpisz to opowiesz, co?? Bom ciekawa twych wrażeń okrutnie;)) i ja tez sie ciekawie, jako ze 1) wkrotce czesciowo bede w Wilnie, 2) litewski to moj ulubiony jezyk (no, moze zaraz po albanskim i holenderskim) relacjonuj wiec jak naj szybciej i obficiej. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 30.06.03, 23:45 Niteczko.. czekamy na politewską relację;)) wyspałaś się już?? jak wstanę rano masz już tu być;)) dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 01.07.03, 02:22 rena_gd napisała: > Niteczko.. czekamy na politewską relację;)) wyspałaś się już?? jak wstanę rano > masz już tu być;)) dobranoc;)) Wyspałam się już :) Postaram się napisać parę słów o tym co widziałam. Byłam na pielgrzymce autokarowej, która obejmowała 4 dni. W pierwszym dniu byliśmy w Świętej Lipce, gdzie zachwyciły mnie organy w kościele. Uczestniczyliśmy w krótkiej prezentacji muzycznej i w czasie wykonywania jednego z utworów organy ożyły :) czyli zaczęły się poruszać figury, które tam się znajdowały :) Następnego dnia byliśmy w Kownie, gdzie uwieczniłam się na tle Niemna:) Widzieliśmy jeszcze rynek, na którym stoi biały Ratusz, dalej kościół św.Witolda, Dom Perkuna, gdzie zostaliśmy zaproszeni do jego zwiedzenia przez jego "właścicielkę" :) a tak naprawde to jedną z uczennic szkoły znajdującej się tam obecnie. Opowiedziała trochę o historii tego domu, raczej w sposób bajkowy, ale robiła to z wdziękiem, w stroju zbliżonym do epoki i trzeba przyznać że jest to fajny sposób na rozwój turystyki. W Kownie widzieliśmy jeszcze fragmenty kowieńskiego zamku i gotycką archikatedrę. Trzeciego dnia zwiedzaliśmy Wilno, i tu mogę się mylić więc proszę o wybaczenie bo było szybkie tempo i nie wszystkie nazwy mi utkwiły w pamięci. Wilno zaczęliśmy zwiedzać od Góry 3 Krzyży, z którego rozciąga się wspaniały widok na panoramę Starego Miasta. Następnie byliśmy w kościele św. Piotra i Pawła, gdzie spodobał mi się żyrandol w kształcie łodzi :) Potem Ostra Brama oczywiście z obrazem Matki Ostrobramskiej i zaczęliśmy zwiedzanie Starego Miasta, które rozciąga się hen :) i jest bardzo rozległe. Widzieliśmy jeszcze cerkiew św. Ducha, dom gdzie był więziony Adam Mickiewicz i gdzie rozgrywa się III część Dziadów,Uniwersytet Wileński i pałac prezydencki, kościół św.Ducha, gdzie odprawiane są msze wyłącznie po polsku i gdzie znajduje się obraz "Jezu ufam Tobie", namalowany wg wskazówek siostry Faustyny. Widzieliśmy jeszcze jakiś kościół unicki, nie pamietam nazwy, bardzo zniszczony, zresztą jak wiele kościołów, na szczęście wiele też odnowiono. To co jeszcze mnie zachwyciło w Wilnie to tak zwany zaułek gotycki z kościołem św. Anny i jakiś drugi, nie pamiętam pod czyim wezwaniem. Na mnie zrobił wrażenie kościół św. Anny. po prostu piękny :) Nie widzieliśmy katerdry, bo była zamknięta z powodu remontu i bardzo tego żałuje. A zapomniałam widzieliśmy też cmentarz na Rosie, który wydaje się taki malutki a potem dopiero potem ukazuje swoje prawdziwe oblicze :) Znajduję się tam grób matki Piłsudzkiego oraz jego serca. W ostatnim dniu byliśmy w Trokach, gdzie zwiedzaliśmy zamek otoczony pięknymi jeziorami. W zamkowych komnatach są wystawiane eksponaty i jest np. sala poświęcona tylko pięczęciom, fajkom. Mi się podobała ta poświęcona porcelanie, lubię takie reczy :) Na koniec byliśmy w kościele gdzie znajduję sie obraz ukoronowany Matki Boskiej Trockiej i powrót do Lublina. Było bardzo fajnie, tylko za duże tempo a Wilna nie da się zwiedzić w jeden dzień, więc jeśli mi się uda to chętnie tam kiedyś wróce by zobaczyć wiele zabytków, których nie widziałam. Przepraszam, że się tak rozspisałam, pewnie coś jeszcze pominęłam, ale pamięć jest zawodna. Dzięki jeśli ktoś doczytał do końca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 01.07.03, 09:39 Aj niteczka nic tylko zazdrościć tak owocnej wyprawy :D. A doczytac to na pewno nie jedna osoba doczyta Twoją relację do końca. Z poważaniem ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 01.07.03, 10:17 Doczytałam, bo sama się domagałam... Niestety nie byłam nigdy na Litwie i bardzo żałuję, po twojej relacji, jeszcze bardziej... i życzę dłuższego pobytu i jeszcze dłuższej relacji, doczytam do końca na pewno;)) Pozdrawiam Niteczko bezsenna jak zwykle;)) Rena Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Litwa 01.07.03, 16:45 no dzieeeki za relacyja:)) a po litewsku cos sie nauczylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Litwa IP: kokosz:* / 10.0.0.* 01.07.03, 20:13 ervumem napisał: > no dzieeeki za relacyja:)) > a po litewsku cos sie nauczylas? > No dla mnie to zdecydowanie za trudny język. Umiem dwa słowa :) baras i kavine, które są chyba dość oczywiste. I jeszcze dowiedziałam się jak jest po litewsku indyk ale się wstydzę napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 02.07.03, 10:19 To dla bezsennych mam małą opowieść: „Historia o dwóch, którzy śnili” Historyk arabski Al.-Iszaki przekazuje takie oto zdarzenie: „Opowiadają ludzie godni wiary (ale tylko Allach jest Wszechwiedzący i Potężny, i Miłosierny, i nie zasypia), że żył w Kairze pewien człowiek posiadający bogactwa, ale tak wielkoduszny i szczodry, że utracił je wszystkie prócz domu swego ojca, i był zmuszony pracować tak ciężko, że pewnego wieczoru zmorzył go sen pod figowcem jego ogrodu, i ujrzał we śnie ociekającego wodą człowieka, który wyją z ust złotą monetę i rzekł mu: <<Twoje szczęście jest w Persji, w Isfahanie; idź je odnaleźć >>. Następnego ranka obudził się i podjął długą podróż, i stawił czoło niebezpieczeństwom pustyń, okrętów , piratów, bałwochwalców, rzek dzikich zwierząt i ludzi. Dotarł wreszcie do Isfahanu, ale w murach tego miasta zaskoczyła go noc i ułożył się do snu na dziedzińcu meczetu. W pobliżu meczetu stał dom i sprawił Bóg Wszechmogący, że banda złodziei przeszła obok koło meczetu i wtargnęła do domu, i jego mieszkańcy, którzy spali zostali obudzeni hałasem, jaki czynili złodzieje, i zaczęli wzywać pomocy. Sąsiedzi również podnieśli krzyk, aż kapitan straży tej dzielnicy przybył ze swymi ludźmi, i złodzieje uciekli przez taras na dachu. Kapitan kazał przeszukać meczet, znaleziono w nim człowieka z Kairu i wymierzono mu taką chłostę bambusowymi kijami, ze był bliski śmierci. Po dwóch dniach odzyskał przytomność w więzieniu. Kapitan kazał go przyprowadzić i rzekł: <<Kim jesteś i gdzie jest twoja ojczyzna?>> Ten odpowiedział: <<Pochodzę ze sławnego miasta Kairu i moje imie jest Muhammad al.-Maghrebi>>. Kapitan spytał: <<Co cię przywiodło do Persji?>>. Zapytany postanowił mówić prawdę i odrzekł: <<Jakiś człowiek w moim śnie kazał mi wyruszyć do Isfahanu, gdyż tu miało znajdować się moje szczęście. Jestem oto w Isfahanie i widzę, że owo szczęście, jakie mi obiecał, to ta chłosta, którą tak szczodrze mi wymierzyłeś>> Na te słowa kapitan roześmiał się tak, aż pokazał zęby mądrości, i rzekł w końcu: <<Człowieku głupi i łatwowierny, trzy razy śnił mi się dom w Kairze, w głębi którego znajdował się ogród, a w ogrodzie zegar słoneczny, a za zegarem słonecznym figowiec, a za figowcem fontanna, a pod fontanną skarb. Nie dałem najmniejszej wiary temu kłamstwu. Ty, zaś synu mulicy i demona, błąkałeś się z miasta do miasta, powodowany tylko wiarą w twój sen. Żebym cię więcej nie spotkał w Isfahanie. Weź te monety i odjeżdżaj>> Człowiek wziął monety i powrócił do ojczyzny. Spod fontanny w swoim ogrodzie <<która była fontanną ze snu kapitana>> wykopał skarb. Tak Bóg pobłogosławił go, wynagrodził i wywyższył. Bóg jest Szczodry, Niezbadany.” Z „Księgi tysiąca i jednej nocy”, noc 351 ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 02.07.03, 14:18 Zoh, ładna ta przypowieść i troszkę zmusza do zastanowienia.Podobało mi się. Relacja Nitki tez jest bardzo ciekawa. Muszę kiedyś pojechać do Wilna bo tam moje korzenie.... Ja niestety włóczę sie po mniej atrakcyjnych miejscach. A dziś muszę do stolicy (której nie lubię) i to na trzydniowy egzamin. Trzymajcie kciuki. Pozdrówka bezsenni Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 02.07.03, 14:39 wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.... a jeszcze jak ktoś jest pewny, gdzie jest ten dom... ech... to jest ten skarb:) Lodbrok, trzymamy, trzymamy... tylko jak wrócisz to napisz, że zdałeś i że możemy puścić;)) Powodzenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 02.07.03, 15:05 Podziękuję Ci Renko bo nie jestem przesądny:-)))Ale kciuki trzymaj, będzie mi raźniej:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 02.07.03, 18:47 To i ja będę trzymał kciuki - wtedy to już na pewno zdasz. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 03.07.03, 11:42 Gość portalu: Z:Đ napisał: > To i ja będę trzymał kciuki - wtedy to już na pewno zdasz. > > ZOh. hmmm uwaga... zaczyna chyba zdawać;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 04.07.03, 10:54 drugi dzień już trzymam.... nawet nie pozmywałam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 04.07.03, 23:23 rena_gd napisała: > drugi dzień już trzymam.... nawet nie pozmywałam;)) To są wykręty, mogłaś wylizać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 05.07.03, 02:03 Gość portalu: nitka napisała: > To są wykręty, mogłaś wylizać ;) takie rzeczy na forum... niteczko.. i to ty... taka skromna, grzeczna...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 05.07.03, 08:52 rena_gd napisała: > takie rzeczy na forum... niteczko.. i to ty... taka skromna, grzeczna...;)) Cicha woda brzegi rwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 05.07.03, 09:09 A tak Niteczce dobrze z oczu patrzy, a tu prosze takie rzeczy i to przy ludziach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Gdzie jest opowieść nr 2 ?? IP: 80.51.249.* 07.07.03, 01:31 ZOh jak ja ma zasnąć bez bajki ?? Popraw się, dziś już idę spać, ale będę czekać na obiecaną opowieść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Opowieść II IP: *.resetnet.pl 07.07.03, 12:04 Był w Santiago pewien dziekan, który usilnie pragnął nauczyć się sztuki magii. Usłyszał, że Don Illian z Toledo znał ją lepiej niż ktokolwiek, ktokolwiek udał się do Toledo, ,aby go odszukać. W dniu, kiedy przybył, skierował się wprost do domu Don Illiana i zastał go zajętego czytaniem w ustronnym pokoju. Ten przyjął go życzliwie i poprosił aby nie wspominał mu o celu swojej wizyty dopóki nie zjedzą obiadu. Wskazał mu chłodny pokój i powiedział, ze bardzo się cieszy z jego przyjazdu. Po obiedzie dziekan przedstawił powód odwiedzin i poprosił, by nauczył go wiedzy magicznej. Don Illan powiedział, że zgaduje iż jest on dziekanem, człowiekiem dobrej pozycji i obiecującej przyszłości, ale obawia się, iż później dziekan o nim zapomni. Dziekan uspokoił go i zapewnił, że nigdy nie zapomni tej łaski i że zawsze będzie na jego rozkazy. Gdy już omówiono tę sprawę, don Illan wyjaśnił, że wiedzy magicznej można nauczyć się tylko w odosobnionym miejscu, i biorąc go za rękę, zawiódł do przyległego pokoju, gdzie na podłodze znajdował się wielki żelazny pierścień. Przedtem powiedział służącej, by przygotowała kuropatwy na kolację, ale by nie stawiała ich do pieca, zanim jej to poleci. Pociągnęli razem za pierścień i zeszli po schodach z gładko obrobionego kamienia, aż w końcu dziekanowi wydało się, że tak długo schodzili, iż koryto rzeki Tag znajduje się nad nimi. U stóp schodów była cela, za nią biblioteka, a dalej rodzaj gabinetu z magicznymi przyrządami. Zaczęli przeglądać księgi i wtedy weszli dwaj ludzie z listem do dziekana, napisanym przez biskupa, jego wuja, który oznajmiał mu, że jest ciężko chory i by nie zwlekał, jeżeli chce go zastać przy życiu. Dziekana bardzo drażniły te wieści, po pierwsze ze względu na niemoc jego wuja, po drugie dlatego, że musiał przerywać studia. Postanowił napisać parę słów usprawiedliwienia i wysłał je biskupowi. Po trzech dniach przybyli w żałobie z następnymi listami do dziekana, z których wynikało, że biskup zmarł, że wybierano następcę i że pokładano nadzieję w łasce bożej, iż to on zostanie wybrany. Mówili też, by nie zadawał sobie trudu i nie przyjeżdżał, jako ze byłoby lepiej, gdyby wybrano go pod jego nieobecność. Po dziesięciu dniach przybyli dwaj giermkowie, wspaniale ubrani, którzy rzucili się do jego stóp i całowali jego dłonie, i pozdrowili go jako biskupa. Kiedy don Illan to zobaczył, zwrócił się z wielką radością do nowego prałata i rzekł, że składa dzięki Panu, iż tak dobre wieści zawitały do jego domu. Potem poprosił go o wakujący dziekanat dla jednego ze swoich synów. Biskup powiedział, że przeznaczył dziekanat dla własnego brata, ale że postanowił mieć don Illana w swych łaskach i żeby pojechali razem do Santiago. Udali się we trzech do Santiago, gdzie przyjęto ich z honorami. Po sześciu miesiącach przybyli do biskupa posłańcy papieża, który ofiarował mu arcybiskupstwo Tolosy, pozostawiając w jego rękach mianowanie następcy. Kiedy Don Illan dowiedział się o tym, przypomniał mu dawną obietnicę i poprosił o ten tytuł dla swojego syna. Arcybiskup powiedział, że przeznaczył biskupstwo dla własnego stryja, brata swojego ojca, ale że postanowił mieć go w swych łaskach i żeby pojechali razem do Tolosy. Don Illan nie miał innego wyjścia jak się zgodzić. Udali się we trzech do Tolosy, gdzie przyjęto ich z honorami i mszami. Po dwóch latach przybyli do arcybiskupa wysłannicy papieża, który ofiarował mu kapelusz kardynalski, pozostawiając w jego rękach mianowanie następcy. Kiedy don Illan dowiedział się o tym, przypomniał mu dawną obietnice i poprosił o ten tytuł dla swego syna. Kardynał powiedział, ze przeznaczył arcybiskupstwo dla własnego wuja, brata swojej matki, ale że postanowił mieć go w swych łaskach i żeby pojechali razem do Rzymu. Don Illan, nie miał innego wyjścia jak się zgodzić. Udali się we trzech do Rzymu, gdzie przyjęto ich z honorami, mszami i procesjami. Po trzech latach umarł papież i nasz kardynał został wybrany na tron papieski. Gdy don Illan dowiedział się o tym, ucałował stopy Jego Świątobliwości, przypomniał mu dawną obietnicę i poprosił o kapelusz kardynalski dla swego syna. Papież zagroził mu więzieniem mówiąc, że wie dobrze, iż jest on tylko czarownikiem i w Toledo był mistrzem sztuk magicznych. Nieszczęsny don Illan powiedział, że wróci do Hiszpanii i poprosił o coś do jedzenia na drogę. Papież nie spełnił tej prośby. Wówczas don Illan (którego twarz odmłodniala w dziwny sposób) powiedział głosem, który nie drżał: - Będę więc musiał zjeść kuropatwy, które poleciłem przygotować na dzisiejszy wieczór. Pojawiła się służąca i don Illan powiedział, aby je upiekła. Przy tych słowach papież znalazł się w podziemnej celi Toledo, już tylko jako dziekan Santiago, Santiago poczuł się tak zawstydzony swoją niewdzięcznością, że nie wiedział, jak ma prosić o wybaczenie. Don Illan powiedział, że wystarcza mu ta prośba, odmówił mu poczęstunku i odprowadził go aż na ulicę, gdzie życzył mu szczęśliwej podróży i pożegnał z wielką uprzejmością. Z „Księgi Patroniusza” infanta don Juana Manuela. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Opowieść II 07.07.03, 17:57 bądź zawsze dobry i miły, bo nie znasz dnia ani godziny.... ;)) Zoh... prosimy o jeszcze... pięknego dnia życzę wszystkim.. u mnie wyjrzało słoneczko, tylko jak zwykle wieje, ale lepsze to niż deszcz;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Opowieść II 08.07.03, 07:51 Pouczające te twoje opowieści Zoh... A ja zdałem. Dziękuję wszystkim "trzymającym" bo bez tego to byłoby ciężko. Wreszcie widzę światełko w tunelu... Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Opowieść II 08.07.03, 11:23 lodbrok napisał: > Pouczające te twoje opowieści Zoh... A ja zdałem. Dziękuję > wszystkim "trzymającym" bo bez tego to byłoby ciężko. Wreszcie widzę światełko > > w tunelu... Pozdrówka Gratulujemy, gratulujemy i życzymy wielkiego światła w tym tunelu... a teraz możesz sobie zrobić przerwę i trochę relaksu na spotkanku z Eorem;) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Opowieść II 08.07.03, 14:12 No pewnie tylko niech się Eor określi kiedy. A Ty Renko kiedy pryjedziesz? Bom się stęsknił...... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Tęsknota.... 09.07.03, 12:34 lodbrok napisał: > A Ty Renko kiedy pryjedziesz? Bom się stęsknił...... ja też się stęskniłam kochani... ech... i z niecierpliwością czekam na spotkanie "starych" i poznanie "nowych" forumowiczów... już wkrótce to pewnie nastąpi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Opowieść III IP: *.resetnet.pl 13.07.03, 19:35 Dziś romantycznie - więc ... może się nie spodobać niektórym :D Mit o Veranie „Verana była piękną kobietą, tak wymagającą w stosunku do mężczyzn, że nigdy nie zdołała wybrać jednego spośród zalotników. Zawsze mówiła, że potrzeba jej więcej czasu na podjęcie decyzji. Pewnego dnia dostała od czarownika zaczarowany napój. Czarownik wyjaśnił jej, że po wypiciu połowy będzie żyła wiecznie, w ten sposób nigdy nie zabraknie jej czasu na znalezienie właściwego mężczyzny, z którym zechce dzielić życie. Kiedy go spotka, da mu druga połowę napoju, a wówczas jej mąż będzie żył wiecznie. Vera czym prędzej wypiła zaklęty napój i przez wiele lat żyła, wciąż nie mogąc zdecydować się na mężczyznę. Minęło sto lat, a Verana ciągle była równie młoda i piękna, lecz podjęcie decyzji wcale nie okazało się łatwiejsze. Zrozumiała, że magiczny napój jeszcze bardziej utrudnił jej dokonanie wyboru. Nie tylko dlatego, że było zbyt wielu mężczyzn, spośród których mogła wybierać, lecz również dlatego, że miała zbyt wiele czasu do namysłu, wcale też nie ułatwiała wyboru świadomość, ze ten, którego pewnego dnia wybierze, będzie trwał u jej boku nie przez kilkadziesiąt lat, lecz przez całą wieczność. Po dwustu latach Verana spotkała już tylu zalotników, że nie umiała pokochać żadnego mężczyzny. Mimo to była skazana na życie na Ziemi przez całą wieczność i krąży po niej do dzisiaj. Gdy więc jakiś mężczyzna zakocha się w kobiecie, która nie potrafi się zdecydować, powinien być czujny, bo może to być zimna, niedobra Verana. Wielu mężczyzn oddało już Teranie serce i młodość, lecz żaden jej nigdy nie zdobędzie.” Jostein Gaarder "MAJA" Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 09.07.03, 02:28 Ciemna nocko ratuj,spac nie dane mi.Zero dobrej duszyczki obok.Jedynie pod lasem ptaszyska pieknie cwierkaja,czego one nie spia o tej porze?Czyzby tez mialy problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 09.07.03, 12:31 czarna33 napisała: > Czyzby tez mialy problemy? a ja ostatnio obiecałam sobie nocką nie wchodzić do netu.. tzn. jak już wchodzę to tylko ew. poczta i forum... zero czatowania i tak trzymam od soboty;)) i w związku z tym nie dotrzymuję ci towarzystwa, bo najczęściej już o 23-ej jestem w łóżeczku... a problemy też mam... ale jakoś śpię z nimi:) ty też je prześpisz, zobaczysz... sen daje podobno ukojenie i na drugi dzień budzimy się z innym spojrzeniem na świat... czego życzę ci z całego serca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 10.07.03, 01:59 Buuu... obżarłam się cukierkami i spać nie mogę:( Mądrzy ludzie mówili żeby się nie obżerać na noc,ale cóż łakomstwo było silniejsze :) PS. Zmyliło mnie :) www.bezsennosc.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 10.07.03, 07:42 Witaj Nitko. Gdzie byłaś jak cię nie było? Widziałem, ze dałaś linka do "konkurencji". To czarne znamię na na szarym tle to plamka snu w kałuży bezsenności?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 10.07.03, 23:03 Źle się wyraziłem na wstępie.... interlekutorów będzie lepiej:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 10.07.03, 23:33 lodbrok napisał: > Witaj Nitko. Gdzie byłaś jak cię nie było? Widziałem, ze dałaś linka > do "konkurencji". To czarne znamię na na szarym tle to plamka snu w kałuży > bezsenności?:-))) Witaj Lodbroku. Jak mnie nie było to gdzieś tam byłam :)Nie dawałam żadnego linka do "konkurencji". Każdy widzi to co chce zobaczyć :) Według mnie to plama krwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 10.07.03, 23:52 Poproszę o objaśnienie tego szyfru - nie bardzo wiem o co chodzi ... a podobno to bajki które zamieścilem wymagają zastanowienia :D. ZOh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 11.07.03, 00:18 wszystko jasne :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 11.07.03, 00:51 Gość portalu: Z:Đ napisał(a): > wszystko jasne :D. Jak słońce:) Ale nocą to chyba jak księżyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 11.07.03, 11:20 Gość portalu: nitka napisał(a): > Gość portalu: Z:Đ napisał(a): > > > wszystko jasne :D. > > Jak słońce:) Ale nocą to chyba jak księżyc:) jak jasne jak ciemne:(( a słońce świeci;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 11.07.03, 21:00 Z racji tego,ze sie dzis wyspalam do poznego rana potem poobiednia drzemka wiec trwam i trwam.Kawa stoi hmm ale obok piwo kusi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 11.07.03, 23:15 czarna33 napisała: > Kawa stoi hmm ale obok piwo kusi:) nooo i??? skusiło?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 11.07.03, 23:40 Owszem skusilo i widac tego efekty,spac i spac.Bez piwa to mam w ciagu dnia: (stara sie chyba robie czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 11.07.03, 23:51 czarna33 napisała: > Owszem skusilo i widac tego efekty,spac i spac.Bez piwa to mam w ciagu dnia: > (stara sie chyba robie czy co??? stawiałabym raczej na to "czy co" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 12.07.03, 00:07 Oj tak to "czy co" chyba zdecydowanie bardziej odzwierciedla stan obecny :d. ZOh Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 12.07.03, 00:15 Gość portalu: Z:Đ napisał: > Oj tak to "czy co" chyba zdecydowanie bardziej odzwierciedla stan obecny :d. > > ZOh a to widać przez net??;)) muszę uważać na przyszłość;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 12.07.03, 02:52 Chciałam tylko powiedzieć dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Opowieść III IP: *.resetnet.pl 13.07.03, 19:37 Dziś romantycznie - więc ... może się nie spodobać niektórym :D Mit o Veranie „Verana była piękną kobietą, tak wymagającą w stosunku do mężczyzn, że nigdy nie zdołała wybrać jednego spośród zalotników. Zawsze mówiła, że potrzeba jej więcej czasu na podjęcie decyzji. Pewnego dnia dostała od czarownika zaczarowany napój. Czarownik wyjaśnił jej, że po wypiciu połowy będzie żyła wiecznie, w ten sposób nigdy nie zabraknie jej czasu na znalezienie właściwego mężczyzny, z którym zechce dzielić życie. Kiedy go spotka, da mu druga połowę napoju, a wówczas jej mąż będzie żył wiecznie. Vera czym prędzej wypiła zaklęty napój i przez wiele lat żyła, wciąż nie mogąc zdecydować się na mężczyznę. Minęło sto lat, a Verana ciągle była równie młoda i piękna, lecz podjęcie decyzji wcale nie okazało się łatwiejsze. Zrozumiała, że magiczny napój jeszcze bardziej utrudnił jej dokonanie wyboru. Nie tylko dlatego, że było zbyt wielu mężczyzn, spośród których mogła wybierać, lecz również dlatego, że miała zbyt wiele czasu do namysłu, wcale też nie ułatwiała wyboru świadomość, ze ten, którego pewnego dnia wybierze, będzie trwał u jej boku nie przez kilkadziesiąt lat, lecz przez całą wieczność. Po dwustu latach Verana spotkała już tylu zalotników, że nie umiała pokochać żadnego mężczyzny. Mimo to była skazana na życie na Ziemi przez całą wieczność i krąży po niej do dzisiaj. Gdy więc jakiś mężczyzna zakocha się w kobiecie, która nie potrafi się zdecydować, powinien być czujny, bo może to być zimna, niedobra Verana. Wielu mężczyzn oddało już Teranie serce i młodość, lecz żaden jej nigdy nie zdobędzie.” Jostein Gaarder "MAJA" Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Opowieść III 13.07.03, 23:06 noooo myślę i myślę... i nie wiem co powiedzieć... 3 godziny... i pustka... chciałabym dużo... ale ciągle się waham jak to jest naprawdę... czy lepiej czekać i wysoko stawiać poprzeczkę... czy... ech.. idę się z tym przespać, może obudzę się mądrzejsza;)) dobranoc:)) a i tak warto przeczytać całość może wtedy mi się rozjaśni;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Opowieść III IP: *.resetnet.pl 13.07.03, 23:16 Jak najbardziej przeczytać warto, bo i tematy poruszane w książce są bardzo ciekawe, zresztą sam podtytuł (którego nie przytoczyłem wcześniej) wiele może powiedzieć – „Opowieść o miłości i przemijaniu”. Sam początek powieści nie zapowiada zbyt ciekawej lektury i raczej szybko można się zniechęcić do tej pozycji. Jestem ledwo, co za połową i dopiero teraz wydaje się, że czytanie idzie z górki, chociaż nie wiem czy nie była to tylko lotna premia górska i nie czeka mnie jeszcze wspinaczka przed właściwym szczytem. No, ale to się jeszcze okaże na razie wstrzymuje się z kompletną oceną książki. ZOh Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd bezsenność... 15.07.03, 00:32 nawet nie zaczęłam czytać... nawet się nie pofatygowałam do biblioteki.... i idę spać... dobranoc;) jutro obudzę się mniej leniwa... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: bezsenność... 15.07.03, 01:02 rena_gd napisała: > nawet nie zaczęłam czytać... nawet się nie pofatygowałam do biblioteki.... i > idę spać... dobranoc;) jutro obudzę się mniej leniwa... ech... nie poszłam oczywiście jeszcze spać... tylko znalazłam takie oto cudo...;)) Bezsenność we dwoje cudowna bezsenność Jak łatwo nad rankiem wstępować w codzienność Gdy w jedno wierzymy oboje to wiemy Że wkrótce już spać nie będziemy Od snów najpiękniejszych bezsenność cenniejsza Im więcej się nie śpi tym moc jest ciemniejsza A nie śpi się dłużej im noc dłużej trwa Wiesz o tym tak samo jak ja Jak zawsze we dwoje cudowna niesenność Gdy oczy otwarte przeniknąć chcą ciemność By pojąć zrozumieć wymowę twych źrenic Uwierzyć że nic się nie zmieni A wtedy zamarzyć żem twoją kochaną I przez to mi dana bezsenność do rana Że dzięki miłości już wiemy oboje Co daje bezsenność we dwoje Jeśli o nocy wiem co ty Powiedz odpowiedz po co sny Żyjmy na jawie myślą codzienną Tyś moim bezsennym ja twoją bezsenną Nigdy nikt nas nie obudził i ze snu nie zerwał Zresztą po co by się trudził snu i tak by nam nie przerwał Słońce też nas nie budziło wiatry i deszcze Do tej pory jeszcześmy nie spali Zawsze nie śpijmy jeszcze Bezsenność we dwoje cudowna bezsenność a teraz już dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: bezsenność... IP: kokosz:* / 10.0.0.* 15.07.03, 02:59 Bardzo fajne :) To ja też powiem już dobranoc. PS. Lodbrok, Bezsenność II zbliża się do 400, czy powiększymy rodzinę o Bezsenność III?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: bezsenność... 15.07.03, 12:50 Gość portalu: nitka napisała: > Lodbrok, Bezsenność II zbliża się do 400, czy powiększymy rodzinę o > Bezsenność III?:) ech.. pomęczymy się jeszcze 9 postów;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: bezsenność... 16.07.03, 00:38 mówię dobranoc spóźniona o 37 minut:(( Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: bezsenność... 16.07.03, 07:31 Renko, ładne to bardzo co nam zacytowałaś.Bardzo ładne:-))) I w klimacie wątku. Jak już będziecie bardzo zmęczone klikaniem to założymy Bezsenność III. Dajcie znać kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: bezsenność... 16.07.03, 23:52 Oj dawno mnie tu nie było a takie fajne opowieści nasz czarodziej Zoh prawił. Chyba posiedzę troszku i jeszcze raz poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: bezsenność... 18.07.03, 01:22 znowu się zasiedziałam... ech... jutro do pracy.... jak mi się nie chce... może zaśpię?? i powiem, że się źle czuję.. zatrułam się czy coś??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 21.07.03, 02:29 Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :) Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 21.07.03, 14:00 Gość portalu: nitka napisała: > Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :) Dobranoc :) Niteczko, to byl tylko weekendowy wypad, czy jakis dluzszy i ze zwiedzaniem?? brak relacji mnie martwi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 21.07.03, 15:10 Znowu upolowałem 400 posta w Bezsenności tym razem II. Chyba powoli trzeba pomyśleć o III bo II juz się zapchała. No ale wypadałoby ją założyć w nocy:- )))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 21.07.03, 17:26 rena_gd napisała: > Niteczko, to byl tylko weekendowy wypad, czy jakis dluzszy i ze zwiedzaniem?? > brak relacji mnie martwi;)) Tak, to był wypad weekendowy, takie spotkanie ze znajomymi, ognisko, kiełbaska i późne rozmowy :) Nie było żadnego zwiedzania,ale były inne atrakcje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 22.07.03, 00:08 Źle mi dziś :( Idę z psem a potem spać... świat bywa czasem dość smutny. Poczekam aż nadejdą lepsze dni. Musiałam się pożalić. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 22.07.03, 03:02 Gość portalu: nitka napisała: > Źle mi dziś :( Idę z psem a potem spać... świat bywa czasem dość smutny. > Poczekam aż nadejdą lepsze dni. Musiałam się pożalić. Dobrze, że jest się gdzie wyżalić... dzięki Lodbrokowi, toż to Ojciec Bezsenności;)) Niteczko... jutro będzie lepiej... tzn. dzisiaj jest już lepiej;)) Sen jest dobry na wszystko, ale i bezsenność bywa czasem ratunkiem... można sobie przemyśleć, poukładać pewne rzeczy... ech... ja dzisiaj bezsenna z konieczności.. właśnie wróciłam ze spotkanka netowego... a jutro tj. już dzisiaj będę podziwiać paradę żaglowców w gdyni... nocką zdam pewnikiem relację... sennej nocy wszystkim życzę;)) rena Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 22.07.03, 08:27 Żalcie się dziewczyny, we mnie wsiąka jak w gabkę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 22.07.03, 22:58 Pogoda senna a ja niedwno wróćiłąm ze spacerku po deszczu i jeszcze mi się spać nie chce a tu ludziów ani widu ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 23.07.03, 00:46 a ja jestem powikingowa, pełna wrażeń, mam jeszcze przed oczyma te wielkie żaglowce.... ech... wspaniale było... powinnam spać oczywiście, a jak zwykle musiałam zajrzeć i sprawdzić co słychać u wirtualnych znajomych;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 23.07.03, 01:56 Cholera... co za popie... tydzień się zaczyna wczoraj źle, dziś jeszcze gorzej mam nadzieję że teraz to już zacznę się odbijać od dna bo gorzej to już chyba być nie może. Przepraszam że ja tu tak smęcę, gdzieś muszę... Rodzina, szczególnie dalsza to wredna rzecz, ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 23.07.03, 02:16 Nitko... mówiłam, że tu możesz smęcić do woli, ale wiedz, że wcale mnie to nie cieszy.... :(( a z rodziną to wiesz.. podobno najlepiej na zdjęciu... ale czasem trzeba zacisnąć zęby i przetrwać;)) Powodzenia;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 26.07.03, 02:58 Bezseność mi się gdzieś schowała, ale juz powróciła :)Dobrej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_marek Re: Bezsenność II 26.07.03, 03:09 Gość portalu: nitka napisał(a): > Bezseność mi się gdzieś schowała, ale juz powróciła :)Dobrej nocy :) Cieeeekaaaaaaaweeeeee... Jak bezsennosc sie chowa, to znaczy ze sen przyszedl, a jak powraca - to co to za dobranoc?* NM - expert od bezsennosci * tu gest zdziwionego wzruszenia ramion Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 27.07.03, 03:17 bezsenność mnie ogarnęła zupełna.... (bez dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Bezsenność II 27.07.03, 12:28 A teraz pewnie słodko śpisz Renko:-))), jeszcze śpisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: 80.51.249.* 27.07.03, 14:03 nocny_marek napisał: > Cieeeekaaaaaaaweeeeee... Jak bezsennosc sie chowa, to znaczy ze sen przyszedl, > a jak powraca - to co to za dobranoc?* NM - expert od bezsennosci > * tu gest zdziwionego wzruszenia ramion Bo bezseność powróciła na moment,a gdy tu pisałam to były już jej ostanie chwile tej nocy, stąd to dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 27.07.03, 23:13 u mnie dzisiaj tak wcześnie ostatnie "podrygi" bezsenności.... po pierwsze jestem zmęczona, po drugie gad mi padł, a po trzecie ciągle tu taki jeden pyta: "kiedy mi dasz??" (proszę bez dziwnych skojarzeń - ten ktoś ma 15 lat i jest moim synem i może też należy do grona bezsennych;)) pozdrówka bardzo gorące rena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 29.07.03, 01:54 Noc... myślałam, że choć o tej porze będzie chłodniej, przyjemniej a tu nic:( Niech się już ochłodzi, troszeczkę, ja już nie mogę do wszystkiego się przyklejam, nic mi się nie chce, ani ręką ani nogą ruszyć... Może jak się ochłodzi to mi się coś zechce :)Morze jest szerokie i głębokie hihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Bezsenność II IP: 217.97.175.* 29.07.03, 02:02 Fakt... upal nie do wytrzymania!!! Ale czy za chwile nie bedziemy narzekac na zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Bezsenność II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 03:33 A gdzie nocny marek??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Bezsenność II IP: 217.97.175.* 29.07.03, 02:10 nocny marek to w watku u kojako:-))) a tak w ogole - to chyba rodzina go odciela od kompa:((( Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 29.07.03, 09:54 ech... a ja ostatnio jakas senna.... wpisuje sie tutaj bladym switem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 30.07.03, 02:57 Właśnie dałam mojemu rozmówcy pozwolenie na przytulenie głowy do podusi :) Sama zrobię to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Opwieść IV IP: *.resetnet.pl 04.08.03, 21:53 Tym razem to nie opowieść ... wyrwany fragment książki Mario Puzo "Głupcy umierają" - polecam. A teraz zapraszam do lektury : "Posłuchaj. Powiem ci prawdę o życiu mężczyzny. Powiem ci prawdę o jego miłości do kobiet. O tym, ze nigdy nie pała do nich nienawiścią. Już pewnie myślisz, że jestem na złej drodze. Zostań ze mną. Uwierz mi – jestem mistrzem magii. Czy wierzysz, że można kochać kobietę i ustawicznie ją zdradzać? Mniejsza o zdradę fizyczną, chodzi o intencje, o „poezję duszy”. Cóż nie jest to proste, ale mężczyźni nieustannie to robią. Chcesz wiedzieć, jak kobiety potrafią kochać, świadomie karmiąc cię miłością, aby zatruć twoje ciało i umysł tylko po to, by cię zniszczyć? A następnie, kiedy kończy się namiętność, wolą odejść? Jednocześnie mamią cię obietnicami, robiąc z ciebie głupka? Niemożliwe? To jeszcze nic. Ale, ale, nie zniechęcaj się. To nie jest ckliwy romans. Sprawie, ze poczujesz bolesne piękno dziecka, zwierzęcą żądzę dorastającego chłopca i samobójcze nastroje nastolatki. A potem (to będzie chyba najtrudniejsze) ukaże ci, jak czas zmienia mężczyznę i kobietę, ich ciała i umysły. A później, oczywiście jest PRAWDZIWA MIŁOŚĆ. Nie uciekaj! Ona istnieje, a jeśli nie, to ja ją powołam do życia. Nie na darmo jestem mistrzem magii. Czy warto? A co z wiernością cielesną? Czy o to chodzi? Czy to jest miłość? Czy zachowanie miłości dla jednej wybranej osoby pozostaje w zgodzie z naturą ludzką? A jeśli tak nie jest, to czy dostajesz dodatkowe punkty za starania? Czy to działa w obie strony? Oczywiście, ze nie. A jednak ... Życie samo w sobie jest komiczne, a nie ma nic zabawniejszego niż miłość podróżująca w czasie. Ale prawdziwy mistrz magii potrafi sprawić, że jego publiczność jednocześnie śmieje się i płacze. Inaczej sprawa wygląda ze śmiercią. Nigdy nie będę sobie żartował ze śmierci. Przekracza to moje możliwości. W porównaniu ze śmiercią miłość jest mecząca i infantylna, a jednak mężczyźni bardziej wierzą w miłość niż śmierć. [...] Kobiety to inna sprawa. One są w posiadaniu wielkiej tajemnicy. Nie traktują miłości poważnie, nigdy tego nie robiły." ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Dobranoc :) IP: kokosz:* / 10.0.0.* 06.08.03, 02:00 Karaluchy pod poduchy:) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Dobranoc :) 06.08.03, 02:04 Jeżeli karaluchy latają pod poduchy, to ma być dobra ta noc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Dobranoc :) IP: kokosz:* / 10.0.0.* 06.08.03, 17:41 dociek napisał: > Jeżeli karaluchy latają pod poduchy, to ma być dobra ta noc? Karaluchy nie latają :) A poza tym tak mi się napisało, nie chcę żadnych "lokatorów" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Dobranoc :) IP: kokosz:* / 10.0.0.* 08.08.03, 01:45 Kolorowych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Dobranoc :) 08.08.03, 02:03 Gość portalu: nitka napisał(a): > Kolorowych snów :) dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Dobranoc :) IP: kokosz:* / 10.0.0.* 10.08.03, 02:08 Tak... ja to jestem jednak nocną ćmą, sową, a nawet i markiem choć już tu mamy na forum jednego a poza tym ja mam inną płeć, więc nie wiem jak miałabym się nazwac...nocną marką? :) Jednak muszę się przyznać, ja uwielbiam spać, tyle tylko że do póżnego popołudnia, kompletnie nie rozumiem tych co lubią rano wstawać, przecież to taka przyjemnośc powylegiwywać się w łóżku :) Cichutkiego chrapania życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Dobranoc :) IP: 217.97.175.* 10.08.03, 02:31 zadnych mi tu chrapan... bo nie usne!!! dobranoc :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 10.08.03, 09:29 No i tak chrapie,ze az mnie obudzila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 10.08.03, 14:05 czarna33 napisała: > > No i tak chrapie,ze az mnie obudzila!!! Ja nie chrapie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 10.08.03, 21:46 Dobra przyznac się komu burczało w brzuchu :D. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Bezsenność II 10.08.03, 23:27 No i nie spie, hmmm a tu nikogo nie ma:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 11.08.03, 00:41 Bajka na dobranoc już była więc pora iśc spać :) Miłych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Bezsenność II 14.08.03, 02:12 Nikt mi już bajki Na dobranoc nie powie Bo bajdy słyszę Za dnia każdego Od dziecka tłoczą Ciemnotę w głowę Że będzie lepiej Gdy dzieje się zaś Coś przeciwnego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 17.08.03, 03:15 Słodkich snów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Bezsenność II IP: 217.97.175.* 18.08.03, 04:01 po raz pierwszy prawdziwie bezsenna noc...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 19.08.03, 22:06 Zoha nie widać i bajki tez niet. Przez ognisko też nikt nie skacze :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 20.08.03, 23:24 izis_2003 napisała: > Zoha nie widać i bajki tez niet. Przez ognisko też nikt nie skacze :( :( Zoha-a spi nie zabawia swoich kolezanek.A moglby przeciez przez ognisko siuuuuup... toz to najnowoczesniejsza metoda depilacji:) hmm na kure. Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 21.08.03, 00:03 czarna33 napisała: > Zoha-a spi nie zabawia swoich kolezanek.A moglby przeciez przez ognisko > siuuuuup... toz to najnowoczesniejsza metoda depilacji:) hmm na kure. A może on sie tej depilacji teraz boi po ostatnim razie i dlatego skakać nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Bezsenność II IP: kokosz:* / 10.0.0.* 21.08.03, 02:34 Zoh nie martw się, włosy nawet po depilacji odrastają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 23.08.03, 03:09 Gość portalu: nitka napisała: > Zoh nie martw się, włosy nawet po depilacji odrastają ;) i to ze zdwojoną energią;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: Bezsenność II 23.08.03, 05:36 Dobranoc, choć właściwie powinno być dzień dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
izis_2003 Re: Bezsenność II 27.08.03, 22:51 Coś ostatnio jestem podenerwowana, zła i spac mi się nie chce... Nie wiem czy to wynik braku słońca??? Nic to czas rzucic jakieś zaklęcie żeby lato jeszcze zostało to może i mi przejdzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 28.08.03, 10:45 izis_2003 napisała: > Nic to czas rzucic jakieś zaklęcie żeby lato jeszcze > zostało to może i mi przejdzie. :) byle nie na mnie.. przeszlo;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 28.08.03, 23:36 Zimno!!!!Ja sie upraszam o ogrzanie czlonkow wszelakich przy ognisku. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 29.08.03, 23:35 czarna33 napisała: > Zimno!!!!Ja sie upraszam o ogrzanie czlonkow wszelakich przy ognisku. członków społeczności forumowej oczywiście;)) przy ognisku w okolicach botanika;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Bezsenność II 31.08.03, 02:49 ech... gorączka sobotniej nocy chyba w lublinie... a ja czuję się jak w lodówce... czas już spać.. dobranoc;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: Bezsenność II 07.09.03, 03:35 Noc co była mi i słodka i gorzka, szczęśliwa i nieszczęśliwa, ważna dla mnie, jutro będzie wspomnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 13.09.03, 21:46 Jeszcze z jedna kawka i możemy pogadac o zjawisku zwanym bezsennością ... :P. ZOh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 30.09.03, 21:27 Nitka a Ty gdzie sie podziewałaś ? Całe wieki nie było Ciebie widać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: Bezsenność II 01.10.03, 21:25 Gość portalu: Z:Đ napisał(a): > Nitka a Ty gdzie sie podziewałaś ? Całe wieki nie było Ciebie widać na forum. Zawinęłam się w kłębuszek i czekam na sen zimowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Bezsenność II 30.09.03, 21:36 Spala pewnie jak ten miedwiedz :)Pewnie jej sie pory roku pomylily i teraz wstala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:Đ Re: Bezsenność II IP: *.resetnet.pl 30.09.03, 21:39 I kto to mówi :P. Czarna pal ognisko poskaczemy :D ... pośladki już mi się zagoiły więc można je wystawić na działanie ognia :D. Odpowiedz Link Zgłoś