andrzej.sawa 15.04.07, 13:19 Lubicie dyskutować,a może w ramach dyscypliny intelektualnej tylko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannabarska Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:04 Juz napisałes o tym w innym wątku. Mało - powtorzyłes swe "mysli" otwierając specjalny wątek. Mądry jestes? Oceń sam ,najlepiej w pokoiku bez klamek. Dzieki Bogu (bez Jego wiedzy nic sie ponoc nie dzieje), że była ta Rewolucja Francuska. A Rewolucja Rosyjska zmieniła mentalnosc Zachodu. Ze strachu, ale to inna historia a andrzej sawa i tak tego nie pojmie. Zresztą ta druga rewolucja umozliwila powstanie niepodległej Polski, bo car nigdy by sie na to nie zgodził.A miał wiernych sojusznikow na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:25 A może przed pisaniem troszkę warto pomyśleć. Ja specjalnie stworzyłem ten wątek,bo tamten został zaśmiecony. A może warto czasami się trochę pouczyć historii.Za komuny mówiono o terrorze w czasie rewolucji francuskiej,ale w innym kontekście.Teraz można poczytać,że i jedna i druga rewolucja mordowały z powodów klasowych.Obrońcy jednej i drugiej powinni sobie zdać tego sprawę. A przy okazji powtarzanie kłamstwa o tym jak to lenin pozwolił na niepodległą Polskę jest szczytem głupoty.Rewolucja lutowa spowodowała likwidację caratu,a więc nie było już cara.Zwolennicy białej rosji mieli coś do powiedzenia i oni byli przeciwnikami niepodległości Polski.Leninowskie deklaracje nie miały żadnego znaczenia,bo wide traktat brzeski lenin oddawał wszystko aby utrzymać władzę,a jednocześnie szykował inwazję na zachód,a w razie jego sukcesu nie bułoby żadnych niepodległych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:51 Mnie uczyc nie będziesz - masz szczątkową wiedzę. Ot, są tacy ludzie udający wykształciuchów...Bez powodzenia, bo demaskują ich opinie, które tu wypisują. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Oj sawa,sawa... 16.04.07, 14:57 Oczywiście,że nie będę.Nie lubię marnować czasu na niemyślących uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wygląda mi to na dywagacje ministranta 16.04.07, 18:53 chcącego za wszelką cenę uchodzić za starca kościelnego przemawiającego z za światów :o)) Odpowiedz Link Zgłoś