bolo-p 27.04.07, 06:31 Zapraszamy do nowego niezależnego portalu opinii polskiej www.InfoPatria.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rapanui Senat UMCS o lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:22 Wstyd mi za moj Senat. Przez kilkanascie lat nikt na nasza AUTONOMIE nie nastawal i teraz tez NIE NASTAJE. A czy ktos , czlonek Przeswietnego Senatu UMCS poddal pod glosowanie problem TW w naszym gdronie? NIGDY!!!!! Wiec nie gadajcie glupot o autonomii, naruszeniu godnosci itd (czysta MICHNIKOWSZCZYZNA). Ale kto mial to robic??? Jeden JM. Rektor, czlowiek internowany, dzialacz Solidarnosci jest rektorem od niedawna. A dotychczas????? Znam wielu czlonkow Senatu, wiem, ze wielu nie na reke byloby postawienie sprawy lustracji. A widze, ze UMCS TROCHE IDZIE ZA SENATEM UW z Warszawki. WSTYD, WSTYD, WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Male duchem ludziki dobraly sie do wladzy... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 27.04.07, 18:04 A ja sie nie wstydze Senatu UMCS! Obecna ustawa "lustracyjna" to gniot skonstruowany tak, ze przy jej pomocy IPN moze zwalczac politycznych przeciwnikow teraz, a moze za lat piec, a moze i za dziesiec (i chyba o to wlasnie PiSuarczykom chodzilo!)... p.S. Obecna "lustracje" w kaczystowskim wydaniu skrytykowal NAWET "Wall Street Journal" (pismo powiazane z prawica i wielkim biznesem w USA). To tez o czyms swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość lustrwać miernotę lubelską IP: *.lublin.mm.pl 27.04.07, 15:58 oprocz lustracji nakazałbym ustawowo sprawdzić ile prac doktorskich i habilitacji jest zerżnięte. Myślę że w lublinie dużo by padło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.Senator Re: lustrwać miernotę lubelską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 18:00 To juz TYLE LAT Panie Rektorze od roku , no-powiedzmy 1990 do dzis: i nie ma co gadac o AUTONOMII, bo Senat nie skorzystal z niej przez 17 lat: czyz nie nalezalo samemu o tym dyskutowac a nie nasladowac UW (wiadomo --Warszawka to pzpr-owcy, UD, UW, teraz glownie PO). Baliscie sie UW, macie (mamy) dobre kontakty z UW, wiuekszosc warszawiakow ZASIADA (tu dopisac kazdy moze gdzie zasiadaja), sa tez decydentami w sprawie grantow, warto sie podlizac. A tak sie cieszylem, ze UMCS przynajmniej siedzi cicho, rozdano ankiety lustracyjne, czekamy na efekt i..... na IPN. WSTYD PANOWIE, WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Czyzby glos nieudacznego naukowca? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 27.04.07, 18:09 "Rapanui", czy "B. Senator"? Czy tak czesta zmiana pseudonimow jest typowa dla zwolennikow "lustracji", czy podobnej masci oszolomow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rapanui glos naukowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:47 Naukowiec jestem.Za lustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
levitas1 To jestescie towarzyszu rapanui "naukowcem"? 29.04.07, 00:36 z zawodowki czy innego Oksfordu? Tak mozna sadzic po jakosci waszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Senat UMCS o lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 12:43 Przypilnujcie lepiej ten nasz UMCS, by nie bylo tak , jak na Wydz.Pedagogiki. Czy Rektor wie o PROFESORZE W KAJDANKACH--jego profesorze??? A tu wypracowali w wielkim trudzie akt POPARCIA DLA SENATU UW. Jeszcze raz apeluje: Senacie Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 lepiej pozno, etc. 28.04.07, 15:39 "akty prawne dotyczące wyższych uczelni powinny być opiniowane przez środowisko akademickie zarówno na etapie tworzenia, jak i nowelizacji" a wiecie dlaczego, bracia lustratorzy??? bowiem jest takie pojecie jak "autonomia uczelni" i dobrze by bylo zeby przy nim nie majstrowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: lepiej pozno, etc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 16:28 Do "lurie": Autonomia to nie znaczy: "robta co chceta", trzeba zachowac elementarna uczciwosc. Oddzielic TW od uczciwych. I TYLKO TYLE. Przeciez dobrze wiecie ILE MIERNOT AWANSOWALO BEZ WYRAZNEGO POWODU, te rozne docenty, te wyjazdy zagraniczne TYLKO DLA NIEKTORYCH!!!! Czyz tego nie pamietacie? Jesli niue pamietacie to uczciwosc naukowca NAKAZUJE: DOWIEDZIEC SIE- JAK BYLO>. Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 drogi Janku, zapraszamy do nas... 28.04.07, 18:50 Moze by tak Pan, Panie Janku, raz w zyciu wybral sie na uczelnie i pospacerowal, co? Bo te koszmary, ktore Pana przesladuja, to z obecna rzeczywistoscia malo maja wspolnego. Gdyby tak Pan raz w zyciu zobaczyl na wlasne oczy prawdziwych profesorow, to by Pan wiedzial, ze to pokolenie sluchalo Milesa Davisa (wie Pan kto to? niech Pan wstuka google.com), a nie Bieruta czy Gomulki... Profesorkowie, co to niby tak zerowali na "zywym ciele narodu" dawno odeszli na emeryture, Panie Janku. A lustrowac bedziecie tych, co szmuglowali zakazane ksiazki z zagranicy, fajnie? Panu to zapewne laska. Ale nam nie. Zapraszamy do nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek. Re: drogi Janku, zapraszamy do nas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:23 Chodze po tych korytarzach i wiem, ze nic konkretnego.... nie wiem. Ze statystyki wynika, ze na duzych wydzialach chyba bylo kilku TW? Licze na IPN , bo chce wiedziec i tyle. A nikt uczciwy, bez badan nie powie: to ten. Czekam zatem i jestem za lustracja. Nie jestem msciwy, chce wiedziec by moc nie podawac reki takiemu. Nie popadam tez w obsesje, ale glupio mi bedzie gdy sie okaze, ze ....np. (nie daj Boze) moj kolega to ten. Odpowiedz Link Zgłoś
levitas1 Jak IPN wyprodukuje to bedzie, jak nie, to trudno, 29.04.07, 00:38 trzeba bedzie cos wyprodukowac samemu. Jest ksero, nozyczki, drukarka, lupa, skaner i pare odczynnikow chemicznych. Wszystko da sie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 problemy z reka? 29.04.07, 00:50 Reki Pan nie poda podlemu komuchowi? Aha, a czy Pan wie, Panie Janku, ilu zlych ludzi ta Pana reka dotad wysciskala, sciska nadal i sciskac bedzie? No policzmy: co najmniej siedmiu szowinistow, pieciu zdeklarowanych antysemitow, trzech lapowkarzy, kilkunastu notorycznych klamcow, czterech krzywoprzysiezcow, kilkudziesieciu plotkarzy (ze nie wspomne o lizusach i innych drobnych wiarolomcach). Moja rada? Temblak. Bo jesli nie temblak, to predzej czy pozniej popadnie Pan w obsesje. Czego oczywiscie Panu nie zycze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś