Dodaj do ulubionych

Ktoś idzie na pochód?

29.04.07, 07:24
CZy ktoś z forumowej lewicy wybiera się na pochód czy jak zwykle boicie się
moherów? A przecież moglibyście podemonstrować pod czerwonymi flagami z
hasłami typu "dość budowy kościołów w Lublinie", "dość religii w
przedszkolach' itp.
Obserwuj wątek
    • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:29
      U mnie osiedlowymi uliczkami jakiś miesiąc temu szedł pochód. Na czele pochodu
      szedł facet w czarnej kiecce i trzymał krzyż, za nim kilku młodszych z firanką
      na plecach, trzymali głośniki i wykrzykiwali jakieś hasła (to co mówili i
      śpiewali ni jak trzymało się kupy), a za nimi kilkaset osób (średnia wieku 60-65
      lat).
      Widać że tęsknota społeczeńśtwa za pochodami istnieje.
      • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:33
        no to złożyłeś ten wniosek o azyl na Białorusi czy nadal będziesz meczył się
        biedaku w katopolsce gdzie są krzyże w urzędach?
        • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:37
          Poczekam jeszcze kilkanaście lat, aż krzyże same będą spadały, kościoły
          opustoszeją, świadomość społeczeństwa wzrośnie. Takie dyrdymały były "modne"
          wiele wieków temu. Są dziś tacy co przyjmują je bez zastanowienia.
          • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:47
            a po co czekać? dziś wysoką świadomość społeczeństwa masz na Białorusi albo w
            Rosji. Wyemigruj tam a nie się męczysz z niską świadomością, masochisto.
            • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:56
              A jakim busem tam dojadę?
              • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 07:58
                busem do Białej - najbliższy o 8.35 a potem busem z Białej do Terespola np. o
                11.00
                • Gość: wiejska baba czepiasz sie Arona a sam już tam byłes!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:32
                  Przeslij bucu kartkę z pozdrowieniami
            • Gość: zorro Prawosławie w Rosji IP: *.lublin.mm.pl 29.04.07, 14:51
              Sposób chowania pierwszego prezydenta Rosji,Jelcyna, moze swiadczyc o powrocie
              prawosławia. Ono jest jednak tak prorządowe jak katolicyzm we wspołczesnej
              Polsce.
      • folkatka Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 14:40

"U mnie osiedlowymi uliczkami jakiś miesiąc temu szedł pochód. Na czele pochodu
        szedł facet w czarnej kiecce i trzymał krzyż, za nim kilku młodszych z firanką
        na plecach, trzymali głośniki i wykrzykiwali jakieś hasła (to co mówili i
        śpiewali ni jak trzymało się kupy)"
        --------------------
        PO raz kolejny okazuje się że nie mam prawa liczyc na to by ktos uszanował to
        co dla mnie jest swiete. Tylko dlaczego ja jakos moge szanować tych co mysla lub
        wierzą inaczej? Dlaczego ja nigdy nie napisze ze krysznowcy to debile z
        warkoczykami albo że tałes przypomina mi sciere do naczyń?
        -------------------------
        • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 15:06
          A to dziwne. Już same statystyki KK wskazują że frekwencja w kościołach pogarsza
          się. Jeszcze mniej osób przyjmuje księży chodzących po kolędzie.
        • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 15:11
          No i jeśli to jest dla ciebie święte to OK. Ale czy z tego powodu to już nie
          można wyrazić swojej opinii na temat procesji popołudniowej, w której z
          megafonów wylewa się huk zawodzących księży. I czy wszyscy muszą jeśli w tym nie
          uczestniczyć to słuchać i to w czasie gdy kiedy ludzie wracają zmęczeni po
          pracy i nie mają jak się do domu dostać.
          To może parady homosiów też można organizować w środku osiedla? Żeby ich nie
          obrazić rzecz jasna.
          • folkatka Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 15:52

Chodziło mi nie o Twoją opinię jako taką, ale o pogardliwy ton w jakim ją
            sformułowałeś. Te wszystkie nabijanie się ze strojów liturgicznych etc. To że
            jestes niewierzacy nie zwalnia Ciebie od kultury w stosunku do wierzacych. A po
            za tym - ilez tych procesji jest w ciagu roku? czy codziennie? Zazwyczaj
            odbywają sie one dwa - trzy razy w ciagu roku - procesja rezurekcyjna w poramek
            wielkanocny, procesja odpustowa (kultywowana raczej na wsiach) oraz w Boże Ciało.
            A co do pustoszejących kosciołów - to zgadza się że to zjawisko istnieje.
            Jednak sama religia nie zginie, ponieważ potrzeba Absolutu i wewnetrznej glębi
            są silniejsze niz wszystkie mrzonki jej przeciwników.
          • Gość: aron Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.07, 17:17
            no to bu2m jak ci się nie podobają procesje z głośnikami to możesz wyemigrować
            na Białoruś gdzie posłuchasz sobie z głośników pieśni lewicowo-rewolucyjnych
            • bu2m Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 21:40
              A skad wiesz że na Białorusi śpiewa się pieśni lewicowo-rewolucyjne?
              • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 21:48
                bu2m napisał:

> A skad wiesz że na Białorusi śpiewa się pieśni lewicowo-rewolucyjne?

to nie śpiewa się tam hymnu ZSRR?
                • joannabarska Ucz sie,aronie 30.04.07, 13:10
                  Białorus ma swój hymn narodowy, a Rosja zachowała muzykę hymnu ZSRR, ale słowa
                  są całkiem inne. Nawiasem mowiąc, lubię tę muzykę.
                  • aron2004 Re: Ucz sie,aronie 30.04.07, 19:02
                    joannabarska napisała:

> Białorus ma swój hymn narodowy, a Rosja zachowała muzykę hymnu ZSRR, ale
                    >słowa są całkiem inne. Nawiasem mowiąc, lubię tę muzykę.

Więc emigracja jest dobrym wyjściem dla Was, towarzyszko
                    • Gość: aaa Re: Ucz sie,aronie IP: *.chello.pl 30.04.07, 21:52
                      aron z tego można wywnioskować, że jesli ty lubisz schabowego to za chwilę mozemy ci pomachac na pożegnanie przed podróżą na świńska górkę?
        • Gość: ef Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.it-net.pl 29.04.07, 16:52
          to napisz , ze krisznowcy to debile ,masz do tego prawo
          ja np. uwazam , ze bieganie w kolorowych szatkach i malowanie twarzy jest
          wyrazem co najmniej niedojrzalosci emocjonalnej (jedyne co u krisznowców dobre -
          to pyszne jedzenie), podobnie jak chodzenie facetów w czarnych sukienkach i do
          usrania powtarzanie sloganów np "trwajecie mocni w wierze" albo "badzcie mocni w
          chrystusie"

--

punkt skupu
    • dociek Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 10:38
      Chyba cię dopiero co wykopali jacyś paleontolodzy z pokładów kredy Henryczku,
      co? Pochodów, poza kościółkowymi, w Lublinie nie urządza się od wielu lat.
      Lewica ma nieco inne formy obchodów Święta Pracy w Lublinie. Ale, ze swojej
      strony, nie mam nic przeciwko twoim hasłom.
      • Gość: ef Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.it-net.pl 29.04.07, 11:03
        kosciólkowe pochody z okazji dnia nieroba :]

--

porozmawiajmy na poważnie...

• Gość: zorro Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.mm.pl 29.04.07, 14:56
          Do pochodu potrzeba ludzi. Jesli niemal niemowlaka od 3 roku zycia chce sie
          uczyc w przedszkolak religii, to czarno widzę przyszłosc Polski. Ona
          czarnieje w oczach. Zeby nasi ksieża jako całość byli madrzejsi i zeby ludzie
          lepiej dostrzegali bezmiar jednostronnosci ich wiedzy o ludziach i wspolczesnym
          świecie! Ale to musi przyjsc, o czym uczy przykład Zachodu!
          • Gość: aron Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.07, 17:20
            Gość portalu: zorro napisał(a):

> Do pochodu potrzeba ludzi. Jesli niemal niemowlaka od 3 roku zycia chce sie
            > uczyc w przedszkolak religii, to czarno widzę przyszłosc Polski.

A co cię to obchodzi czy ktoś chce uczyć swoje dziecko religii czy nie?
            Chciałbyś zakazać nauki religii 3-latków całkowicie?

> Ona
            > czarnieje w oczach.

Jak ci się nie podoba czarna Polska katolska to wyjedź na Białoruś. Nikt tu cię
            na siłę nie trzyma.

> Zeby nasi ksieża jako całość byli madrzejsi i zeby ludzie
            > lepiej dostrzegali bezmiar jednostronnosci ich wiedzy o ludziach i
            wspolczesnym
            > świecie! Ale to musi przyjsc, o czym uczy przykład Zachodu!

Zachód to niedługo będzie muzułumański. Już dziś najpopularniejszym imieniem
            dla noworodka w Brukseli jest Mohamed. Edico się ucieszy :-)
            • Gość: zorro Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.mm.pl 29.04.07, 17:29
              Ogłupianie od 3 roku zycia to smutna przyszłosc kraju...Ale może przedszkolaki
              sie zbuntują...A kraj jest i mój, nie tylko zidociałej prawicy, więc mnie to
              obchodzi.Na razie nie Białorus wchodzi do nas, ale to nasi katole tam chcą
              ludzi ewangelizowac - z prawosławia na katolicyzm. O Zachód sie nie martw.
              Muzułmanie tez są rózni. Jak np. Radio Maryja i "Tygodnik
              Powszechny".Aron,aron...
              • Gość: aron Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.07, 18:17

> Ogłupianie od 3 roku zycia to smutna przyszłosc kraju...

A co cię to obchodzi? Jeżeli ktoś chce ogłupiać swoje dziecko to jego sprawa.
                Ty swojemu czytaj Marksa, Lenina i Urbana.

>Ale może przedszkolaki
                > sie zbuntują...

Podeślij im kapitana Piotrowskiego, żeby je wyedukował.

>A kraj jest i mój, nie tylko zidociałej prawicy, więc mnie to
                > obchodzi.

Uznajesz za swój ten klerykalny kraj? Wyjedź na Białoruś, tam będziesz mógł się
                modlić pod pomnikami Lenina.

>Na razie nie Białorus wchodzi do nas, ale to nasi katole tam chcą
                > ludzi ewangelizowac - z prawosławia na katolicyzm.

A dlaczego się sprzeciwiasz nawracaniu z prawosławia na katolicyzm?
                Co cię to obchodzi?

>O Zachód sie nie martw.

Zacznę się martwić, jak przez Odrę będziemy sąsiadować z Republiką Islamską.

> Muzułmanie tez są rózni.

Na przykład?

>Jak np. Radio Maryja i "Tygodnik
                > Powszechny"

To kto jest lepszy? Radio Maryja czy Tygodnik Powszechny? Nie wiem czy wiesz,
                ale środowisko Tygodnika Powszechnego popiera zakaz aborcji, zakaz eutanazji i
                konkordat.
                • Gość: aron Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.07, 18:18
                  ty widzę zorro chciałbyś zakazywać mi uczyć moje 3-letnie dziecko religii. A
                  pozwolisz mi żebym czytał mojemu dziecku w domu książki religijne czy zabronisz?
          • elan13 Re: Ktoś idzie na pochód? 01.05.07, 01:54

> ... to czarno widzę przyszłosc Polski. Ona czarnieje w oczach...

<zorro>, albo źle zawiązałeś opaskę na oczy, zsunęła Ci się i widzisz czarno,
            albo się tragicznie pomyliłeś. A w szkole mówili - ETYLOWY TAK, METYLOWY NIE!
      • Gość: aron Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.lublin.enterpol.pl 29.04.07, 11:20
        ale Doćku dlaczego nie organizuje się innych pochodów poza kościółkowymi?
        Lewica boi się moherów?
        • Gość: ef Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.it-net.pl 29.04.07, 12:14
          organizowało sie - zle, nie organizuje sie- tez zle ;)

--

porozmawiajmy na poważnie...
          • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 13:36
            no ja chciałbym żebyście zorganizowali pochód pod hasłem "zburzyć kościoły w
            Lublinie" i po pochodzie masowo poprosili o azyl polityczny w państwie świeckim
            jakim jest Białoruś.

Ale wiem że pochodu lewicowego nie będzie, bo lewica niby jest odważna, ale tak
            naprawdę boi się moherów.
            • Gość: ef Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.it-net.pl 29.04.07, 16:37
              jesli juz to 1 maja pochód z okazji swieta ludzi pracy, plucie na kler se
              zostawimy na inna okazje ;)

--

punkt skupu
    • Gość: rada parafialna Re: Ktoś idzie na pochód? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 14:24
      Nie jestem lewicowcem.Moje poglądy są prawicowe,prokatolickie.Ale mimo wszystko idę na pochód.Chodzę na procesje,nic nie stoi na przeszkodzie abym brał udział w pochodzie.Tym bardziej że zostałem zaproszony do udziału.
      Nadmieniam też,że na 1-go Maja wywieszę na balkonie flagę narodową.
      NIECH SIĘ ŚWIĘCI 1-szy MAJA,MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ LUDZI PRACY
    • lilivampire Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 14:26
      chętnie bym pokrzyczała gdzieś "dość kościołów" i "polacy też stali się ludźmi na drodze ewolucji, a nie na drodze stwoerzenia ich przez boga"
    • Gość: Majowka_Lubelska 1 Maja w Lublinie IP: 84.201.210.* 29.04.07, 21:32
      www.sld.lublin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=1
      9.00 – 10.00 złożenie wiązanek na grobach ks. Piotra Ściegiennego, Władysława
      Kunickiego i Gen. Pawła Dąbka na cmentarzu przy ul. Lipowej, złożenie wieńców na
      płytach czczących pamięć pomordowanych więźniów na Zamku Lubelskim i katowni
      gestapo „Pod Zegarem”.

14.00 - 15.00 Koncert orkiestry górniczej na Placu Litewskim.

15.00 – 15.35 wiec na Placu Litewskim, złożenie wieńców na Grobie Nieznanego
      Żołnierza.

15.35 – 15.45 przejazd uczestników wiecu na tereny Muzeum Wsi Lubelskiej na
      Sławinie – bezpłatne autobusy zapewnione przez organizatorów odjeżdżają z
      przystanku MPK – „Poczta Główna”.

15.45 – 21.00 Festyn Rodzinny na terenach Muzeum Wsi Lubelskiej na Sławinie
      (organizatorzy zapewniają nieodpłatny wstęp na teren muzeum w godz. 15.45 –
      17.00), w programie: b e z p ł a t n e zwiedzanie obiektów muzealnych, występy
      zespołów artystycznych (m.in. Zespół „Czeremszyna” z Ukrainy), grill, pokazy
      rękodzieła ludowego, atrakcje dla dzieci; dmuchany zamek, zabawy ruchowe,
      przejazdy bryczkami i na kucykach. Zapewniamy także scenę do tańczenia. Ponadto
      stoiska promocyjne wystawią lubelskie firmy: Spółdzielnia Mleczarska w Radzyniu
      Podlaskim, Spółdzielnia Pszczelarska „APIS”, INEX-Kupiecka.

• aron2004 Re: 1 Maja w Lublinie 29.04.07, 21:38
        Gość portalu: Majowka_Lubelska napisał(a):

> 9.00 – 10.00 złożenie wiązanek na grobach ks. Piotra Ściegiennego

No nie...
        Klerykalizm w pełnej krasie... i to SLD. Doćku! Ty to widzisz i nie grzmisz???
      • Gość: holohlast Re: 1 Maja w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:53
        a wience na grobach ofiar UB tez beda? czy na zamku jedna z tablic zostanie na
        prosbe pani Sierakowskiej zaslonieta?
        • Gość: aaa białoruś IP: *.chello.pl 29.04.07, 22:25
          aron, masz na temat tego kraju tak wszechstronną wiedzę, że az się chce zapytać jak czesto tam bywasz...a moze ty konfident jesteś białoruski, co?
          co kto nie napisze to ty reklamę niczym biuro podrózy wstawiasz...no, no...
          o islamie juz nie wspomnę

białorusin islamista i to z Parczewa...to wiele tłumaczy
          • aron2004 Re: białoruś 29.04.07, 22:29
            nie jestem Białorusinem, ale z relacji znajomych i z książek wiem, że tam jest
            wiele pomników Lenina, aborcja jest dozwolona i nie ma krzyży w szkołach. Czyli
            wypisz wymaluj wymarzony kraj naszych lewicowców.
            • Gość: aaa Re: białoruś IP: *.chello.pl 29.04.07, 22:36
              a co ci przeszkadzaja legalna aborcja?
              legalna to nie znaczy przymusowa.
              poza tym facetów chyba ona nie dotyczy więc co cie to obchodzi?
              ...ale przymusową kastrację przydało by się ogólnopolsko
              wprowadzić na wybranej grupie osobników...jak stanie to na forum sejmowym, to sie wówczas aron wypowiadaj
              • aron2004 Re: białoruś 30.04.07, 05:07
                Gość portalu: aaa napisał(a):

> a co ci przeszkadzaja legalna aborcja?

No jeżeli jest to postulat lewicy który jest spełniony na Białorusi to niech
                lewica poprosi tam o azyl
                • Gość: aaa Re: białoruś IP: *.chello.pl 30.04.07, 08:52
                  nie odpowiedziałes na pytanie aron, to takie trudne?
                  • aron2004 Re: białoruś 30.04.07, 09:05
                    legalna aborcja mi nie przeszkadza, o ile jest ze wskazań dopuszczonych w
                    obecnej ustawie.
                    • Gość: aaa Re: białoruś IP: *.chello.pl 30.04.07, 09:08
                      oj, to ty nie jesteś dobrym katolikiem, chyba powinienes emigrować tam gdzie życia broni się za wszelka cenę...nawet po trupach:)...aron do Iranu!!!
                      • Gość: zorro Smieszny zakaz IP: *.lublin.mm.pl 30.04.07, 16:48
                        Zakaz aborcji dla tych 5 proc. niekatolikow w Polsce? Przeciez to idiotyzm, bo
                        katoliczka nie podda sie aborcji (ma odpowiednie zakazy ponoc w Pismie
                        Swiętym?). A moze podda, więc to głównie dla katoli ustawa? Dla mnie Polska
                        jest coraz mniej polska, zaczynam zazdrościc Holendrom...Szwedom..I nie tylko...
                        • aron2004 Re: Smieszny zakaz 30.04.07, 19:03
                          a co z zakazem kradzenia samochodów? Po co on jest?
                        • aron2004 Re: Smieszny zakaz 30.04.07, 19:06

> Dla mnie Polska
                          > jest coraz mniej polska, zaczynam zazdrościc Holendrom...Szwedom..I nie
                          >tylko..

Więc zrzeknij się obywatelstwa polskiego i poproś o azyl w Szwecji albo
                          Holandii, a najlepiej na Białorusi, bo tam oprócz aborcji masz też pomniki
                          Lenina i Armii Czerwonej.
                          • Gość: Filip pierdun Re: Smieszny zakaz IP: *.it-net.pl 01.05.07, 11:15
                            Aronku, zapraszamy na wycieczkę:
                            www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id,20665,,turystyka_aborcyjna_polek,aborcja_w_szwecji,turystyka_aborcyjna_polek_kierunek.html
                            • Gość: aaa Re: Smieszny zakaz IP: *.chello.pl 01.05.07, 12:21
                              Filipie, Kaliningrad tańszy bo tylko 150$ plus koszty przejazdu. Litwa też nie zdziera...no i jakos wskaźniki im nadmiernie nie skaczą po fali niegodziwych matek mordujacych zygoty dla sportu...czyzby aborcja jednak nie była zabiegiem kosmetycznym jak uważają nasi dzielni posłowie i ich fani?
                      • aron2004 Re: białoruś 30.04.07, 19:04
                        Gość portalu: aaa napisał(a):

> oj, to ty nie jesteś dobrym katolikiem, chyba powinienes emigrować tam gdzie
                        >ży cia broni się za wszelka cenę...nawet po trupach:)...aron do Iranu!!!

a od kiedy w Iranie katolicyzm jest tolerowany? Coś ci się pomyliło - Iran jest
                        państwem islamskim.

• Gość: aaa Re: białoruś IP: *.chello.pl 30.04.07, 21:32
                          a skąd o tym wiesz aron? skoro prasa kłamie bo jest komunistyczna to wychodzi na to, że bywasz tam. islamista farbowany jesteś? a może takiego państwa wogóle nie ma, co?:)
                        • Gość: 0909 Pytanie IP: *.lublin.mm.pl 30.04.07, 22:33
                          aronizm...to odnoga rydzykizmu?
                    • tomekjot przeczytałem powyższe posty 09.05.07, 17:12
                      i się nie dziwie że skansen PRL jest w Kozłówce niedaleko lublina. Powinni
                      wozić tam wycieczki z zakładów pracy i ze szkół z całego województwa

> legalna aborcja mi nie przeszkadza, o ile jest ze wskazań dopuszczonych w
                      > obecnej ustawie.
    • aron2004 Re: Ktoś idzie na pochód? 29.04.07, 21:39
      Gość portalu: holohlast napisał(a):

> "módl się w domu po kryjomu " !
      >
      > juz gdzies maszerowali z takim transparentem

Czyli co, procesje na Boże Ciało będą zakazane? :-)
    • elan13 Re: Ucz sie,aronie 01.05.07, 02:02
      Gość portalu: holohlast napisał(a):

> >Nawiasem mowiąc, lubię tę muzykę.
      >
      > - ta deklaracja całkiem zbędna i bez niej zawsze wiedziałem,że jesteś
      dewiantką

I coś dla tow. Barskiej:

S prawa mołot, s liewa sierp
      Eto nasz sowietskij gierb
      Chocziesz żni, chocziesz kuj
      wsio taki połuczisz ...

Dostaniesz to, co dzierżył w dłoni nasz lubelski rozczochrany poseł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka