Dodaj do ulubionych

Prokuratorzy policjantom łaskawi?

26.05.07, 11:17
z czego to wynika, a no z lenistwa prokuratorów. Oni ufaja policjantom bez
końca ( ale z lenistwa) nawet nie chce im sie przeczytać tego co wyskrobie
policjant. Sam prokurator otrzymawszy z policji ( terenowej) akta
dochodzeniowe zamiast je przeanalizować, sprawdzić skutkiem lenistwa kieruje
je do Sądu. Sptrawa trwa półtorej roku ( 20 posiedzeń Sądu) i Sąd w całości
odrzuca akt oskarżenia i ci... Sąd zmarnował sobie czas, świadkowie, sam
oskarzony, adwokat opłacony i co... i nic nie wyciaga się wniosków w stosunku
do prokuratora ktory spartaczył sprawę kierując ja do Sądu. I tak będzie
dopóty prokuratorzy będą łaskawi dla policjantów i im ulegli.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirella34 Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: *.net.pulawy.pl 26.05.07, 11:53
      Bardzo sa łaskawi np Zwolen polcjantowi z Puław.
      Pozdrawiam P Jacku
    • xnw4 Prokuratorzy policjantom łaskawi? 26.05.07, 14:18
      Ciekawe, dlaczego policjant
      na zdjeciu probuje zaslonic obiektyw
      aparatu reportera?
    • Gość: kl Re: Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 15:43
      www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=38972
      jakoś autorzy tych postów mają inne zdanie na temat - jak powinni działać
      policjanci, ale oni widocznie nie czepiają się wycieraczek
    • Gość: aniol Re: Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: 80.51.37.* 26.05.07, 17:12
      Aby rozwiać wszelkie wątpliwości należało by najpierw przyjrzeć się kilku
      prokuratorom łacznie z Lepieszko przekazać te sprawy innym prokuraturom z poza
      lublina i przekazać sprawę do BSW może to uzdrowiło by ten chory system gdzie
      ręka ręke myje i mówi się że to sprawiedliwość
    • leniak I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa 26.05.07, 19:19
      lecz smutna reguła... tak własnie wyglada owo "wszystko jest w porządku" Prawa
      i Sprawiedliwości...
      • Gość: karol Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 07:53
        Szczęka mi opadła.
        Wg GwL:
        1. Prokuratura powinna zastosować areszt tymczasowy wobec policjantów, którzy
        zatrzymali 13-latka. A potem wylać ich na zbity pysk.
        2. Winni w Chodlu? Ostatnio GwL napisała, że skandalem było to,że dyżurny nie
        podał marki uciekającego motocykla. Winni? Na logikę to ten, który uciekał. Ale
        GwL sądzi inaczej.
        3. Rodak? Rozumiem,że gdyby pismak GwL zagapił się na skrzyżowaniu,to Sz. P.
        naczelna wywaliłaby go na zbity pysk?
        Jesteście chorzy w tej gazecie z nienawiści do policji,sądów i prokuratury.
        Chcecie stać na straży praworządności,sami nie mając czystych rąk.
      • Gość: Lubelak Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:02
        Leniak napisal cos w rodzaju: "tak dziala prawo PiS-u. Co ma piernik do
        wiatraka? Wszedzie jest tyle roboty, tyle do naprawienia: Ziobro-przeciez widac-
        uwija sie , goni prokuratorow do roboty, pracuja, wykrywaja przestepcow, ale
        przez tyle lat deprawacji (za komuny), potem kilkanascie lat budowania ukladow,
        mafii polityczno finansowych
        • mirella34 Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa 27.05.07, 09:47
          Karolu i Lubelaku jak ja pisze o czasach terazniejszych zawiodłam sie PiS,
          policji,prokuraturze.Jesli ktoś nie miał do czynienia z tymi ugrupowaniami to
          mozna ich bronic,ja przestałam wierzyc w sprawiedliwosc w Polsce !?
          • Gość: no nie Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:00
            a ja sie zawiodłam na jednym z dziennikarzy! wszystkich wywalić na zbity pysk!
            natychmiast!
            • Gość: i policja Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 10:32
              Oświadczenie dot. publikacji w lubelskim dodatku do Gazety Wyborczej z dn.
              24.05.2007 r.

Po publikacji artykułu z dnia 24 maja 2007 roku w lubelskim dodatku do Gazety
              Wyborczej Komendant Wojewódzki Policji w Lublinie - mł. insp. Janusz Guzik mając
              na względzie nieobiektywne sformułowania godzące w dobre imię Lubelskich
              Policjantów przesłał do Prokuratury Okręgowej w Siedlcach pismo o następującej
              treści:

W nawiązaniu do poprzedniego zawiadomienia o popełnieniu
              przestępstwa z art. 212 kk. przez redaktorów pracujących w lubelskim dodatku do
              Gazety Wyborczej tj., Panią Małgorzatę Bielecką-Hołda i Pana Jacka
              Brzuszkiewicza w załączeniu przesyłam kserokopię artykułu pt. „Komendant Guzik
              odejdzie w lipcu”, jako kolejnego przykładu celowego działania w celu poniżenia
              instytucji, którą mam zaszczyt kierować i narażanie jej na utratę zaufania.
              Artykuł ten jest typowym przykładem nie tylko celowego działania na
              szkodę lubelskiej Policji, ale także naruszenia zasad etycznych mediów. W
              szczególności mam tu na myśli zasady prawdy, obiektywności i uczciwości.
              Mając powyższe na względzie wnoszę o uwzględnienie zachowania
              wynikającego z tego artykułu przy dokonywanej ocenie prawno-karnej.

Lublin, dnia 25.05.2007 r.
              • Gość: msaro Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:41
                Dodajmy, że przeciwko gazecie toczy sie także sprawa karna o zniesławienie
                sędziego przez pana redaktora Jacka B.
                Chętnie przeczytałbym komentarz do tego p. naczelnej
                • Gość: jerzy Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 10:46
                  proponuję "nie miejsca dla przestępców w naszych szeregach". Lub wyrywamy
                  chwasty, ale hydra ciągle podnosi głowę.
                  • Gość: lukas Re: I niestety nie jest to jakaś wyjatkowa sprawa IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 11:17
                    przeczytałem komentarz naczelnej i komentarz w sprawie Chodla Łukasza Warzechy
                    Z Faktu, różnią się diametralnie:

""Szanowni policjanci.. . Jeden z Was zastrzelił niedawno motocyklistę podczas
                    obławy na bandytów. Potem okazało się, że motocyklista nie miał nic wspólnego z
                    napadem, którego dotyczyła obława. Zadziwił mnie ton niektórych komentarzy w
                    tej sprawie. Jredna z telewizji zasugerowała, że motocyklista
                    zginął "niewinnie", skoro nie był sprawcą napadu. inni rozpisywali się o tym,
                    że nie miał prawa jazdy na motocykl. Nie pojmuję takich głosów. Ten z Was,
                    który strzelał, zadziałał tak, jak powinien. Motocyklista nie zatrzymał się do
                    kontroli i jechał prosto na niego. W tej sytuacji naprawdę nie ma znaczenia,
                    czy zrobił to, bo uciekał przed obławą, czy z głupoty. Jeśli zaczniemy dzielić
                    włos na czworo i się rozktliwiać, to wrócimy do czasów, gdy nawet w skrajnych
                    okolicznościach musieliście 15 razy krzyknąć "Stój policja!" i wystrzelić w
                    powietrze cały magazynek, zanim mogliście zacząć się bronić. Powiem brutalnie:
                    zabity motocyklista jest sam sobie winien. A policjant, który strzelał,
                    zachował się jak profesjonalista i powinien dostać pełne wsparcie ze strony
                    przełożonych. Podobnie jak każdy inny gliniarz w podobnym przypadku. Moje
                    wsparcie już ma.""

Sami oceńcie jedna sprawa a jak różne stanowiska. I kto ma rację?
        • leniak Prawo I sprawiedliwość nic nie ma...? 27.05.07, 11:18
          do działania policji i prokuratur? zabawne doprawdy...
          niestety ma, podam przykład krajowy:
          wiadomosci.wp.pl/kat,9811,wid,8874360,prasaWiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1
          przykłady lubelskie widać gołym okiem...
          tak się zastanawiam czemu tak wam zależy na braku zmian w policji, moze np.
          jesteście gwałcicielami i nie podoba się wam by ktoś się wam dobrał do tyłków?
          bo jaki może być inny powód tego by wytrwale bronić tego własnie co w policji
          jest zwyrodnieniem? Karolu, Lubelaku?
          • Gość: Lubelak. Re: Prawo I sprawiedliwość nic nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:55
            Leniak , jestes taki wytrwaly postowicz a mysle, ze mnie nie zrozumiales.
            Pisalem w tym sensie: tyle jest miejsc do naprawienia, ze JEDEN szeryf nie da
            rady szybko tego naprawic, po dziesiatkach lat rzadow "towarzyszy", potem
            rzadow "towarzystwa". Za malo czasu uplynelo, by juz marudzic. Juz widac
            poprawe.
          • Gość: jerzy Re: Prawo I sprawiedliwość nic nie ma...? IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 11:56
            leniak, a powiedz ty mi dlaczego Tobie tak zależy na tych zmianach?
            • leniak dlaczego mi zależy? 27.05.07, 12:11
              dlatego że lubię moje miasto i mój kraj, dlatego że pamiętam czasy kiedy siłom
              porzadkowym nie mozna było ufać i ne chcę by czasy te wracały tylnymi
              drzwiami...
              za mało by mogło mi zalezeć?
              • Gość: jerzy Re: dlaczego mi zależy? IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 12:27
                "trzeba z żywymi naprzód iść" a nie ciągle patrzeć za plecy. Moim zdaniem, gdy
                odwołać komendatów z tego powodu, że jakiś dewiant zgwałcił dziewczynę czy też
                molestował - mniej ważne, to było by nic innego jak odpowiedzialność zbiorowa,
                czyli jak Ty mówisz powrót do przeszłości. Każdy niech odpowiada za swoje.
                Gdyby chcieli coś ukryć, wtedy byłbym za. A tak idąc tym rozumowaniem
                moglibyśmy żądąć odwołania dyrektora poczty bo dziś policjanci zatrzymali
                pijanego listonosza na rowerze!
                • leniak nie chodzi o to by ponosili karę za nie swoje 27.05.07, 12:40
                  działania lecz by byli odpowiedzialni za swoje...
                  i to zaniechania również, sytuacja w lubelskiej policji nie jest świetna i
                  gwałt nie jest odosobnionym wypadkiem - takich odniosobnionych przypadków jest
                  bardzo dużo - vide pobicie przez policję zatrzymanego - publiczne pobicie...
                  mozna oczywiście za każdym razem mówić to odosobnione i nie ma zwiazku z tym co
                  działo się wczoraj, przedwczoraj, czy tez codziennie od kilku lat... jednak to
                  nieco niewiarygodne...
                  tymczasem mechanizmów majacych na celu poprawę sytuacji nie ma i nie bedzie bo
                  komendanci nie sa nimi zainteresowani twierdząć iz wszystko jest w jak
                  najlepszym porzadku - za to własnie powinni polecieć...
                  • Gość: jerzy Re: nie chodzi o to by ponosili karę za nie swoje IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 12:57
                    nigdzie nie znalazłem wypowiedzi, by twierdzili, że wszystko jest w najlepszym
                    porządku?
                • leniak z zywymi piszesz 27.05.07, 12:42
                  no tak z zywymi póki jeszcze jacyś zywi wychodzą z rak policji...
                  do którego nieboszczyka chcesz czekac na diagnozę że nie jest w porzadku?
                  okreslmy to sonie jakąs liczbą...
    • Gość: sekretarka Re: Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:18
      Lepieszko na emeryturkę lub na rentę !!!!! dość człowieku Twoich śmiesznych
      decyzji!!!!!
    • Gość: mati Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: *.vlan186.corcoran.lubman.net.pl 27.05.07, 14:42
      nie ufam juz policji po tych wszystkich poczynaniach Moja znajoma zglosila do
      swojego dzielnicowego ze maz jej naduzywa alkohol i zneca sie psychicznie nad
      rodzina Minal miesiac a pan dzielnicowy ani nie pojawil sie w domu ani nie
      wezwal meza znajomej na komisariat A co go to obchodzi , widocznie uwazal ze to
      maly stopien zagrozenia dopiero jak dojdzie do tragedii to wtedy bedzie
      dociekanie co tam sie dzialo. A panowie policjanci spaceruja sobie po osiedlu i
      spisuja mlodziez ktora siedzi na lawkach NOPRZECIEZ MUSZA POKAZAC ZE COS ROBIA A
      NIECHBY KTORYS SIE ODEZWAL NIE TAK TO TRZEBA MU WYPISAC MANDAT LUB PRZYBIC JAKIS
      PARAGRAF BO TO NAJLATWIEJSZE
      • Gość: maro Re: Prokuratorzy policjantom łaskawi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:52
        Cos wam w gazecie nie po myśli wyszła sonda o policji. Ponad 70 proc.
        internautów nie sieje tak ja wy nienawiścią do tej formacji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka