leniak 29.05.07, 00:26 proponuje oceniać też strój i grację poruszania się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak Bat na profesorów 29.05.07, 00:29 do jakiej opcji należa senatorowie Politechniki? czuję że wzrośnie ona nagle w siłę POlityka moi profesorowie POlityka :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senator nie z Pl. Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 01:30 Po reakcjach, zachowaniach i--co wazniejsze-decyzjach Senaty naszych uczelni sa zdominowane przez przemijajaca opcje polityczna; oni powoli wymieraja, odchodza na emerytury ale sa to ludzie (nie wszyscy oczywiscie) z dawnego ukladu pzpr-owskiego, szkoleni czesto w.... Leningradzie, w Moskwie. Mozgi przefarbowane - "nic nie poradzisz"-jak mowi ruski (niczewo nie sdielasz w etom diele). Gdy wisiala nad nimi lustracja to przycichli, teraz znowu podnosza glowy. Moj zacny profesor, w chwili szczerosci powiedzial do mnie, mlodego pracownika: "prosze pana, dlaczego ja mu dalem habilitacje/"? Tak to okreslil. Bo potem ten facet okazal sie czystym , zindoktrynowanym pzpr-owcem. Cie ludzie maja jakis feler umyslowy; poznac to po zachowaniu. I , co ciekawe: wszyscy o tym wiedza, a na radzie wydzialu...... zglaszaja faceta to czlonka korespondenta PAN i..... facet przechodzi w glosowaniu, bo komu tam z tych naszych wyksztalciuchow zalezy na moralnosci, na analizie moralnej kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: Bat na profesorów IP: 213.25.120.* 27.06.07, 00:25 Czy piszesz o dziekanie WIŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: politechniczne uklady i ukladziki IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.05.07, 04:35 To nie jest zadna "opcja" (np. polityczna). To jest calkiem zwyczajna sitwa! P.S. A swoja droga... wydaje sie, iz im bardziej uczelnia jest mierna pod wzgledem naukowym tym rozne uklady i ukladziki graja wieksza role. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor pzpr-owska klika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:17 To co wyczyniaja wladze politechniki jest chyba niemozliwe w zadnej innej uczelni w Polsce. Kompletnie ubezwlasnowolniony rektor wykonujacy slepo kazde polecenie towarzyszy, senat na komende podnoszacy lapki do gory, prywata, prywata i jeszcze raz prywata najwazniejsza. Do tego brutalna polityka niszczenia wszystkich tych, ktorym nie podobaja sie takie dzialania. Najgorsze jest to, ze oni nie maja zadnych obaw, ze ktos ukroci ten proceder - są przeciez (oni, i tylko oni) autonomiczna uczelnia i moga robic wszystkie swinstwa na jakie maja swoja autonomiczna ochote. I pies z kulawa noga sie tym nie zainteresuje. Byloby to bowiem natychmiast okreslone gwaltem na konstytucyjnie zagwarantowanej autonomii uczelni i swobodzie prowadzenia badan naukowych. O godnosci nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adiunkt prorektor udaje ze nie rozumie IP: 212.2.99.* 29.05.07, 09:15 Jakie "częściej" panie prorektorze. Drugi raz po roku i won z uczelni. A tak w ogóle, to skoro oni mają narzędzia do tępienia niepokornych profesorów, to co dopiero mówić o adiunktach i asystentach. Jedyna nadzieja to koniec kadencji za rok. Może wreszcie wygra ktoś niezależny od tej kliki. Ale wątpię. Jeszcze nigdy na politechnice to się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lapont Uklady, uklady, uklady. IP: *.umcs.lublin.pl 29.05.07, 11:13 To, co czytam w artykule i potem w dyskusjach pod artykulem sprawia, ze bedac poza pl i poza ukladem tam panujacym, nie moge pojac, ze tak tam, na skraju wioski; o....pardon: "na kraji miesta" (byl taki film)dziala sobie wlasny interesik a moze interes, sterowany przez pzpr-owcow. Niestety , jeszcze praworzadnosc nie dotarla tutaj. Warszawka i Krakowek bronia sie perfidnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Uklady, uklady, uklady. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:45 IP: *.umcs.lublin.pl ... Witamy spoza Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmi "raczej" prorektora potwierdza zamiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:19 Prorektor Opielak powiedział, że "RACZEJ" nie będzie stosowane. Super. Właśnie tym potwierdził, że będzie stosowany zapis wybiórczo. Wobec wiernych nie będzie, a wobec niewiernych może być. Piękne potwierdzenie słuszności diagnozy GW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: prorektor udaje ze nie rozumie IP: 213.25.120.* 27.06.07, 01:00 Co sądzicie o dziekanie Pawłowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bat na profesorów IP: 212.182.27.* 29.05.07, 12:23 Nurtuje mnie pytanie; czy komisje odwoławcze będą niezależne od tych, którzy oceny dokonują? Jak znam życie to wybiera sie do nich osoby zaufane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanga Re: Bat na profesorów???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:59 Moim zdaniem ta dopowiedz P. Rektora Opielaka z tym juz zauwazonym wyrazem "RACZEJ" to jest dowod, ze bedzie to stosowane wybiorczo-wedle woli ukladu. TO STRASZNE, ze kilkanascie lat po "wyprowadzeniu sztandaru", po rozwaleniu muru w Berlinie- tak mocno towarzysze sie trzymaja i wspieraja. A co to, a co to tak (ich) pcha? -(parafraza nieudolna poety). To wspolne interesy. A przyklad ponizszy doskonale okresla, co to za ludzie: pewien prorektor na pewnym spotkaniu, w latach --poczatek 90-tych,( gdy jeszcze nie wiedzieli, ze uklad mebla okraglego i Magdalenka zadzialaja, gdy mieli strach w oczach i sie łasili) PQWIEDZIAL: "a ja wlasnie..... zbudowalem kosciol"!!!!!!!! Tyle w tym bylo (napisze super-delikatnie, bo to facet z koneksjami i sie boje, ze mnie "bedzie ciągał")...... dziwnego zachowania, bo wszyscy schowalismy glowy w ramiona a niektorzy zaczerwienili sie ze wstydu za tego faceta, o ktorym wszyscy wiedzieli, ze byl pzpr-owcem. Ze wstydem do dzisiaj pisze to-Fanga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: convertible Re: Bat na profesorów? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 29.05.07, 16:10 Czy ten co kiedys budowal kosciol na PL to chemik i jednoczesnie fachowiec od ochrony srodowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycki Re: Bat na profesorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:16 NIE , TO NIE CHEMIK, ten teraz-jak slysze-jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryski. Re: Bat na profesorów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:19 Dopisek. Mowie o CHEMIKU, ze podobno jest Ok. Domyslajcie sie ale choc wiem to, co wie wielu - to nie napisze bo.....koneksje a ja , skromny facet chce naukowa "kariere" jeszcze przez kilkanascie lat robic, bez koneksji i BEZ UKLADOW, "w morde"-jak mowi pewien policjant z Dworca Centralnego i "w pysk" jak mowi kabareciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangu budowanie kościołów IP: 212.2.99.* 29.05.07, 17:14 Nie żaden chemik, tylko fizyk! To znany na PL tow. Edward chwalił się wszem i wobec, że wybudował kościół na PL. Oni wszyscy stali się bardzo pobożni po wyprowadzeniu sztandaru. Ich ulubionym gościem na PL jest teraz pewien "filozof" :-) Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanTulipan. KTo to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:29 Poszly panny na żoledzie I znalazly To narzedzie Jedna mowi: kawal kija, Druga mowi-gesia szyja Trzecia mowi-usia, siusia Bo widziala u tatusia. *********Wreszcie ktos tu jasno napisal. Przeciez wszyscy, co tu sie dopytujecie to jestescie z PL; powinniscie wszystkich dobrze znac.?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figlarski budowanie kościołów-ulubiona czynnosc komuchow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 14:16 Pewien pzpr-owiec, spec-kursant w Moskwie zaslynal z modlenia sie, NAJGLOSNIEJSZEGO, na pogrzebie zmarlego profesora. To bylo takie ostentacyjne az wszyscysmy sie ogladali. Cos oni tak maja porąbane w glowach, "JAK TRWOGA TO na wystawe ze swa falszywa poboznoscia. Ale to robione na pokaz bo: "wiatr powial z drugiej strony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tak uczynił np. pan profesor IP: *.lublin.mm.pl 15.06.07, 22:44 Bender - poseł za PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:47 żeby u was na AR takiego czegoś nie wprowadzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:57 bat na profesorów AR i ich doktorów, którym prace doktorskie piszą stażystki, a taki koń-doktor uczy logistyki i ślini się do ładnych studentek, jeżli taki poziom reprezntują wykładowcy to przyszłość AR w uniwersytecie !!!!! zgadnij o kim piszę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raczek. Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:09 Za cholere nie wiem i nie zgadne. U nas na UMCS, na wydz. przyrodniczych jest Ok, wiem , bo tu pracuje juz 35 lat. Od tego jest: profesor, dyrektor, dziekan, prorektor, rektor. Skoro nie pilnuja uczelnianego "interesu" to powinni albo zrezygnowac albo oddac forse, a koszą dużą pensje. Jest jeszcze dawny dyr. administracyjny, ktorego co roku opieprzalem za nieprzypilnowanie uprzatania sniegu. Teraz to on nazywa sie dumnie KANCLERZ. Pamietam Rektora Seidlera, ktory potrafil przypilnowac nawet kierownika od zieleni UMCS i go systematycznie poganial , bo roze nie sa podlane. A kto z Was -Kotki kochane (to Kisiel) pamieta wyglad UMCS-u z czasow Rektora Seidlera. A wiecie , co bylo najczesciej wymieniane w GABINECIE Rektora???? Szyba na biurku, bo walil w nia piescia albo czarnym parasolem, gdy na glupka-dyrektora sie zdenerwowal, ze zle pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: to prezes N IP: *.in.lublin.pl 02.06.07, 10:35 to prezes N [czytaj nikodem - myśl prawidłowo} bo kariera zawodowa Jak prezesa Dyzmy -tylko współczesna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relan. Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:43 Cos usycha tutaj dyskusja a sprawa wazna. Czytajcie madre gazety: Gazete Polska, Rzeczpospolita, nawet derDziennik. Tam pisza madrzy dziennikarze. Niedawno rozmawialem z typowym wyksztalciuchem: operuje sloganami z GW i Trybuny. I co z takim robic, jak do niego, do jego rozumu, sumienia dotrzec???? Ludzie!!!-jestem zalamany: w okolo malo patriotow, wiekszosc mowi Michnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Bat na profesorów IP: *.in.lublin.pl 05.06.07, 08:58 brawo RELAN - oni boją się sami siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relan Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:36 Kiedy teraz, gdy zalamali lustracje - podnosza glowy, sa pewniejsi. A wokol mnie widze naprawde samych oglupialych kolegow z uczelni (UMCS): profesor- glupek ograniczony, chwali Kwasniewskiego, glupia kolezanka, ktorej obecny Prezydent sie nie podoba ("bo nie i juz"), dziekan, ktorego odzywki sa wrecz wstydliwe , obnazajace jego poziom patriotyzmu, kolega-majacy zamacone w glowie, mowiacy slowami GW i slowami Michnika. Bredzi cos o zemscie, o ksenofobii, o wybaczaniu. Jestem przerazony tymi glupkami , zarazonymi Michnikiem i LSD oraz PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:17 nikt nie podejmuje tematu-lublin profesorów z PRL !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relan Re: Bat na profesorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:15 Dzis czytam, ze na UMCS bylo 29 TW. Ciekawe, ktorzy to. Niedlugo sie dowiemy. O UMCS o PL o KUL o AR. Wielu znam jako pracownikow. Musze sie przyznac, ze bardzo mnie ciekawi: kto to?????? Ciesze sie, ze jestesmy coraz blizej. tych wiadomosci. Nie dla zemsty - bron Boze: dla wiedzy, dla sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ty relanie z tych "odrzuconych"? IP: *.lublin.mm.pl 12.06.07, 22:42 nie dziwię się, z twoich postów wynika żeś kawał mendy. Liczysz że się załapiesz wreszcie wyżej? Jak klasyczny pisdzielec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Relan. Paskudny post. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:41 Takis ty "bosman" jak ja ksiadz. Czegos Ci brakuje, moze rzadzenia, moze bohaterskich czynow (spozniles sie w r. 81). Ustatkuj sie, kazdy z nas jakos pracuje, jak moze - najlepiej, w Polsce dzieje sie lepiej z kazdym rokiem. A ja mam prawo wypowiadac swe poglady. Nie sadze, zebys mial prawo wyklinac i przeklinac mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak od spinaczy również 13.06.07, 09:48 za dużo czyta chyba pracownik "nałuki" Gońca lubelskiego... a potem sie dziwi ze go odpowiednio do jego wypowiedzi sumują - równie merytorycznie wszak kadro akademicka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ralanie IP: *.centertel.pl 13.06.07, 10:19 nieistotne jest czy jestem bosmanem czy nie. Jeśli chodzi ci o `81 to w doopie miałem "załapanie się" jak to ładnie nazywasz. I mam dalej. Dla mnie solidaruchy, ci "ideowi", zawsze byli mierzwą wykorzystujacą autentyczny ruch społeczny dla swoich osobistych korzyści,( w firmie w której wówczas pracowałem najwieksi pijacy i nieroby załozyli tfu-NSZZ S), dowodem na to do dzisiaj są kaczki i ich przydupasy do których i ciebie zaliczam,ja potrafie sobie radzić bez "podpórek ideowych" i politycznych, ty z tego skwapliwie korzystasz. Wg ciebie w Polsce dzieje sie coraz lepiej - wg mnie coraz większy syf. Masz prawo do swoich poglądów - ja także. Nie wyklinałem cię tylko dosadnie określiłem twoja postawę. I nie zmieniam zdania - tylko nieudacznik, niedojda nie mająca się czym wykazać, bo jest zapewne miernotą, tak postępuje i używa-anonimowo, takich argumentów jak ty do rozgrywek osobistych. Skoro pewien jesteś swych racji w stosunku do kolegów z uczelni, podpisz sie imieniem i nazwiskiem - badź prawy i sprawiedliwy(sic!)bo na uczciwość nie liczę. Ty, człowiek podobno wykształcony i kulturalny(inaczej?) nie mając argumentów merytorycznych poddajesz w watpliwość moje kwalifikacje bosmańskie(których nigdy nie wykorzystuję na forum) - co to ma wspólnego z tematem?nie mam pojecia. Gdybym miał nick dajmy na to "mleczarz" napisałbyć że doję zsiadłe mleko? Piszesz - "brakuje ci rządzenia" - czyżbyś sądził wg siebie, kompleksik wiecznego podwładnego? Wybacz że ci to powiem - do końca kariery zawodowej będziesz podwładnym. Szefem trzeba sie urodzić, ty urodziłeś sie wyrobnikiem.I nic na to nie poradzisz. Z usług nikczemników korzysta się ale płaci się im kasą a nie zaszczytami(czytaj:awansami) bo wiadomo że pozostana nimi na zawsze. Po prostu nie lubi się ich a nawet pogardza nimi. To tak jak z bakteriami w szambie - wykorzystuje sie je do oczyszczenia szamba ale potem wylewa wraz z zawartością. Miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klawisz Re: ralanie IP: *.chello.pl 27.06.07, 22:45 Ulżyło zakompleksiony głupku? Ja nie oceniam. Ja mam prawo do swoich poglądów. Ty masz swoje poglądy? Dobre sobie . Przeczytaj co napisałeś. Uważnie. Spójrz w lustro i spluń. Masz odwagę? A widzisz nie masz, boś niewolnik. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Seidler to był naukowiec i nie tylko... 13.06.07, 09:45 a teraz to są tyklo specjajiści od spinaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodziara Re: Seidler to był naukowiec i nie tylko... IP: *.in.lublin.pl 14.06.07, 21:10 kocham doktora z AR co prowadzi ćwiczenia z logistyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Seidler to był naukowiec i nie tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:51 chyba wiem o którego doktora chodzi ????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w Re: Seidler to był naukowiec i nie tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:34 był sobie profesorus DIONIZOSUS na agrokulturze i uprwaiał winogron i dostał polecenie wykształcenie DOKTORUSA - z "głąba " zrobić wykształciucha i to mu się udało bo prace napisało ciało i praca była zbiorowa, choć w całość spisała młoda stażystka KAśKA , a zgadnij o którego doktora chodzi, co lubi kobiety wino i śpiew w przeciwienstwie do bożka wina!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jeśli ................... IP: *.centertel.pl 26.06.07, 12:57 uprawiał "winogron" to faktycznie DOKTORUS, lecz jeśli ten "winogron" jest Twój toś Ty taki sam DOKTORUS jak on. Na całym świecie uprawiają winogrona a nie "winogron". pl.wikipedia.org/wiki/Winoro%C5%9Bl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorus Re:boś {TY} man................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:22 "winogron" jest jeden to jest doktorus o ktorym mowa wyżej, to on naucza Twoje dzieci lub bedzie nauczać Twoje wnuki, przeczytaj uważnie tekst i wyciągnij właściwe wnioski-bo jeżeli takie typy maja nauczać na akademii agrokultury logistycznej i ekonomicznej to tylko opuścić ten padół akademicki --polonus czyli polonista pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re:boś {TY} man................... IP: *.centertel.pl 02.07.07, 12:51 rozumiem że "winogron" jest tego którego opisujesz. W pełni w takim razie zgadzam się z Tobą. Pozdrawiam. PS: Moich dzieci już uczył nie bedzie - kończa studia za granicą. I nie mają zamiaru wracać do kaczo-katolandu. :-)Dziwne tylko że Twego "protegowanego" nie ma kto zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kla Re: jeśli ................... IP: *.chello.pl 27.06.07, 22:49 Po co się wtrancasz ty morska mendo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem dyzma Re: jeśli ................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:26 ten doktor za piątym razem zdał "maturę" w 2000 ukończył niby wyższą uczelnie, stażystka z Elizówki napisała doktorat a teraz uczy na akademii rolniczej logistyki, ma zamiar zostać profesorem tak mądrym jak jest prezesem w tej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: jeśli ................... IP: *.centertel.pl 02.07.07, 12:47 "a zasadził ci ktoś kieduś kopa z laczka w dupę?" - jak mawia Ferdek Kiepski. Jak nie to może ci zasadzić bezimienna szmato, miernoto p.i.e.r.d.o.l.o.n.a :-) "wtrancasz"! hłehłehłehłehłehłehłehłehłe Odpowiedz Link Zgłoś