bu2m 09.07.07, 15:03 miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4300804.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekjot Re: Wypadek busa (9.07.2007) 09.07.07, 15:07 to proste przenieść tiry na tory, podrożnych do pociagów i nie mam mowy żeby doszło do podobnego wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman przede wszystkim...... IP: *.centertel.pl 09.07.07, 15:24 wziąć za mordę busiarzy - bandytów za kierownicą jeżdżących bez jakiegokolwiek poszanowania przepisów i innych użytkowników dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Wypadek busa (9.07.2007) 09.07.07, 15:34 Na razie wiemy że zdarzył się wypadek i nie wiadomo kto był sprawcą ja busami jeżdżę dość regularnie i muszę stwierdzić że do tej pory byłem świadkiem jedynie jednej sytuacji w której bus którym jechałem mógł brać udział w wypadku. A i to nie z naszej winy, a dlatego że kierowca z naprzeciwka postanowił wykonywać wyprzedzanie na zakręcie. I niewiele mu brakowało żeby przy okazji zepchnął do rowu cysternę jadącą przed nami. To że jest to wypadek busa jeszcze o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman mamy różne doświadczenia IP: *.centertel.pl 09.07.07, 15:45 jeżdżę bardzo dużo poza Lublinem i widzę co wyczyniają. Nie neguję że są wśród nich normalni kierowcy ale większość to piraci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 3 Re: mamy różne doświadczenia IP: *.chello.pl 09.07.07, 17:56 Właśnie w piątek dyskutowaliśmy jak ograniczyć pirackie wybryki kierowców busów. Dyskusję rozpoczęliśmy po tym jak zobaczyliśmy co robi kierowca zieloego busa o numerach LUB39YA. Działo się to w piątek tuż po 4 po południu. Bus śpieszył się na dworzec kolejowy ale i tak utknął w korku. Kilka lat temu mój znajomy zginął w wypadku spowodowanym przez szalonego kierowcę busa. Busy należy wyposażyć w tachografy i nie będzie problemu. Jak władze mogły spowodować zainstalowanie kas fikalnych w taksówkach (gdzie i tak były już taksometry) to niech teraz wezmą się za tę sprawę. Tu w grę wchodzi bezpieczeństwo pasażerów i przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: mamy różne doświadczenia IP: *.lublin.mm.pl 09.07.07, 18:11 Cos za duzo tych wypadków. Kontroli więcej? Czy inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: mamy różne doświadczenia IP: *.lublin.enterpol.pl 09.07.07, 18:44 na razie nie wiadomo kto był winny. Przede wszystkim trzeba leczyć psychicznie tych co domagają się ukarania zbiorowego kierowców busów. Odpowiedz Link Zgłoś