lukan1 15.07.07, 19:44 Mam pieska który ma już 14 lat, ale nigdy przez myśl mi nawet nie przeszło abym mógł go zostawić. Ludzie są bez wyobraźni, kupuje się zwierzaka jak zabawkę a nie przychodzi Wam na myśl że TOTO czuje i ma rozum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bojkot79 Re: Na wakacje bez psa 16.07.07, 07:50 lukan1 napisał: > Mam pieska który ma już 14 lat, ale nigdy przez myśl mi nawet nie przeszło > abym mógł go zostawić to jest hotel a nie schronisko tam psa oddaje się na kilka dni jezeli trzeba wyjechać a nie zostawia się go na stałe Ja uważam, że to jest świetna sprawa - szczególnie na wakacje. Jak widzę psy błąkające się przy drodze wyrzuconego z samochodu to żałuje, że za takie coś nie ma kary chłosty dla właściciela. Może dzięki takiemu miejscu niektóre psy uniknęły takiego losu - a jesli tak to dla mnie nie trzeba więcej powodów żeby takie miejsce istniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Ja też nie oddałabym psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:53 Taki hotel jest bardzo potrzebny, bo czasem może nie być wyjścia, zwłaszcza dla osoby samotnej - choroba, wyjazd służbowy. Ale żeby wyjechać na wakacje, nie zostawiłabym tam psa. Wolałabym zrezygnować z wyjazdu niż narażać psa na taki stres, bo jak psu wytłumaczyć, że za 2-3 tygodnie wróci do domu i swoich państwa? Pewnie że lepiej jak ludzie zostawiają tam psa na parę tygodni, niż mieliby wyrzucić na ulicę, ale nie wmawiajcie nam, że psy ten hotel tak kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Ja też nie oddałabym psa 16.07.07, 15:05 Może nie kochają, ale jeśli od szczeniaka są do niego przyzwyczajone to pobyt tam traktują spokojnie, jako coś naturalnego. Moja koleżanka z Wrocławia przygarnęła kilka lat temu kundelka znalezionego w plastikowym worku na śmietniku wyłącznie dlatego, że jest miejsce, w którym może go zostawić na czas dość częstych wyjazdów służbowych. Gdyby takiego hotelu dla zwierząt nie było, psiak trafiłby do schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś