pepperoni78 21.06.03, 23:27 Mam plan. Raz na kilka dni będę wpadał na wybrane Forum z pytaniem "z czym kojarzy się wam Lublin?". Będę dzielił sie obserwacjami w miarę na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ryża małpa Re: Pepper - spamer ;) IP: *.lublin.mm.pl 21.06.03, 23:40 No ja niew iem..może lepiej nie wiedziec:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pepper - spamer ;) 21.06.03, 23:41 W takim razie będę zdawał relację po wcześniejszym ocenzurowaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pepper - spamer ;) 21.06.03, 23:45 Nie czekając zbyt długo mamy pierwszą odpowiedź (forum Wrocław): z bębniarzami [z okolic Lublina] :) (chodzi o Słomę i Bębnolubów?? przyp. P) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pepper - spamer ;) 22.06.03, 11:46 Forum Wrocław: "Z pewną koleżanką z grupy, Dorotą. Mieszka pod Lublinem (w Łęcznej) - robi piorunujące wrażenie: powiem tylko, że ma ponad 1,80 m wzrostu, buty zazwyczaj na koturnie i ZABÓJCZE żakiety..." "ze starówką, sztukmistrzem oraz unią :)" "z Żukiem... ;)" "Z Beata Kozidrak" "i z Budką Surfera ;)" "Z Tomankiem z radia. Zawsze po 12-tej w PR I podaje ceny płodów rolnych." "A gdzie jest Lublin - to gdzies kolo Wrocławia?" ;) "Z klubem piłkarskim Motor Lublin. Pozdrowienia dla kibiców Motoru!" "Z makaronem "lubelskim", ładnym, ale strasznie zaniedbanym Rynkiem" Forum Zielona Góra: "sądząc po mediach , to z ziemią lubuską (od lub-Buzka)" CD (mam nadzieję) N Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Cd 1 22.06.03, 16:38 Forum Wrocław CD: (pozdrowienia dla Lodbroka ;]) "KUL, Biernat z Lublina, KC Majdanek i Zamek na którym w przeddzień wyzwolenia hitlerowcy wymordowali ponad 400 osób. Siedziba KRN i PKWiN. Fajne dzielnice: Czwartek,Tatary, Rury. O katedrze i klasztorach nie wspominam bo są. No i rzeka Bystrzyca tak jak we Wrocławiu-Leśnicy." "Z samochodem Lublin 69 (?) - to była chyba kopia jakiegoś Gaza." "I z >>Polską lubelską<<" "Z zamkiem w lublinie. i z tym ze to daleko" Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Cd 2 24.06.03, 10:43 Wrocław cd: "KUL, Biernat z Lublina, KC Majdanek i Zamek na którym w przeddzień wyzwolenia hitlerowcy wymordowali ponad 400 osób. Siedziba KRN i PKWiN. Fajne dzielnice: Czwartek,Tatary, Rury. O katedrze i klasztorach nie wspominam bo są. No i rzeka Bystrzyca tak jak we Wrocławiu-Leśnicy." "Lublin 69 (?) - to była chyba kopia jakiegoś Gaza" "Lubelska Federacja Bardów :)" "z 19 latami z życia człowieka, LO im Zamoyskiego, z mamusią i tatusiem, z tym, że 8 godzin pociągem na stojąco do Puław (514 km), z wiatrem" "Trolejbusy, czarcia łapa, bramy: Krakowska i Trynitarska, cudna starówka, rewelacyjny deptak (Krakowskie Przedmieście)... Poza tym kilka lat z życia i piękne okolice (Nałęczów, Kazimierz)" Zielona Góra: "Karaś „Lub Lin” nie lubi lin to ja mówię jak chcesz to nie „Lub Lin” złapię cię na żyłkę." "nie smakuje ci karaś, no to lub blin. On mi wilcze doły a ja mu lu blin." "Niewątpliwie nazwa ma podłoże erotyczno-cyrkowe. Założycielem Lublina był LUBieżny LINoskoczek." "Niezapomniane noce w Lubliniance. Albo u jakichś spadochroniarzy (hotel garnizonowy). Zrujnowana starówka. Kaplica Świętokrzyska na Zamku. W niej brodaty Jagiełło." Rzeszów: "Lublin: - miasto uniweryteckie z dwoma uniwerkami - fabryka Daewoo - brak lotniska mimo dużego znaczenia na wschodzie - BAJM - Herbapol - stolica regionu - kojarzy mi się troche z Rzeszowem bo obydwa miasta mają pdobne znaczenie w Polsce jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopisze !:) " "Mi sie kojarzy z Sierakowska, Kurczukiem, Majdankiem, zamkiem, Podkanskim, KUL, dostawczakami, alejami Raclawickimi (przez ktore trzeba przebiegac z powodu szybko zmieniajacych sie swiatel). No i chyba z tym, ze glowne ulice Lublina generalnie sa bardziej przestronne niz w Rzeszowie. " "duzo kobiet tam, i jakies takie latwe;-)" "Dzielnica - Czuby no i syf na starym mieście" "Z trolejbusami przede wszystkim i z posłanką Sierakowską. Dalej: z byłą FSC, z Manifestem Lipcowym, z KUL oraz z Alicją Grześkowiak i przez to nieodłącznie z rządami AWS. Następnie z Unią Lubelską, Krakowskim Przedmieściem jak w Warszawie, z UMCS i z zaniedbaną starówką. Poza tym można powiedzieć, że duże, dziś chyba już ok. 350-tysięczne miasto." CD (mam nadzieję) N ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejno Re: Pepper - spamer ;) IP: *.lublin.mm.pl 22.06.03, 02:11 Jestem pod wplywem alkoholu i jedyne co mi przychodzi do glowy to z alkoholem hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Pepper - spamer ;) 22.06.03, 20:24 Widzę, że Wrocław nawet jest zorientowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Pepper - spamer ;) 23.06.03, 07:31 Peppe, ja Ci radzę jak tylko wejdziesz na jakieś forum to zaczynaj od słów: Tak mi się Wasze miasto podoba, że jestem ciekaw Waszej opinii o moim tzn. Lublinie. Spraktykowali to inni kiedyś na naszym forum i się nie zawiedli na lublinianach. He,He, przypomniał mi się wątek "nienawidzę Lublina" i gejowskie klimaty. Peppe jak ta siksa miała na imię, bo nie chce mi się szperać?. Moment, już wiem, Julia. Prosiła o pomoc w Gdańsku, a tam ją jeszcze obciapano. To był wątek przy którym wszyscy zwarli szeregi i dali słuszny odpór. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Pepper - spamer ;) 27.06.03, 22:43 Empi, posłuchał Ciebie;) Pepperoni, tak im się w Warszawie Lublin podoba, że zdublowali Twój wątek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_fair Re: Pepper - spamer ;) IP: *.eranet.pl 27.06.03, 23:41 Peppe, prośba - zarzuć temat na forum 3miejskim, strasznie jestem ciekawy opinii. Sam nie spytam, żeby nie wyjść na wstrętnego plagiatora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pepper - spamer ;) 28.06.03, 08:46 Jak kiedyś powiedziano - proście a będzie Wam dane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Pepper - spamer ;) 28.06.03, 08:48 He he Peppe ,Bardzo mi sie podoba wasze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_fair Re: Pepper - spamer ;) IP: *.eranet.pl 28.06.03, 23:11 Dzięki ;) Dobrze, że wypowiedziało się kilka normalnych osób, bo czytając wcześniej zacząłem żałować swej pokornej prośby ;) Widocznie są jeszcze dobrzy ludzie w 3mieście. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Pepper - spamer ;) 28.06.03, 23:19 Mam drobne pytanko: czy osoba wymieniona przez jednego z trójmiejskich Forumowiczów obok Reny to Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_fair Re: Pepper - spamer ;) 29.06.03, 00:09 Nie :) Nie znam tegoż Wojciecha, chociaż chętnie poznałbym, bo Rena jest jedynym znanym mi przedstawicielem lubelskiej diaspory w Gdańsku. Nie udzielam się na forum 3miejskim, więc mnie nie znają (vide: wątek "Lublin Cafe??" Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Cd 3 29.06.03, 17:17 Toruń: "Z Unią Lubelską, Rzeczpospolitą Obojga Narodów i złotym okresem dla naszego państwa... A pozwiedzać jeszcze nie miałem przyjemności, ale jak warto to może w tym roku się wybiorę..." "bardzo fajne miasto, starówka tez ok, tylko bardzo zaniedbana, podobnie jak torun - tylko 2 razy wieksze - lublin jest miastem akademickim z wieloma uczelniami, super" "Z najważniejszym miastem na wschodzie Polski (a dawniej w centrum). Z Unią Lubelską. Z KUL. Z kredą. Z C. A z lżejszych spraw: z Budką Suflera, Beata Kozidrak i Ani MruMru (super)." "Motor Lublin z Hansem Nielsenem, Stenką, Kępą, Juchą, Staszkiem- to byla niezla ekipa. Do dzis pamietam ostatni mecz Apatora w 1994 z Motorem przegrany u siebie 44:45. Zycze kibicom z Lublina powrotu ich druzyny do ekstraklasy." "z polska zasciankowoscia! ;-)" Wrocław cd: "z bardzo długą podrózą (z Wrocławia), upałem i deszczem, weselem, rozstaniem" "A mi sie podobala kiedys taka scenka w lublinie: zrujnowana kamienica z tablica "Uwagfa! Budynek do rozbiorki" A na niej sprayem napoisane "Gówno" i nizej druga tabliczka : "Lokale do wynajecia " :)))" "Z Józefem Czechowiczem rzecz jasna. Z zamkiem, w którym za czasów wojny był więziony mój Dziadek. Z miejscem narodzin mojej Mamy. I nie wiem dlaczego, z dużą lokomotywą....????" "SZTUKMISTRZ SZTUKMISTRZ SZTUKMISTRZ!!!" "z wisia:))))) Gdzie jestes wisiu???" Warszawa: "A gdzie to leży? Ja myślałem, że to tylko takie samochody są." "Przede wszystkim Sztukmistrz :) no i trolejbusy, Lublinianka, targ kwiatowy na Krakowskim Przedmieściu, wiecznie remontowane Stare Miasto i Majdanek. I słodycze z Solidarności." "Oczywiście z Perłą Lubelską. (choć pasteryzowana nie jest najlepsza)" "A z czymze jak nie z najpiekniejszym czasem, czasem studiow . Poza tym to rzeczywiscie ladne miasto" "poza samochodami marki Lublin, nowymi rejestracjami LU, które kojarzą mi się z ciasteczkami LU, zamkiem na taki wzgórzu, z herbem ( z kozą? ), to samo miasto, niestety znam tylko ze zdjęć." "Dwa razy byłem w Lublinie i miasto jako takie nawet mi sie podobało i ludzie całkiem sympatyczni. Teraz jednak Lublin kojarzy mi sie z samochodami na lubelskich rejestracjach LU, które w Warszawie notorycznie łamia przepisy drogowe. Choćby dzisiaj Skoda fabia na lubelskich blachach na Wisłostradzie zrobiła manewr ze skrajnego prawego pasa na skrajny lewy (przy trzech pasach na jezdni) zajeżdżając mi drogę." "Lublin? Fajne miasto, zielone i do ogarnięcia - w przeciwieństwie do Warszawy, w której mieszkam. A co do kierowców - debilizm za kółkiem zdarza się niezależnie od rejestracji - mam jednak nieodparte wrażenie, że jak Polska długa i szeroka za największych chamów i kretynów za kierownicą uważa się kierowców z warszawską rejestracją..." "Lublin Lubln? Czy to to miasto ze Smokiem Wawelskim i Sukiennicami?" "Lublin kojarzy mi się z Manifestem PKWN z 22 Lipca 1944, pięknymi nareszcie nie typowymi jak wszystkie Polski brunetkami,brakiem gospodarności i wrodzoną nędzą wynikającą ze słabości środowiska lubelskiego zdominowanego w przytłaczającej większości działalnością instytucji kościelnych typu KULM i inne kościelne"kombinaty ideologiczno-praniomózgowe"ograniczające nowoczesny światopogląd Polaka i pchające cały rozwój kraju do mroków średniowiecza. Lublin kojarzy mi się też z marzeniem "by Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatnio",lecz przy kościelno-parafialnej panującej tam świadomości widoki na to są conajmniej nikłe.Słowem miasto piękne i tragiczne zarazem przez swój upór trwania przy tym co odeszło już na zawsze." "> Lublin kojarzy mi się z Manifestem PKWN z 22 Lipca 1944, instytucji kościelnych typu KULM Hmm chyba chciales napisac KUL, ale pewnie jestes po Wojewodzkim Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu i alfabetu tam nie uczyli. Poza tym KUL jest najbardziej powszechna uczelnia w Polsce (katolikos-powszechny) i z kosciolem jako instytucja nie ma nic wspolnego. A studiowali tam i nadal studiuja ludzie roznych wyznan (wiec gdzie tu pranie mozgu). Tobie na pewno ktos juz wybielil twoje szare komorki (o ile je miales) > i inne kościelne"kombinaty ideologiczno-praniomózgowe"ograniczające nowoczesny > światopogląd Polaka i pchające cały rozwój kraju do mroków średniowiecza. O jakich mrokach piszesz? Bo ja slyszalam o mrokach lat 1945-1956 w Polsce. Wtedy palono (czytaj mordowano) o wiele wiecej niz w sredniowieczu. Nie wspomne o II wijnie swiatowej o Gulagach >Powinienes troche pouczyc sie z innych podrecznikow i czytac mnie(j) NIE" "Przede wszystkim z Beatą Kozidrak - znakomitą wokalistką! I lubelską patriotką." (i dalej jest bardzo ciekawa dyskusja na temat wyższości Beaty Kozidrak nad Budka Suflera i odwrotnie ;D : www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=6640402&a=6659681) "z kierowcami nagminnie nieuzywajacymi kierunkowskazow..." Rzeszów: "Szkola podstawowa nr 33, Bronowice i cale mlodosc!" "A mi się kojarzy z popiołami, mydłem, drutami pod prądem... jednym słowem z Majdankiem!" "Mnie się lublin kojarzy z KULem, z samochodami marki Żuk a teraz Daewoo (które też już nie istnieje) ale przede wszystkkim Lublin kojarzy mi się z prof Benderem i prof Jaroszyńskim oraz z Instytutem Edukacji Narodowej przy Radiu Maryja..uważam że województwa ściany wschodniej powinny trzymać się razem!" "budka suflera,bajm,bar "głodny królik",piłka ręczna (dawny MONTEX),club HADES" "Lublin dla mnie to siedlisko katolickiego ciemnogrodu podobnie jak Białystok i wybaczcie mi również Rzeszów. Nie wiem w ogóle ci ci ludzie ze ściany wschodniej wyprawiają...chcodzi mi o to kogo oni popierają w wyborach..a popierają LPR...ciarki po plecach mi przechodzą... a wydawało mi sie że jak metropolitą lubelskim został abp Zyciński to ucywilizuje tę radiomaryjną hołotę a tu guzik jest dokładnie na odwrót? jak ja słysze że do sejmików w Lublinie LPR zgarnęła ponad 29% i był to najlepszy wynik w okregu to szlag mnie wrecz trafia..ale podobnie rzecz sie dzieje jak już wspomniałem z Lublinem i z Białymstokiem..to jest choroba całej ściany wschodniej... ale kiedy ludzie na wschodzie są nie wykształceni to łatwo ulegają emocją i retoryce różnej maści demoagogów..żal mi jedynie pani prof. Gilowskiej która musi się z tą ciemnota na co dzień użerać..." "Z czarnom zarazom i masom kosciolow, a tam gdzie tego jest w nadmiarze pojawia sie bieda!!" "Ja się na miastach znam, więc coś powiem: Lublin liczy ok. 360 tys. mieszk - 9. miejsce w Polsce. Kojarzy się z zamkiem o neogotyckiej fasadzie, z ładnym Starym Miastem, z Unią Lubelską, z aż dwoma uniwersytetami, z Majdankiem, wasze województwo ma niskie (jak na Polskę) bezrobocie, z piosenką "W kinie w Lublinie", jesteście w ogóle sławnym w Polsce miastem. Ja natomiast piszę z miasta podobnego wielkością wam (380 tys)-z Bydgoszczy bo nam nie zadaliście tego pytania. A nasze miasta prócz wielkości łączy to że zostaliśmy pokrzywdzeni ! Tylko przy naszych dwóch miastach z pierwszej dziesiątki w Polsce nie będzie bezpośrednio przebiegać autostrada - smutne co ??? :(" CD (mam nadzjeję) N... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Bojkotuję Trójmiasto... 30.06.03, 15:09 ... z pewnymi wyjątkami oczywiście. Wywalili mój wątek (z czym kojarzy się Wam Lublin) na oślą ławkę. :-/ Na Forum Trójmiasto i w samym Trójmieście moja noga nie stanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_fair Re: Bojkotuję Trójmiasto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 15:40 pepperoni78 napisał: > ... z pewnymi wyjątkami oczywiście. Wywalili mój wątek (z czym kojarzy się Wam > Lublin) na oślą ławkę. :-/ Na Forum Trójmiasto i w samym Trójmieście moja noga > nie stanie!! Poczuwam się do złożenia wyrazów ubolewania za 3miejskie forum, już mówiłem, że zieje ono nudą, a teraz jeszcze się okazuje, że nie grzeszy gościnnością. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucki rybak Re: Zmienic admina Trójmiasta... IP: *.adsl.hansenet.de 30.06.03, 23:39 No niestety, nasz admin (w Trojmiescie) jest zupelnie nieodpowiedzialny i ma gigantycznie olewajace podejscie do wszystkich i wszystkiego. hmm .... slyszalem ze jego pasja jest ... zbiorowa komunikacja miejska. Nie obrazajcie sie na nas. Jest lato ... wiec pakujcie walizy, plecaki i co sie da ... i nad morze, na Kaszuby. Zapraszamy !!! pozdr. Pucki rybak Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Zmienic admina Trójmiasta... 01.07.03, 00:33 Gość portalu: Pucki rybak napisał(a): > Nie obrazajcie sie na nas. Jest lato ... wiec pakujcie walizy, plecaki i co sie > da ... i nad morze, na Kaszuby. Zapraszamy !!! a widziiicie go, cwany gapa, zaprasza niby ale generalnie to chodzi cobysmy nasze dutki nie w rodzimym aldiku lub bazarku zostawiali tylko u puckich handlarzy miesem wielorybow, tak tak paanie, komera wszedzie tera... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 CD 4 01.07.03, 10:56 Warszawa CD: "Pamiętałem je z dawna z jakiegoś przypadkowego szybkiego przejazdu, gdy był szary i zaniedbany. Kilka lat temu dosłownie zachwyciłem się, Krakowskie Przedmieście, Starówka połaczona przepięknie z zamkiem, Trybunał, wzgórza i renesansowa ciepła architektura. Sądzę ze po postpeerelowskiej restauracji to jedno z najładniejszych miast polskich, niedoceniane. Po odnowieniu XIXwiecznych kamienic i kamieniczek poza Starówką będzie wspaniałe. Nawiasem mówiąc, Lublin był odkryciem estetycznym dla Herlinga-Grudzińskiego, przy jego ostatniej wizycie w Polsce." Bydgoszcz: "Lublin to: Tania Tequila, cieple piwo Perla." "Nie byłem w Lublinie już ze 4 lata, więc może to się zmieniło. Ale największe wrażenie w Lublinie robiła na mnie lubelska starówka. Wyglądała jak 2 dni po wojnie. Całe kwartały w centrum miasta niezamieszkane, zrujnowane i zdewastowane. Aż żal było patrzeć, jak to wszystko niszczało." "czy to nie u was produkują makaron Malma z Sophią Loren i jeszcze coś - zawsze jak widzę napis Lublin to widzę przed sobą koziołka z waszego herbu :)" "Bajm, Ika, Perła i Zamek ofc. i... z przyjaźnią Fajny klimaciek ;) A ostatnio z koncertem Myslovitz na Starówce ;)" "Mi się z pewnym autkiem kojarzy... ze wschodnią Polską... i takie fajne białe Muzeum- chyba ;-) Fajna architektóra... (to do tego muzeum)" "motor lublin !" "Najlepsze są oficyny i podwórrza na starówce!!!!! Ktoś wejdzie to się zakocha!!! Szkoda tylko, że puste i się walą. Najlepszy jest klimat studencki!" Radom: "Dla mnie Lublin to KUL, Krakowskie Przedmieście i Majdanek. I skądinąd fajni, życzliwi mieszkańcy." "Z trolejbusami :-)" "Za czasów mojej młodości (ale to już pewnie historia) Osiedlem Akademickim." " Pozytywnie to ze starówka i z knajpką "Swojskie jadło", koło Politechniki. Negatywnie to z uwagą, jaką trzeba zwracać na szalonych lubelskich kierowców, jadących z iście wschodnią fantazją. Ale miasto jest piękne." "Pozytywnie - z pewna piekną rudowłosą ..... mmmmmm .... poezja ...." "Studiowałem w Lublinie, ale była to dekada Gierka. Lublin był wtedy zapyziałym prowincjonalnym miastem. Mimo to wspominam go bardzo miło, bo studia i to wszystko co się z nimi wiąże, to przecież najpiękniejszy okres życia. Od tamtego czasu przynajmniej 2-3 razy w roku jestem w Lublinie i widzę jak się wspaniale rozwija. Nowe arterie, nowe osiedla, cała gastronomia, renowacja pięknej starówki. Mogę jedynie pozazdrościć, że za moich czasów nie było tyle fajnych knajpek i pubów. Były jedynie piękne dziewczyny. Ech......" "Z sympatyczną przygodą podczas egzaminów na studia. Dłuuuuuuuuugo pozostanie mi w pamięci :)))" Odpowiedz Link Zgłoś