Dodaj do ulubionych

Śmierć w kanale ['] [']

28.11.04, 17:23
Tak to się kończy, jak samochód dostaje się w młode, nieodpowiedzialne ręce...
Szymizalogowany et consortes, lektura obowiązkowa!!!!!

8.11.Warszawa (PAP) - Trzech nastolatków utopiło się w kanale
elektrociepłowni Siekierki, na warszawskim Wilanowie. Wpadł do niego
samochód, którym jechali - poinformowała w niedzielę PAP Zuzanna Talar z
zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji. Przyczyną wypadku była
nadmierna prędkość.
Do tragedii doszło w nocy z soboty na niedzielę. Czterech młodych mężczyzn
jechało ulicą Sytą toyotą corollą. W pewnym momencie uderzyli w drzewo,
odbili się, uderzyli w barierkę i wpadli do kanału.
Według relacji Talar, z samochodu zdołał wydostać się 18- letni Michał C. Z
lekkimi obrażeniami ciała trafił do szpitala przy ul. Wołoskiej.
Mimo akcji ratowniczej nie udało się uratować pozostałych nastolatków: 18-
letniego Daniela M., 19-letniego Piotra K. i 17- letniego Krzysztofa N. Ich
ciała wydostali płetwonurkowie. (PAP)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yanek Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.mtvk.pl 28.11.04, 17:31
      lecz sie na glowe forumowy wszechwiedzacy mentorze

od kiedy powstaly samochody to zdarzaly sie wypadki

moze nie mieli zimowek
      moze byli na dragach
      a moze po prostu pekla opona
      moze ktos ich oslepil albo zajechal droge

przyczyn moze byc mnostwo
      • niki27 Wysil się bardziej 28.11.04, 17:38
        > lecz sie na glowe forumowy wszechwiedzacy mentorze

Jak chcesz mnie obrazić, to się bardziej wysil.
        >
        > moze nie mieli zimowek
        > moze byli na dragach
        > a moze po prostu pekla opona
        > moze ktos ich oslepil albo zajechal droge

A widzisz, także ty w pierwszym rzędzie podajesz przyczyny = skrajna
        nieodpowiedzialność. Więc chyba obaj musimy się leczyć na głowę. Pękła opona?
        Zobaczymy jakie będą wyniki oględzin samochodu. Obawiam się, że jednak
        prędkość.
    • szymizalogowany Re: Śmierć w kanale ['] ['] 28.11.04, 19:35
      niki27 napisał:

> Tak to się kończy, jak samochód dostaje się w młode, nieodpowiedzialne ręce...
      > Szymizalogowany et consortes, lektura obowiązkowa!!!!!

hmm

a jak by tam pisalo ze nie jechalo trzech nastolatkow tylko rodzina z psem i
      kierowal 42 letni mezczyzna to pewnie bys juz nie napisal "nieodpowiedzialne
      ręce"

to jest straszna wiadomosc ale mogla sie zdarzyc kazdemu

jesli przyczyna byla predkosc (jak sugerujesz w poscie wyzej) to zle trafiles
      piszac o mnie

ja to raczej nie jezdze szybko (chyba ze na autostradzie w DE - co prawda w
      wawie zawsze spod swiatel rura do 7000obr ale do 70-80kmh i wystarczy potem,
      naogol zaczynaja mnie wyprzedzac baby w oplach jadace 110-120) - jak gdzies
      przeczytasz ze jakis samochod zarzucilo przy 60 kmh i wpadl tylem na murek,
      albo ze ktos przy 30 kmh sie slizgal bokiem i wpadl na kraweznik to wtedy
      napisz zebym to przeczytal
    • Gość: a Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.irom.uw.edu.pl 28.11.04, 19:56
      Niestety to prawda .. Goście urządzili sobie wyścig - po prostu jechali wałem
      przeciwpowodziowym z prędkością prawie 160 km/h i nie zdążyli wyhamować przed
      końcem wału .. Ich Toyota wpadła na drzewo a potem jej wrak zatonął w kanale
      pobliskiej elektrociepłowni Żerań .. Szkoda gości, tym razem nie był to jednak
      czysty przypadek a kompletny brak odpowiedzialności ...
      • Gość: observer Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:03
        Goście urządzili sobie wyścig - po prostu jechali wałem
        przeciwpowodziowym z prędkością prawie 160 km/h i nie zdążyli wyhamować przed
        końcem wału ..

W końcu jakas dobra wiadomość,debile do piachu.Mam nadzieje,że ten ktory przezył
        to nie kierowca.Wypadek jest optymaln:gina sprawcy wypadku ,a nie ktokolwiek inny.

Natomiast pisanie o pekajacych oponach ,to jakieś braednie-chyba bieżnikowane
        sprzed 20 lat.
      • szymizalogowany Re: Śmierć w kanale ['] ['] 28.11.04, 20:13
        Gość portalu: a napisał(a):

> Niestety to prawda .. Goście urządzili sobie wyścig - po prostu jechali wałem
        > przeciwpowodziowym z prędkością prawie 160 km/h i nie zdążyli wyhamować przed
        > końcem wału .. Ich Toyota wpadła na drzewo a potem jej wrak zatonął w kanale
        > pobliskiej elektrociepłowni Żerań .. Szkoda gości, tym razem nie był to
        jednak
        > czysty przypadek a kompletny brak odpowiedzialności ...

jakby zyli w porzadnym kraju to by sie zlozyli i kupili wjazdowke na tor na 10-
        15 EUR (np Nurburgring) i potestowali Toyote na profesjonalnym torze

a ze zyja w Polsce to mimo ze placili characze panstwu w benzynie, czesciach do
        samochodu (VAT), cenie samego samochodu (vat, akcyza itd) to nie moga nawet
        liczyc ze beda mieli proste drogi a o torze to mozna sobie pomarzyc

za to moga posmiertnie liczyc na "wszystkowiedzacych"

najlepiej to wogle oglosic ze kazdy kto wyjezdza w polsce na droge samochodem
        nawet jak jedzie 30 kmh to duren i nieodpowiedzialny przyglup bo to nie drogi
        tylko wiejskie dukty jak w Kazachstanie
        • Gość: frequent flyer Re: kapitalizm albo śmierć w kanale IP: 80.241.130.* 28.11.04, 20:22
          sugerujesz że nurburgring jest utrzymywany z pieniędzy niemieckich podatników?
          jak tak, to zmień sygnaturkę. twoja logika idzie o lepsze z twoją ortografią.
          • szymizalogowany Re: kapitalizm albo śmierć w kanale 28.11.04, 20:27
            Gość portalu: frequent flyer napisał(a):

> sugerujesz że nurburgring jest utrzymywany z pieniędzy niemieckich podatników?
            > jak tak, to zmień sygnaturkę. twoja logika idzie o lepsze z twoją ortografią.

nie wiem. wiem ze w niemczech sa swietne drogi a wjazd na ring prywatnym
            samochodem kosztuje chyba 15 EUR (60 PLN) - to nawet jak dla mnie polaka
            niewiele w stosunku do tego co dostaje - a dla niemca to jak za darmo

natomaist u nas nie ma prawie nic (no oprocz cen jak w niemczech)
        • Gość: Piotrek Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:28
          szymi pisze:
          a ze zyja w Polsce to mimo ze placili characze panstwu w benzynie, czesciach do
          samochodu (VAT), cenie samego samochodu (vat, akcyza itd) to nie moga nawet
          liczyc ze beda mieli proste drogi a o torze to mozna sobie pomarzyc

Od czasu napiszesz cos w miarę rozsadnego,ale czasem jak z LPR lub Tworek.
          1-ile tych oplat w vacie i benzynie zaplacili ludzie w/w wypadku.chyba jeszcze
          ani grosza
          2-sam sie chwalisz rozwaleniem auta (a chyba nie ma czym)-również mogłeś komuś
          krzywde zrobić
          3-przestań pierniczyć że całe niemcy i w ogóle cała europa mieszka przy torze
          wyscigowym i to jest takie latwe ,dostępne i bliskie
          4-na torze w poznaniu tez za pieniadze można poszaleć
          5-Sporo Automobilklubów organizuje cykliczne imprezy -ok 12 w sezonie.jest to
          tak jak u mnie KNK czylik Konkurs Najzręczniejszego Kierowce tego
          Automobilklubu.Bywam na większości bo fotografuję to.Niestety żaden z mistrzów
          prostej w miescie,ani mistrzów czerwonego światła,ani wyprzedaniz na przejsciu
          nawet nie probuje startowac w tych zawodach.Boją sie obciachu ,że przegrają z
          jakims matizem lub seicento podczas prób zrecznościowych.Nawiasem mówiac
          najczęścij wygrywały Hondy Civic i crx

• Gość: Ksiunc Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:29
          Tu z Szymim sie po cześci zgodzę,modśc to taki wiek(pamietacie co po niektórzy
          zapewne) w którym hormony zbyt czesto przycmiewaja rozsądne myslenie,taki jest
          mechanizm biologiczny,chłopcy mieli dostep do dobrej bryki lecz nie do
          odpowiedniego posłoza.Rzeczywiscie,u nas w kraju nie ma za bardzo mozliwosci
          legalnego i zarazem bezpiecznego sprawdzenia mozliwosci własnego samochodu
          (bijcie się w piersi-kogoz z was nie kusiło) sprawdzenia mozliwosci swego
          samochodu.Co prawda-płacimy i płacimy coraz więcej,od dawna za dużo jak na
          kieszeń przeciętnego(nieprzecietni-prosze się teraz nie odzywać) Polaka a w
          zamian mamy coraz mniej(w stosunku do tępa rozwoju w reszcie Europy).W zamian
          mamy coraz więcej zakazów,nakazów.I tera pytanie-co ci chłopcy mieli robić,
          mamy juz niezłe samochody,korcące do dymanicznej jazdy a nie mamy nawet torów a
          nie ma gdzie jeżdzic-wiec ludzie jezdzą gdzie się da-i wszelka wina lezy po
          stronie Państwa-bo to ono powinno zaspokajac wszelakie potrzeby i zapędy jego
          obywateli-chwała tym chłopcom za to że nie cieli po promenadzie pełnej
          ludzi.Szkoda ich lecz powtarzam - to że jest źle nie znaczy ze mamy sie
          ograniczać(niedługo drogi sie rozlecą i mamy jezdzić po 15km/h? i to bedzie juz
          wystarczało)-to że jest zle jest znakiem ze powinno się wywrzec odpowiednie
          wrażenie na politykach nami rzadzącymi a nie opluwac się nawzajem(to droga do
          niczego,zarazem polska przypadłosc).Myslicie ze przesadzam?A kto z was był u
          chocby radnego z waszej okolicy?Nikt.Zapewne myslicie ze sam sie domysli lub
          bedzie chętny po byle artykule w gazecie-nie, tu trzeba perswazji-meczyć,męczyc
          az zameczyć-brakuje wam cos na osiedlu-idzcie do chłopa raz drugi i moze się
          uda a nie liczcie na jego rozsadek lub szczescie.Zawsze się u nas mówi że w
          kraju bida i dziadostwo,a co my robimy żeby było lepiej-nażekamy.Pozdrawiam.
          • mess220 Re: Śmierć w kanale ['] ['] 28.11.04, 20:40
            >>A kto z was był u chocby radnego z waszej okolicy??

Czlowieku ty chcesz do radnych wysylac ludzi ktorym sie nie chce isc raz na
            kilka lat na wybory??
            Wiekszosci ludzi trzeba do teraz tlumaczyc co to jest demokracja i gospodarka
            rynkowa i ze czas zadbac o swoja dupe, a nie tylko pie..c glupoty, ze "oni"
            winni.
            Z reszta postu zasadniczo sie zgadzam.

ps. Szymi czy ja dobrze rozumiem, ze chcesz zeby taki tor zbudowalo panstwo??
            • szymizalogowany Re: Śmierć w kanale ['] ['] 28.11.04, 20:47
              > >>A kto z was był u chocby radnego z waszej okolicy??
              >
              > Czlowieku ty chcesz do radnych wysylac ludzi ktorym sie nie chce isc raz na
              > kilka lat na wybory??
              > Wiekszosci ludzi trzeba do teraz tlumaczyc co to jest demokracja i gospodarka
              > rynkowa i ze czas zadbac o swoja dupe, a nie tylko pie..c glupoty, ze "oni"
              > winni.
              > Z reszta postu zasadniczo sie zgadzam.
              >
              > ps. Szymi czy ja dobrze rozumiem, ze chcesz zeby taki tor zbudowalo panstwo??

nie.

od panstwa to bym oczekiwal jasnej deklaracji:

1. Tak bedziemy od was brac dalej ta kupe kasy ale za chwile bedziecie mieli
              drogi jak w niemczech
              2. Nie. Nie zbudujemy wam zadnych drog, ale znosimy podatki o od tej pory wacha
              bedzie kosztowala 1.10 PLN zamaist 4 pln, akcyza 0%, itd.

a co do toru:

moze by sie znalazl jakis chetny na wybudowanie, ale pewnie jak sie dowie ile
              bedzie musial placic zusow, ile zezwolen, ile lapowek urzedasom wreczy za
              pozwolenie na budowe, moz ejeszcze koncesje itd ....

to po krotkim namysle sobie pewnie pomysli "pie.. to"

poza tym jak panstwo polskie powoduje ze benzyna jest taka droga to wielu
              potencjalnych klientow tego inwestora nie stanie sie klientoami toru

ale jakby benzyna byla 2 razy tansza to by przyjezdzalo 5 razy wiecej ludzi i
              by juz moze sie oplacalo
              • mejson.e Jasna odpowiedź 28.11.04, 22:02
                szymizalogowany napisał:

"od panstwa to bym oczekiwal jasnej deklaracji:

1. Tak bedziemy od was brac dalej ta kupe kasy ale za chwile bedziecie mieli
                drogi jak w niemczech"

Tak deklarował minister Pol proponując winiety i został zakrzyczany przez nas,
                kierowców.
                Następnej deklaracji szybko bym nie oczekiwał.

A akcyza z paliwa idzie do budżetu, nie na drogi a m.in. na szpitale i diety
                poselskie.
                Na drogi teoretycznie idzie podatek zawarty w paliwie.

Na tor możesz się wybrać, jeśli zgłosisz się do jakiegoś automobilklubu.
                Nikt Cię nie wypuści na tor samego, byś sobie poszalał, ale mozesz wziać udział
                w jakiejś imprezie albo szkoleniu.

Kiedyś na ogólnodostępne lotnisko na Bemowie wpadły watahy amochodów prywatnych,
                które bez żadnego nadzoru i porzadku zaczęły sobie "trenować" jakieś własne pomysły.
                Przerażeni dziennikarze wezwali policję i wszystkich wypieprzyli.

Teraz trzeba zapłacić tam dużą kasę za szkolenie.

Znajdź sobie jakiś parking koło supermarketu, policz wszystkie latarnie i słupki
                za dnia i spróbuj swoich sił ale zrób to wg jakiegoś planu a nie na żywioł.

A co do śmierci w kanale to szkoda każdego życia, nawet sprawcy.
                Nie jest to odpowiednia kara za chwilę wygłupu.
                Ktoś nie został prawidłowo wyszkolony na kursie ani wychowany w domu.

Mamy albo będziemy mieli dzieci, które wsiądą samodzielnie do samochodu, to
                ludzie, nie mięso dziennikarskie...

Pozdrawiam,
                Mejson

"Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
                (Leonardo Da Vinci)
                • szymizalogowany Re: Jasna odpowiedź 28.11.04, 22:18
                  mejson.e napisał:

> szymizalogowany napisał:
                  >
                  > "od panstwa to bym oczekiwal jasnej deklaracji:
                  >
                  > 1. Tak bedziemy od was brac dalej ta kupe kasy ale za chwile bedziecie mieli
                  > drogi jak w niemczech"
                  >
                  > Tak deklarował minister Pol proponując winiety i został zakrzyczany przez nas,
                  > kierowców.
                  > Następnej deklaracji szybko bym nie oczekiwał.

ok zapomnialem ze oprocz deklaracji oczekuje od panstwa jeszcze ponoszeni
                  aodpowiedzialnosci i weryfikacji "umowy" - tak jak w umowie cywilno-prawnej jak
                  sie ktoras ze stron nie wywiaze to ponosi koszty

na razie to jest tak ze jak ja nie zaplace podatku to dostne kare albopojde
                  siedziec a jak panstwo mnie po prostu na chama oszuka tak jak to robi to nikt
                  za to nie odpowiada

takze wybacz ale slowem marka pola to ja moge sobie dupe podetrzec -
                  skonczyloby sie jak zwykle na tym ze by winiety byly a drog nie, a tak to
                  chociaz winiet nie ma

to tak jak bys ode mnie chcial kupic samochod wart na wolnym rynku 30 tys PLN -
                  kazalbym ci wplacic raz 100% jego ceny 30 tys PLN, wplacilbys i a ja bym ci go
                  nie dal tylko powiedzial ze musisz wplacic jeszcze 20 tys PLN to ci go dopiero
                  dam, wplacilbys ja bym ci znow nie dal go i powiedzial ze dostaniesz ale jak
                  zaplacisz jeszcze 40 tys PLN - znowu bys wplacil i znowu samochodu nie dostal
                  tylko kolejny pomysl z mojej strony: juz na pewno go dostaniesz tylko musisz
                  wykupic ode mnie winiete

wykupilbysi zaufal mi po raz czwarty czy piaty (oczywiscie na zwrot calej
                  poprzedniej kasy nie masz co liczyc chociaz zaplaciles juz 400% ceny
                  wolnorynkowej, wiesz tez ze ja jestem bezkarny i nie mozna mi nic zrobic)?

odpowiedz czy byc wykupil ta winiete wedlug mojego pomyslu?

>
                  > A akcyza z paliwa idzie do budżetu, nie na drogi a m.in. na szpitale i diety
                  > poselskie.
                  > Na drogi teoretycznie idzie podatek zawarty w paliwie.
                  >
                  > Na tor możesz się wybrać, jeśli zgłosisz się do jakiegoś automobilklubu.
                  > Nikt Cię nie wypuści na tor samego, byś sobie poszalał, ale mozesz wziać
                  udział
                  > w jakiejś imprezie albo szkoleniu.
                  >
                  > Kiedyś na ogólnodostępne lotnisko na Bemowie wpadły watahy amochodów
                  prywatnych
                  > ,
                  > które bez żadnego nadzoru i porzadku zaczęły sobie "trenować" jakieś własne
                  pom
                  > ysły.
                  > Przerażeni dziennikarze wezwali policję i wszystkich wypieprzyli.
                  >
                  > Teraz trzeba zapłacić tam dużą kasę za szkolenie.

bylem na bemowie - 3 dni kosztuje 700 PLn - lekka przesada

zreszta ja nie potrzebuje na razie szkolenia tylko chce sam pocwiczyc

chce po prostu miejsce do jezdzenia a nie zadne kursy

>
                  > Znajdź sobie jakiś parking koło supermarketu, policz wszystkie latarnie i
                  słupk
                  > i
                  > za dnia i spróbuj swoich sił ale zrób to wg jakiegoś planu a nie na żywioł.

tak robie - znajduje wlasnie parkingi, szczegolne ulice itd. i wlasnie w sobote
                  rozwalilem sprzet o kraweznik

> A co do śmierci w kanale to szkoda każdego życia, nawet sprawcy.
                  > Nie jest to odpowiednia kara za chwilę wygłupu.
                  > Ktoś nie został prawidłowo wyszkolony na kursie ani wychowany w domu.
                  >
                  > Mamy albo będziemy mieli dzieci, które wsiądą samodzielnie do samochodu, to
                  > ludzie, nie mięso dziennikarskie...
                  >
                  > Pozdrawiam,
                  > Mejson
                  >
                  > "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
                  > (Leonardo Da Vinci)

pozdo
                  • mejson.e Re: Jasna odpowiedź 28.11.04, 22:32
                    szymizalogowany napisał:

"slowem marka pola to ja moge sobie dupe podetrzec - skonczyloby sie jak zwykle
                    na tym ze by winiety byly a drog nie, a tak to chociaz winiet nie ma"

Miały byc winiety + kasa z Unii a jest wyższy podatek w paliwie + kasa z Unii.

Od tego roku roboty ruszyły ale jest tyle zaległości, że lepiej w skali kraju
                    zrobi się za kilkanaście lat ale w skali lokalnej już widać poprawę.

"bylem na bemowie - 3 dni kosztuje 700 PLn - lekka przesada"

Lekko powiedziane ;-)

"zreszta ja nie potrzebuje na razie szkolenia tylko chce sam pocwiczyc
                    chce po prostu miejsce do jezdzenia a nie zadne kursy"

No widzisz - chcesz się wyszaleć a nie nauczyć.

"znajduje wlasnie parkingi, szczegolne ulice itd. i wlasnie w sobote rozwalilem
                    sprzet o kraweznik"

Źle przygotowany trening ;-)

Dobrze, ze to felga a nie czyjeś drzwi czy nogi...

Pozdrawiam,
                    Mejson
                    --
                    "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
                    (Leonardo Da Vinci)
                    • szymizalogowany Re: Jasna odpowiedź 28.11.04, 22:37

> "zreszta ja nie potrzebuje na razie szkolenia tylko chce sam pocwiczyc
                      > chce po prostu miejsce do jezdzenia a nie zadne kursy"
                      >
                      > No widzisz - chcesz się wyszaleć a nie nauczyć.

nie - zle mnie zrozumiales

ja nie "szaleje" (150kmh bo miescie) tylko cwicze technike co jest dosyc zmudne
                      (ale ja to lubie) i odbywa sie przy malych predkosciach

podstawa jest dla mnie miejsce do prywatnego trningu na ktore moglby jezdzic co
                      drugi dzien

a kurs jak najbardziej dodatkowo - ale kurs sie konczy - a ja musze miec gdzie
                      jezdzic i cwiczyc caly czas

pozdro
            • Gość: Ksiunc Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:52
              > Wiekszosci ludzi trzeba do teraz tlumaczyc co to jest demokracja i gospodarka
              > rynkowa i ze czas zadbac o swoja dupe, a nie tylko pie..c glupoty, ze "oni"
              > winni.
              Ludzie powinni także zrozumiec ze dbanie o swoje interesy to takze dbanie o
              swoje pieniadze które zapłacili państwu w swoich podatkach.Powinni interesowac
              sie tym co sie z tym dzieje,wymagać,wymuszac na przedstawicielach szczebli
              nizszych poprawę(a ci niech się komunikuja z wyzszymi),to jedyna droga bo
              paplanie na forum jak to nam źle jest do niczego nie prowadzi i niczego nie
              zmieni.Państwo po prostu jest wyizolowane od przeciętnych zjadaczy chleba i
              trzeba je czasem sprowadzić na ziemię.Tyle-jesli ktos się z moimi słowami nie
              zgadza to znak że bedziemy musieli "przeczekac " pare pokoleń na poprawę bytu.
    • Gość: a Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.irom.uw.edu.pl 28.11.04, 20:10
      Powołuję się cioto na wstępne ustalenia policji ..
      • Gość: a Re: Śmierć w kanale ['] ['] IP: *.irom.uw.edu.pl 28.11.04, 20:16
        podobno prędkościomierz zatrzymał się na takiej wartości .. zresztą na takim
        wale to i 90 zdecydowanie za dużo ..
    • nadal-jestem Re: Śmierć w kanale ['] ['] 28.11.04, 21:12
      Tak to sie konczy jak dzieci dobiora sie do auta.
    • Gość: Mar jak wygląda ul. Syta IP: *.skorosze.2a.pl 28.11.04, 22:20
      Może warto by wyjaśnić forumowiczom spoza Wilanowa jak wyglada ul. Syta. Jest
      to bardziej polna droga wijąca się wśród prywatnych domów i drzew
      niż "STOŁECZNA ULICA". Dlaczego tak ona wyglada, w jakim stanie jest
      nawierzchnia i jak służby miejskie dbają o jej oczyszczanie to może warto
      zapytać burmistrza Wilanowa, który jest teraz zajęty walką z konkurencyjnym
      burmistrzem wybranym przez opozycję z rady dzielnicy oraz walką z prezydentem
      Kaczyńskim.

Powyższe oczywiście nie wyklucza, że towarzysrtwo z Toyoty mogłobyć "narąbane",
      a kierowca nie dojrzał do swojej roli... Ale gdyby jezdnia wyglądała inaczej,
      to może skończyłoby się na rozbiciu auta i paru wybitych zębach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka