Gość: Elka IP: 62.233.131.* 24.06.03, 07:21 A ja jeżdże do Wawy z Contbusem bo jest czysto i uprzejmie. Gdy jechałam z konkurencją musiałam czekac 45 minut w deszczu az "coś podstawią". Protestują bo nie umieją pracować. Tak najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Protest prywatnych przewoźników IP: 157.25.125.* 24.06.03, 10:28 ja rowniez uwazam ze contbus podchodzi do sprawy najbardziej profesjonalnie. inna kwestia sa przepisy; dlaczego urzedasy musza wszedzie ingerowac. gdyby nie te durne przepisy o rynku decydowalaby wylacznie wolna konkurenja i nie byloby zadnych skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Protest prywatnych przewoźników IP: 212.160.138.* 25.06.03, 19:27 Może i najbardziej profesjonalnie, ale czy etycznie? Bo dziwnym się wydaje uzyskanie przez jednego przewoźnika kursów o 15 min wcześniejszych od pozostałych przewoźników na trasie dalekobieżnej. Co 15 min to nawet komunikacja miejska w Lublinie na wielu liniach nie ma odjazdów. Zas można tylko przypuszczać co by było gdyby powstał monopol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasazer Re: Protest prywatnych przewoźników IP: 193.111.166.* 24.06.03, 10:50 Zdumiewa mnie troska urzednikow o kondycje PKP, ktorej to zagrazaja przywoznicy z "busów". A ja (jak zwykle naiwny) uwazalem, ze celem przewozow pasazerskich jest PRZEMIESZCZANIE PASAZEROW, a nie UTRZYMYWANIE PRZEWOZNIKOW. A poza tym, to "busik" jedzie szybciej (pomimo korkow w Garwolinie) i jest czysty, czego niestety nie moge powiedziec o pociagach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Protest prywatnych przewoźników uderza w PKP ?!@?! IP: *.sejm.gov.pl / 10.20.2.* 24.06.03, 13:25 jak PKP sama sobie likwiduje cieszący się b. dużą frekfencją pociąg Lublinianin to co się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Protest prywatnych przewoźników uderza w PKP ?!?!? IP: *.sejm.gov.pl / 10.20.2.* 24.06.03, 13:27 jak PKP sama sobie likwiduje cieszący się dużą frekwencją pociąg Lublinianin to co się dziwić?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Protest prywatnych przewoźników uderza w PKP 24.06.03, 16:21 ""Nie podoba mi się ani faworyzowanie poszczególnych przewoźników, ani zwiększanie kursów na trasie Lublin - Warszawa, bo to z kolei uderza w PKP."" no rozwalil mnie ten cytat, a co mnie obchodzi PKP (brudne, niebezpieczne, czesto spoznione i zatrzymuje sie tylko w 1 lub 2 miejscach w wawie), z busika moge wysiasc gdzie chce po dordze, nikt mi nigdy nie robil z tym problemow, a ze czesto jezdze do rembertowa to po co mam sie tluc na dw. centrlany ??!! to ja sie pytam, przez kogo wojtas zostal wybrany ? obywateli czy PKP ? i kogo ma zamiar reprezentowac ?? PKP ?? takie jest rozumowanie naszych urzedasow !! niedawno dyrektor wydzialu architektury i administracji budowlanej powiedzial ze leclerec na turystycznej musial byc otwarty ze wzgledow handlowych, mimo ze wykonawca nei dotrzymal terminow itd. tak myslac to nie otwierajmy juz w lublinie kin bo to uderzy po kieszeni istniejace kina, nie otwierajmy knajp bo po co ? tutaj ujawnil si eprawdziwy tok rozumowania naszych "wladz", zliwkidowano daewoo, po mogl uderzyc po kieszeni inne koncerny samochodowe, nieprawdaz ?? zliwkidowano ursus, bo tez mogl byc grozny !! i tak jeszcze pare firm w regionie, bo mogly kogos uderzyc po kieszeni !! tak samo po co budowac tesco na krasnickiej ?? przeciez to uderzy w leclerka ? tylko co to kur.wa obchodzi urzednikow ? maja udzialy w leclerku ??? powinno powstac jeszcze co najmniej kilka supermarketow, moze to ozywiloby to miasto, tylko takich branzowych typu ikea, castorama itd. bo zygac mi sie juz chce od monopolu realai leclerca !!! Odpowiedz Link Zgłoś