rusham 27.07.07, 16:52 Konował łasy na szybką kaskę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anda8 Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego 27.07.07, 17:14 wcale nie konował, swietny chirurg ale.... rutyna i pewnosc siebie go zgubiła. A to że łasy, to fakt. Aż tak łasy, że nie daj boże.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys okropny człowiek i chirurg IP: *.lublin.pl 27.07.07, 19:09 NIE jest świetnym chirurgiem... okropny człowiek, zadufany w sobie, nie zważający na dobro pacjentów. Sam wiele lat temu wyszedłem spod jego noża - dzięki Bogu później trafiłem do innego szpitala, w ręce lekarzy którzy wiedzieli co robią. Może wreszcie spotka go sprawiedliwość - szkoda, że potrzebna jest do tego taka tragedia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: okropny człowiek i chirurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:46 Na szczęście nie miałam z nim do czynienia, bo moje dziecko leżało na innym oddziale, ale pamiętam, jak przychodził zbadac dziewczynkę ( miesięczną). Był bezlitosny i naprawdę wredny dla dziecka i dla młodej matki. Przetrzymał dziecko, które wymagało natychmiastowej operacji, mimo próśb lekarzy z naszego oddziału. pomogła łapówka:( Sami lekarze poradzili matce, żeby poszła z kasą, bo inaczej profesor nie weźmie dziecka na oddział chirurgii. Ustawiał rodziców jak gó..arzy, a od innych chirurgów niczego nie można było się dowiedzieć. Zły człowiek. Ale o tym że to zły chirurg nigdy nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: okropny człowiek i chirurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:06 ciekawe czy wypowiedzi z tego wątku i wątku który był tu jakis czas temu i dotyczył profesora O. mogłyby byc jakims dowodem w sądzie. Mój bliski znajomy - chirurg i endokrynolog powiedział mi, że nigdy nie oddałby dziecka profesorowi na operację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: okropny człowiek i chirurg IP: *.chello.pl 27.07.07, 21:30 Jerzy O. jest bardzo dobrym chirurgiem i zna się na swojej pracy. Cztery lata temu moje dziecko przeszło bardzo skomplikowaną operację ręki i dzięki temu człowiekowi dziecko ma wpełni sprawną rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiuszka78 Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.blue-net.com.pl 28.07.07, 08:56 Świetny???? Może w niektórych dziedzinach ale na pewno nie w sprawach siusiakowo-jąderkowych u chłopców, np. leczenie spodziectwa ten wspaniały pan dr proponuje w kilku etapach od 3 czy 5 roku życia!!!! Podczas gdy prawdziwi chirurdzy operują to jednorazowo i nawet w wieku 1 roczku! Słyszałam o schrzanionych operacjach wodniaków Spotkałam też chłopczyka (w IMIDz) który był ofiarą jego niedoróbek, miał jakieś poważne schorzenie czy wadę jelit i odbytu Mój synek u niego leżał 4 dni na obserwacji i musiałam dziecko wypisać po cichu na własne żądanie i praktycznie uprowadzić z oddziału! Pisałam o tym w październiku 2005, mój wątek gdzieś tu jeszcze jest i co jakiś czas wraca. Mam nadzieję że ten drań odpowie za wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:42 to musiało być porządne zapalenie,że zakończyło się zgonem,gdy pełno antybioty ków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:47 przy zapaleniu oskrzeli, narkoza jest bardzo niebezpieczna. po to ropbi się badania i rtg przed każda operacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:05 a ty Aniu oczywiscie jestes anestezjologiem dzieciecym ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:33 całe miasto wie co to za gad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.lns3-c13.telh.dsl.pol.co.uk 27.07.07, 23:11 Czy to ten pan doktor którego nazwisko różni się jedną literą od marki samochodu? Nie jestem pewny nie chce więc wymieniać nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.novartis.com 28.07.07, 00:40 Kolego,ten o którym myślisz nie jest jeszcze szefem kliniki, więc nie o niego chodzi;)pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usaman Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 03:33 9 lat temu, gdy miałem 15 lat, miałem tą nieprzyjemność być przez pana prof. operowanym. Pierwsza operacja się nie udała, choć dostał w łapę. Po 5 miesiącach skierował mnie na drugą i po pewnym czasie stwierdził, iż również się nie powiodła. Za nią też dostał łapówkę. I wtedy moja mama nie wytrzymała już tego i przeniosła mnie do innego szpitala, gdzie jak się dowiedzieli, kto operował, to tylko załamali ręce... Tam była trzecia operacja i wszystko się udało. Ten profesor nie jest nawet przeciętnym chirurgiem, ale nic za darmo nie robi. A dzięki komu otrzymał wykształcenie i stanowisko to już nie będę pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszalski Mit wielkiego chirurga i profesora. 28.07.07, 09:53 Tacy ludzie jak on po prostu demoralizuja srodowisko lekarskie. Klinika w której jest on szefem to prywatny folwark (zreszta nie jedyny na lubelskiej AM). Oczywiscie wiekszość pacjentów będzie mu wdzięczna za udzielaną pomoc, co nie zmienia faktu że pewnie większość rodziców usczupliła swoje zasoby finansowe na okoliczność hospitalizacji. Rzecznik AM o tych sytuacjach pewnie też nigdy nie słyszał i byłby szczerze zdziwiony ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Mit wielkiego chirurga i profesora. IP: *.it-net.pl 28.07.07, 10:33 Że tez trzeba było specjalistów z UJ, żeby dowiedzieć się, co się ma pod nosem. Akademia Medyczna w Lublinie zdziwiona... Gdyby sprawą zajęli się fachowcy z Nowej Zelandii, może Akademia Medyczna mieszcząca się po drugiej stronie ulicy Chodźki jeszcze czegos by się dowiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Mit wielkiego chirurga i profesora. IP: *.telprojekt.pl 28.07.07, 13:24 Dokładnie, wielkie zdziwienie Akademii Medycznej. A tak naprawdę to oni pierwsi najlepiej wiedzą jaki drań z Osemlaka i to oni go kryją, bo im tak wygodnie, bo układy koleżeńsko- zawodowe zawsze biorą górę... I nie liczy się mały człowiek potrzebujący pomocy... To się właśnie najmniej liczy. A jeszcze wczoraj w innym artykule, w Dzienniku Wschodnim, prof. załamywał ręce jaka to znieczulica panuje, że nikt nie wezwał pomocy do potrzebującej dziewczyny... A TO ON JEST NAJWIĘKSZYM PRZYKŁADEM ZNIECZULICY!!! Wiem, bo miałam dziecko u niego na oddziale i w ostatniej chwili - tak, w ostatniej chwili, zabrałam je do innego szpitala po ratunek. I potwierdzam z całą stanowczością, to ZŁY CZŁOWIEK. Obojętny, zarozumiały, bezduszny i łapówkarz. Mam nadzieję, że teraz odpowie za tę tragedię i że sprawa się nie "rozmyje". Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: Mit wielkiego chirurga i profesora. 28.07.07, 20:42 zgadzam się z tobą w całej rozciągłości :/ też mam szczerą nadzieję że drań odpowie za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.telprojekt.pl 28.07.07, 13:32 Dla wszystkich zainteresowanych jaki to "dobry" profesor polecam to forum. Wiele się dowiecie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=776&w=30965991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:20 MOJ OBECNIE 8 LETNI SYNEK W WIEKU 1,5 ROKU PRZECHODZIL ZABIEG PRZEPUKLINY PACHWINOWEJ.JUZ WTEDY WIADOMO BYLO ZE NIE IDZIE SIE Z TYM NA CHODZKI BO SZANOWNY PAN PROFESOR TRZYMAL BY DZIECKO NA ODDZIALE PONAD TYDZIEN. ZABIEG ZROBILAM U INNEGO BARDZO DOBREGO LEKARZA (WCALE NIE PRYWATNIE I BEZ ZALACZNIKOW).W SZPITALU STAWILAM SIE PRZED 8 RANO Z POTRZEBNYMI BADANIAMI.POL GODZINY POZNIEJ BYL ZABIEG.KIEDY DZIECKO WYBODZILO SIE Z NARKOZY I BYLO DOKLADNIE ZBADANE A MY UMOWIENI NA KONTROLE POJECHALISMY DO DOMU.WIECZOREM NIKT BY NIE POWIEDZIAL ZE RANO DZIECKO PRZECHODZILO ZABIEG. DWA LATA TEMU U TEGO SAMEGO LEKARZ ROBILAM ZABIEG PRZEPUKLINY PEPKOWEJ. A CZEGO PRZY OKAZJI DOWIEDZIALAM SIE OD INNYCH RODZICOW NA TEMAT OSEMLAKA.....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:07 Nic dziwnego-znany z psychopatycznego charakteru, brania łapówek i jeszcze dalej idącego nepotyzmu. Niszczył rodziców, pacjentów (mój syn operowany 3 razy)popiera tylko swojego synalka - takiego samego jak on. Już go szykuje na stanowisko - najlepiej po sobie. Władze od dawna wszystko wiedziały ale przymykały oczy i uszy. Z tego oddziału jak słyszałam odeszli sami zdolni lekarze a pozostali tylko tacy, którzy boją się profesorka jak ognia. Nareszcie odpowie za poniżania nas rodziców i pacjentów oraz za swoje zachowanie do lekarzy. Rozmawiałam z nim raz - widać było obłudę, władze, pychę, wyższość i lekceważący stosunek do nas rodziców, którzy nie mieli kasy aby mu zapłacić - po tylu latach w końcu dosięgnie go kara!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonymld[]witka.net Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: 85.127.182.* 28.07.07, 20:31 ten człowiek uratował mi życie i jestem mu bardzo wdzieczny. co prawda bylem wtedy małym dzieckiem, ale z opowiesci rodzicow wiem ze to nie zaden lapowkarz, ktory czeka tylko na zaplate. mam nadzieje, ze to nieprawda. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilo Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.dclient.hispeed.ch 28.07.07, 21:36 Wlasnie dlatego ze doswiadczony to zgubila go pewnosc siebie i rutyna ktora jest mylona z profesjonalizmem, lekarz jak i kazdy czlowiek powinien byc w pracy kazdego dnia profesjonalny czyli dzialac wedlug zasad, nie wyobrazam sobie jak mozna podjac sie operacji nie sprawdzajac wynikow badan i przeswietlenia, dziwie sie tez Akademii, za takie dzialanie powinni skrytykowac doswiadczonego profesora a nie robic dziwne oczy, podobno nasi lekarze nie przestrzegaja przepisow higieny w szpitalach, czy to tez rutyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.07.07, 02:13 Tym bardziej dziwi, ze profesor jest taki bezmyslny. Chodzilo o zycie a on to olal. Powinien siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego 29.07.07, 08:06 Co do fachowości - nie mam osobiście żadnych doświadczeń, choć wiem, że dzieci z wadami rozszczepowymi jeżdżą później na korekty do innych ośrodków, w Lublinie w praktyce przeprowadzane są nieudane eksperymenty. Mając do wyboru operację rozszczepu w Lublinie lub w innej lokalizacji wybraliśmy inną lokalizację - z uwagi na opinie o lubelskich specjalistach. Do tego dochodzą jeszcze informacje o łapówkach - jeżeli potwierdzi się choć cień tego co piszecie to facet powinien ponieść srogie konsekwencje. (za łapówki - nie za dowody wdzięczności, które ktoś dał z własnej woli, ale tych było jak widać mało) I już na koniec: pomylić może się każdy - nie ma ludzi nieomylnych. W przypadku jednych błąd kosztuje mało - błąd innych może kosztować życie. Gdyby profesor miał na sumieniu tylko ten błąd to może bym to zrozumiał, ale jeżeli do tego dochodzi brak fachowości i wyciągnięta ręka to nie ma dla tego błędu wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego 29.07.07, 21:00 Mój synek miał operowane spodziectwo w IMIDz ,Warszawa, to zdaje sie największy ośrodek w Polsce wyspecjalizowany w rozszczepach, spotkałam tam w ciągu 2 tygodni całe mnóstwo dzieci w wieku od kilku miesięcy do 18 a nawet 22 lat, w różnych stadiach leczenia życzę Wam udanego leczenia, jak najszybszego, i bez śladu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet tak sobie czytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:12 tak sobie czytam i czytam i nie bardzo wiem o co chodzi odnosze ze stado sępów rzucilo sie na artykuł który jest stekiem bzdur! 1. to nie chirurg moi mili kwalifikuje pacjenta do zabiegu tylko anestezjolog 2.zapalenie oskrzeli nie jest zadnym bezwzględym przeciwskazaniem do zabiegu 3. naprawdę nie wiem jak zapalenie oskrzeli rozpoznaje sie na radiogramie????? wystarczy zwykła słuchawka.. to nie wirusowa niema pneumonia 4.jak to w Lublinie stado matołów zero wiedzy o tym o czym piszą ale piszą...... Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: tak sobie czytam 29.07.07, 21:06 twój post to chyba czysta i głupia prowokacja, fakt, nie mam wiedzy medycznej, ale już sam fakt że przed operacją trzeba zrobić badania krwi i w wytycznych szpitale (no przynajmniej IMIDz) daje informację że na jakiś przed nie może być mowy o stanach zapalnych, antybiotykach, i fakt że moje dziecko będąc operowanym ok tydzień (może więcej) po zniknięciu objawów głupiego przeziębienia miało jakieś drobne krwawienie (a co by było przy poważnej infekcji???) Anestezjolog dziecko i jego wyniki ogląda i robi wywiad ale przed operacją ostatecznie decydował chirurg Sam jesteś matołem i zachowaj swoje rewelacje dla siebie kolego, i nie nazywaj rodziców pokrzywdzonych dzieci stadem sępów bo nie wiesz jeszcze co cię w życiu czeka, nie życzę ci żeby twoje dziecko dostało się kiedyś w łapy takiego sadysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: tak sobie czytam IP: 217.97.141.* 30.07.07, 11:01 Bezsensowna prowokacja. Jeśliby było tak jak mówisz, to po co w ogóle było zlecone to badania? Po to, żeby z wynikiem zapoznać się po opercji? No chyba nie. A skoro było to prześwietlenie oskrzeli, a dziecko zmarło z powodu niewydolności oddechowej, to chyba jasne jest, że to miało związek. I to przede wszystkim chirurg jest odpowiedzialny, on zleca badania i na jego oddziale dziecko miało być leczone, a jak widać nie było leczone właściwie, tylko umarło - i to na tym oddziale - oddziale rządzonym przez chirurga Osemlaka. I jeszcze jedno: NIE jest on dobrym chirurgiem. Wszyscy lekarze w Centrum Zdrowia Dziecka to wiedzą, poprawiają po nim operacje, załamują ręce jak się dowiadują co on robił z dzieckiem, jak je "leczył". Wystarczy powiedzieć, że dziecko było u niego na oddziale, to w zasadzie nie ma więcej pytań. I co z tego, że ktoś napisze, że jakaś operacja mu się udała, że komuś pomógł? Przecież ten człowiek POWINIEN pomagać innym, to nie żaden cud, że potrafi pewne rzeczy zrobić, po to ma wykształcenie i doświadczenie. Ale popatrzcie ile dzieci skrzywdził, ilu nie pomógł, ile się nacierpiało albo nie przeżyło jego "terapii". Moje dziecko też ledwo uszło z życiem, dziękuję Bogu, że w ostatniej chwili zdecydowałam się je stamtąd zabrać. Nie wiem komu on pomaga - może przypadkowo, co jakiś czas coś mu się "uda" i to pewnie wtedy kiedy ma odpowiednią motywację finansową. Poza tym metody leczenia też ma przestarzałe, on specjalnie odsuwa w czasie i rozciąga badania, które można zrobić od ręki, a rodzice przez dłuższy czas wierzą, że tak musi być. Dopiero po pewnym czasie wiadomo już na pewno, że nie dzieje się dobrze, że nikt nie robi nic, żeby dziecku pomóc i nasuwa się jeden wniosek - profesor czeka na odpowiednią łapókę. I jak jej nie dostanie to nie obchodzi go , że dziecku się pogarsza, że może nawet umrzeć. Nic tego drania nie wzrusza. Wymyśla jakieś teorie, że zrobi badanie za 2, może 3 tygodnie, jak dziecko się wzmocni, a dziecku jest z dnia na dzien coraz gorzej. I nie robi nic. Na jego oddziale wszystko trwa tygodniami i miesiącami. Każde dziecko jest przetrzymywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: tak sobie czytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 16:04 100 % !!!!!! A jego synek - miernota, jak słyszałem od innych, szykowany jest na następcę. On jest jeszcze bardziej zarozumiały i pewny siebie - ma za plecami tatusia:) Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: tak sobie czytam 30.07.07, 19:07 "Wszyscy lekarze w Centrum Zdrowia > > Dziecka to wiedzą, poprawiają po nim operacje, załamują ręce jak się dowiadują > co on robił z dzieckiem, jak je "leczył". Wystarczy powiedzieć, że dziecko było > > u niego na oddziale, to w zasadzie nie ma więcej pytań." i nie tylko tamci lekarze...w IMIDz jest to samo "Poza > tym metody leczenia też ma przestarzałe,(...) Każde dziecko jest > przetrzymywane." święta prawda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.gum.gov.pl 30.07.07, 08:00 Nie dostał łapówki więc są efekty. Tacy są polscy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomówiony Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.jjs.pl 05.08.07, 16:50 Wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.telprojekt.pl 01.08.07, 20:54 ciekawe kiedy będą dalsze informacje w spraie oskarżenia prokuratury. Mam nadzieję że go dopadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarzuty dla znanego chirurga dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 19:44 CBA NA J.OSEMLAKA -ZIOBRO PRZED WYBORAMI POMORZE JAK W PRZYPADKU PANA DR MIROSŁAWA G.!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś