Dodaj do ulubionych

prowokacja na Majdanku

01.08.07, 10:19
Bardzo słusznie uczyniła policja nie dopuszczając do powodzenia prowokacji
żydowskiej na Majdanku. Zainterweniowali, pokazali, że nie można bezkarnie
wtargnąć na teren muzeum, adekwatnie do wykroczenia ukarali.

Czy wyobrażacie sobie ogólnoświatowe aj waj! i gewałt!, gdyby polska policja
zastosowała ostrzejsze środki? Dziesiątki rozczulających opowieści w wielu
językach o biednych żydach, których represjonowano tylko za to, że chcieli
się pomodlić w miejscu męczeństwa ich przodków? I oczywiście wywiady
czołowych przedstawicieli rodzimego lobby w zaprzyjaźnionych El Pais i La
Repubblica o antysemickim i nacjonalistycznym, czy putinopodobnym nastawieniu
polskich służb, przedrukowane później przez Gazetę Wyborczą.

Fakt, te środowiska potrafią pluć na Polskę bez powodu. Ale po co dawać im
pożywkę?

Obserwuj wątek
    • elan13 a jaki był lament 01.08.07, 10:21
      A jaki był lament, kiedy ładnych parę lat temu pewien nowojorski rabin przelazł
      przez ogrodzenie zamkniętego żeńskiego klasztoru w Oświęcimiu, po czym
      rozpoczął swoje zawodzenia. Dziwnym zbiegiem okoliczności, natychmiast pojawili
      się różnojęzyczni dziennikarze.

Zareagowali wówczas polscy robotnicy, pracujący przy remoncie na terenie
      klasztoru. Oburzeni bezczelnością i uporem żyda, nie uszanowali jego
      nietykalności cielesnej - oblany wcześniej dla otrzeźwienia rabin wyleciał na
      kopach z klasztoru.
      • elan13 żydowskie zwyczaje 01.08.07, 10:24
        Wszyscy turyści z Izraela bardzo nas przepraszają i mówią, że nie wiedzieli, że
        robią coś złego - opowiada W.Laskowski z lubelskiej policji.

Trzeba zatem otoczyć specjalną "opieką" grupy z Izraela. Skoro uważają, że
        włamywanie się na teren instytucji po ich zamknięciu, demontowanie zamkniętych
        furtek, wyłamywanie kłódek, to nic złego??? Czyżby takie zachowania były w
        Izraelu normą? Zawsze miałem wrażenie, że to cywilizowany kraj.
    • elan13 nawyki żydowskich turystów 01.08.07, 18:32
      To ładnie, że ambasador Izraela wyraził ubolewanie z powodu incydentu.
      Dziwi tylko idiotyczna argumentacja - że niby jakie nieporozumienie?

Poza tym rzecznik ambasady izraelskiej zapowiedział, że w samolotach i
      autokarach z turystami z Izraela będą rozdawane ulotki, informujące o zasadach
      działania muzeów. Bedą informować, że nie wolno włamywać się do muzeów po
      godzinach otwarcia? I żeby zachowywać się przyzwoicie?

Wniosek z tego taki - albo żydzi uważają obowiazujące w polskich muzeach zasady
      za niespotykane i widzą potrzebę informowania o nich swoich turystów, albo mają
      świadomość, że nawyki żydowskich turystów mogą ich narazić na kłopoty w Polsce.
      Optowałbym za drugą ewentualnością.
      • Gość: jacek Re: nawyki żydowskich turystów IP: *.lublin.mm.pl 01.08.07, 18:44
        wandalizm, bezczeszczenie świętego miejsca ty nazywasz nawykiem? toż to czysty
        antysemityzm.
        Bydło trzeba było spacyfikować. Zamknąć do aresztu i do sądu 24 godzinnego.
        Każdemu maksymalną karę i przestałaby hołota niszczyć takie miejsca. Tam ginęli
        nie tylko żydzi ale i inni.
        • elan13 Re: nawyki żydowskich turystów 01.08.07, 19:05
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> wandalizm, bezczeszczenie świętego miejsca ty nazywasz nawykiem? toż to czysty
          > antysemityzm.
          > Bydło trzeba było spacyfikować. Zamknąć do aresztu i do sądu 24 godzinnego.
          > Każdemu maksymalną karę i przestałaby hołota niszczyć takie miejsca. Tam
          ginęli nie tylko żydzi ale i inni.

Nie nazywam tego nawykiem, tylko nie widząc nic szczególnego ani wyjątkowego w
          zasadach obowiązujących w polskich muzeach, usiłuję dociec, dlaczego ambasada
          Izraela zapowiada akcję rozprowadzania wśród swoich turystów, ulotek o tych
          zasadach informujących.

A w razie powtarzania się podobnych incydentów, zgadzam się z proponowanym przez
          Ciebie scenariuszem postępowania.
          • ts48 Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 04.08.07, 00:11
            Bardzo ciekawe, przyznaję, ale Panowie czy wiecie na czyim portalu piszecie?
            Zaraz szef Pan A.Michnik w najlepszym razie Was zablokuje albo powiadomi
            odp.organa o obrażaniu "żydostwa", a propos może ktoś zna prawdziwy życiorys
            P.Michnika bo jakoś w jego imperium medialnym nie mogę nic znależć, oprócz tego
            że był wielkim,sławnym opozycjonistą. Ale do rzeczy, o tej sprawie to chociaż
            ktos w mediach wspominał, a ja słyszałem o wcześniejszych tzw.incydentach w
            małopolsce,gdzie grupa wycieczkowa chyba pijanej "młodziezy-gó..arzy" z
            Izraela strasznie rozrabiała, wygłaszając antypolskie epitety i została podjęta
            interwencja naszych służb, a wtedy nie wiadomo skąd w ich niby obronie pojawili
            sie agenci "Mosadu". Kiedyś indziej ich samoloty podobno przelatywały nad
            Oświecimiem, nie wiem czy to prawda, bo jakos nikt o tym nie pisze. A tak
            wogóle to przecież rozsądni Polacy powinni wiedzieć kto rządził w Polsce do
            2005roku, i jak powstały takie imperia jak G.W, po prwatyzacji Polski na
            początku lat 90-tych przez ekspolskiego ministra Pana Lewandowskiego.
            pozdr. (jak myślicie ktś to przeczyta czy to wytną?)
            • efad4d Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 04.08.07, 11:29
              ratatam sadzi inaczej
            • elan13 Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 04.08.07, 14:54
              W żadnym wypadku nie obrażam "żydostwa". Jedynie obserwuję zdarzenia i wyciągam
              logiczne wnioski.

Co do cenzury - faktycznie działa. I tu niedawny przykład moralności Gazety
              Wyborczej. Nagrania ks. Rydzyka, dla jaj zapisane wierszem - dobrze, nagrania
              wynurzeń Michnika (z Gudzowatym) zapisane wierszem - źle - natychmiastowa
              reakcja cenzora i usunięcie postu! No bo kpić z księdza wolno, a nawet trzeba,
              za to pokazanie prawdziwej twarzy nadredaktora, nie pasującej do mitu
              autorytetu i intelektualisty - nielzia!

Mam nadzieję, że niebawem doczekamy się pełnej biografii Adama Michnika. Trzeba
              poczekać, aż historycy dokładnie przebadają źródła w IPN-ie. Może pomoże
              stypendium - panie Targalski, pamiętamy i trzymamy za słowo. Dowiedzielibyśmy
              się może więcej na temat spotkania Michnika w ambasadzie sowieckiej w Warszawie
              oraz o jego wizycie w Moskwie w czasach okołookrągłostołowych.

Na razie interesującą książkę wydał red. Remuszko. Ciekawe, że kiedy chciał
              zamieścić płatne ogłoszenie reklamujące swoją książkę o kulisach powstania GW,
              dziwnym zbiegiem okoliczności większość periodyków odmówiła przyjęcia
              zamówienia.
              • Gość: ef Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 IP: *.it-net.pl 04.08.07, 15:04
                do logiki ci daleko czego znakomity przyklad dales w watku o zakazie czapeczki w
                plazie, a co do michnika - obsesje sa uleczalne
                --

bzdurnik lubelski
                • elan13 Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 04.08.07, 15:25
                  Gość portalu: ef napisał(a):

> do logiki ci daleko czego znakomity przyklad dales w watku o zakazie
                  czapeczki w plazie, a co do michnika - obsesje sa uleczalne

Jak się nie ma kontrargumentów, to się przykleja łatki jak Ty <ef>.

Wątek o czapeczkach możesz zawdzięczać genialnemu tytułowi artykułu w Gazecie
                  Wyborczej. Co do Michnika, nie mam żadnej obsesji. Może jedynie nie podzielam
                  bezkrytycznego dla niego uwielbienia, reprezentowanego przez wielu uczestników
                  niniejszego forum.

Co do blogu, ładne zdjęcia, komentarze znacznie gorsze i skąd ta samocenzura z
                  zamazaniem twarzy policjanta daltonisty?
                  • Gość: ef Re: nawyki żydowskich turystów/ Odp.dla elan13 IP: *.it-net.pl 04.08.07, 15:44
                    elan13 napisał:

>
                    > Jak się nie ma kontrargumentów, to się przykleja łatki jak Ty <ef>.
                    >

hmm, nikt inny jak ty wlasnie przypisałes mi niedawno rzekome zydowskie
                    pochodzenie, wiec troche mnie dziwi twoje odrwacanie kota ogonem na granicy
                    obłudy i pisanie o braku argumentów z mojej strony jesli samemu poslugujesz sie
                    tak prymitywnymi metodami

> Wątek o czapeczkach możesz zawdzięczać genialnemu tytułowi artykułu w Gazecie
                    > Wyborczej.

artykul jak artykul , nie o nim dyskutowalismy tylko o tym o czym informowal

Co do Michnika, nie mam żadnej obsesji. Może jedynie nie podzielam
                    > bezkrytycznego dla niego uwielbienia, reprezentowanego przez wielu uczestników
                    > niniejszego forum

nie wiem o jakich uczestnikach forum wielbiacych adama michnika piszesz, o tej
                    postaci watki czy dyskusje akurat na tym naszym lubelskim forum pojawiaja sie
                    niezmiernie rzadko jesli w ogole z wyjatkiem ciebie i kilku ludzi podobnych
                    tobie , ktorzy do dyskusji o wadliwosci papieru toaletowgo potrafia wplesc jego
                    osobe,
                    to juz naprawde nudne

ja jak odstrecza mnie ojciec dyrektor oraz jego organ zwany "naszym dziennikiem"
                    to po prostu omijam ta publikacje szerokim łukiem , ty nienawidzisz michnika a z
                    luboscia wczytujesz sie jak wyborcza klamie czy po raz kolejny szkaluje polaków
                    jesli jestes niespelnionym seksualnie masochista to proponuje inne portale , w
                    innym przypadku tez zluzuj , bo szkoda zdrowia twojego i innych

> Co do blogu, ładne zdjęcia, komentarze znacznie gorsze i skąd ta samocenzura z
                    > zamazaniem twarzy policjanta daltonist

trzeba przyznac , ze jestes dosc orgyginalny , bo fotki sa dosc przecietne,
                    ogladajacy znacznie bardziej cenia sobie opisy, ale dzieki
                    co do policjanta- nie chcialem temu panu robic klopotu jakby co

• joannabarska Modlitwa na cmentarzysku 04.08.07, 16:46
                      Zydzi chcieli sie pomodlic na tym (głównie ich) cmentarzysku, a my tu
                      wypisujemy glupstwa. Incydent. I nie ma o czym mówic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka