wampir35 17.08.07, 23:15 Lekarze obdarowani wieprzowiną - strzeżcie się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gipsik Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.resetnet.pl 18.08.07, 00:36 "- Czego mam się obawiać, mój wydział nie wydaje koncesji, żadnych pozwoleń. Niczego, co mogłoby budzić wątpliwości" LOL, ale podkablował tych co wydają koncesje :)) Tak więc CBA ma już pierwszy donos i miejmy nadzieję, że od wydających pozwolenia w tym samym budynku zaczną szukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 10:29 Totalitarne państwo, mnóstwo nowo powstajacych kryminałów nawet Lublin dostał nowe miejsca zakwaterowania przy ul. Południowej,poniewaz powiekszono kryminał o obiekt na 400 więźniów, w Opolu lubelskim powstaje jeden z wiekszych kryminałów w Polsce, policja skarbowa i inne wytwory ziobrowskie. Pracy dla lubelskiej młodzieży poza policją i klawiszami nie ma konkretnej, a miasto ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 10:31 i kasa w kieszeń - strzeżcie się !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japolan Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA 18.08.07, 14:26 Dzień dobry! Po przeczytaniu tekstu, dochodzę do wniosku, że: 1) Jeden pokój nie wystarczy do efektywnej pracy BCA, w związku z lubelskimi warunkami. 2) Rzeczywiście, pan z urzędu może wiedzieć sporo o tym, co dzieje się w innych komórkach organizacyjnych, a jeszcze więcej w swojej własnej. Inni urzędnicy też. Więc może warto zachować jakiś pokoik w urzędzie, by było więcej okazji do pogadania z rozmownymi urzędnikami, np. "z okazji" pożyczenia cukru, albo wskazania drogi do barku? 3) Samo planowanie i zagospodarowanie przestrzenne w Lublinie to takie ciekawe zjawisko, którego zbadanie i ocenienie mogłoby wymagać zajęcia przez kontrolerów sporego budynku - przykładowo dziś zamkniętej dawnej siedziby "Telekomunikacji Polskiej" przy ul. Staszica (obok placu kościelnego i naprzeciwko ul. Karmelickiej). Uprzedzając ewentualne pytania lub uwagi ze strony miłośników poprzedniej ekipy panującej w Lublinie (lub samych byłych włodarzy miejskich, np. ukrywających się pod pseudonimami): o ciekawym zjawisku w tym zakresie można pisać już oparciu o treść samych wyroków sądów administracyjnych w sprawach, które wygrałem (nie tylko ja) z Miastem Lublin - sprawy te dotyczyły planowania i zagospodarowania przestrzennego. Zapewne w urzędach zachowało się wiele ciekawych dokumentów, czyli dowodów. Nie wykluczam, że mogą to być dowody na doskonałość procesów planistycznych w Lublinie. Z pewnością jednak wiele kwestii wymaga wyświetlenia. Jako przykłady wskazuję zagadnienia, które nie wiążą się ze wspomnianymi wyżej sprawami, w których orzekały sądy administracyjne. a) Publicznie znane od lat istne cyrki związane z planowaniem dużych inwestycji na Górkach Czechowskich. b) Zaplanowanie i wybodowanie pokręconej szerokiej tzw. Trasy Zielonej, którą zrealizowano jako drogę dojazdową do wąskich ulic: Młyńskiej (z jednej strony) i (częściowo) jednego pasa 1 Maja (z drugiej strony). c) Zostawianie w środku Lublina "czarnych dziur" - np. okolic ul. Kunickiego, pewnej części Kośminka. Z powązaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA 18.08.07, 16:50 No to pewnie niedługo obejrzymy sobie jakis filmik w telewizji, wszak muszą miec "wyniki". Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Criminals And Bandits? 18.08.07, 16:59 hmm ciekawe jakież to nowe przestępstwa kreuje sztandarowa policja polityczna PiS-u? hmm coś mi się wydaje że dzięki owemu CBA przestepczość znacząco wzrośnie i PiS znów pochwali sie nam tym wzrostem... kogo teraz podżegają??? kto tam jest z PiS-uarami w kloakicji miejscowej? chyba Robaczki-Sobczaczki co? Odpowiedz Link Zgłoś
japolan Re: Criminals And Bandits? 18.08.07, 22:56 leniak napisał: > hmm ciekawe jakież to nowe przestępstwa kreuje [..] CBA > [...] Dobry wieczór! Znając realia lubelskie, taka prognoza wydaje się być na wyrost. W końcu muszą być jakieś przyczyny różnych "jaj", mających miejsce w Lubline. Przecież liczni potencjalni inwestorzy muszą z realnych powodów odczuwać niechęć do inwestowania w Lublinie. Aż żal serce ściska, gdy widzi się inne - nawet o wiele mniejsze - miasta, w których jest ład przestrzenny, nie ma obaw przed inwestowaniem pieniędzy a władze nie prowadzą nieustających dyskusji i konsultacji ze "znawcami" i "autorytetami", których opinie są potem słusznie wykpiwane, także na forum "Gazety Wyborczej". Zapewne nie wszystko nadaje się do CBA. "Wzorzec" wizerunku Lublina przed sławetnym już konkursem (na opracowanie hasła i loga promocyjnego Lublina) sprzed kilku miesięcy to bardziej nadaje się do specjalisty od głowy, a nie jako przedmiot analiz śledczych. Zapewne mało kto wpadłby na taki pomysł. Szkoda, że za takie wyczyny nie jest przyznawana "Nagroda Nobla". Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Criminals And Bandits? 20.08.07, 10:19 to CBA zajmóue się jakimiś realnymi przekretami? jakoś nic o tym niesamowitym newsie nie słyszałem... jak dotąd jedynie kreowali przestępstawa na zamówienie polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
japolan Kompetencje ustawowe 20.08.07, 10:40 Dzień dobry, Odnosiłem się do ustawowych kompetencji CBA. Nie mam ani możliwości, ani tym bardziej czasu, by badać stan faktyczny. Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.it-net.pl 18.08.07, 23:17 "Śledczy" z Wyborczej! : na Spokojnej nie ma wieżowca 10-piętrowego, w którym miałby siedzibę urząd wojewódzki. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:58 Nie ma? To postawimy i sprokurujemy dokumentacje na urzednikow i sukces bedzie... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopekroztropek Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.chello.pl 19.08.07, 13:39 A może popatrzeć na ręce panu R.B. z Lub. Restrukturyzacji Rolnictwa bo to przekręt nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 16:00 he he he he...donosik wykopanego peeselowca..? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Lubelscy urzędnicy pod okiem CBA 19.08.07, 16:36 Gość portalu: hmm... napisał(a): > he he he he...donosik wykopanego peeselowca..? Teraz to się nazywa obywatelski obowiązek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś