andrzej.sawa 24.08.07, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lidka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.lublin.mm.pl 24.08.07, 15:20 O sobie mowisz,sawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 15:36 bosman nie prowokowany odzywkami (tematami) w stylu opowiesci o przyslowiowej glupocie chelmskich starozakonnych (pare moge przytoczyc, jesli nie wiesz sawo, o czym mowie) zachowuje sie przywitecznie i jest jednym z moich ulubionych uzyszkodnikow na tym forum; przynajmniej wiem, ze moge liczyc na cos oryginalnego i nietuzinkowego, a slownictwo... hmmm, na to przymykam oko i klade na karb emocji (czego w przypadku twoich wypowiedzi nie moge zrobic, sawo i raczej staram sie ich nie czytac)... klaniam ;-) PSssss... Odzywka empi i reszta tez o czyms swiadczy..! Czyzbym sie mylila sawo, ze o lekcewazacym stosunku do uzyszkodnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 24.08.07, 16:11 Mam propozycję - poczytaj i sprawdź czy ten typek musi być prowokowany - to zwykły smarkacz,którego bawi prowokowanie innych.On bez prowokowania pluje. Empi i reszta,to ogólne zawołanie o eliminację typka,o którym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 24.08.07, 16:22 Załóż sobie prywatne forum, jak Ci się nie podobają użytkownicy tudzież administracja. Będziesz mógł spokojnie pisać z sobą samym wielonikowym. Miłej zabawy. :PPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 24.08.07, 18:27 zgadza sie, jak ci sie nie podoba zaloz prywatne forum i to na jakims przyjazniejszym portalu niz tej niedobrej antypolskiej gazety, jest demokracja i nikt cie tu nie trzyma a wrecz przeciwnie :D mnie od niewybrednego czasem slownictwa bosmana meczy glupota czy upierdliwosc innych ( a jakich to moge napisac w nastepnym poscie to wtedy admin moze nie wytnie) i jakos nie placze jak w rekaw mamuninej koszuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 24.08.07, 18:27 mialo byc "meczy bardziej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:42 Pomimo, ze ja i bosman zasadniczo różnimy sie światopoglądowo, to wzajemnie sie szanujemy, ani mnie on nie atakuje, ani ja jego. Ogłosic mogę więc że bosmanka lubię:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: 83.238.201.* 25.08.07, 07:00 Bosmana usprawiedliwia jego nienawiść do katoli. Tak że może bluzgać ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 10:15 Zwróć uwagę jednak na to że w stosunku do mnie jest on OK, mimo ze ja nie kryje się z tym że jestem katoliczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: 83.238.201.* 25.08.07, 10:36 czyli widocznie nie lubi wieśniaków a ty pewnie jesteś miastowa od pokoleń. Ot miastowy pan i do tego komunista co jeździ samochodem zamiast trolejbusem z ludem pracującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 10:56 Jestem miastowa po części, przodujący element robotniczo - chłopski też się u mnie znajdzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:11 ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 15:40 Znów dyskusja z nikim o niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 17:10 Hmmm, lepiej gadać o dwóch milionach bluzgów Bosmana, niż czytać o dwóch milionach pomników JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 10:09 utożsamianie właściwości tematu z osobą badacza jest trochę prostackie, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 22:47 Dostrzegłeś w moim poście jakieś utożsamianie? To chyba kolejny cud "przedmiotu badania"... Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 18:15 Skasowałem to co uznałem za mniej stosowne ... i były to wypowiedzi Jego jak i również Twoje. Ogólnie proponuję wszystkim, aby bardziej szanowali cudze poglądy i nie traktowali siebie jako "sierotki". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 18:52 a sawa mowil, ze ma zone, wiec jaka z niego sierotka..? nooo, chyba, ze ta jedna... z pawiem ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman buźka sawciu IP: *.lublin.mm.pl 25.08.07, 18:58 najbardziej cieszy mnie to, że uwieram cię jak zadra w d...... . Zasyłam ukłony dla wszystkich pozostałych którzy mnie tolerują i rozumieją.Szczególne wyrazy dla folkatki. PS: Sawciu - mam 53 wiosny jeśli cię to pocieszy "nadintelekcie". Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: buźka sawciu 25.08.07, 20:05 I na tym proponuję zakończyć wyrazy wzajemnego uznania, dalsze wszelkie przypływy radosnej "miłości" do bliźnich proszę kierować na maile konkretnych osób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: buźka sawciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 20:12 zoska, jak mozna do ciebie maile kierowac, jak ty ich nie odbierasz, no jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: buźka sawciu 25.08.07, 20:43 Nie odbieram ... hmmmmm ... sprawdź. Jak na razie najczęściej na gazetę otrzymuję jej reklamowy spam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: do admina 26.08.07, 23:07 A ja też uważam, że to niesprawiedliwe... Odchodzę od kompa i sypią się bluzgi, wracam - już ich nie ma. Zawsze omija mnie coś ciekawego ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 23:13 Dzięki Bosman, udało mi się przeczytać :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 23:36 ales koles pojechal... zeby to jeszcze byla lekarka na rubiezy, ale to tylko'jaja(ko)lekarz(a)'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 27.08.07, 09:27 nie to zebym byl fanem sawy , ale zwrot "empi i reszta" uwzam , ze nalezy tu w internecie , gdzie czesto stosuje sie pisanie uproszczone np. bez ogonków, czy z malych liter , jako zwrot uproszczony a nie majacy na celu obrazic empiego i innych modow. dodatkowo fakt usuniecia tegoz po tylu dniach egzystowania oraz umieszczeniu na stronie gazety.pl lublin jako watku reklamujacego lubelskie forum jest po prostu zalosne. podbna sytuacaj zdazyla sie w watku o o zlozeniu slubow czystosci gdzie moj post wisial 3 dni , po nim zdazylo sie sto kilkadziesiat innych wpisow, kiedy to nale okazalo sie ze lamie prawo czy regulamin. Skad te rozbieznosci w interperetacji prawa czy regulaminu przez poszczegolnych modow,(bo jak sie domyslam , jdeni puscili inni obcieli) i czy nie nalezalo by cos z tym zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 10:31 Rzeczywiście zadziwiające jest usuwanie całego postu,bo o czym dyskusja? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 12:25 a może bosman po prostu nienawidzi tylko tych co są i wieśniakami i katolami? No ale w sumie chyba nienawidzi też np. Kaczyńskich a ci są miastowi i katole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.centertel.pl 27.08.07, 15:32 primo: nie nienawidzę nikogo za pochodzenie, dopóki nie przeszkadza mu moje. Czy ktoś jest chłop, czy "miastowy" czy ma "hrabiowskie" zapędy traktuję go z szacunkiem dopóki okazuje mi taki sam.Obraża - obrażam, jak Kuba Bogu tak Gwatemala Gwadelupie. secundo: owszem katoli, nie katolików, powtarzam KATOLI - nie znoszę właśnie za to że usiłują mi narzucić swoje skrajne reliijne poglądy, zmuszaja do nabożnej czci dla kleru lub za moje poglądy wysyłają mnie na Białoruś. Podobno mamy demokrację, wolność słowa, wyznania i światopoglądu. Czy to ma działać tylko w jedną, waszą stronę? tertio: płetwołapych nie znoszę za to, co uczynili z Polską (zresztą było to do przewidzenia, Wałęsa też ostrzegał). Tylko mi nie wyskakuj z komuną. Miller też okazał się kawałem fiuta. Ale lewica to nie tylko on i jego kilku przydupasów. My, ludzie lewicy to nie tylko pogrobowcy Stalina i jemu podobnych. Większość z nas to tacy którzy chcą żyć w normalnym, nieskleryzowanym kraju.Ale po co ja ci to mówię. I tak nie dotrze do ciebie. Szkoda mojego czasu. PS: a ciebie, sawci i tego nowotwora forumowego jacunia nie nienawidzę :-) - żal mi was, czasami mnie rozśmieszacie a czasami powodujecie że tracę szacunek dla Pana Boga który podobno was też stworzył na wzór i podobieństwo swoje. Czasem zaś gdy się zapamiętacie w waszej nienawiści do innych, gardzę wami i robię wam prysznic wiązanką mniej lub bardziej soczystą. Z sawci kpiłem ale dałem sobie siana, bo to tępak i nie rozumiał za grosz. Nawet nie potrafił się inteligentnie odgryźć. Buźka parczewiaku. Pozdrów twoją trzodę - ona ma czasem więcej rozumu niż człowiek. Do usłyszenia(czyt.poczytania) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 15:47 biedak, jak mu ten kler psuje życie. Jak ta lewica to chce spokojnie żyć - czyt. za pieniądze zabrane podatnikom, którzy ciężko pracują. A tak było kiedyś pięknie, można było te klechy wsadzać do więzienia albo zabijać i jeszcze order człowiek dostał. Tu problemem jest nie tylko mały fiut ale i rozum niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jacuniu - psycholku IP: *.centertel.pl 27.08.07, 15:59 największym wysysaczem kasy z ludzi, żyjącym na cudzy koszt w naszym pięknym kraju jest właśnie kler. I powiedz mi jeszcze katolu - a ilu to katabasów ta komuna utłukła, za ilu rozdawała ordery hę?? Kompleks małego fiuta mnie nie dotyczy - mam małego ale figlarnego, z rozumem też nie mam problemów, czego tobie nie można powiedzieć. Cóż ci tego że masz fiuta po kolana skoro niedokrwionego i bezużytecznego a łeb jak sklep a w nim wielki mózg tyle że nieco za mało pofałdowany. Rozmiar to nie wszystko. Ja przynajmniej nie wyglądał jak bym miał wodogłowie i przepuklinę :-) Już pisałem - żałosny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: jacuniu - psycholku IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 17:34 pomimo mojej dużej niechęci do wysokiej hierarchii kościelnej nie jestem tak zacietrzewiony jak ty. Zobacz sobie na budżet kraju i zobaczysz kto najwięcej zabiera. Kler to małe miki w porównaniu z lewicą(pissem, lprem , samoobroną, sld czy po) realizującą swoje programy za pieniądze podatnika i za pieniądze naszych dzieci i wnuków(coroczny deficyt budżetowy). ale skoro masz małego fiuta to już wiem skąd tyle twojej nienawiści do innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: jacuniu - psycholku IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 20:32 jakże mi przykro z powodu twojej bsesji na tle niemocy płciowej :-(. A twoje zrównanie pisdzielców, lepraków i chamstwa od leppera z lewicą jest zwykłym bredzeniem.Bredzeniem nawiedzonego prawicowca nie potrafiącego realnie spojrzeć na to co się dzieje w Polsce. Skończyłem z toba wodogłowcu gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: jacuniu - psycholku 28.08.07, 19:24 Sawcio obraził sie także na forumfowiczów z Chełma i poszedł sobie. A tu widzę bratnie dusze. Tylko młokosy jakieś 53 lata ? phi.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.07, 20:13 bosmanku jak ci się katole nie podobają to nikt cię w Polsce na siłę nie trzyma. Poproś o azyl w jakimś kraju gdzie katolstwo jest zabronione ( Arabia Saudyjska, KRLD) i będziesz miał spokój. Po co masz się tak denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! 28.08.07, 20:20 Aleś mu przysolił.Można dodać,że w tamtych okolicach chyba nawet kamieniują chrześcijan /czasami/ - fajna zabawa dla takiego typka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ach cóż za "inteligentna i błyskotliwa" opinia IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:15 wydaliłeś z siebie już cały jad? Może pogadasz z chłopakami z Chełma? Tęsknią za tobą jak pies za kijem nawiedzony świrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 13:29 andrzej.sawa napisał: > Rzeczywiście zadziwiające jest usuwanie całego postu,bo o czym dyskusja? Dyskusja niby o chamstwie, ale również z elementami chamstwa. Dlatego sawa twój pierwszy wpis zawierający również wyzwisko ocenzurowałem z miejsca, jak tylko go przeczytałem. Zgodnie z Netykietą: "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców." Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 16:16 Ocenzurować,jak chcesz,ale wycinanie w całości jest głupie,bo pozbawia tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Wystarczy "andrzej.sawa" 27.08.07, 17:22 Widzę "andrzej.sawa" i juz wiem wszystko. Mozesz podawac jedynie nick, Twoje poglądy juz tylko nudzą. A proch wymyslono dawno. Zapewne po pluciu, ale to tutaj bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip pierdun Re: Wystarczy "andrzej.sawa" IP: *.it-net.pl 27.08.07, 17:48 Proch? Po pluciu??? Nie rozumiem, ale nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Wystarczy "andrzej.sawa" IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 20:44 Ja rozumiem, ze najpierw bylo plucie, a proch wynaleziono potem nim odkryto czym jest ...plucie. Moze to i zawiłe,ale chyba p.Joanna chciała powiedziec, ze sawa porusza tematy znane od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazecina Wybiórcza wrażliwy inaczej krt_czart IP: 62.233.194.* 28.08.07, 22:26 Usunięty wpis "sawy" był z całą pewnością ostry, ale nie chamski. Natomiast wulgarny i bez wątpienia chamski wpis "bosmana" z tematu "Zapyziały Lublin", mimo zgłoszenia, nadal sobie funkcjonuje... O ile dobrze rozumim przesłanie, określenia typu "...porypany katolu...", "...katopoyebów jak ty..." czy "...małomiasteczkowy fiucie..." nie naruszają "nietykiety", żałośnie selektywnie "wrażliwy" kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: wrażliwy inaczej krt_czart 29.08.07, 01:53 No bo na religię,katolików można pluć.Takie bywają tu obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman sawciu, już ci napisano IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:18 nie podoba ci sie to spadaj. Czy nie dociera do twego zakutego łba że głównie ty, twoje bezczelne posty i ty ze swoim charakterem jesteś źródłem chamstwa na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:22 zacytujesz bzdety sawci adresowane nie tylko do mnie ale do wielu innych. Ja żrę sie wyłącznie z sawcią (aaaaaaronka traktuję pobłażliwie bo to chore jest na główkę i nie warte jest większej uwagi) czasem w odpowiedzi na bluzgi jeszcze z jedną czy dwoma osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratio. Re: a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 00:06 Do towarzyszki "jarskiej" i towarzysza "bosmana". Czytam z niesmakiem i zazenowaniem. To tak nisko upadliscie towarzysze. ? Nie wiedzialem! Wiedza historyczna ZEROWA, morale????, logika na pałę. Dawno nie pisalem, bo poziom nie moj-zbyt bliski poziomu -1 czyli sutereny Zycze utrzymania w waszej towarzysze grupie tego poziomu, to mnie cieszy. Dla poprawienia humoru puszcze sobie CD plyte z rozmową Oleksego, ktora sprzedano mi razem z ostanim numerem "Wprost". To dopiero poziom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: 83.238.201.* 30.08.07, 07:01 co ty piszesz czlowieku. Towarzysze Bosman i Barska to elita intelektualna moherolandu. Strasznie się czują tu źle, bo nikt ich nie rozumie poza garstką racjonalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nie moją winą jest aaaaaaaaronku IP: *.centertel.pl 30.08.07, 10:17 że możesz porozumieć się wyłącznie z twoją trzodą chlewną, być może jeszcze z rogacizną. Wiem że ty je rozumiesz ale czy one ciebie? Mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman oj ratio, ratio.... IP: *.centertel.pl 30.08.07, 10:16 jak miło było jak cię nie było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Biedny człowieczek 30.08.07, 11:55 Jak się,Ratio, czujesz w abramowickiej klinice? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Co za straszne pragnienie! 30.08.07, 11:58 Straszne, mam już słabą rekę, ale czasem mam ochotę tego czy tamtego strzelic w pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ostrożnie Pani Joanno! IP: *.centertel.pl 30.08.07, 12:16 a nuż strzeli Pani w pysk przyszłego świetego? Wszak to "obrońcy jedynie słusznej prawdy i wiary". I ekskomunika jak nic!. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 13:43 o jejku jejku, wróciłem ze szpitala. Odizolowany od TVN24 i forum. Byłem szczęśliwy, pełen komfort, jak zakląłem to tylko z bólu. Schowajcie wulgaryzmy na potem, czego będzieciecie używać jak przyjdą gorsze czasy?. Wulgaryzmy też się dewaluują!. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 13:57 empi, a w którym to szpitalu jest taki komfort? Wulgarzymu (u mnie) nie widze, jest stwierdzenie faktu i wyraęenie pewnej chęci...Są ku temu powody. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 14:19 moja uwaga dotyczy ogółu, jeszcze za mało jestem zorientowany by komuś przypisywać konkretnie winę za ostatnie posty :). Sorki jeśli Pani odebrała to jako uwagę dotyczącą swojej osoby. Może innym razem :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia empi..!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:28 zdrowka..!!! klaniam ;-) wisia Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:04 empi, napisałam ogólnie.Ale pytałam o komfortowe warunki w szpitalu! Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:11 Kurde, mi p.Joanna namieszała w kompie. Tak bywa z ludzmi uzaleznionymi od kompa, wiem, ale niech zmienia nicka, bo przy okazji zmienia mi płeć. Ale wybaczam z uwagi nie tylko na wiek. Jest wspaniałą sąsiadką. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:24 szpital, przysłowiowy też "dom wariatów" to oazy spokoju w stosunku do rzeczywistości na zewnątrz, o takim komforcie też myslałem. Doszły też obserwacje, że inni pracują ( minn. pielęgniarki) i to solidnie. Tylko ci nasi politycy zapomnieli, że są na naszej służbie, wynajęci tylko na sezon. Zaparli się i okupują stołki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Wracajac do szpitala,empi 31.08.07, 18:44 Pytałam,empi, nie bez kozery, po prostu biorę w domu leki i wracam po tygodniu, po dwóch na dzień-dwa do szpitala celem sprawdzania, jak te leki działają, czy dawka jest prawidłowa. Lekarz zmienia proporcje lub nie. Mam okazję przyjrzec sie pielegniarkom i porozmawiac z nimi. Wiele dojeżdza spod Lublina, jedna nawet własnym maluchem. Pielegniarki, jak to w zyciu bywa, są różne, ale praca ich odpowiedzialna. Zarobki - szkoda mowic. Bywa, ze pielęgniarka ma tylko pół etatu, co moze zarobić? Obiady przygotowywane przez firmę z zewnatrz udadzą sie lub nie, ale jak sie jest dzień-dwa mozna z nich nie korzystać.Ciekawostką jest to, że nie ma, jak kiedys, codziennego mierzenia temperatury ciała. Podobno UE zakazała korzystania z termomentrów rtęciowych, a innych prawie nie ma. Ciekawe bywają rozmowy z innymi chorymi paniami.Te ze wsi opowiadają o powszechnym głodzie w przedwojennej Polsce.Co do dzisiaj to widać wpływ o.Rydzyka na mentalnosc niektórych, ale bez przesady. Odbiornika nastawionego na RM nie słyszałam ani razu. ( "Janiebezziemi" - przepraszam, ale Ty tez kiedys zrobiłes podobnie!). Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wracajac do szpitala,empi 31.08.07, 20:35 mierzenie temperatury obowiązuje, lecz trzeba posiadać własny sprzęt. Termometry rtęciowe są w sprzedaży na terenie szpitala po 2,75 PLN. Własne sztućce też trzeba posiadać, jak na razie o zastawie nikt nie wspomina. Niektóre panie, zwłaszcza starsze np. są zauroczone wąsami marszałka Putry i wymową "r" przez Szmajdzińskiego, takie są ich kryteria oceny przydatności politycznej tych osób. Jebna z nich stawia tych obu gości i Rydzyka na równi i mówi, że będzie na nich właśnie głosować!. Ponadto trafiało się nieraz (wcześniej) gronko pań które potrafiło zorganizować mały przegląd, konkurs śpiewu religijnego, godzinki, litanie itp. Rzeczywiście teraz tak jakby słuchanie rydzykowych publikatorów jest jakby nie "trendy". pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nieco mnie wczoraj poniosło....... IP: *.centertel.pl 27.08.07, 08:54 dlatego oświadczam: adwersarzy typu sawcia i jacuś olewam, zdania o nich nie zmieniam. Pozostałych forumowiczów - jeśli kogoś uraziłem przepraszam. Poglądów zmieniać nie zamierzam i zawsze będę ostro przeciwstawiał się obskurantom, nawiedzonym klerykałom, ciemniakom i głupkom. Pozdrawiam normalnych i tolerancyjnych(bez względu na ich poglądy i "przypartyjność") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman trochę mnie wczoraj poniosło... IP: *.centertel.pl 27.08.07, 09:36 dlatego oświadczam: adwersarzy typu sawcia i jacuś olewam i zdania o nich nie zmieniam. Pozostałych forumowiczów - jeśli kogoś uraziłem przepraszam. Poglądów zmieniać nie zamierzam i zawsze będę ostro przeciwstawiał się obskurantom, nawiedzonym klerykałom, ciemniakom i głupkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek po przemyśleniu dodam IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 15:20 że być może przezwiska którymi sypie koleżka czy też chamskie odzywki lecące zamiast argumentów wynikają z jego problemów alkoholowych to używanie zdrobnień wobec dorosłych nie musi wynikać z pedofilstwa ale po prostu z posiadania małego przyrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś