24.08.07, 11:56
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.lublin.mm.pl 24.08.07, 15:20
      O sobie mowisz,sawa?
      • Gość: savoir viwre sawa IP: *.it-net.pl 24.08.07, 18:47
        O,oborowy się odezwał.
    • Gość: wisia Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 15:36
      bosman nie prowokowany odzywkami (tematami) w stylu opowiesci o
      przyslowiowej glupocie chelmskich starozakonnych (pare moge
      przytoczyc, jesli nie wiesz sawo, o czym mowie) zachowuje sie
      przywitecznie i jest jednym z moich ulubionych uzyszkodnikow na tym
      forum; przynajmniej wiem, ze moge liczyc na cos oryginalnego i
      nietuzinkowego, a slownictwo... hmmm, na to przymykam oko i klade na
      karb emocji (czego w przypadku twoich wypowiedzi nie moge zrobic,
      sawo i raczej staram sie ich nie czytac)...

klaniam ;-)

PSssss... Odzywka empi i reszta tez o czyms swiadczy..! Czyzbym sie
      mylila sawo, ze o lekcewazacym stosunku do uzyszkodnikow?
      • andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 24.08.07, 16:11
        Mam propozycję - poczytaj i sprawdź czy ten typek musi być prowokowany - to
        zwykły smarkacz,którego bawi prowokowanie innych.On bez prowokowania pluje.

Empi i reszta,to ogólne zawołanie o eliminację typka,o którym mowa.
        • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 24.08.07, 16:22
          Załóż sobie prywatne forum, jak Ci się nie podobają użytkownicy
          tudzież administracja. Będziesz mógł spokojnie pisać z sobą samym
          wielonikowym. Miłej zabawy. :PPPPPPPPPPPPPP
          • Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 24.08.07, 18:27
            zgadza sie, jak ci sie nie podoba zaloz prywatne forum i to na jakims
            przyjazniejszym portalu niz tej niedobrej antypolskiej gazety, jest demokracja i
            nikt cie tu nie trzyma a wrecz przeciwnie :D

mnie od niewybrednego czasem slownictwa bosmana meczy glupota czy upierdliwosc
            innych ( a jakich to moge napisac w nastepnym poscie to wtedy admin moze nie
            wytnie) i jakos nie placze jak w rekaw mamuninej koszuli
            • Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 24.08.07, 18:27
              mialo byc "meczy bardziej"
              • Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:42

Pomimo, ze ja i bosman zasadniczo różnimy sie światopoglądowo, to wzajemnie sie
                szanujemy, ani mnie on nie atakuje, ani ja jego. Ogłosic mogę więc że bosmanka
                lubię:))
                • Gość: aron Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: 83.238.201.* 25.08.07, 07:00
                  Bosmana usprawiedliwia jego nienawiść do katoli. Tak że może bluzgać
                  ile wlezie.
                  • Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 10:15

Zwróć uwagę jednak na to że w stosunku do mnie jest on OK, mimo ze ja nie kryje
                    się z tym że jestem katoliczką.
                    • Gość: aron Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: 83.238.201.* 25.08.07, 10:36
                      czyli widocznie nie lubi wieśniaków a ty pewnie jesteś miastowa od
                      pokoleń. Ot miastowy pan i do tego komunista co jeździ samochodem
                      zamiast trolejbusem z ludem pracującym.
                      • Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 10:56

Jestem miastowa po części, przodujący element robotniczo - chłopski też się u
                        mnie znajdzie:))
                        • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 11:00
                          Przodujący, o!
                          • Gość: folkatka Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:11

;))))
                            • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 14:34
                              :))))
                              • terraincognita Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 15:40
                                Znów dyskusja z nikim o niczym...
                                • rilian Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 15:44
                                  właśnie.
                                  • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 17:10
                                    Hmmm, lepiej gadać o dwóch milionach bluzgów Bosmana, niż czytać o
                                    dwóch milionach pomników JPII.
                                    • rilian Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 10:09
                                      utożsamianie właściwości tematu z osobą badacza jest trochę prostackie, nie
                                      uważasz?
                                      • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 22:47
                                        Dostrzegłeś w moim poście jakieś utożsamianie? To chyba kolejny
                                        cud "przedmiotu badania"...
    • zo_h Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 25.08.07, 18:15
      Skasowałem to co uznałem za mniej stosowne ... i były to wypowiedzi Jego jak i
      również Twoje. Ogólnie proponuję wszystkim, aby bardziej szanowali cudze poglądy
      i nie traktowali siebie jako "sierotki".

Pozdrawiam.
      • Gość: hmm... Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 18:52
        a sawa mowil, ze ma zone, wiec jaka z niego sierotka..? nooo, chyba,
        ze ta jedna... z pawiem ;-P
    • Gość: bosman buźka sawciu IP: *.lublin.mm.pl 25.08.07, 18:58
      najbardziej cieszy mnie to, że uwieram cię jak zadra w d...... .
      Zasyłam ukłony dla wszystkich pozostałych którzy mnie tolerują i
      rozumieją.Szczególne wyrazy dla folkatki.
      PS: Sawciu - mam 53 wiosny jeśli cię to pocieszy "nadintelekcie".
      • zo_h Re: buźka sawciu 25.08.07, 20:05
        I na tym proponuję zakończyć wyrazy wzajemnego uznania, dalsze wszelkie
        przypływy radosnej "miłości" do bliźnich proszę kierować na maile konkretnych osób.

Pozdrawiam.
        • Gość: hmm... Re: buźka sawciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 20:12
          zoska, jak mozna do ciebie maile kierowac, jak ty ich nie odbierasz,
          no jak???
          • zo_h Re: buźka sawciu 25.08.07, 20:43
            Nie odbieram ... hmmmmm ... sprawdź. Jak na razie najczęściej na gazetę
            otrzymuję jej reklamowy spam.

Pozdrawiam.
        • Gość: bosman zo-h IP: *.lublin.mm.pl 25.08.07, 21:00
          tak jest! pani moderator!
    • Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 09:43
      • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:26
        • Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 21:44
      • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:01
        • wampir35 Re: do admina 26.08.07, 23:07
          A ja też uważam, że to niesprawiedliwe... Odchodzę od kompa i sypią
          się bluzgi, wracam - już ich nie ma. Zawsze omija mnie coś
          ciekawego ;-)))
        • Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:09
          • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:11
    • wampir35 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 26.08.07, 23:13
      Dzięki Bosman, udało mi się przeczytać :-)))))
    • Gość: jacek [...] IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 23:25
      • Gość: wisia Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 23:36
        ales koles pojechal... zeby to jeszcze byla lekarka na rubiezy, ale
        to tylko'jaja(ko)lekarz(a)'...
        • Gość: ef Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana IP: *.it-net.pl 27.08.07, 09:27
          nie to zebym byl fanem sawy , ale zwrot "empi i reszta" uwzam , ze nalezy tu w
          internecie , gdzie czesto stosuje sie pisanie uproszczone np. bez ogonków, czy z
          malych liter , jako zwrot uproszczony a nie majacy na celu obrazic empiego i
          innych modow.
          dodatkowo fakt usuniecia tegoz po tylu dniach egzystowania oraz umieszczeniu na
          stronie gazety.pl lublin jako watku reklamujacego lubelskie forum jest po prostu
          zalosne.
          podbna sytuacaj zdazyla sie w watku o o zlozeniu slubow czystosci gdzie moj post
          wisial 3 dni , po nim zdazylo sie sto kilkadziesiat innych wpisow, kiedy to nale
          okazalo sie ze lamie prawo czy regulamin. Skad te rozbieznosci w interperetacji
          prawa czy regulaminu przez poszczegolnych modow,(bo jak sie domyslam , jdeni
          puscili inni obcieli) i czy nie nalezalo by cos z tym zrobic ?
          • andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 10:31
            Rzeczywiście zadziwiające jest usuwanie całego postu,bo o czym dyskusja?
            • aron2004 Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 12:25
              a może bosman po prostu nienawidzi tylko tych co są i wieśniakami i
              katolami? No ale w sumie chyba nienawidzi też np. Kaczyńskich a ci
              są miastowi i katole.
              • Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.centertel.pl 27.08.07, 15:32
                primo: nie nienawidzę nikogo za pochodzenie, dopóki nie przeszkadza
                mu moje. Czy ktoś jest chłop, czy "miastowy" czy ma "hrabiowskie"
                zapędy traktuję go z szacunkiem dopóki okazuje mi taki sam.Obraża -
                obrażam, jak Kuba Bogu tak Gwatemala Gwadelupie.
                secundo: owszem katoli, nie katolików, powtarzam KATOLI - nie
                znoszę właśnie za to że usiłują mi narzucić swoje skrajne reliijne
                poglądy, zmuszaja do nabożnej czci dla kleru lub za moje poglądy
                wysyłają mnie na Białoruś. Podobno mamy demokrację, wolność słowa,
                wyznania i światopoglądu. Czy to ma działać tylko w jedną, waszą
                stronę?
                tertio: płetwołapych nie znoszę za to, co uczynili z Polską (zresztą
                było to do przewidzenia, Wałęsa też ostrzegał). Tylko mi nie
                wyskakuj z komuną. Miller też okazał się kawałem fiuta. Ale lewica
                to nie tylko on i jego kilku przydupasów. My, ludzie lewicy to nie
                tylko pogrobowcy Stalina i jemu podobnych. Większość z nas to tacy
                którzy chcą żyć w normalnym, nieskleryzowanym kraju.Ale po co ja ci
                to mówię. I tak nie dotrze do ciebie. Szkoda mojego czasu.
                PS: a ciebie, sawci i tego nowotwora forumowego jacunia nie
                nienawidzę :-) - żal mi was, czasami mnie rozśmieszacie a czasami
                powodujecie że tracę szacunek dla Pana Boga który podobno was też
                stworzył na wzór i podobieństwo swoje. Czasem zaś gdy się
                zapamiętacie w waszej nienawiści do innych, gardzę wami i robię wam
                prysznic wiązanką mniej lub bardziej soczystą. Z sawci kpiłem ale
                dałem sobie siana, bo to tępak i nie rozumiał za grosz. Nawet nie
                potrafił się inteligentnie odgryźć.
                Buźka parczewiaku. Pozdrów twoją trzodę - ona ma czasem więcej
                rozumu niż człowiek. Do usłyszenia(czyt.poczytania) :-)
                • Gość: jacek Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 15:47
                  biedak, jak mu ten kler psuje życie. Jak ta lewica to chce spokojnie żyć - czyt.
                  za pieniądze zabrane podatnikom, którzy ciężko pracują. A tak było kiedyś
                  pięknie, można było te klechy wsadzać do więzienia albo zabijać i jeszcze order
                  człowiek dostał. Tu problemem jest nie tylko mały fiut ale i rozum niewielki.
                  • Gość: bosman jacuniu - psycholku IP: *.centertel.pl 27.08.07, 15:59
                    największym wysysaczem kasy z ludzi, żyjącym na cudzy koszt w naszym
                    pięknym kraju jest właśnie kler.
                    I powiedz mi jeszcze katolu - a ilu to katabasów ta komuna utłukła,
                    za ilu rozdawała ordery hę??
                    Kompleks małego fiuta mnie nie dotyczy - mam małego ale figlarnego,
                    z rozumem też nie mam problemów, czego tobie nie można powiedzieć.
                    Cóż ci tego że masz fiuta po kolana skoro niedokrwionego i
                    bezużytecznego a łeb jak sklep a w nim wielki mózg tyle że nieco za
                    mało pofałdowany. Rozmiar to nie wszystko. Ja przynajmniej nie
                    wyglądał jak bym miał wodogłowie i przepuklinę :-)
                    Już pisałem - żałosny jesteś.
                    • Gość: jacek Re: jacuniu - psycholku IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 17:34
                      pomimo mojej dużej niechęci do wysokiej hierarchii kościelnej nie jestem tak
                      zacietrzewiony jak ty. Zobacz sobie na budżet kraju i zobaczysz kto najwięcej
                      zabiera. Kler to małe miki w porównaniu z lewicą(pissem, lprem , samoobroną, sld
                      czy po) realizującą swoje programy za pieniądze podatnika i za pieniądze naszych
                      dzieci i wnuków(coroczny deficyt budżetowy).
                      ale skoro masz małego fiuta to już wiem skąd tyle twojej nienawiści do innych
                      • Gość: bosman Re: jacuniu - psycholku IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 20:32
                        jakże mi przykro z powodu twojej bsesji na tle niemocy płciowej :-(.
                        A twoje zrównanie pisdzielców, lepraków i chamstwa od leppera z
                        lewicą jest zwykłym bredzeniem.Bredzeniem nawiedzonego prawicowca
                        nie potrafiącego realnie spojrzeć na to co się dzieje w Polsce.
                        Skończyłem z toba wodogłowcu gadać.
                    • andre_234 Re: jacuniu - psycholku 28.08.07, 19:24
                      Sawcio obraził sie także na forumfowiczów z Chełma i poszedł sobie.
                      A tu widzę bratnie dusze.
                      Tylko młokosy jakieś 53 lata ? phi.;-)))
                • Gość: aron Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.07, 20:13
                  bosmanku jak ci się katole nie podobają to nikt cię w Polsce na siłę
                  nie trzyma. Poproś o azyl w jakimś kraju gdzie katolstwo jest
                  zabronione ( Arabia Saudyjska, KRLD) i będziesz miał spokój.

Po co masz się tak denerwować.
                  • andrzej.sawa Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! 28.08.07, 20:20
                    Aleś mu przysolił.Można dodać,że w tamtych okolicach chyba nawet kamieniują
                    chrześcijan /czasami/ - fajna zabawa dla takiego typka.
                    • Gość: bosman ach cóż za "inteligentna i błyskotliwa" opinia IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:15
                      wydaliłeś z siebie już cały jad? Może pogadasz z chłopakami z
                      Chełma? Tęsknią za tobą jak pies za kijem nawiedzony świrze.
            • krt_czart Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 13:29
              andrzej.sawa napisał:

> Rzeczywiście zadziwiające jest usuwanie całego postu,bo o czym
              dyskusja?

Dyskusja niby o chamstwie, ale również z elementami chamstwa.
              Dlatego sawa twój pierwszy wpis zawierający również wyzwisko
              ocenzurowałem z miejsca, jak tylko go przeczytałem. Zgodnie z
              Netykietą: "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców."
              Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą
              być usuwane.
              • andrzej.sawa Re: empi i reszta - a chamstwo bosmana 27.08.07, 16:16
                Ocenzurować,jak chcesz,ale wycinanie w całości jest głupie,bo pozbawia tematu.
                • joannabarska Wystarczy "andrzej.sawa" 27.08.07, 17:22
                  Widzę "andrzej.sawa" i juz wiem wszystko. Mozesz podawac jedynie
                  nick, Twoje poglądy juz tylko nudzą. A proch wymyslono dawno.
                  Zapewne po pluciu, ale to tutaj bez znaczenia.
                  • Gość: Filip pierdun Re: Wystarczy "andrzej.sawa" IP: *.it-net.pl 27.08.07, 17:48
                    Proch? Po pluciu??? Nie rozumiem, ale nieważne.
                  • Gość: zorro Re: Wystarczy "andrzej.sawa" IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 20:44
                    Ja rozumiem, ze najpierw bylo plucie, a proch wynaleziono potem nim
                    odkryto czym jest ...plucie. Moze to i zawiłe,ale chyba p.Joanna
                    chciała powiedziec, ze sawa porusza tematy znane od lat.
              • Gość: Gazecina Wybiórcza wrażliwy inaczej krt_czart IP: 62.233.194.* 28.08.07, 22:26
                Usunięty wpis "sawy" był z całą pewnością ostry, ale nie chamski. Natomiast
                wulgarny i bez wątpienia chamski wpis "bosmana" z tematu "Zapyziały Lublin",
                mimo zgłoszenia, nadal sobie funkcjonuje... O ile dobrze rozumim przesłanie,
                określenia typu "...porypany katolu...", "...katopoyebów jak ty..." czy
                "...małomiasteczkowy fiucie..." nie naruszają "nietykiety", żałośnie selektywnie
                "wrażliwy" kolego.
                • andrzej.sawa Re: wrażliwy inaczej krt_czart 29.08.07, 01:53
                  No bo na religię,katolików można pluć.Takie bywają tu obyczaje.
                  • Gość: bosman sawciu, już ci napisano IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:18
                    nie podoba ci sie to spadaj. Czy nie dociera do twego zakutego łba
                    że głównie ty, twoje bezczelne posty i ty ze swoim charakterem
                    jesteś źródłem chamstwa na tym forum?
                • Gość: bosman a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: *.lublin.mm.pl 29.08.07, 18:22
                  zacytujesz bzdety sawci adresowane nie tylko do mnie ale do wielu
                  innych. Ja żrę sie wyłącznie z sawcią (aaaaaaronka traktuję
                  pobłażliwie bo to chore jest na główkę i nie warte jest większej
                  uwagi) czasem w odpowiedzi na bluzgi jeszcze z jedną czy dwoma
                  osobami.
                  • Gość: Ratio. Re: a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 00:06
                    Do towarzyszki "jarskiej" i towarzysza "bosmana". Czytam z
                    niesmakiem i zazenowaniem. To tak nisko upadliscie towarzysze. ?
                    Nie wiedzialem! Wiedza historyczna ZEROWA, morale????, logika na
                    pałę. Dawno nie pisalem, bo poziom nie moj-zbyt bliski poziomu -1
                    czyli sutereny Zycze utrzymania w waszej towarzysze grupie tego
                    poziomu, to mnie cieszy. Dla poprawienia humoru puszcze sobie CD
                    plyte z rozmową Oleksego, ktora sprzedano mi razem z ostanim
                    numerem "Wprost". To dopiero poziom!!!!
                    • Gość: aron Re: a może wrażliwy forumowiczu "gazecina......" IP: 83.238.201.* 30.08.07, 07:01
                      co ty piszesz czlowieku. Towarzysze Bosman i Barska to elita
                      intelektualna moherolandu. Strasznie się czują tu źle, bo nikt ich
                      nie rozumie poza garstką racjonalistów.
                      • Gość: bosman nie moją winą jest aaaaaaaaronku IP: *.centertel.pl 30.08.07, 10:17
                        że możesz porozumieć się wyłącznie z twoją trzodą chlewną, być może
                        jeszcze z rogacizną. Wiem że ty je rozumiesz ale czy one ciebie? Mam
                        wątpliwości.
                    • Gość: bosman oj ratio, ratio.... IP: *.centertel.pl 30.08.07, 10:16
                      jak miło było jak cię nie było :-)
                    • joannabarska Biedny człowieczek 30.08.07, 11:55
                      Jak się,Ratio, czujesz w abramowickiej klinice?
                      • joannabarska Co za straszne pragnienie! 30.08.07, 11:58
                        Straszne, mam już słabą rekę, ale czasem mam ochotę tego czy
                        tamtego strzelic w pysk!
                        • Gość: bosman ostrożnie Pani Joanno! IP: *.centertel.pl 30.08.07, 12:16
                          a nuż strzeli Pani w pysk przyszłego świetego? Wszak to "obrońcy
                          jedynie słusznej prawdy i wiary". I ekskomunika jak nic!. Pozdrawiam.
                          • empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 13:43
                            o jejku jejku, wróciłem ze szpitala. Odizolowany od TVN24 i forum.
                            Byłem szczęśliwy, pełen komfort, jak zakląłem to tylko z bólu.
                            Schowajcie wulgaryzmy na potem, czego będzieciecie używać jak
                            przyjdą gorsze czasy?. Wulgaryzmy też się dewaluują!.
                            pzdr.
                            • joannabarska Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 13:57
                              empi, a w którym to szpitalu jest taki komfort? Wulgarzymu (u mnie)
                              nie widze, jest stwierdzenie faktu i wyraęenie pewnej chęci...Są ku
                              temu powody.
                              • empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 14:19
                                moja uwaga dotyczy ogółu, jeszcze za mało jestem zorientowany by
                                komuś przypisywać konkretnie winę za ostatnie posty :). Sorki jeśli
                                Pani odebrała to jako uwagę dotyczącą swojej osoby. Może innym
                                razem :).
                                pzdr.
                                • Gość: wisia empi..!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:28
                                  zdrowka..!!!

klaniam ;-)

wisia
                                • janbezziemi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:04
                                  empi, napisałam ogólnie.Ale pytałam o komfortowe warunki w szpitalu!
                                  • janbezziemi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:11
                                    Kurde, mi p.Joanna namieszała w kompie. Tak bywa z ludzmi
                                    uzaleznionymi od kompa, wiem, ale niech zmienia nicka, bo przy
                                    okazji zmienia mi płeć. Ale wybaczam z uwagi nie tylko na wiek. Jest
                                    wspaniałą sąsiadką.
                                    • empi Re: ostrożnie Pani Joanno! 31.08.07, 18:24
                                      szpital, przysłowiowy też "dom wariatów" to oazy spokoju w stosunku
                                      do rzeczywistości na zewnątrz, o takim komforcie też myslałem.
                                      Doszły też obserwacje, że inni pracują ( minn. pielęgniarki) i to
                                      solidnie. Tylko ci nasi politycy zapomnieli, że są na naszej
                                      służbie, wynajęci tylko na sezon. Zaparli się i okupują stołki.
                                      pzdr.
                                      • joannabarska Wracajac do szpitala,empi 31.08.07, 18:44
                                        Pytałam,empi, nie bez kozery, po prostu biorę w domu leki i wracam
                                        po tygodniu, po dwóch na dzień-dwa do szpitala celem sprawdzania,
                                        jak te leki działają, czy dawka jest prawidłowa. Lekarz zmienia
                                        proporcje lub nie. Mam okazję przyjrzec sie pielegniarkom i
                                        porozmawiac z nimi. Wiele dojeżdza spod Lublina, jedna nawet własnym
                                        maluchem. Pielegniarki, jak to w zyciu bywa, są różne, ale praca ich
                                        odpowiedzialna. Zarobki - szkoda mowic. Bywa, ze pielęgniarka ma
                                        tylko pół etatu, co moze zarobić? Obiady przygotowywane przez firmę
                                        z zewnatrz udadzą sie lub nie, ale jak sie jest dzień-dwa mozna z
                                        nich nie korzystać.Ciekawostką jest to, że nie ma, jak kiedys,
                                        codziennego mierzenia temperatury ciała. Podobno UE zakazała
                                        korzystania z termomentrów rtęciowych, a innych prawie nie ma.
                                        Ciekawe bywają rozmowy z innymi chorymi paniami.Te ze wsi opowiadają
                                        o powszechnym głodzie w przedwojennej Polsce.Co do dzisiaj to
                                        widać wpływ o.Rydzyka na mentalnosc niektórych, ale bez przesady.
                                        Odbiornika nastawionego na RM nie słyszałam ani razu.
                                        ( "Janiebezziemi" - przepraszam, ale Ty tez kiedys zrobiłes
                                        podobnie!).
                                        • empi Re: Wracajac do szpitala,empi 31.08.07, 20:35
                                          mierzenie temperatury obowiązuje, lecz trzeba posiadać własny
                                          sprzęt. Termometry rtęciowe są w sprzedaży na terenie szpitala po
                                          2,75 PLN. Własne sztućce też trzeba posiadać, jak na razie o
                                          zastawie nikt nie wspomina. Niektóre panie, zwłaszcza starsze np. są
                                          zauroczone wąsami marszałka Putry i wymową "r" przez
                                          Szmajdzińskiego, takie są ich kryteria oceny przydatności
                                          politycznej tych osób. Jebna z nich stawia tych obu gości i Rydzyka
                                          na równi i mówi, że będzie na nich właśnie głosować!. Ponadto
                                          trafiało się nieraz (wcześniej) gronko pań które potrafiło
                                          zorganizować mały przegląd, konkurs śpiewu religijnego, godzinki,
                                          litanie itp. Rzeczywiście teraz tak jakby słuchanie rydzykowych
                                          publikatorów jest jakby nie "trendy".
                                          pzdr.
    • Gość: bosman nieco mnie wczoraj poniosło....... IP: *.centertel.pl 27.08.07, 08:54
      dlatego oświadczam: adwersarzy typu sawcia i jacuś olewam, zdania o
      nich nie zmieniam. Pozostałych forumowiczów - jeśli kogoś uraziłem
      przepraszam.
      Poglądów zmieniać nie zamierzam i zawsze będę ostro przeciwstawiał
      się obskurantom, nawiedzonym klerykałom, ciemniakom i głupkom.
      Pozdrawiam normalnych i tolerancyjnych(bez względu na ich poglądy
      i "przypartyjność")
    • Gość: bosman trochę mnie wczoraj poniosło... IP: *.centertel.pl 27.08.07, 09:36
      dlatego oświadczam: adwersarzy typu sawcia i jacuś olewam i zdania o
      nich nie zmieniam. Pozostałych forumowiczów - jeśli kogoś uraziłem
      przepraszam.
      Poglądów zmieniać nie zamierzam i zawsze będę ostro przeciwstawiał
      się obskurantom, nawiedzonym klerykałom, ciemniakom i głupkom.
    • Gość: jacek po przemyśleniu dodam IP: *.lublin.mm.pl 27.08.07, 15:20
      że być może przezwiska którymi sypie koleżka czy też chamskie odzywki lecące
      zamiast argumentów wynikają z jego problemów alkoholowych to używanie zdrobnień
      wobec dorosłych nie musi wynikać z pedofilstwa ale po prostu z posiadania małego
      przyrodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka