andrzej.sawa 01.09.07, 12:47 A kiedy zaczynają nas wyzwalać?A może od początku to było "wyzwolenie"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: historia Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj IP: *.it-net.pl 01.09.07, 12:58 Wyzwolenie-przecież ogłoszono w Chełmie Lubelskim manifest lipcowy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj 01.09.07, 16:20 Ciekawy manifest,niby ogłoszony w nie istniejącym mieście. Ale meritum nie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj IP: *.it-net.pl 01.09.07, 16:42 polecam: ktozjakbog.religia.net/ lists.man.lodz.pl/pipermail/pecet/2005/03/3076.htmlindex.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=57 www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeCityList/?id=274 www.list.media.pl/list/gdzie-kupic-list/ www.mlodejparze.com/forum_slubne/index.php?topic=569.0 www.anonse.kazimierzdolny.pl/ogloszenia-miasta/kazimierz_dolny/praca/praca_za_granica/praca_szukam/25.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj IP: 62.233.194.* 01.09.07, 16:15 1 września... Rocznica wybuchu II Wojny Światowej, kilkadziesiąt milionów ofiar śmiertelnych, a na stronach internetowych Gazety Wyborczej, Interii, Wirtualnej Polski... nie ma tematu... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj 01.09.07, 17:25 www.nawidelcu.pl/Catalogue/exeCityList/?id=274 andrzej.sawa, tu jak byk pisze Chelm Lubelski! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: W 38 r. Niemcy,Polska i Wegry 01.09.07, 17:32 podzieliły między siebie Czechosłowację. Zajęcie wschodnich terenów przedwojennej Polski uniemożliwło Nimcom zsdobycie Moskwy, a wowczas wojna mogłaby potrawac tak długo, ze w komorach gazowych na Majdanku truto by "czystej krwi" Polakow! Historia nie jest tak prosta, jak wielu z was sobie wyobraża! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Ja pamietam, bo widziałam wiele w 1939 r. 01.09.07, 17:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=68349575 Patrz Forum Kraj. O rocznicy wybuchu wojny przypomniałam zaraz po północy! "Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza". (Wilhelm Busch) Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: W 38 r. Niemcy,Polska i Wegry 01.09.07, 18:19 joannabarska napisała: > podzieliły między siebie Czechosłowację. Zajęcie wschodnich terenów > przedwojennej Polski uniemożliwło Nimcom zsdobycie Moskwy, a > wowczas wojna mogłaby potrawac tak długo, ze w komorach gazowych na > Majdanku truto by "czystej krwi" Polakow! Historia nie jest tak > prosta, jak wielu z was sobie wyobraża! Ależ radziecka komusza propaganda przeżarła mózgi,i wyłączyła proces myślenia. Zamiast zajmować wschodnie ziemie Rzeczypospolitej, należało nie podpisywać paktu z Ribbentropem, albo nawet w ogóle go nie proponować, bo to przecież była radziecka propozycja. Wtedy o żadnej wojnie nie byłoby mowy. Ale to przecież nie o to chodziło. Chodziło o to żeby właśnie wojnę wywołać żeby się w Europie pożarli długo i namiętnie tak żeby armia czerwona przyniosła wolność na swoich bagnetach w decydującym momencie. Niestety Hitler się w planie Stalina połapał i w ostatnim momencie desperackim atakiem próbował mu przeszkodzić. Ale nie miał już na to żadnych szans, ot odsunął swój koniec o trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Była i radziecka racja stanu! 01.09.07, 18:30 Gabrielu, zachodnie panstwa wysłały STATKIEM do Moskwy drugorzędnych dyplomatów. Z kim Stalin czy Mołotow miał rozmawiać? ZSRR nie miał rozbudowanej zbytnio armii, Stalin pomordował wybitnych oficerów, potrzebowal czasu. Pakt z Ribentroppem, ktorego nie mam tu zamiaru bronic, dawał mu oddech. To była radziecka racja stanu! Co do przeżerania mózgów przez komuszą propagande: z faktami sie nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.enterpol.pl 01.09.07, 22:17 no i tow. Barska broni tej radzieckiej racji stanu do upadłego. Będzie 17 września jakaś demonstracja w rocznicę wyzwolenia? Coś lewica szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Była i radziecka racja stanu! 01.09.07, 23:23 Do upadłego bronię państwa, które upadło? Nie wypisuj nonsensów. Miej choc grosz logiki! (Ale właściwie co mnie to może, aronie, obchodzic?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Była i radziecka racja stanu! IP: 83.238.201.* 02.09.07, 07:25 ja myślę towarzyszko Barska że nadal czujecie się patriotką radziecką. Interes ZSRR ponad wszystko. Niedługo pewnie będziecie usprawiedliwiać Stalina, że mordował oficerów Wojska Polskiego w interesie ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 02.09.07, 12:34 A ja myslę,aronie,że jestes wyjatkowym durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.enterpol.pl 02.09.07, 15:08 Gość portalu: joaska napisał(a): > A ja myslę,aronie,że jestes wyjatkowym durniem. Tak oczywiście towarzyszko Barska. Ludzie dzielą się na wielbicieli ZSRR i durniów. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Była i radziecka racja stanu! 02.09.07, 22:00 Co to jest ZSRR? Nie za bardzo juz pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Była i radziecka racja stanu! 02.09.07, 14:58 LOL> Gabrielu, zachodnie panstwa wysłały STATKIEM do Moskwy drugorzędnych > dyplomatów. Z kim Stalin czy Mołotow miał rozmawiać? ZSRR nie miał > rozbudowanej zbytnio armii, Stalin pomordował wybitnych oficerów, > potrzebowal czasu. Pakt z Ribentroppem, ktorego nie mam tu zamiaru > bronic, dawał mu oddech. To była radziecka racja stanu! Co do > przeżerania mózgów przez komuszą propagande: z faktami sie nie > dyskutuje... Hehehehe faktycznie z faktami się nie dyskutuje. A fakty są takie że Stalin zachęcając podpisanie paktu z Hitlerem rozwiązał mu ręcę do napaści na Polskę. Bo sam tego chciał, chciał wspolnej granicy z Niemcami, żeby później bezpośrednio na Niemcy uderzyć. I Co mają do tego dyplomaci z zachodu to nie wiem. Śpiewkę o wybitnych oficerach niech sobie towarzyszka daruje. Bo to od paru ładnych lat wiadomo że nie mordowano oficerów wojskowych tylko głównie czekistów w armii. Nierozbudowana armia dobre sobie, największa armia świata której funkcjonowaniu podporządkowane jest całe państwo a ta że nierozbudowana. Jak się jest słabym i ma się nierozbudowaną armię, to się nie sprawia że sąsiad który rozgranicza nas z teoretycznym wrogiem, zostaje przez tego wroga pobity. Tylko udziela się mu wszechstronnej pomocy wojskowej. A jak nie chce to bije się z nim na jego terytorium. Radzę poczytać raporty o niemieckiej armii po kampanii wrześniowej. Była to armia która przez dłuższy czas nie była zdolna do żadnej kampanii. Wyczerpała swoje zasoby materiałowe i zapasy. I jakakolwiek większa wojna zaraz po rozłożyłaby Niemcy na łopatki. Poza tym jak się obawia obcego ataku to się fortyfikuje to co już się ma, a nie planuje zająć budynek obok, i jeszcze rozprasza siły. Radze włączyć myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 02.09.07, 15:16 Mamy inny pogląd, ale nie miejsce tu na dyskusję. Kota mozna odwrarcac ogonem, ale własnego, jak sie tym nie zainteresuje Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami. Mimo wszystko sądze, ze ja - oglądająca na własne oczy i Wehrmacht i czerwonoarmiejców w 1939 r., z co najmniej 500 przeczytanych na temat ksiazek po polsku,niemiecku i rosyjsku nieco bardziej znam sie na wspomnianym problemie. Ale...Mogę Ci ustąpic pierwszeństwa w myśl znanej zasady...Ponadto nie za bardzo zrozumiałes, o czym pisałam.(Co do mordowania wybitnych oficerów... Tuchaczewski to dla Ciebie pętak?) Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Była i radziecka racja stanu! 03.09.07, 00:48 Wspólną defiladę w Brześciu też widziałaś? I wnioski wyciągnęłaś? Radzę zacząć czytać inne książki. Owszem Tuchaczewski to strategiczny i taktyczny idiota wojskowy. A co do mordowania tych wybitnych oficerów to zrozumiałem. Wykończono jedynie tych których trzeba było wykończyć i żaden z nich nie był wybitnym oficerem. A na pewno nie Tuchaczewski. -- Doszedłeś do końca liny i nie wiesz co zrobić? Zawiąż pętle i powieś się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Była i radziecka racja stanu! IP: 83.238.201.* 03.09.07, 07:25 natomiast co ciekawe tow. Barska potwierdza że istniał pakt Ribbentrop-Mołotow. Wcześniej twierdziła że go nie bylo. Jest postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 03.09.07, 14:09 Tu po prostu łżesz. Ostatecznie z historią jestesmy "na ty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 03.09.07, 10:13 Gabrielu ,klikasz z przedzkola, czy juz jesteś w 1 klasie? Cos Ci migneło w telewizji, cos usłyszałes od Paczkowskiego i udajesz hitoryka pełna gebą. A jestes jedynie h i s t E r y k i e m w tej materii. Zwykłym pieniaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Była i radziecka racja stanu! 03.09.07, 12:16 > Gabrielu ,klikasz z przedzkola, czy juz jesteś w 1 klasie? Cos Ci > migneło w telewizji, cos usłyszałes od Paczkowskiego i udajesz > hitoryka pełna gebą. A jestes jedynie h i s t E r y k i e m w tej > materii. Zwykłym pieniaczem. Nie nie klikam z przedszkola, i widać znam fakty o których w 500 książkach nie ma ani słowa bo są dla autorów niewygodne. Tutaj wystarczy jedno proste pytanie na które jak widać jeszcze nie znaleziono odpowiedzi w tych 500 set mądrych książkach. Po co Stalinowi granica z Hitlerem? Gdyby Stalin na prawdę nie chciał wojny nie wysłałby Mołotowa do podpisania paktu z Ribbentropem, i nie zająłby całej wschodniej Polski. Tylko posłał Polsce pomoc wojskową broń amunicję, lotnictwo które wspierałoby działania polskiej armii. Wystarczy poczytać o tym jak Hitler domaga się od Stalina wypełnienia zobowiązań jakie wynikały z paktu, żeby wiedzieć że Wermacht się wykrwawił niemal dokumentnie. Co zresztą pokazują raportu po kampanii wrześniowej, i następna wielka operacja wojskowa która miała miejsce dopiero w roku 1940. Ale prawda jest taka jak pisałem. Stalinowi niezbędna była granica z Hitlerem, żeby 1941 Armia Czerwona mogła bez przechodzenia po trupie białej polski zanieść płomień rewolucji całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 03.09.07, 14:27 Stalinowi nie była potrzebna granica z Niemcami, musiał natomiast odłożyc termin napasci Niemiec na ZSRR, aby móc sie dozbroic. Wiedzial, ze ta napaść nastapi, choc sądził, ze nieco póżniej.Jego rozmowy z Zachodem w lipcu-sierpniu 1939 r. nie dały nic (m.in. Polska nie zgadzała się na przemarsz wojsk i tu po doswiadczeniach z historii mozna sanację zrozumieć), więc rozpoczał rozmowy z Niemcami,zakonczone podpisaniem (bodaj 23 sierpnia 1939 r.) traktatu nazywanego jako pakt Ribbetrop-Mołotow. To min.III Rzeszy poleciał do Moskwy a nie odwrotnie, ale to już nie ma znaczenia. (A ten trup białej Polski i przeniesienie rewolucji na Zachód to mrzonki Trockiego z 1920 r. W 1939 r. Trocki, usunięty przedtem z ZSRR, mieszkał w Meksyku, ale i tam go Stalin dopadł!). Absurdalna jest teza, ze po inwazjach nawe wrzesniu na Polskę i w maju na Zachód sily zbrojne Niemiec leżały na łopatkach. Spójrz, Człowieku, na statystyki i produkcje chocby samolotów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 16:34 To nie zmienia faktu- że histporia stalinowiu splatrał niezłą niespodziankę- osiągnał o niebo więcej niz jakikolwiek władca Rosji wczesniej. Duch stalina nie zaginął i trzyma sie mocno. w przeciwieństwie do osiagnieć carskiej rosji Proletariusze wszystkich krajów łączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Była i radziecka racja stanu! 03.09.07, 21:45 towarzyszko Barska jesteście genialni Stalin musiał się dozbroić. A że musiał się dozbroić to wymordował np. polskich oficerów w Katyniu. I to jest usprawiedliwione, bo mordując polskich oficerów się dozbrajał - zamiast strzelać do Niemców - strzelał Polakom w tył głowy. Towarzyszko Barska może jakiś uniwersytet na Białorusi czy w Rosji zaproponowałby Wam katedrę historii II Wojny Światowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.mm.pl 03.09.07, 22:04 Psychopata Stalin rozstrzeliwał przede wzystkim własnych żołnierzy i oficerów. Znasz ,aronie,historię II wojny swiatowej cholernie wybiórczo, jak ja znam np. walki w Mandżurii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.lublin.enterpol.pl 03.09.07, 22:52 Stalin psychopata? Towarzyszko Barska, dajcie odpór temu antykomuniście Zorro! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Była i radziecka racja stanu! 04.09.07, 01:40 aron, sam dawaj odpór, mnie ta dyskusja po prostu nudzi, bo nie lubię przelewania z pustego w próżne. Obejrzałam w TVP1 22 odcinki serialu "Moskiewska saga",już dziś ostatni - ciekawy serial, zmuszający do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Była i radziecka racja stanu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 07:55 a ja myslałem że ogladaliscie "17 mgnień wiosny" albo 'czterej pancerni i pies' Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Była i radziecka racja stanu! 04.09.07, 10:41 tomekjot - oba te seriale ogladałam,kiedy moze Ciebie na swiecie nie było. Zręcznie zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Była i radziecka racja stanu! 04.09.07, 13:44 > Stalinowi nie była potrzebna granica z Niemcami, musiał natomiast > odłożyc termin napasci Niemiec na ZSRR, aby móc sie dozbroic. Tak i najlepszym sposobem na to odłożenie napaści, było umożliwienie Hitlerowi zajęcia połowy Polski i ustanowienia wspólnej granicy z Niemcami. O geniusz polityki. > Wiedzial, ze ta napaść nastapi, choc sądził, ze nieco póżniej. Niby jak miała nastąpić ta napaść bez wspólnej granicy z Niemcami? Jego. >rozmowy z Zachodem w lipcu-sierpniu 1939 r. nie dały nic (m.in.Polska nie zgadzała się na przemarsz wojsk i tu po doswiadczeniach z historii mozna sanację zrozumieć), No i co? że nic nie dały. Należało wtedy wykazać jak najwięcej dobrej woli w rozmowach z Polską. Zaoferować amunicję zaopatrzenie sprzęt. Albo nawet wbrew woli politycznej polskich władz bić się z Niemcami na terytorium Polski. Takiej siły Wermacht nie pokonałby. Zamiast tego w brześciu obaj okupanci, urządzili sobie defiladę. więc rozpoczał rozmowy z > Niemcami,zakonczone podpisaniem (bodaj 23 sierpnia 1939 r.) > traktatu nazywanego jako pakt Ribbetrop-Mołotow. To min.III Rzeszy > poleciał do Moskwy a nie odwrotnie, ale to już nie ma znaczenia. Owszem ma bo przyjechał tam na zaproszenie Stalina, i to Stalin a nie Hitler był obecny na uroczystości podpisania paktu. > ten trup białej Polski i przeniesienie rewolucji na Zachód to > mrzonki Trockiego z 1920 r. W 1939 r. Trocki, usunięty przedtem z > ZSRR, mieszkał w Meksyku, ale i tam go Stalin dopadł!. LOL teorię rozniecenia rewolucji komunistycznej na cały świat czołowe przedstawicielka tego nurtu tutaj nazywa mżonką. Owszem Trocki chciał rewolucji permanentnej, na co nie zgadzał się Stalin który uważał że najpierw trzeba zaczekać dozbroić się i uderzyć w odpowiednim momencie. I dlatego Trockiego usunął. A sam rozpoczął wojskowe i polityczne zabiegi, żeby taki odpowiedni moment nastąpił. Absurdalna > jest teza, ze po inwazjach nawe wrzesniu na Polskę i w maju na > Zachód Napisałem "po inwazji na Polskę, naucz się czytać ze zrozumieniem, i nie przekręcaj tego co piszę" Fakty są takie że dopiero w maju roku 1940 armia niemiecka była zdolna do przeprowadzenia kolejnej dużej operacji wojskowej. Co mnie obchodzą raporty z produkcji samolotów. Mogli sobie i wyprodukować sto tysięcy, jeśli nie ma do nich amunicji i zapasów paliwa to będą jedynie latającym złomem. Armia niemiecka wyczerpała w kampanii wojennej w Polsce zapasy paliwa amunicji i innych środków potrzebnych do prowadzenia wojny. I to stało się w ciągu jednego miesiąca i zajęto jedynie połowę terytorium polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zesty To byla i Niemiecka racja stanu! 04.09.07, 22:51 Nie wspomne o japonskiej racji stanu datowanej na 12/07/41, co ja plote, japonska "racja stanu" ma swe poczatki w pierwszej polowie lat 30tych. Tow. Barska, te same "fakty" na ktore sie Pani powoluje mowia ze 17 wrzesnia Stalin wchodzac na terytorium Polski za 3 tygodnie mogl byc w Berlinie. Pozwoli Tow., ze powojam sie jedynie na 2 aspekty militarne: 1) po 3 tygodniach kampanii wrzesniowej raport Guderiana mowil o 2/3 pojazdow mechanicznych niezdolnych do dalszych dzialan. 2) raporty dowodcow poszczegolnych zwiazkow taktycznyh do OKH mowily o brakach amunicji artyleryjskiej. Ale, jak Towarzyszka napisala, zwyciezyla "radziecka racja stanu";-}. Pozdrawiam, uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: W 38 r. Niemcy,Polska i Wegry 02.09.07, 09:59 Wicie barska,pieprzycie sowieckie głupoty.Na starość..... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj 02.09.07, 09:58 I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj IP: *.lublin.mm.pl 02.09.07, 12:35 Rozmowa z ćwiercinteligentami zabiera mi tylko czas. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Walić prosto z mostu! 02.09.07, 12:53 Jeden jest pedofilem, a drugi złodziejem. Czy tylko ta banda może innych obrazać? Choć ma Pani troche racji,pisząc,ze szkoda czasu na gadanie z takimi typami. Sawa jest mi dobrze znany, ten cały aron też. Najlepiej lekceważyć ich wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska To skandal,Ursus 01.09.07, 17:40 Ursus, i to jest naprawdę SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Głos z Niemiec: "O Boże,Polska jednak zgineła" 01.09.07, 18:09 Aktualne wydarzenia w Polsce, charakteryzujące się "nieustanną nieodpowiedzialną polaryzacją" oraz "radykalną retoryką", przypominają sytuację na Ukrainie - uważa niemiecki dziennik "Der Tagesspiegel". "O Boże, czasami myślę, że Polska jednak zginęła. Zginęła jako kraj dobrych politycznych obyczajów, prostych demokratycznych zwyczajów oraz czegoś więcej, niż tylko dwustronnej współpracy" - napisał w opublikowanym w sobotę komentarzu redaktor naczelny gazety Stephan-Andreas Casdorff. Swój komentarz o Polsce zatytułował "Cesarsko-królewska anarchia", nawiązując do sytuacji w monarchii Austro-Węgierskiej. Pisząc o sprawie byłego szefa MSWiA Janusza Kaczmarka, autor powołuje się na opinię Lecha Wałęsy, który zarzucił braciom Kaczyńskim zamach stanu. "On (Wałęsa) musi to wiedzieć, zna przecież braci z czasów Solidarności" . "Walka o władzę odbywa się na ukraińską modłę, na skali politycznych wstrząsów nie istnieje dolna granica" - ocenia komentator, dodając: "Polska, kraj UE i partner w NATO staje się cywilnym problemem dla sojuszu". "Czy UE, a głównie rząd Niemiec nie powinien się tutaj zaangażować?" - pyta Casdorff. Przypomina, że "Polska zaczyna się 80 kilometrów za Berlinem, a kanclerz Angela Merkel mówi, że to właśnie dzięki Solidarności zainteresowała się polityką". Bracia Kaczyńscy nie tylko szukają w sposób "narodowo- populistyczny" sporów z każdym większym krajem, szczególnie z Niemcami i próbują za pomocą "obmowy i nietolerancji" zgromadzić wokół siebie większość, "co może im się nawet niestety udać" - pisze komentator. Obecne wydarzenia prowadzą do "demontażu reputacji". "W wyniku nieustannej nieodpowiedzialnej polaryzacji i radykalnej retoryki Polsce grozi utrata obywatelskiego ducha społeczeństwa. Po solidarności nie pozostał nawet ślad" - czytamy. Dodam, ze widac to było nawet w Lubinie. Miasto 80 000 mieszkanćow,a ludzi jak na lekarstwo, mimo ze przyjechał Kaczynski... "Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza". (Wilhelm Busch) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Jak się robi antypolską propagandę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 00:19 1 ) Propolski "Der Tagesspiegel" napisał więc, to jest święta prawda jaką Polacy muszą przyjąć. 2 ) TW Bolek powiedział co wiedział więc Polacy mają to przyjąć jak świętą prawdę. 3 ) Barska powiedziała, że Stalin nie miał wyjścia i musiał razem z Hitlerem napaść na Polskę więc Polacy mają to przyjąć jak świętą prawdę. "Gdyby głupota była lżejsza od powietrza, to ..." dr Sztromajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Pani Joanno IP: *.centertel.pl 03.09.07, 10:26 czy nie szkoda Pani czasu na przekonywanie ćwierćmózgich poyebów którzy głów używają głównie do żarcia? Im fakty do niczego nie słu żą - oni mają "idee" a że fix to im to nie przeszkadza. Przecież tak zacietrzewione indywiduum jak ćwok z Chełma LUBELSKIEGO [tak ćwoku ( to do tego debila jak będzie czytał)bo jest też Chełm na Śląsku] czy świniopas z partaczewa lub "gabryel"(archanioł cy cóś?) mają gdzieś wszelkie inne racje, nawet jeśli są słuszne , oni WIEDZĄ bo Pani, ja i jeszcze kilka osób to wg nich towarzysze i nie wiemy nic. Radzę olać tę czerń i nie pospolitować się z tym motłochem. Zadymy z nimi proszę zostawić mnie. Pani jest dla nich za grzeczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Pani Joanno 03.09.07, 10:51 wiecie co, żal mi was- pokonczyliscie jakies marne komunistyczne szkółki i piszecie bez sensu. ciesz sie bosman- że nie nie piszemy tu tera z cyrylica- bo i do tego mogło dojść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tomaszku IP: *.centertel.pl 03.09.07, 11:05 po prostu - głupiś jak but.A moje motto to: "Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..." dlatego kończę rozmowę z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Bosman jesteś kretynem do kwadratu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:04 o ile wiesz co to jest kwadrat. Do tego jesteś niezwykle agresywnym i wulgarnym, czyli typowym miotem UB-eckich siepaczy, którzy zaprowadzali po wojnie "ustrój powszechnej szczęśliwości i równości" na ziemiach polskich. Twój dziadziuś pewnie był jednym z "utrwalaczy władzy" w ramach KBW lub innej organizacji przestępczej, a teraz chroniony przez swoich "grubą kreską", dożywa spokojnie i dostatnio na zasłużonej emeryturce. Niestety prawa przyrody są nieubłagane i osobniki posiadające w genach chamstwo i tępotę umysłową przenoszą te cechy na kolejne pokolenia, których jesteś najlepszym przykładem. Widać również, że całe środowisko, które reprezentujesz razem i innymi "światłościami" na tym i innych forach, wpadło ostatnio w jakąś histerię i panikę mobilizując nawet najbardziej tępe osobniki do medialnego szturmu. No cóż, tonący brzytwy się chwyta ale gdy da się małpie brzytwę, to może się pochlastać i narobić więcej szkody niż pożytku. Tak właśnie jest z wami, lewakami, a wasze kretyńskie wpisy najlepiej świadczą o poziomie intelektualnym. Więc bosmanie bierz płetwy i bul, bul szybko zmykaj z Polski zanim jakieś Kaczory czy inne Rydzyki cię nie dopadną. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Bosman jesteś kretynem do kwadratu !!! 05.09.07, 22:44 Tomciu,bosman jest po prostu trzepnięty cham.Nie ucz go,bo toto nie ma ochoty zrozumieć.Zwykły cham,pluje po prostu dla jaj - taki dowcipny inaczej.Poprawni politycznie admini toletują łobuza na tym,i innych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Pani Joanno IP: *.tktelekom.pl 03.09.07, 11:38 otóż to towarzyszko Barska! Przyjmijcie do wiadomości, że jesteście razem z bosmanem jednostką na tyle wybitną, że i tak nie znajdziecie zrozumienia w katolandzie lubelskim czy w ogóle w Polsce. Wyjedźcie na Białoruś - tam będziecie mogli dyskutować z tamtejszymi intelektualistami, bo tam jest takich na pęczki, nie to co w Polsce, gdzie prawdziwych intelektualistów w woj. lubelskim jest może z 5 osób ( bosman, Barska, Kurczuk, Sierakowska, Zawrotniak) a reszta to fanatyczni katole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman fanatyczni katole, fakt IP: *.centertel.pl 03.09.07, 12:00 a o moją pracę nie martw się świniopasie z partaczewa :-)Mam sie nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: fanatyczni katole, fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:41 głupi nie jestem- a kiedy zniesino tablicę - "nauka w służbie ludu" na UMCS. sam jeszcze ją pamietam. Efekty tej nuki właśnie widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman owszem widzimy IP: *.centertel.pl 04.09.07, 10:59 wszak to za minionych czasów wykształcono ziobrów, doornów, kaczki i całe to tałatajstwo.I ciebie głupku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: owszem widzimy 04.09.07, 11:13 bucmanie- za dużo miałeś w dzieciństwie kontaktów z rodzinka Sierakowskich. Okazuje się że to jest dziedziczne Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: W 39 r.związek sowiecki i III rzesza napadaj 03.09.07, 10:57 Dlaczego niektórzy twierdza ze w chełmie cos ktos ogłosił 22 lipca. To piramidalna bzdura. Owszem ogłoszono a;e przez radio z mozkwy. Większość członków PKWN była wtedy w Moskwie lub w drodze do Chełma. Bodajże w komplecie prabywał PKWN przez raptem trzy dni 27 lica-29 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Gadacie o znanych problemach. Przedszkolaki? 03.09.07, 12:00 To nie ma nic do rzeczy, bo i tak PKWN przeniósł sie szybko do Lublina i stąd tez nazwa "Polska Lubelska". Chełm ,jako siedziba rządu uwtworzonego w Moskwie, to był krótki epizod historyczny. Ponadto uwaga: powstały w Moskwie PKWN nie stanowil emenementu, bo wiele rzadow powstawalo w czasie wojny na emigracji bez konkretnego udziału swych narodów bedących pod okupacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Gadacie o znanych problemach. Przedszkolaki? 03.09.07, 16:56 Tzw.pkwn był odpowiednikiem np.rządu w okupowanej przez Niemcy Norwegii.Ale dwie istotne różnice -po pierwsze w Norwegii to była inicjatywa Norwegów,a w Moskwie komunistycznych kolaborantów na rozkaz stalina i druga różnica - bierut nie został niestety powieszony. Rząd polski legalnie powołany /niestety przy nacisku aliantów - najpierw Francuzów,potem Anglików/ działał w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Gadacie o znanych problemach. Przedszkolaki? IP: *.lublin.mm.pl 03.09.07, 20:50 sawa, z wielka przyjemnoscią powiesilbym Ciebie. Nad rożnem! W Afryce! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Gadacie o znanych problemach. Przedszkolaki? 04.09.07, 07:57 Po wyzwoleniu rządy zwycięskich mocarstw cofnęły swe uznanie dla rządu "londyńskiego", by dać je Rządowi Jedności Narodowej z siedzibą w Polsce, w którym uczestniczył także PKWN. "Ucz się, dziecko ucz - wiedza, to potęgi klucz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Bierut idolem lubelskiej lewicy IP: *.lublin.enterpol.pl 04.09.07, 08:23 tajnos.agentos napisał: > Po wyzwoleniu rządy zwycięskich mocarstw cofnęły swe uznanie dla > rządu "londyńskiego", by dać je Rządowi Jedności Narodowej z > siedzibą w Polsce, w którym uczestniczył także PKWN Rządy zwycięskich mocarstw uznawały też Pol Pota i Idi Amina. Fajne towarzystwo dla Bieruta. BTW - może lubelska lewica złożyłaby się na pomnik Bieruta i postawiła go sobie na Beliniaków skoro taki był legalny i uznawany przez światowe mocarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim100 Re: Bierut idolem lubelskiej lewicy 04.09.07, 09:35 o ile wiem to watykan długo nie uznawał rządów komunistycznych- i chyba dlatego Barska z towarzysszem bucmanem mają taką awersje do kościoła katolickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman oooooooo! - maxio!! IP: *.centertel.pl 04.09.07, 11:02 nowy katoposraniec na FL. Mnożycie się jak pluskwy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: oooooooo! - maxio!! IP: *.lublin.enterpol.pl 04.09.07, 11:25 Gość portalu: bosman napisał(a): > nowy katoposraniec na FL. Mnożycie się jak pluskwy :-) dziwisz się bosmanku? Katoposrańce nie stosują antykoncepcji to się mnożą. A racjonalistów coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman fakt aaaaaaaaronku..... IP: *.centertel.pl 05.09.07, 10:58 pluskwy też nie używają prezerwatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: fakt aaaaaaaaronku..... IP: *.lublin.enterpol.pl 05.09.07, 19:37 a lewizna używa prezerwatyw, a potem dziwi się że lewicowców coraz mniej i że katoland dominuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: fakt aaaaaaaaronku..... IP: *.lublin.mm.pl 05.09.07, 20:05 ale nie rodzi się tylu idiotów co wśród katoli na co jesteś ewidentnym przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokitka Re: fakt aaaaaaaaronku..... IP: *.lublin.mm.pl 05.09.07, 22:47 I ma w dodatku mendy! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: fakt aaaaaaaaronku..... 06.09.07, 07:31 Gość portalu: bosman napisał(a): > ale nie rodzi się tylu idiotów co wśród katoli na co jesteś > ewidentnym przykładem ale w wyborach bosmanku nie liczy się jakość tylko ilość. I dlatego wszystkie wybory w Lublinie sromotnie przegrywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: fakt aaaaaaaaronku..... IP: *.centertel.pl 06.09.07, 15:15 do czasu aaaaaaaaaaaronku, do czasu. A ty głosujesz w Lublinie czy partaczewie? Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Agentos, panie kochany... 04.09.07, 22:32 tajnos.agentos napisał: > Po wyzwoleniu rządy zwycięskich mocarstw cofnęły swe uznanie dla > rządu "londyńskiego", by dać je Rządowi Jedności Narodowej z > siedzibą w Polsce, w którym uczestniczył także PKWN. "Ucz się, > dziecko ucz - wiedza, to potęgi klucz"! To wszystyko bardzo pouczajace ba, dla niektorych odkrywcze. Czekam na dalsze Twoje przemyslenia. Nawet garsc suchych informacji od Ciebie to prawdziwy zaszczyt i wyrafinowana przyjemnosc. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Ee tam! 06.09.07, 16:33 tajnos.agentos napisał: > Chromolisz...:-))) Gdziez bym smial...;-}}} Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Tow. Barska! 04.09.07, 22:35 Prosze nie wychodzic przed kolektyw. Zachowajcie czujnosc w swej rewolucyjnej robocie. Wrog ludu czowa! Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś