Gość: arbor Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: 83.238.175.* 27.12.07, 11:01 związki zawodowe to zakała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeniutek Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:04 Ja tez zostałam zwolniona z pracy, bo długo chorowałam. Nikt, nawet w Sądzie Pracy, nie słuchał, że moja choroba to : opieka nad chorymi dziećmi (w okresie 3 lat), moja choroba + wypadek w drodze z pracy. W jego wyminku złamałam prawą rekę w nadgarstku z przemieszczeniem i złamaniem obu kosci nadgarstka)i nie mogłam nią ruszać prawie przez 4 miesiace. Ale z UM w Katrowicach jeszcze nikt nie wygrał - tam urzędu broni prawnik nadużywający alkoholu, kilka lat przed emeryturką, wiec nie można go zwolnić (podobno) . Na skutek tego zwonienia byłam bezrobotna przez 4 lata, ale kogo to obchodzi, że nie było co do garnka włożyć !? Taki już los maluczkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 11:05 i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
jurny_jerzy Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 11:12 Rozumiem, ze te lewackie wynurzenia sa newsem na tyle waznym, zeby go zamieszczac na stronie glownej? Wlos sie jezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 13:39 na pewno są ważniejsze niż wynurzenia nycza czy innego palanta, nie tobie decydować Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod szef na zagrodzie równy wojewodzie 27.12.07, 11:15 liberum veto-zakrzyknął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and_rzej Kobieta ta powinna honorowo odejsc IP: *.cg.shawcable.net 27.12.07, 11:15 Niech kobieta sie zdecyduje: albo pracuje albo nie. Praca pociaga za soba obowiazki. Jesli posiada choc odrobine honoru i chce go zachowac, to powinna odejsc a nie sie sklocic i probowac udowadniac swoja racje (ktorej i tak nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 11:17 I słusznie ! Bo niby dla czego koledzy z pracy mają za nią pracować nie dostając wynagrodzenia za dodatkową pracę. W dalszym ciągu śni nam się socjalizm. Pracodawca ma rację ! Solidarność też jest popierniczona Bo pracodawca ma, bo pracodawca winien ponosić koszty swoich niesposob nych pracowników i jeszcze płacić im ZUS. Pomylenie z poplątaniem. A te raz druga strona medalu. Mamy samorządy, instytucje społeczne i socjal ne, które zajmują się wszystkim, nawet polityką, tylko nie tym co do nich należy. Ta kobieta winna w pełni znaleźć oparcie w tych instytuc jach. Winna mieć zagwarantowane godne utrzymanie i możliwość leczenia Bo na to nas stać ! Marnujemy publiczne pieniądze na różne akcje hu manitarne za granicami Polski. A nawet posądzam o marnotrawstwo pieniędzy przez Kościół katolicki, który nas doi jak krowę holenderkę. I buduje murzynkom świątynie, zamiast im kupić lekarstwa na "ejca " bo twierdz ą iż moralność katolicka i wstrzemiężliwość seksualna są najlepszym lekarstwem. System ! Tak system należy wyregulować, aby hasło " Aby Polska ..... " nie było czczą paplaniną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko. Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 27.12.07, 11:29 Facet dostanie raka, to będzie miał piec lat nieobecności. Załatwi mu się. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 11:41 A to szuja ten szef. Bo przecież powszechnie wiadomo, że każdy przedsiebiorca to krezus,posiadajacy ogromne zapasy gotówki na opiekę socjalną.Jak księgowa zachoruje, to szef księguje, jak monter, to montuje, jak odsnieżacz, to odśnieża itd. Ponadto wpłaca, oczywiście memoriałowo ojczyźnie stosowne daniny. W tym na ZUS!! A więc, o zgrozo, na opieką socjalną podobno tyż. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 11:50 A ja wlasnie w nim zamieszkam - jesli bede lubelski hotel wybieral. Zazwyczaj w hotelach jest brud, smrod, zepsute jajka na sniadanie (smierdza). Im wiecej gwiazdek i im wyzsze ceny - tym gorzej. Rocznie w polskich hotelach spedzam ponad 40 nocy (taka mam prace). Z tego opisu Victorii wynika, ze Tadeusz Dziurzyński wzial za morde personel i moze jest czysciej. Sprawdze to o ile bede mial okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 12:06 Ciekawostka !? Kto rzadzi w tej Viktorii? Odpowiedz:recepcjonistki,ktore nie znaja jezykow obcych,pracownicy,ktorzy nie sa w stanie pracowac,bo maja wazniesze niz pracasprawy na glowie,w koncu Solidarnosc w ktorj panuje jeszcze socjalizm. Okazuje sie,ze prezes jest niepotrzebny,szkodliwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.ilot.edu.pl 27.12.07, 12:11 Prezes na taczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtrtr Szkoda że Jaruzel nie zrobił porządku z solidar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 12:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.pronet.lublin.pl 29.12.07, 16:58 w tym hotelu rządzi niekoronowany król hotelarstwa czyli prezes . A dyktatura jak na Kubie , nie jesteś z to jesteś przeciw i" won z mojego hotelu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirco Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 12:46 Ta pani powinna dostac wilczy bilet i każdy, kto będzie ją chciał zatrudnić powinien wiedzieć, jaki to pracownik. To skandal tak nie szanować pracy. Współczuję pracodawcy, że miał takiego pracusia w zespole. A hotel odwiedzę, widzę że ma on dobrego dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
iron_giant Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 12:48 Proponuje zatem po przeczyrtaniu całego artykułu zwolnić pana Dziurzyńskiego z funcji prezesa (naruszył obowiązujące w tym kraju prawo) i przywrócić do pracy Bogu ducha winną pracownicę księgowości. Przeczytajcie cały artykuł, nim napiszecie. Prawdą jest, że 3 lata nie pracowała, ale też nie była przez 3 lata chora, i nie przez 3 lata zakład pracy za nią płacił. Wypada pamiętać, że jej dziecko za 20-30 lat może utrzymywać przyszłych emerytów, a za jakieś 40 lat tutejszych młodych forumowiczów, choćby fundusze emerytalne były teraz bardziej indywidualnie wypracowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 13:08 > Proponuje zatem po przeczyrtaniu całego artykułu zwolnić pana > Dziurzyńskiego z funcji prezesa (naruszył obowiązujące w tym kraju > prawo) i przywrócić do pracy Bogu ducha winną pracownicę księgowości. Czyli uważasz, że powinien zwolnić osobę, którą zatrudnił 3 lata temu na jej miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 13:41 > Czyli uważasz, że powinien zwolnić osobę, którą zatrudnił 3 lata temu na jej > miejsce? tak, taka osoba była zapewne zatrudniona na zastępstwo i na to się zgodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 13:55 Mhm... A dasz gwarancję, że pani Małgosia będzie już normalnie pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 28.12.07, 13:54 nikodem, a podpiszesz gwarancję, że nie ulegniesz wypadkowi i nie zachorujesz na raka? nie? to wypad nigdy nie gwarancji, że ktoś będzie "normalnie" pracował. jakby facet złamał nogę i poszedł na parę miesięcy na zwolnienie, to wszyscy by mu współczuli. a jak baba wzięła zwolnienie, to oczywiście jest to dowód na to, że kobiety są gorszymi pracownikami. i to mimo że ta konkretna pani pracowała aż do porodu, więc trudno jej zarzucić lenistwo (wiesz, jak fajnie pracuje się w końcowym okresie ciąży, nawet jeśli przebiega ona podręcznikowo?) ale nie ma to jak tłumaczyć swoje XIX-wieczne uprzedzenia logiką, ekonomią i bóg wie czym jeszcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 28.12.07, 14:12 Więc ja Ci to wytłumaczę inaczej: ja i moja żona również mamy prawie 20 letnie doświadczenie i wielokrotnie było nam dane zmieniać zatrudnienie z różnych powodów (od lepszej oferty do likwidacji firmy). Wciąż jakoś żyjemy i nawet dzieci wychowaliśmy, podobnie jak miliony innych. Tej pani tak naprawdę wcale nie chodzi o pracę, tylko o ciepłą, chronioną posadkę i jeśli choć raz spróbuje co znaczy szukać _pracy_ (a księgowa z takim stażem nie powinna mieć żadnych problemów z jej znalezieniem, może ją wykonywać także w domu, świadcząc usługi osobom prowadzącym działalność gospodarczą i całkiem nieźle na tym zarabiając), na pewno nauczy się ją szanować. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 17:43 > miliony innych. Tej pani tak naprawdę wcale nie chodzi o pracę, > tylko o ciepłą, chronioną posadkę oo, znasz ją? twoim zdaniem każda ofiara dyskryminacji/łamania prawa powinna położyć uszy po sobie? jasne jest, że po takiej aferze nie ma co liczyć na owocną współpracę z firmą, więc z tą ciepłą posadką to chyba niezbyt trafny argument ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko 27.12.07, 13:16 "Sęk" w tym, że praca księgowego jest ze swej natury dość niezależna i wykonując ją wcale nie trzeba siedzieć kołkiem od 8 do 16. Wiem co piszę, bo mam dwie księgowe w rodzinie, które zawsze i bez większych problemów załatwiały i swoją pracę (są już na emeryturach) i po godzinach dorabiały w domu prowadząc księgowość paru innych firm. Księgowa w mojej obecnej pracy także daje radę. Nawet, gdy weźmie sobie wolne, nigdy nie ma problemu by ściągnąć ją na chwilę, jeśli zajdzie taka potrzeba a swoje obowiązki wykonuje częściowo w biurze, częściowo w domu i wszyscy są zadowoleni... Cóż niektórzy naprawdę tęsknią za tamtymi czasami, gdy każdemu "się należało" a pracowało się "do piętnastej albo do słupka". Trochę rzetelności, elastyczności i szacunku dla pracy bardzo by się tu przydało. Mają je także a nawet szczególnie obywatele państw, w których socjal o całe nieba przewyższa nasz poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubelak wy buraki IP: *.gprs.plus.pl 27.12.07, 13:07 nie macie pojęcia o życiu . Od 1989 roku mamy kapitalizm a mie jakiś tam socjalizm. nie uczcie naszych lubelskich biznesmenów jak maja prowadzić biznesy- zajmiecie sie swoimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wy buraki IP: *.pronet.lublin.pl 29.12.07, 16:35 A od kiedy ten pan jest biznesmenem z LUBLINA? Co wniósł do tej firmy? Szanowny Panie Lubelaku według Prezesa Victorii jesteś nikim tak jak wszyscy z Lublina.Nie raz nie dwa słyszałem to będąc gościem tego hotelu.Współczuję wszystkim pracownikom tego zacnego hotelu ,na którego renomę z pewnością nie zapracował prezes a raczej swoim zachowaniem niszczy ją i odstrasza GOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 13:21 Nie znam sytuacji tej Pani, ale faktycznie jest to nagminnie naciągane przez pracowników L4 zmora pracodawcy, blokowanie miejsca pracy. Codziennie mam doczynienia z takimi przypadkami. Pozdrawiam uczciwie pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: 83.238.201.* 27.12.07, 14:36 Byłem w tym hotelu i powiem, że niektórych pracowników przydałoby się zwolnić od razu. Obsługa pamięta jeszcze lata 70, jest niemiła i robi łaskę, aby ręczniki nowe przynieść do pokoju. Ale siedzą w związkach zawodowych, więc włos im z głowy nie spadnie, nie zazdroszczę prezesowi, ale życzę mu powodzenia, aby wykurzyć to towarzystwo wzajemnej adoracji, a zatrudnić młodych, znających jezyki, dobrze wychowanych, którym chce się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.pronet.lublin.pl 29.12.07, 16:50 Czyżby ja tam mieszkam często .Nie zauważyłem braku kultury od nikogo.A starsi pracownicy są wybitnie gościnni i ciepli.Pogratulowac doświadczonej kadry w każdym zakresie ,znajomości języków również.Przyjrzyj się "kulturalnemu" prezesowi ,zwłaszcza po obiedzie lub kolacji......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Zupełnie jak w Avonie IP: *.aster.pl 27.12.07, 22:03 za dużo chorujesz czy nie daj boże byłaś na wychowawczym - nie masz po co wracac do pracy. Avon ma juz kilka przegranych procesów w sądzie pracy. Dlatego ludzie stąd uciekają dziesiątkami, a nowe wytrzymuja tylko kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Straciła pracę, bo wychowywała dziecko IP: *.gum.gov.pl 31.12.07, 08:15 A czy ten sk... dyrektor nie ma dzieci - to zwolnić jego żonę z pracy. Zobaczy wtedy, jak to jest. BARAN!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś