Dodaj do ulubionych

"Dwójka" nie chce scenografii Koziary

02.01.08, 22:49
Ja się cieszę bo mi się jego dziełka nie podobają :-)
Obserwuj wątek
    • robertw18 Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary 02.01.08, 23:03
      Różnie to p. Koziarze wychodzi, raz bardzo dobrze, raz gorzej, ale rzecz w czym innym - że nie zachował ostrożności w swoich układach z "mecenasem".
      Nauczka też dla innych - nastąpił "powrót do normalności" !

Pozdr.
      • Gość: jacek Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.lublin.mm.pl 02.01.08, 23:44
        ciekawe więc kto jest właścicielem Orkiestry? Fundacja? A co gdyby Owsiak
        powiedział że przenosi Finał do Polsatu?
      • Gość: Anna Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:05
        W końcu!Nawet na tegorocznego Sylwestra zrobił cyfry tak samo,jak
        kiedyś koła na finale WOŚP-papier nie chciał im się wtedy palić,było
        dużo smrodu i chały, a efekt mizerny.Generalnie facet nie ma
        gustu,mam nadzieję,ze uda im się znaleźć kogoś lepszego!Oby!
        • Gość: wiejska baba Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 09:23
          czy koziara ma abonament na wszystkie chece w TV? rozumiem ,że inni
          tez chca cos pokazac ( w domysle zarobic).A tak prywatnie to
          przejadla sie jego ,,stylistyka"
          • marcinskrzypek Koziara 03.01.08, 09:39
            Etniczno-geometryczny styl Koziary obserwuję od lat i coraz bardziej mi się
            podoba, choć faktycznie pojawia się często. Ale jest tak, bo ten facet ma niezłą
            wyobraźnię. Trafia w punkt. Jednak gdyby Koziara miał konkurencje, to można by
            było się zastanawiać, czy nie lepszy byłby ktoś inny. Ale mam wrażenie, że nie
            ma. Ktoś może rzucić jakieś nazwiska i przykłady?

Już bardziej przejadł mi się Statys, bo u niego bardzo dużą rolę grają te
            stworzonka. A Koziara zrobi i lampion mały, i ogromny, i literę i okładkę. I coś
            biomorficznego i nie. Wg mnie jego scenografia zawsze spełnia rolę, o którą
            głównie chodzi organizatorom takich imprez: odrealnienia i "uświętnienia"
            wydarzenia. Nie spotkałem się z żadnymi innymi dekoracjami (a mam do tego
            kilkadziesiąt okazji rocznie w Polsce i poza), które w tak prosty sposób, przy
            tak szlachetnej formie (bez cudów techniki) osiągałyby tak wiele.

Poza tym - powinniśmy żałować, że Koziara nie robi WOŚPu z czystej solidarności
            lokalnej.
            • leniak i żałujemy... 03.01.08, 10:29
              cóż TVP nie zaskoczyła - od dawna wiadomo że nie mozna na niej
              polegać, sprzedaje się (d..y daje) jak za PRL - informacje i
              komentarze dla kazdej ekipy rządzacej - taki ma slogan reklamowy...
              nie dziwi więc też, że robi w balona swoich niedawnych
              współpracowników...
              niewątpliwie ma charakter publiczny (ciekawe czy ktoś wyłapie
              aluzję...)
    • Gość: ryża małpa Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:08
      A mi się styl Koziary bardzo podoba - jego pracę poprzez kolor, formy
      nawiązujące do przyrody, kultury pierwotnej sa bardzo energetyczne.
      Im większa forma tym bardziej budzi mnie do życia, do ruchu.Raduje i pobudza do
      myślenia, zbliżenia się z krajobrazem, przyrodą, miastem nawet.
      Nie zapomnę nigdy koncertu voo voo kilka lat temu w kamieniołomach w Kazimierzu
      - niesamowite przeżycie.
      • Gość: janka Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:31
        a no może wreszcie Koziara zacznie cos zmieniac? kochani nie
        mówcie ,że widzicie cos czego nie ma....dajmy szansę innym i dopiero
        porównujmy .Nigdzie nie było powiedziane ,ze tylko on jest dobry.
        • Gość: ryża małpa Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:54
          W wielu miejscach było powiedziane że Koziara jest dobry.
          A moze ty nie widzisz czegoś co jest?
      • Gość: folkatka Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:47
        Małpko...
        jeśli myslisz o tym samym co ja koncercie, to był on troche dawniej...
        15 lipca 1995 roku. Jedno z najbardziej niezwykłych nocy w moim zyciu.
        • Gość: ryża małpa Re: "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:53
          ojoj...tyle lat?
          Jak ja się starzeję!!!
          • Gość: mały Syndrom Naszego Grajdoła. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 14:46
            Co nam tu bedzie artysta jeden!
            A to nie ma już innych,lepszych bo mojszych,niech sobie zarobią jak artysta a raczej więcej bo artyście wystarcza sława.
            W Lublinie prawdziwy artysta może zaistnieć tylko przez przypadek albo przez pomyłkę ale biada mu kiedy już zaistnieje!
            Nasz Grajdoł mu tego nie wybaczy!
    • Gość: Major "Dwójka" nie chce scenografii Koziary IP: *.it-net.pl 03.01.08, 18:33
      Pan Jareczek pompował się i pompował bezwstydnie, aż uwierzył w swoje gwiazdorstwo i pękł. Wszyscy się podniecali powtarzaniem przez Koziarę wizualnych zabaw wymyślonych przed laty przez Holendra Mauritsa Eschera, a pan Jareczek wciąż rósł w siłę. I nie ważne co projektował - zawsze było to to samo, tak samo, tylko trochę inaczej. Ktoś zakrzyknie: niepowtarzalny styl. Ja powiem: niestety, aż za bardzo powtarzalny - kręcenie się wokół własnego ogona, odgrzewanie kotletów... Ale mimo to urósł na lokalnego proroka. (No cóż na bezrybiu i rak ryba).
      Aż któregoś dnia, nagle widzę bilboard "Lublin - europejska stolica kultury". (Ja go nazwałem "Lublin - miasto gdzie wrony zawracają"). Pała została przegięta. I ktoś za to przegięcie zapłacił. Z kieszeni podatników.
      Dobrze, że ktoś poza lubelskim grajdołem się na Koziarze poznał.
      I pewno - paradoksalnie - wyjdzie to na dobre panu Jareczkowi. Zostanie lokalnym świętym - męczennikiem. Tych nigdy w Lublinie dosyć.
      • Gość: mały Grajdoł nie wybacza sukcesu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:51
        W Grajdole,według Grajdolan twórca może być tylko rakiem prorokiem na bezrybiu albo męczennkiem.Twórcą być nie może bo w Grajdolanie wiedzą najlepiej kto twórcą jest(Escher, Matejko, Sienkiewicz i jeszce paru) a kto nim być nie ma prawa.
        Dzięki tej tradycji w Grajdole twórcy nie występują a jak już przez przypadek lub pomyłkę jakiś się tu zdarzy to go z czuba i pałą!
        Niech wybiera :
        1.szybki wyjazd ze swą twórczością poza rogatki Grajdoła (pod warunkiem że mu sie tam nie powiedzie!)
        2.posadę skruszonego męczennika.
        3.w przypadku gdyby się stawiał pozostaje jeszcze trzecia opcja -
        pozycja Grajdołowego głupka "Jareczka" do opluwania i obrzucnia warzywem.
    • indiced.spaces.live.com Bo Koziara Wielkim Artystą Był 03.01.08, 18:44
      Bo Koziara Wielkim Artystą Był....był i się zmył,
      a mi się jego styl nie podoba, bo ile tak można???
      Znalazł sobie w lubelskim światku niszę i wyznawców i myśli, że jest cacy.
      Wspomnę choćby ohydny billboard "Lublin Europejska Stolica Kultury 2016"...czy
      logo lublina...które tylko Kozia-fanatykom się podobało. Skoro odpadł w
      konkursie to znaczy, że BYLI LEPSI OD KOZIARY
      ;ppppppp TARARARA
      • Gość: folkatka Re: Bo Koziara Wielkim Artystą Był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 00:30
        Jeśli by kogoś interesowały dyskusje na temat owego billboardu, to polecam

www.lublin2016.pl/forum,10,1.html
        www.lublin2016.pl/forum,10,46.html
        • Gość: folkatka Re: Bo Koziara Wielkim Artystą Był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 00:34

Znowu zapomniałam napisac coś ważnego. Jak ktos chce pisać na forum, to niech
          najpierw przeczyta to
          www.lublin2016.pl/forum,10,57.html
          Mam nadzieję że to nie będzie istotną przeszkodą
          • Gość: wisie dwie no wiec droga Folkatko....? nie pouczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:37
            bo sama podpisujesz sie nikiem a nie imieniem i nazwiskiem
            • Gość: folkatka Re: no wiec droga Folkatko....? nie pouczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 11:00

Kochana, mi chodziło forum na portalu www.lublin2016.pl, do którego linki
              zamieściłam w poprzednim poście. Przepraszam. Powinnam była to uściślić.
              Pozdr.
              f.
              (Agata Witkowska - a co tu sie kryć :))
              • Gość: wiesława Miskiewic Re: no wiec droga Folkatko....? nie pouczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 13:24
                a sokro tak to sory....pozdrowionka
                • Gość: MIKKE Re: no wiec droga Folkatko....? nie pouczaj IP: *.chello.pl 04.01.08, 21:11
                  ZACHOWAJMY WLAśCIWE PROPORCJE W TYM WSZYSTKIM.
                  Projekt Koziary opublikowany w Gazecie jest po prostu beznadziejny.
                  • indiced.spaces.live.com koszty zawyżył 05.01.08, 20:50
                    może po prostu kiedyś coś zachwyciło audiencję, i P. Koziara chciał motyw/styl wykorzystywać aż się wypali i się wypalił...a może po prostu koszty zawyżył...
                    • Gość: ........ Re: koszty zawyżył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 18:14
                      i jak sie Wam nieKoziarowa scenografia podoba?
                      • Gość: folkatka Re: koszty zawyżył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 20:21
                        Szczerze?
                        Nie podoba mi się
                      • Gość: ryża małpa Re: koszty zawyżył IP: *.gprs.plus.pl 13.01.08, 21:47
                        Bie podoba nam się. Bez wyrazu i cech charakterystycznych.
                        A w studio głóenym to w ogóle była scenografia ? Starałam się cos
                        dostrzec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka