gabriel 25.01.08, 00:39 Na skrzydłach aniołów polecieli do nieba które tak ukochali ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pipciokh Lublin w żałobie 25.01.08, 07:36 szkoda, ze nikt nie chlipie po ofiarach wypadków samochodowych spowodowanych złym stanem dróg. No ale jak ginie jedna osoba, to efekt medialny jest żaden. A tu nie dość że 20 osób to jeszcze w katastrofie lotniczej. Serialu pt " komu jest bardziej przykro" ciąg dalszy... ---- pipciokhowo.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Lublin w żałobie 25.01.08, 07:50 Katastrofa Wznosił eskadrę bezpiecznych lotów, nad polskim niebem "Sakowa" CACA, a gdy po raz drugi, zblizał do pasa, wulkan ognia zakończył lot. Zginęło dwudziestu polskich żołnierzy, spłonął srebrzysty stalowy ptak, biało-czerwona powiewa w żałobie, rodzinne łzy koja ból. Lublin.24.stycznia.2008 rok "Hanik" Jan Majowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: occiputshot prawdziwy 'patriota' IP: *.speed-net.pl 25.01.08, 08:59 Nie wiem kim trzeba być (intelektualnie i etycznie), żeby napisać taki komentarz jak powyżej. Weź 'człowieku' przeczytaj sobie listę ofiar tej katastrofy i chociaż spróbuj zrozumieć, jakie następstwa ich śmierć będzie mieć dla SP RP i obronności kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pipciokh Re: prawdziwy 'patriota' 25.01.08, 09:22 Zatraciłeś chyba umiejętność czytania ze zrozumieniem. Ja nie podważam ogromu tragedii tak w wymiarze ludzkim, jak i społecznym. Podważam tylko sens wprowadzania powszechnej narodowej żałoby w każdym przypadku gdy katastrofa ma bardziej medialne znaczenie. W ten sposób następuje dewaluacja tej instytucji. Jestem pasjonatem lotnictwa, mój dziadek służył przez lata w Mirosławcu, znam tamte lotnisko i ludzi którzy tam służą lub służyli. Nie uważam jednak, że powinniśmy organizować od razu medialny spektakl, z udziałem polityków, ekspertów mądrzących się na ekranie, mszy itp. Takie tragedie rozgrywają sie codziennie, umierają wybitne jednostki, ale jakoś nikt nie podnosi lamentu. Dlaczego? Bo tamte tragedie rozgrywają się w domowych zaciszach, a ta w błysku fleszy. chyba czas to zrozumieć. A pamięć poległych można uczcić w inny sposób, niekoniecznie goniąc na siłę naród, który i tak do końca nie rozumie co się stało a za 2 tygodnie nie będzie już o tym pamiętał (kto z was jest np w stanie przytoczyć datę wypadku autobusu pod Grenoble?) by opłakiwał ludzi którzy tam zginęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankis@ Re: prawdziwy 'patriota' IP: 80.48.33.* 25.01.08, 10:59 Po stokroć popieram, czas skończyć takie praktyki, to nie etyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: prawdziwy 'patriota' IP: *.lublin.mm.pl 25.01.08, 13:37 pan prezydent "lubi" takie okazje. Myślę że to powód do żałoby wojsk lotniczych. Zatraci się przez to możliwość ustanowienia prawdziwej żałoby narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anooonim Re: prawdziwy 'patriota' 25.01.08, 14:31 ale zaloba polega na zalu a nie tylko na powstrzymaniu sie od organizacji zabaw i zmianie logo stacji telewizyjnych na czarne. Czy naprawde ta katastrofa spowodowala u wiekszosci Polakow calodzienne przygnebienie, rozmyslanie nad zyciem i placz? Zbyt czeste wprowadzanie zaloby dewaluuje to pojecie. Zaloba Narodowa powinna byc wielkim wydarzeniem dla calego Narodu, tak jak po smierci Papieza. Wtedy mozna bylo odczuc prawdziwa zmiane w TV, sklepach, na ulicach i co najwazniejsze w samych ludziach- krotkotrwale ale jednak bylo. Tak naprawde zalobe przezywamy tylko gdy zginie ktos kogo osobiscie dobrze znalismy. A w tym wypadklu to niestety tylko konkurs dla politykow ktory bedzie bardziej ludzki:( Natomiast ogromna strata dla lotnictwa polskiego to osobny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: prawdziwy 'patriota' 26.01.08, 00:25 hmm istotny poruszyłeś temat... w kwestisch bezpieczeństwa kraju nie ma miejsca na wypadki, nie powinno być... niezależnie od tego że zwyczajnie zgineli tacy sami ludzie jak my, zginął również sztab... jednocześnie... - czasem brak sensownych procedur jest gorszy niz terroryzm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader Re: Lublin w żałobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 02:16 w 100% popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: Lublin w żałobie IP: *.nette.pl 28.01.08, 09:23 a czy oni musieli leciec samolotem? w naszym nowobogadzkim państwie elity stać na wszystko a robole walczą o chleb. Odpowiedz Link Zgłoś