artur737 09.08.05, 23:23 Poniewaz nie mam pojecia jakie sa probiotyki na rynku polskim oraz nie znam ich skutecznosci to mam nadzieje, ze ci ktorzy maja w tym jakies doswiadczenie podziela sie nim na forum. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paszczak44 Re: Probiotyki 09.08.05, 23:28 Jak dla mnie to ich skuteczność jest mierna. Zachodnie probiotyki mają dużo bogatszy skład: więcej gatunków bakterii, więcej kolnii i lepsze wypełniacze. Polskie bakterie chyba nie przeżywają kwaśności żołądka. Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 09.08.05, 23:34 Tak tez podejrzewalem. Ale moze sa tez jakies importy. Odpowiedz Link
patyska Re: Probiotyki 10.08.05, 09:12 ja nie wiem, czy mam candide, ale ma ja moj synek w przewodzie pokarmowym. lekarka zaproponowala leczenie probiotykami, poniewaz Jeremi jest ciezkim alergikiem i nie chce obciazac jego organizmu antygrzybicznymi antybiotykami (sic!) takimi jak nystatyna etc. te probiotyki to enterol i lacidofill, ja dorzuce jeszcze inne: beneflora, trilac, lakcid. jest tego troche, ale beneflora zawiera najwiecej szczepow "dobrych bakterii". enterol to jakis grzybek, ktory, m.in. zwalcza candide. po 6-tygodniowej kuracji mojemu dziecku sie poprawilo, ale jeszcze nie robilismy badan kontrolnych, wiec nie wiem, czy sie udalo zwalczyc to cholerstwo. Odpowiedz Link
airbus340 Re: Probiotyki 10.08.05, 13:28 Enterol jest bardzo poelcany przy podejrzeniu grzybicy jelit, np. po antybioykoterpaii. Sam wypróbowałem,faktycnzie pomaga,ale ot nie grzybek,tylko bakteria jkas probiotyczna. Z probiotyków dostpenych na polskim rynku,to wg lekarzy ponoć najlepszy jest Lacidofil,ale producent Trilac'u wiecej daje na promocje,więc lekarze częsciej polecaja Trilac... Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 10.08.05, 19:10 Jak wobec tego producent wyjasnia dzialanie preparatu? Odpowiedz Link
sylviane Re: Probiotyki 13.08.05, 00:13 istnieje internetowa strona enterolu - niby polskojęzyczna ale artykuły opisujące badania kliniczne są niestety w języku angielskim. Moze tam są wskazówki na temat mechanizmu działania tego tajemniczego specyfiku. Przyznam, że ja jeszcze nie stosowałam, ale myslę o zakupieniu go w najblizszym czasie. Napiszcie czy Waszym zdaniem warto... Odpowiedz Link
sylviane Re: Probiotyki 13.08.05, 00:19 www.enterol.pl/badania.html to ta strona internetowa Odpowiedz Link
paszczak44 Re: Probiotyki 13.08.05, 06:45 Stosowałem, jakiegoś efektu nie zauważyłem. Wydaje mi się, że to dobry preparat w czasie kuracji antybiotykowej, natomiast gdy już rozwinie się candida to raczej nie działa. Odpowiedz Link
fiska1 Re: Probiotyki 10.09.05, 20:56 Beneflora jest dość droga z tego co się dowiadywałam i malo tam saszetek do rozpuszczania. Warto kupić? Odpowiedz Link
zosiad Re: Probiotyki 12.09.05, 02:20 Jest jeszcze AC Zymes i Colon C. Można też stosować jogurty z koziego mleka (jeśli ktoś nie jest na nie uczulony), są bardzo dobre jako probiotyk jednak wymaga to trochę zachodu - trzeba kupić bakterie, znależć dobre żródło koziego mleka (musi być prawidziwe, te z kartonów się nie nadaje), trzeba kupić jogurtownicę (no to akurat nie jst duży wydatek) i raz w tygodniu znależć czas aby te jogurty zrobić. Jednak myślę, że warto. Odpowiedz Link
artur737 Enterol 18.09.05, 01:44 Jezeli ten Enterol to Saccharomyces Boulardii to ma sie on nijak do leczenia Candidy. Jest srodek do leczenia zupelnie innego powiklania po leczeniu antybiotykiem a mianowicie rozrostu bakterii Clostridium difficile. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: Probiotyki 12.09.05, 08:57 Enterol zawiera Saccharomyces boullardi, to grzybek, który "zbiera" śmieci z jelit, wiąże ja. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: Probiotyki 12.09.05, 10:18 Czy może mnie ktoś oświecić? Co to znaczy dobry probiotyk? Dobry czyli jaki? Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 12.09.05, 15:52 Dobry to taki, ktory pomaga Ciezko znalesc lepsza definicje. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: Probiotyki 12.09.05, 17:29 Pomaga? Trudno stwierdzić, co Nam pomaga? Stosując tyle specyfików, nie wiadomo, od którego jest poprawa! Ja stosowałam Lakcid, gazy były, potem nie było, zmieniłam wczoraj na Lacidofil i wczoraj przy wyprożnianiu pojawił się śluz. To chyba dobrze, ale nie wiem po czym, może po homeopatii? Może po mlekówkach? O rany!!! Odpowiedz Link
magbek Re: Probiotyki 12.09.05, 18:38 cytuę z ulotki Lactovaginalu 'Prepatatu nie należy stosować w czasie podawania leków przeciwgrzybiczych, przeciwbakteryjnych ponieważ zabijają one pałeczki kwasu mlekowego lub hamują ich wzrost'. Wprawdzie jest to środek dopochwowy ale myśle, że dla tych doustnych też może być to prawdą.Zawiera 10 x10 pałeczek, czyli 10 miliardów to najwięcej z tym podobnych preparatów (myśle, że doustnie można stosować). Ja wobec powyższych wątpliwosci zaczne brać po skończeniu kuracji antygrzybiczej, chyba że mnie oświecicie jakimiś nowinkami. Odpowiedz Link
wallis Re: Probiotyki 12.09.05, 18:55 AC Zymes zawiera 2 biliony acidophilusa. Czyli więcej. Ja bym się nie odważyła brać Lactovaginalu doustnie. Czy dobrze zrozumiałam? Podobno najlepszy jest Primal Defense, kanadyjski. Może warto sprowadzić. Odpowiedz Link
asiabed Re: Probiotyki 12.09.05, 19:08 Wisz co Wallis, po angielsku na etykiecie AC Zymes jest napisane, ze dwa miliardy. A na posliek etykietce - 2 miliardy! To ja juz nic nie wiem... Kurka a przez trzy czy cztery dni bralam po dwie kapsulki! Odpowiedz Link
asiabed Re: Probiotyki 12.09.05, 19:17 Niby bilion amerykanski to miliard europejski, juz sie zamredalam w tych miarach Dawno nie mialam romansu z matematyka Gdzies czytalam na tym forum, ze niby amerykanskie preparaty maja wiecej bakterii w tabletce, a w przeliczeniu na polski wychodzi, ze tyle samo co w polskim lakcidzie? (mowie o ACZYMES-ie). Sama sie zamieszalam, ale juz wyjasnilam sobie te sprawe. Spoko, wychodzi na to, ze te dwie tabletki na dobe nie byla zbyt duza dawkapozdrowionka Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 12.09.05, 19:13 Primal defense jest z USA i w moim doswiadczeniu i obserwacjach rewelacyjny. Ale drogi Odpowiedz Link
artur737 Re: do Artura 12.09.05, 23:12 W sklepie sloiczek proszku kosztuje okolo $80. Wysylkowo wychodzi jakos taniej chyba okolo $50. W FAQ-u podalem adres strony internetowej gdzie mozna zamawiac wysylkowo. Taki sloiczek wystarczy na 2 lub nawet 3 miesiace jak jest oszczednie stosowany. Rzeczywiscie dokonuje sie prob oceny probiotykow mierzac ilosc bakterii w probce, ale wazny tez jest ich sklad gatunkowy. Odpowiedz Link
magbek Re: do Artura 13.09.05, 22:35 Arturze czy stosowanie probiotyków w czsie kuracji na jakiś sens na ulotce Lactovaginalu znalazłam: 'Prepatatu nie należy stosować w czasie podawania leków przeciwgrzybiczych, przeciwbakteryjnych ponieważ zabijają one pałeczki kwasu mlekowego lub hamują ich wzrost' Odpowiedz Link
artur737 Re: do Artura 13.09.05, 23:41 Nie wiem co tam sobie producenci Lactovaginalu pisza, ale probiotyki sie podaje w CZASIE leczenia. Czesc dobrych mikrobow niestety zginie, ale warto brac dla tej czesci, ktora przezyje. Mozna sobie pozwolic na niebranie probiotykow tylko przy bardzo krotkich kuracjach. Odpowiedz Link
annm Re: Probiotyki 14.09.05, 08:34 Wiem, że nic nie wiem... stram się zmieniać probiotyki (jak zaleca Pan Doktor) i brałam już: Lacidofil Trilac Nutriplan i teraz Probacti4 no i właśnie teraz biorę rano Nutriplan (1 szt.) i w południe Probacti4 (1) i wieczorem Probacti4 (1) czy to nie za dużo (za mało)???? Na opakowaniu Probacti4 jest napisane - 1 szt. dziennie!!!???? Czytam tez sprzeczne opnie na forum kiedy nalezy je jeść: przed posiłkiem na czczo, czy w trakcie? ja birę przed posiłkami Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 14.09.05, 16:28 Moim zdaniem wazne jest by przyjmowac je w formie proszku. Mozna nawet otwierac kapsulki. Proszek bedzie dzialal juz w jamie ustnej i w przelyku. W przeciwnym razie na blonach sluzowych jamy ustnej i przelyku dojdzie do rozrostu grzybow i w konsekwencji dojdzie do ich przesuniecia do dalszych czesci przewodu pokarmowego i problemow. Ja w zasadzie nie przywiazuje wagi do tego kiedy brac probiotyki (przed, w czasie, czy po jedzeniu). Waznej by brac czesto, ale niekoniecznie trzeba brac duzo. Okresowo w zoladku poziom kwasu solnego spada i wtedy probiotyki maja szanse przezyc i zasiedlic jelito. Trudno jednak ten spadek przewidziec. Odpowiedz Link
zosiad Re: Probiotyki 15.09.05, 01:50 Gdzieś czytałam, że warto brać również te w kapsułkach - własnie dlatego, że kwas w żołądku zabija większość tych dobrych bakterii i nie docierają już do jelit. Czy to prawda ? Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki 15.09.05, 02:04 Sa firmy ktore wypuszczaja specjalne kapsulki, ktore nie rozpuszczaja sie w zoladku. Odpowiedz Link
asiabed Re: Probiotyki 15.09.05, 09:11 W Polsce do takich specyfikow nalezy ProBacti4. Ma on specjalna dojelitowa postac kaspulki (ENTERIC), a zawiera 4 szczepy bakterii (lactococcus lactis, lactobacillus casei, lactobacillus acidophillus, bifidobacterium bifidum) - w roznych proporcjach. Ciekawe ile kosztuje tez produkt?(i ile jest w opakowaniu).Ktos wie? Odpowiedz Link
annm Re: Probiotyki 15.09.05, 11:50 link juz jest.... no właśnie napisane aby brać 1 dziennie Probacti4 i samam nie wiem ile brać? czasem biorę 2 czasem 1, a potem jescze Lactobif ???? Odpowiedz Link
asiabed Re: PROBIOLAC 20.09.05, 16:15 Sluchajcie, pani w aptece uraczyla mnie dzis nowym probiotykiem nazwa ProbioLac (Polfarmex z Kutna). Kosztowalo to 15 zeta, a kapsulek - az 30! Do tego jedna kapsulka zawiera 2 mld bakt. kwasu mlekowego w proporcjach: 26,5% - l. acidophilus 14,7% - l. bifidus 58,8% - streptococcus thermophilus i lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus Ktos z Was to moze juz stosowal, ja kupilam i dzis wieczorem wezme. Zastanawia mnie i sklad i cena! ide zajrze na strone www (bo maja: www.polfarmex.com.pl) pozdrowionka, Asia Odpowiedz Link
golden24 Probacti4 15.09.05, 15:30 Probacti4 kosztuje ok 14-15 zł, kapsulek w opakowaniu jest 10. Odpowiedz Link
annm Re: Probacti4 ile dziennie??? 19.09.05, 12:39 No własnie ???? producent pisze 1 kapsułka dziennie i bądź mądry i pisz wiersze - ile tego brać? Odpowiedz Link
mama.mimi Re: Probacti4 ile dziennie??? 19.09.05, 14:16 Ja w zależności, jak pamiętam, albo 1 dziennie albo 2, w kapsułce, wysypuję czasem na język. Różnie, nie wiem czy można tak różnie, ale ja robię właśnie tak. Odpowiedz Link
frytka2 Re: Probacti4 ile dziennie??? 20.09.05, 16:32 a to probiotyki mozna otwierac i rozsypywac? bo jak mozna to ja na ten swoj nieszzcesny jezyk bym chciala.W tej chwili biore jedna tabletke dziennie, ale po sniadaniu....a moze powinnam na czczo? Odpowiedz Link
frytka2 Re: Probacti4 ile dziennie??? 20.09.05, 16:34 tzn tak jest napisane na mojej butelce(brac 1 dziennie i na pelny zoladek), ale ja mam inny probiotyk-jakis angielski, to moze dlatego (Super8 hi-potency Probiotic, z serii Udo's Choice...ktos slyszal o nim?) Odpowiedz Link
artur737 Re: Probacti4 ile dziennie??? 20.09.05, 16:38 Udo to jest facet od nienasyconych kwasow tluszczowych. Napisal kiedys ksiazke o ich roli i bardzo je rozreklamowal. Kiedys go zreszta spotkalem. Pierwsze slysze by takze zajmowal sie probiotykami. A jezeli tak jest to jest to dla niego nowa dziedzina i pewnie nowy sposob robienia pieniedzy. Zreszta on nie jest lekarzem tylko z wyksztalcenia kims z rolnictwa bodajze. Odpowiedz Link
frytka2 Re: Probacti4 ile dziennie??? 20.09.05, 17:10 no tak, tyle ,ze te probiotyki zawieraja taki sklad jaki mi sugerowano na tym forum....wiec chyba nie jest zle???? Odpowiedz Link
artur737 Re: Probacti4 ile dziennie??? 20.09.05, 17:12 Moze to byc dobry preparat. Kto wie... moze dobrze obadal sprawe zanim srodek wypuscil. Odpowiedz Link
aagas78 Re: Probacti4 ile dziennie??? 21.09.05, 06:24 Czesc Frytka, Tak, oczywiscie, ze slyszalam o nim. Mieszkam w Stanach i w kazdym Health store jest on dostepny, oprocz oczywiscie jego Essential Fatty Acids. Wklejam link. Sama zamierzam kupic dla mojej corki. Musze jeszcze tylko dokladnie sprawdzic, czy w ich skladzie(wersja dla dzieci) nie ma drozdzy. www.florahealth.com/flora/home/canada/products/TG8.asp#1958 Agnieszka Odpowiedz Link
dzelllusia do Frytki 17.11.05, 01:49 Frytka, a gdzie Ty ten probiotyk kupilas?? Bo ja tez mieszkam w Londynie, ale nie moge znalezc sklepu ze "zdrowymi rzeczami". Szukalam w Holland&Barrett ale nie mieli nic oprocz alossu, ktory zakupilam. Jesli mozesz oswiec mnie prosze. Odpowiedz Link
asiabed Re: NOWY probiotyk? 21.09.05, 12:38 Pani w mojej aptece ostatnio mnie zaskakuje - wczoraj zaproponowala mi probiotyk o nazwie PROBILAC (nie wiem czy probowaliscie) - wspominalam o nim kilka postow wyzej. A dzis zaproponowala jeszcze inny - o nazwie ABOCA FISIOFLOR - kosztuje okolo 27-28 zl (za 20 kapsulek), ale sluchajcie - jedna kapsulka ma az 10 mld bakterii kw. mlekowego - do tego 7 rodzajow z tego szczepu. poza tym jeszcze wyciag z cykorii. Podaje przykladowa strone z netu z opisem teo probiotyku www.aptecus.com/product_info.php/products_id/13227 pozdrowionka, Asia Odpowiedz Link
golden24 Re: Probiotyki 03.10.05, 13:25 Jest ok, usuwa resztki z jelit, zawiera babke plesznika i dobre bakterie Odpowiedz Link
asiabed Re: Probiotyki 03.10.05, 19:02 Ponoc dobry, zawiera tez prebiotyki - fruktooligosacharydy, do tego blonnik z babki plesznik - wyglada ciekawie. Ja na pewno sprobuje ten produkt (ale za jakis miesiac dopiero).pozdr. Odpowiedz Link
grakit Re: Jak dawkować AC Zymes ? 28.10.05, 10:41 ja biore 3 x 2 na 30 min.przed jedzeniem Odpowiedz Link
frytka2 Re: Jak dawkować AC Zymes ? 28.10.05, 15:18 czy wystarczy brac probiotyk raz dziennie? na moim jest napisane ,ze dwa razy.,ale widze,ze niektorzy biora zdecydowanie wiecej Odpowiedz Link
artur737 Re: Jak dawkować AC Zymes ? 28.10.05, 15:48 Lepiej brac wiecej niz raz, zwlaszcza na poczatku lepiej 3-4 razy. Odpowiedz Link
jullieta Re: Jak dawkować AC Zymes ? 28.10.05, 17:07 Czy ta dawka tyczy się tylko AC Zymes, bo ten preparat ma małą zawartość bakterii w kapsułce? Czy takie dawkowanie można stosować bez względu na liczbę bakterii i ich rodzaj (inne preparaty)? Odpowiedz Link
jbla Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 28.10.05, 18:56 Kiedy przyjmować jakiś priobiotyk, a kiedy citrosept, żeby nie zabić tego co ma zostać w organiźmie? Odpowiedz Link
frytka2 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 12:36 pani ze sklepu ze zdrowa zywnoscia (chyba jakas douczona, bo od razy sie skapnela ,ze biore probiotyki na kandydoze) polecila mi Pau D'Arco czy jakos tak.Powiedziala ,ze to jest najlepsza "rzecz " na kandydoze.Chcicalam juz kupic, ale wystraszyla mnie cena: ok 110 zl.Zastanawiam sie po ile ten specyfik jest w Polsce.Bylam w innym sklepie i mieli go po ok 60f jednak z innej firmy i nie jestem pewna co do skladu. Czy cena tego pierwszego jest zawyzona i jaki powinien byc sklad ? Odpowiedz Link
grakit Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 12:45 Odpowiedz uzyskasz namierzajac jakis sklep internetowy. Bedziesz miala sklad i porownanie cenowe Odpowiedz Link
paszczak44 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 14:09 Frytko, w Polsce pau D`arco firmy NOW FOODS kosztuje ok. 50 zł za 250 tabletek. To wystarcza na conajmniej 2 miesiące. Odpowiedz Link
andrzej.janus Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 14:33 Kupując preparat roślinny, należy zawsze spojrzeć jaka jest zawartość czystego składnika w preparacie oraz zebrac troche wiadomości o firmie, która je wytwarza. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 14:51 Now foods-bardzo dobra firma. Nie zamierzam przepłacać za produkty firmy Vision. Vision jest ukierunkowana głównie na czyszczenie portfeli. Oberonu nigdy im nie zapomnę! Odpowiedz Link
frytka2 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 31.10.05, 14:58 o jaaa... a ta babka ma Pau D'arco za 110zl za 90 tabletek!!!!! oni w ogole maja wszystko drogie w tym sklepie musze wobec tego poszukac gdzies indziej Odpowiedz Link
aneton Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 01.11.05, 00:44 na necie widzialam 100 tabl za 19,90 Odpowiedz Link
balamutka Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 01.11.05, 13:26 Paszczak możesz podać linka do strony z której zamawiałeś Pau D'arco? Dzięki Ja zaopatrzyłam się w probiotyki jak byłam w USA. Tam są naprawdę tanie. Za mieszankę kilku szczepów dałam 7$ za 100 tabletek. W Polsce łapię się za głowę jak widzę ceny Odpowiedz Link
paszczak44 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 01.11.05, 17:11 Pau D`Arco kupiłem w jednej z zielarni w Warszawie. Rynek probiotyków robi się coraz większy. Dzisziaj w telewizji widziałem reklamę jakiegoś nowego preparatu. Miejmy nadzieję, że konkurencja wymusi niższe ceny. A na początku tego roku były właściwie tylko lakcid, lacidofil i trilac... Odpowiedz Link
golden24 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 11:34 Ja Pau D'arco kupilam w Wawie w sklepie zielarskim na Senatorskiej za 45 zł- 250 tabl. Odpowiedz Link
balamutka Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 16:11 Ja mieszkam w takiej dziurze że nic nigdzie nie mogę dostać. Dzisiaj miałam fuksa i dostałam Citrosept po 75 zł, bo w innych aptekach mają po 90 zł. O Pau D'arco mogę sobie pomarzyć, więc chyba zostaje internet Odpowiedz Link
frytka2 Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 16:15 ja Pau D'Arco kupilam za ok 50zl ale 100 tabletek.To i tak dobrze w portownaniu do tego,co serwuja w innych sklepach... Odpowiedz Link
balamutka Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 17:00 A jest jakaś różnica między tymi co są w ilości 100 sztuk a tymi 250 sztuk? Bo cena jest podobna a ilość zasadniczo różna. Odpowiedz Link
asiabed Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 19:25 moze roznia sie zawartoscia samego pau d'arco w kapsulce. sprawdzcie. albo tylko nazwa producenta... Odpowiedz Link
balamutka Re: Jak przyjmować priobiotyki?? 02.11.05, 22:46 Wyczytałam że oba preparaty mają po tyle samo tj 500 mg w kapsułce, więc chyba nie ma różnicy? Odpowiedz Link
mariusz1233 NIECH KTOS ODPOWIE 02.11.05, 23:12 CZY UZYWAL KTOS TEGO BO CHHYBA SOBIE PRZYKUPIE BO NIE JEST JAKAS WYGÓROWANA CENA!!! www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/172 Odpowiedz Link
mariusz1233 I JESZCZE TO 02.11.05, 23:15 jeszcze ten tran www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/225 i ta pasta do zębów www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/222 + tamten ENZOSystem i AC-Zymes, oprocz tego dieta, sok z cytryny i czosnek... moze byc dobrze jakas nadzieja jeszcze jest Odpowiedz Link
asiabed Re: NIECH KTOS ODPOWIE 02.11.05, 23:42 Mariusz, w tym enzo sa enzymy z grzybow - ja nie wiem czy zakup tego to jest dobry pomysl.... No i te slod jeczmienny...odpusc to sobie lepiej...Kurcze, z drugiej strony polecaja przy kandyzdozie...ale wiesz, kandydoza staje sie teraz modna w swiatku producentow preparatow naturalnych... Ale moze sie myle, moze ktos stosowal..ciekawe Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: NIECH KTOS ODPOWIE 02.11.05, 23:52 no tam napisali ze to są enzymy trawienne z grzybów i słodu jęczmiennego więc to nie są grzyby tylko enzymy z nich, więc nie wiem czy to jest to samo ? Odpowiedz Link
asiabed Re: NIECH KTOS ODPOWIE 03.11.05, 16:21 wiesz, ja mam mieszane odczucia.. ale wyrocznia nie jestem... moze ktos sie jeszcze wypowie. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: NIECH KTOS ODPOWIE 03.11.05, 16:53 Mariusz1233 Nie zaśmiecaj wątków. Przeczytaj uważnie forum, bo wiele rzeczy o które pytasz już było omawiane. Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: NIECH KTOS ODPOWIE 03.11.05, 18:36 o co Ci chodzi ty paszczaku, sam nie zasmiecaj wątków wpisalem w wyszukiwarce "ENZOsystem" i nic nie znalazlo wiec zadalem pytanie czy ktos tego uzywal, wiec nie wiem o co Ci chodzi !!! Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: Jak dawkować AC Zymes ? 04.11.05, 01:25 a u mnie napisali ze tylko 1 kapsulke miedzy posilkami i ze nie nalezy przekraczac zalecanej porcji w ciagu dnia to jak to jest ??? wy bierzecie ac 6 dziennie a tu napisane ze tylko 1 ? hmmm juz sam nie wiem Odpowiedz Link
mariusz1233 Re: Jak dawkować AC Zymes ? 04.11.05, 01:50 wzialem ten AC Zymes jedną tabletke i mnie zaczal brzuch teraz bolec, co to moze byc??? Odpowiedz Link
asiabed Re: Jak dawkować AC Zymes ? 04.11.05, 09:06 nie sadze, ze ten bol brzucha to od ACzymesu. Mozesz spokojnie wziac wiecej kapsulek na dobe - spokojnie. tylko podziel sobie np na dwie dawki (po 4 kapsulki, albo po 3). popijaj duza iloscia wody. Odpowiedz Link
iso1 Re: Probiotyki 03.11.05, 15:37 Założyłem już co prawda wątek na ten temat ale chyba Pan nie zajrzał. Ponawiam zatem pytanie. Czy słyszał Pan może o probiotyku THREELAC ? Podobno produkują go w Japonii a w USA móstwo ludzi tego używa. Panu z Kanady jest bliżej do USA niż nam stąd moje pytanie. Zastanawiam się nad ściągnięciem tego z USA i wypróbowanie. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link
frytka2 Re: Probiotyki 04.11.05, 11:23 czy Pau D'Arco mozna stosowac z innym probiotykiem w ciagu tego samego dnia,ale w innych godzinach? Odpowiedz Link
balamutka Re: Probiotyki 17.11.05, 08:47 Ja biorę Pau D'arco i probiotyki razem od 3 dni i właśnie mi się pogorszyło odkąd dołaczyłam Pau D'arco. Nie wiem czy to efekt oczyszczania czy jakaś nietolerancja tego preparatu (( Odpowiedz Link
asiabed A takie cosik Ktos probowal? 28.01.06, 12:15 www.pyszneizdrowe.pl/index.php?d=produkt&id=841 Znalazlam taki ciekawy preparat probiotyczno-prebiotyczny. Przygladam mu sie z ciekawoscia. jest tanszy od ColonC, Tanszy niz TopInulin, pewnie zawiera malo bakterii probiotycznych - ale ColonC tez ma w jednej dawce okolo 500 milionow (tylko). W ogole to znalazlam przy okzaji nowy ciekawy sklep netowy pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link
balamutka Re: A takie cosik Ktos probowal? 28.01.06, 20:02 Bactum Suplement diety Probiotyk Skład: 1 kapsułka zawiera 1600 milinów liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus i Bifidobacterium. Zawiera cukry. Zastosowanie: Kapsułki Bactum zawierają liofilizowane szczepy bakterii probiotycznych lactobacillus i Bifidobacterium, które stanowią uzupełnienie diety w celu: - zapewnienia prawidłowego stanu mikroflory i przebiegu procesów zachodzących w przewodzie pokarmowym - odnowienia flory bakteryjnej podczas i po kuracji antybiotykowej - poprawienia perystaltyki jelit - łagodzenia przebiegu biegunek infekcyjnych oraz mogącym występować podczas podróży i związanym z nią sposobem odżywiania - w stanach obniżonej odporności organizmu. Opakowanie: 20 kapsułek. Producent: AFLOFARM Fabryka Leków Sp. z o.o. chyba można sobie darować skoro zawiera cukry! Jak się spisuje Fisiflor, bo się przymierzam do kupna? Ilość w 1 kapsułce mnie zdumiewa Stosował ktoś Probiolac? Odpowiedz Link
asiabed Re: A takie cosik Ktos probowal? 28.01.06, 22:47 Ja jestem zadowolona z Fisiofloru. Tyle szczepow (7) no i taka spora ilosc... Probiolac tez stosowalam - mysle, ze jest oki. Odpowiedz Link
asiabed Re: A takie cosik Ktos probowal? 28.01.06, 22:45 produkuje to firma, ktora wypuscila na rynek Rutinacee (chyba): www.aflofarm.pl/ofertadietaleki.php Odpowiedz Link
jullieta Re: A takie cosik Ktos probowal? 28.01.06, 23:49 Ja rownież jestem zadowolona z Fisioflor. A co do Bactum, myślę, że te cukry, to po prostu prebiotyki - oligosacharydy, tak jak w Fisioflor (inulina) i w Lacium. Ale w takim bądź razie sprawdzać na sobie nie będę, skoro napisano: cukry . No i cena wcale nie niska, jak na taką dawkę i ilość. Odpowiedz Link
molla7 Re: A takie cosik Ktos probowal? 01.02.06, 22:28 izopatycznego Fortekehla? www.sanum.com.pl/preparaty.php?pid=4&aw=1 Odpowiedz Link
kawka37 Re: A takie cosik Ktos probowal? 09.08.06, 11:11 CZY TKOŚ zna / próbował Forever Active Probiotic firmy Forever living products? Jest w nim 6 szczepów i niby nie trzeba przechowywac w lodówce, ale czy znakiem tego nie ma toto czasami od groma konserwantów? Z góry dzięki za info. K Odpowiedz Link
balamutka Re: A takie cosik Ktos probowal? 09.08.06, 12:37 za 120 zł można kupić co innego, chyba trochę przesadzili z tą ceną! Odpowiedz Link
frytka2 Re: Probiotyki 10.08.06, 10:38 mam pytanie, stosuje teraz vilcacore naprzemiennie w ciagu dnia z probiotykiem zwanym Acidophilus,Czy takie polaczenie moze byc? czy jedno nie wadzi drugiemu? Odpowiedz Link
babsee Re: Lakcillus 10.08.06, 21:39 Czy ktoś używał?Zawiera bakterie Lactobacillus rhamnosus.Ma w skladzie glukoze ale to jedyny probiotyk zawirający ten szczep bakterii.Dr.Janus opisuje te szczepy jako pomocne w zwalczaniu alergii pokarmowych.Czy ktoś moze coś powiedzieć na ich temat? Odpowiedz Link
kawka37 Re: Lakcillus 10.08.06, 22:07 ten szczep bakteri jak i kilka innych występuje tez w preparacie FISIOFLOR dostepnym w wiekszości aptek. Odpowiedz Link
asmyk7 Re: Probiotyki pytanie do Artura 13.08.06, 07:56 Witam, Arturze, chciałbym sprowadzić polecany przez Ciebie Primal Defense Powder. Szukając w sieci informacji o nim, znalazłem Primal Defense Ultra – ponoć rewelacyjny probiotyk, zawierający o jedną bakterię więcej niż zwykły Primal Defense i pięć razy silniejszy - 5 mld bakterii w kapsułce Defense Ultra zamiast 1 mld w tabletce zwykłego Defense; ilość jest podana w ulotce Ultra, nie ma jej w ulotce zwykłego Defense, ale porównanie znalazłem na stronie: win-edge.com/images/PRIMAL_DEFENSE_ULTRA_FAQ.pdf. Czy notka na dole w/w strony, że Primal Defense Ultra nie ma akceptacji FDA ma jakieś znaczenie? Czy FDA w ogóle wydaje akceptacje probiotyków? Czy Ultra jest wystarczająco długo na rynku, aby ocenić jego efektywność i bezpieczeństwo? Pozdrawiam asmyk7 Odpowiedz Link
artur737 Re: Probiotyki pytanie do Artura 13.08.06, 15:37 FDA sie tym nie zajmuje w USA. Standardowo lekarze w USA sa tak ksztalceni,ze w ogole nie przepisuja probiotykow w czasie antybiotykow. Wylacznie srodki przeciwgrzybicze. Wg mnie zle, ale jest jak jest. Odpowiedz Link
asmyk7 Re: Probiotyki pytanie do Artura 13.08.06, 21:46 A co możesz powiedzieć o porównaniu Primal Defense Ultra i normalnego Primal Defense? Odpowiedz Link
loczek80 Re: Probiotyki pytanie do Artura 08.10.06, 15:05 Interesuję się tym amerykańskim cudem. Czy ktoś z Was go stosował? Odpowiedz Link
mario971 Re: Probiotyki pytanie do Artura 08.10.06, 19:53 Probiotyki niestety nie sa pomocne w walce z candida i dysbakterioza Przy przyjeciu takich probiotykow sa one szybko wydalane przez organizm. niestety... Odpowiedz Link
magnumator Re: Probiotyki pytanie do Artura 08.10.06, 22:40 A to niby z jakiej racji są wydalane? To w jakim przypadku nie są wydalane? Dowody proszę, bo to raczej niezbyt uprawniona teza. A może chodzi tylko o jakiś konkretny ich typ, ale w wypowiedzi tego nie ma. Odpowiedz Link
loczek80 Re: Probiotyki pytanie do Artura 09.10.06, 20:09 asmyk7 - czy możesz mi napisać jak i za ile zamierzasz sprowadzić Primal Defense do Polski? Ja też bym chciała, ale nie wiem jak/nie mam znajomych w Stanach/. Odpowiedz Link
bardu Re: Probiotyki pytanie do Artura 18.10.06, 11:11 Parę dni temu zamówiłam sobie Primal Defense z tej strony: www.prohealthsolutions.com/apps/cart/productdetails.asp?id=186 Powinnam dostać jeszcze w tym tygodniu ew. na początku przyszłego. Zobaczymy, czy na mnie zadziała. Oczywiście napiszę o efektach. Odpowiedz Link
degobo Re: Probiotyki 18.10.06, 12:19 ja biorę Lacibios Femina - dopochwowo i doustnie - wiem, ze także w trakcie antybiotykoterapii już się bierze a nie po. Na same jelita jest wersja bez Femina w nazwie ale to raczej dla facetów i dzieci chyba. lactovaginal mi nie pomaga Wklejam poniżej ze strony producenta (www.asa.eu) informacje o obu probiotykach. Informacje o Lacibios Femina: Postać: kapsułki doustne Skład: Jedna kapsułka zawiera 5 miliardów (5 x 109) CFU bakterii następujących 2 szczepów: Lactobacillus rhamnosus GR-1TM___50% Lactobacillus reuteri RC-14TM______50% Substancje pomocnicze: Skrobia – nośnik, dekstroza – nośnik, mikrokrystaliczna celuloza – nośnik, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca. Skład kapsułki: tlenek tytanu (barwnik kapsułki), żelatyna. Dozowanie: doustnie, 1 kapsułka na dobę. Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze 6 – 8°C. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Dostępne opakowanie: blister, 10 kapsułek. LaciBios femina jest polecany: w trakcie i po kuracji antybiotykowej dla odbudowania właściwej flory bakteryjnej pochwy; wspomagająco w bakteryjnym zakażeniu pochwy; wspomagająco przy wtórnych i nawrotowych zakażeniach bakteryjnych i grzybiczych układu moczowo-płciowego; po zabiegach chirurgicznych w obrębie układu moczowo-płciowego dla kobiet w okresie menopauzy; dla kobiet uczęszczających na basen, często podróżujących. Informacje o Lacibios zwykłym (nie brałam): Postać: kapsułki doustne Skład: Jedna kapsułka zawiera 3 miliardy (3 x 109 CFU) bakterii kwasu mlekowego następujących 5 szczepów: Lactobacillus acidophilus LA-5____20% Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LbY27________________20% Lactobacillus paracasei CRL-431___20% Bifidobacterium animals BB-12___20% Streptococcus thermophilus StY31_20% Substancje pomocnicze: skrobia – nośnik, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca Skład kapsułki: tlenek tytanu (barwnik kapsułki), żelatyna. Dozowanie: 1 kapsułka na dobę. Preparat może być stosowany u dzieci powyżej 2 roku życia. Stosowanie u dzieci: 1 kapsułka dziennie. Zmieszać zawartość kapsułki w osłodzonej, ciepłej wodzie lub podawać w pożywieniu. Uwaga : zaleca się przyjmowanie preparatu w trakcie posiłku lub do 30 min. po posiłku. W okresie stosowania antybiotyków preparat należy przyjmować 3 godziny po przyjęciu antybiotyku i kontynuować jego stosowanie jeszcze tydzień po zakończeniu antybiotykoterapii. Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze 6 – 8°C. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Dostępne opakowanie: blister, 10 kapsułek. LaciBios jest polecany: * w trakcie i po kuracji antybiotykowej dla odbudowania właściwej flory bakteryjnej jelit * w zaburzeniach czynnościowych jelit * w zaparciach * dla osób z podwyższonym poziomem cholesterolu * wspomagająco w stanach nietolerancji laktozy * wspomagająco biegunkach podróżnych Preparat posiada pozytywna opinię IMDz w Warszawie. Uwaga: preparat zawiera mleko i jego pochodne Odpowiedz Link
magnumator Re: Probiotyki 09.11.06, 18:30 Ja proponuję jako jeden z przeplatanych (oprócz ProBacti4, Enterolu) także ekonomiczny ProbioLac Plus - jest tam 20 kapsułek, lecz trzeba je trzymać w lodówce, nie powinno się więc kupować przez internet, choć pewnie taniej, warto poszukać w tańszych aptekach. Podobna cena do innych wyżej wymienionych, a 2 razy tyle kapsułek, no i ma aż 4 mld bakterii, czego nie ma na opakowaniu, ale podają na stronie producenta: www.polfarmex.com.pl/pl/leki/suplementy/probiolac_plus.htm Odpowiedz Link
kawka37 Re: Probiotyki 28.11.06, 17:01 Blogi Czat Gwar Poczta + Ogłoszenia Aaaby.pl Gazeta Wyborcza Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka | Pomoc | Zaloguj się | Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Zdrowie Wtorek, 28 listopada 2006 Candida jakie najlepsze pobiotyki?? Autor: mela777 Data: 28.11.06, 16:43 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Znajoma sprzedaje jakieś takie droższe chyba 50 zł za op. tylko niestety nie znam nazwy.... jakie wy znacie najlepsze probiotyki? -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
magnumator Re: Probiotyki 08.12.06, 23:56 Znalazłem pewną konkurencję dla Colon C, jest w postaci kapsułek, ma większy zestaw probiotyków i większą ich zawartość 2,5 miliarda, no i jakiś wyciąg z drzewa neem, ale nic o tym drzewie nie wiem. www.trisana-polska.pl/index.php?id=264&kat=6&pr_id=35 No i ta cena nie jest zachęcająca, ale na allegro (szukajcie pod hasłem jelita) jest za 105 zł, to 1,24 zł za kapsułkę (wliczając przesyłkę), cena podobna do ProBacti4, czy ktoś próbował? Odpowiedz Link
kawka37 Re: Probiotyki 27.12.06, 11:41 jest probiotyk w płynie z ufermentowanej serwatki- MOLKOSAN.Pisza o nim, ze ma dużo wit. i mikroelementów. Kosztuje około 10 euro. Mi i mojej mamie w postaci doustnej zupełnie nie słuzył, za to świetnie sprawdza się, rozcienczony woda , na problemy ze świadem, łuszczeniem i pieczeniem skóry głowy. Zima to dla mnie był koszmarny czas. PO nałaożeniu czapki- piekło na głowie.Gdy go stosuje jest normalnie, tylko zastanawiam sie , czy może nie osiagnęłabym tego samego efektu produkując sobie serwatke w domu i 10 euro w kieszeni. Może spróbuję? Odpowiedz Link
monikx2 Re: Probiotyki 27.12.06, 17:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30155&w=53037445 Odpowiedz Link
magnumator Re: Probiotyki 01.03.07, 00:44 Pojawił się nowy ciekawy probiotyk Candi-Lact, choć cena wysoka w przeliczeniu na miliard bakterii. vena-vita.pl/produkt,id,65704,candi-lact+60tabl. Odpowiedz Link
paszczak44 Dicoflor 10.01.07, 12:08 Pojawił się nowy probiotyk- DICOFLOR, Zawiera bakterię Lactobacillus rhamnosus GG. www.vitispharma.pl/?link=prod_id2 Lactobacillus rhamnosus była już w wielu probiotykach, ale nie szczep GG. Z informacji znalezionych w necie Lactobacillus rhamnosus GG jest dobrze przebadana i udokumentowane jest jej pozytywne działanie. Odpowiedz Link
kawka37 Re: Dicoflor 24.01.07, 15:10 Probiotyk -co myslicie o nim? eewwaa123 23.03.06, 19:23 + odpowiedz www.naturalife.ie/product.asp? numRecordPosition=6&P_ID=177&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID= 99 • Re: Probiotyk -co myslicie o nim? eewwaa123 23.03.06, 19:25 + odpowiedz Mam mozliwosc kupienia tego probiotyku,jestem ciekawa Waszego zadania na jego temat. Warto? Po lewej stronie strony jest link do probiotykow,doradzcie mi ,ktory jest najlepszy? Odpowiedz Link
kawka37 Re: Dicoflor 14.02.07, 21:23 | Wyszukiwarka | Pomoc | Wyloguj się | Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Zdrowie Środa, 14 lutego 2007 Candida • Probiotyki kiinga 16.08.05, 16:43 + odpowiedz • Re: Probiotyki kiinga 16.08.05, 16:46 + odpowiedz Prosze o wpisywanie nazw oraz w jakich ilosciach i ile razy dziennie stosujecie. • Re: Probiotyki wodnik07 16.08.05, 16:59 + odpowiedz Ja stosuje Nutriplant 2 x dziennie (20 szt. kosztuje ok.10 zl) Pozdrawiam • Re: Probiotyki fiore24 16.08.05, 19:23 + odpowiedz Ja stosuje Colon C, lyzeczke czubata rozpuszczam w szklance wody.Stosuje rano i wieczorem. • Re: Probiotyki paszczak44 16.08.05, 20:33 + odpowiedz Probacti: jedna kapsułka dziennie. • Re: Probiotyki viiking 16.08.05, 21:47 + odpowiedz Dobry probiotyk poznac m.in po tym, ze szybko znika bialy osad na jezyku - w kilka dni. Dodawajcie tez swoje opinie na temat uzywanego probiotyka. • Re: Probiotyki homeopatkaqq 17.08.05, 02:59 + odpowiedz probiotyki w moim przypadku sa bardzo skuteczne w zwalczaniu wszelkich gazow oraz pecznienia brzucha (do rozmiarow balona). Wystarczy mi dawka 10 bilionow dziennie, zeby moje jelita funkcjonowaly prawidlowo. Po konsultacjii z pewna lekarka med. naturalnej (Amerykanka) dowiedzialam sie, ze same probiotyki ale w dawce konskiej = bardzo wysokiej (powyzej 300 bilionow dziennie) sa w stanie zwalczyc candide zywiac sie nia. Przetestowalam to jedzac 3x dziennie po 6 tabletek probiotykow , kazda tabletka o mocy 20 bilionow, czyli w sumie 1 dawka dobowa 320 bil. I juz po paru dniach mialam potwierdzenie tego - w stolcach bylo mnostwo sluzow. Nalezy zatem bardzo wnikliwie obserwowac kupki, bo tam znajdziemy odpowiedz na top co sie dzieje- czy obumarla candida wychodzi (mowie o martwych grzybach zwiazanych w sluz) Teraz zmniejszylam dawke do 10-15 bilionow dziennie ze wzgledow ekonomicznych, ale za to zjadam duzo wiecej czosnku niz dotad. W najblizszym czasie zamierzam znow zwieksztyc dawke probiotykow , zeby zaskoczyc niedobitki grzyba A co do czosnku to tutejsi llekarze proponuja jedzenie 6 zabkow dziennie z jogurtem naturalnym , po to zeby nie bylo tak czuc z ust. Ponoc na weekendach (kiedy nie trzeba gonic go pracy ) powinno sie jesc na pusty zoladek wlasnie taka papke z wycisnietego czosnku(6zebow) wymieszanego z jogurtem czystym, aby juz na dzien dobry wytluc to co zle w naszych jelitach. W pozostale dni tygodnia nalezy przyjmowac ten garlikowy jogurt na noc, jako ostatni posilek. • Re: Probiotyki homeopatkaqq 17.08.05, 03:03 + odpowiedz szkoda tylko, ze w Polsce sa w sprzedazy pronbiotyki o tak malej mocy. Szkoda... W stanach bez problemu kupisz probiotics, gdzie 1 pigulka ma 20 bilionow roznych rodzajow acidophilusow itp. • Re: Probiotyki sylviane 17.08.05, 03:48 + odpowiedz właśnie, w Polsce niestety nie ma tak silnych probiotyków. Ale z tego co wiem, te bakterie powinny kolonizować się w jelitach i same namnażać bez ograniczeń. Pewnie tak nie jest skoro po takiej intensywnej kuracji jaką przeszłaś, stale musisz dostarczać nowe - duże - porcje probiotyków. A my tu w Polsce łykamy sobie - najczęściej ze względów ekonomicznych - max. jedną do trzech kapsułek dziennie z nadzieją, że to przyniesie jakiś efekt Marne szanse jak sądzę... • Re: Probiotyki kanadyjka1 07.03.06, 21:05 + odpowiedz No juz nie psioczcie na Polske tak bardzo... Nie na acidophilusie swiat sie opiera! A tak dla rownowagi to w Toronto tez nie maja 20 bilionowych dawek i trzeba lykac po kilka roznych tabletek, no i co z tego??? Zatem lepiej lykac, jesc zdrowo i miec nadzieje! ciao • Re: Probiotyki artur737 17.08.05, 19:04 + odpowiedz Powszechnie znany w Ameryce i Kanadzie preparat Primal Defense bardzo blado wyglada jezeli idzie o ilosc bakterii w gramie. Jego skutecznosc wynika z roznorodnosci bakterii i ich mozliwosci zakotwiczania sie w blonach sluzowych. Ten preparat likwiduje nalot na jezyku i to bardzo szybko w ciagu dnia lub dwoch. • Re: Probiotyki homeopatkaqq 17.08.05, 19:32 + odpowiedz porozgladam sie za tym preparatem. Dzieki • Re: Probiotyki paszczak44 17.08.05, 07:33 + odpowiedz Nie wiem jakim cudem może znikać osad od probiotyku. Nic nie znika. • Re: Probiotyki betina02 17.08.05, 08:55 + odpowiedz lacidofil • Re: Probiotyki ape80 17.08.05, 14:02 + odpowiedz Lacidofil & Probacti • Re: Probiotyki fiska1 17.08.05, 14:38 + odpowiedz Lacidofil i Symbiotic • Re: Probiotyki mama.mimi 17.08.05, 19:36 + odpowiedz A stosowaliście Enterol? To są drożdże Saccharomyces boulardii, one zbierają śmieci z jelit. Ja to stosuję tylko czasem. • Re: Probiotyki betina02 18.08.05, 07:40 + odpowiedz czy probiotyki bierzemy po jedzeniu czy przed jedzeniem? • Re: Probiotyki bastet7 18.08.05, 08:15 + odpowiedz Na jakiś czas PRZED jedzeniem. Należy byc na czczo, bo wtedy w żołądku sa mniejsze ilosci kwasu żołądkowego, dzięki czemu probiotykowi może uda się dotrzeć do jelit w niezniszczonej formie • Re: Probiotyki kanadyjka1 07.03.06, 21:07 + odpowiedz naturopatka mowi zeby brac 20 min po jedzeniu... ale moze to nalezy omowic z lekarzem.... • Re: Colon C fiska1 22.08.05, 21:41 + odpowiedz Ktoś stosował ten probiotyk? Jest skuteczniejszy od innych czy to samo? an ulotce piszą, że zawiera nie tylko probiotyki ale też preiotyki i błonnik z nasion babki płesznik. Cokolwiek to znaczy )).Czasami na ulotkach piszą różne rzeczy a w sumie to jedno i to samo. • Re: Colon C fiore24 22.08.05, 21:45 + odpowiedz Ja stosuje. Nawet jes niezly.Na pewno pomaga przy wyproznianiu sie,ale wiem,ze nie na wszystkich dziala. Rozpuszcza sie go w wodzie i pije 2 razy dziennie (po jednej lyzeczce) • Re: Jaka dawka? fiska1 27.08.05, 10:10 + odpowiedz Dużo mówimy o rodzajach probiotyków i ich składzie. Ale często nie można znaleźć na opakowaniu jaką dawkę zawiera dana kapsułka. Więc mam trochę inne pytanie: ile kapsułek dziennie bierzecie? Ja na początku 2* 2 kapsułki, teraz zwiększyłam do 3* 2kapsułki. Myślicie, że to wystarczająco? W ciągu dnia biorę różne rodzaje probiotyków, teraz Nutrilac i Symbiotic, ale wprowadzam też Trilac, bo kupiłam nowe opakowanie. Myślę, że w ten sposób urozmaicam skład . Ale powiem szczerze, że czasami już gubię się w tych wszystkich lekach i nie jestem pewna czy wszystko wzięłam w odpowiednich dawkach . • Re: Jaka dawka? paszczak44 27.08.05, 10:20 + odpowiedz Nie mam pieniędzy żeby brać tyle kapsułek dziennie. Łykam jedynie jedną probacti na dobę. Myślę , że ważniejszy jest urozmaicony skład i systematyczne, długotrwałe zażywanie niż duże dobowe dawki. • Re: Jaka dawka? fiska1 27.08.05, 10:28 + odpowiedz Myślę, ze 1 dawka to trochę mało. • Re: Jaka dawka? fiska1 27.08.05, 10:29 + odpowiedz Przeczytaj wyżej post homeopatkaqq. • A co myslicie o Ac -Zymes golden24 27.08.05, 10:22 + odpowiedz • Re: A co myslicie o Ac -Zymes monikx2 27.08.05, 13:59 + odpowiedz Wklejam wypowiedz na temat probiotykow dr.Andrzeja Janusa z innego watku; 1. Zalecam 3-4 probiotyki dokonując ich codziennej rotacji: - Nutriplant - Lacidofil - ProBacti4 - Trilac Ma to na celu wprowadzenie jak najwiecej szczepów Lactobacillus Acidophilus. 1 Odpowiedz Link