lapidar 07.02.08, 22:59 Jak to czytalem to wciąż słowo rektor myliło mi się ze słowem cenzor... Kadencja cenzora... Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Jak oni się wyrażają - pp. Reszka i Kokowski! IP: *.umcs.lublin.pl 07.02.08, 23:33 "Wśród niemal pewnych kandydatów na UMCS wymienia się ..." To dość niezręczne, zamiast "kandydatów na stanowisko rektora UMCS" " To doświadczony organizator - pełni tę funkcję już po raz czwarty." Już trzy razy coś (z)organizował? "... laureat "lubelskiego nobla" " Nie smieszy takie okreslenie? Nie mocno na wyrost? Może też mówić o "lubelskim papieżu" itd.? "Jest duża grupa poważnych osób, którzy uważają, że byłbym dobrym rektorem" Jak? "osób, którzy uważają"? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Cenzor nie wystartuje? 08.02.08, 08:38 och jak było by miło... odszedłby co prawda w niesławie (cofnac czsu nie sposób) ale jednak z odrobina honoru... a ja myślę ze jednak wystartuje - jest z PO a tam honor jest nieznany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p09v Wkrótce wyścig o gronostaje IP: *.kulnet.kuleuven.be 08.02.08, 10:07 Jakbym chciał, żeby rektorem został prof. Andrzej Kidyba. Bylibyśmy prawdziwym Uniwersytetem, nowoczesnym, ambitnym, przedsiębiorczym. Teraz jesteśmy na granicy śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZag Wyścig o pietruszkę IP: *.umcs.lublin.pl 08.02.08, 12:27 Myślę, że rektor powinien pochodzić spoza UMCS. Osoba, któa pracuje naście, czy dziesiąt lat w jednej firmie z natury rzeczy zatraca ostrość widzenia problemów tej instytucji i popada w liczne uwikłania, nawet tego nie czując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rektorem zostanie Re: Wkrótce wyścig o gronostaje IP: *.chello.pl 18.03.08, 22:12 Jestem pewien/na zr Rektorem UMCS zostanie Pan/i................. prawda ze dobra kandydatura ? Odpowiedz Link Zgłoś