nabucco1954 17.03.08, 20:50 płaczliwy bełkot z motywem muzycznym "Polskie drogi" w tle. Żałosna zagrywka zdychajacego pissu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilian Re: kaczorędzie?????? 17.03.08, 21:09 brzmi zbyt pięknie, żeby mogło być prawdą... choć?... miejmy nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: kaczorędzie?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 23:32 Czytając wasz bełkot zaraz przychodzi mi na myśl wściekłość sanhedrynu w stosunku do Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 plugawe twarze 18.03.08, 00:11 Gość portalu: Tomasz. napisał(a): > Czytając wasz bełkot zaraz przychodzi mi na myśl wściekłość sanhedrynu > w stosunku do Jezusa. Trafne spostrzeżenie. Ogladałem wczoraj w nocy po raz kolejny "Pasję". Jak genialnie Mel Gibson dobrał te plugawe twarze. Wściekłość i parszywość malowała się na nich bez słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: plugawe twarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 00:30 "Wściekłość i parszywość malowała się na nich bez słów." Hm masz na myśli twarzyczkę o. dyrektora czy jego pupilki A. Sobeckiej w momencie otrzymania wiadomości o zagrożeniu dotacji z UE na którą wcześniej pluli ? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: plugawe twarze 18.03.08, 00:35 Gość portalu: idzi napisał(a): > "Wściekłość i parszywość malowała się na nich bez słów." > Hm masz na myśli twarzyczkę o. dyrektora czy jego pupilki > A. Sobeckiej w momencie otrzymania wiadomości o zagrożeniu dotacji > z UE na którą wcześniej pluli ? > Czyżbyś miał <idzi> kłopoty ze zrozumieniem słowa pisanego? Piszę o plugawych twarzach tych parszywych z filmu Gibsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: plugawe twarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 00:44 Wiadomo ,że twoja wypowiedż nawiązywała do oburzonych orędziem prezydenta więc nie wypisuj tutaj bzdetów o niezrozumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman że tobie elano........ IP: *.centertel.pl 18.03.08, 11:51 ryja nie wykrzywia gdy powołujesz się na naukę Chrystusa? Przecież On takie gnidy jak ty omijał z daleka, nawet nie usiłował ich nauczać bo wiedział że to bezcelowe. I tacy jak ty ukrzyżowali Go bo im rozwalił stragany w światyni. Dla takich jak ty i oni, Imię Boże to interes a nie wiara czy dobro, interes w imie którego chcesz decydować o innych, napietnować za popełniane błędy, zawładnąć w Jego imieniu cudzym dobrem bo TY i TYLKO TY WIERZYSZ PRAWDZIWIE! Wycierasz tylko pysk Chrystusem a nie masz Go w sercu. Jak każdy katol. Wal się "materiale tekstylny najniższego gatunku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek bosman jesteś geniuszem:) IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 13:41 zrobiłeś z niego Żyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: bosman jesteś geniuszem:) IP: *.cust.o2.ie 18.03.08, 19:20 Niestety muszę sie z Tobą nie zgodzić. Bosman nie jest geniuszem i z nikogo nie zrobił Żyda. Bosman sam nie wie, co pisze. Zacietrzewienie i nienawiść mają takie samo oblicze w przypadku wszystkich nacji. Chyba, że Bosman też jest Żydem, to wtedy dla jego postu byłoby wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman szanowna Nelly IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 19:30 nie jestem geniuszem, nie jestem Żydem, nie jestem zacietrzewiony, wiem co piszę. Po prostu nie znoszę katoli za ich brak tolerancji oględnie mówiąc i katabasów za ich fałsz, zakłamanie, pazerność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: szanowna Nelly IP: *.cust.o2.ie 18.03.08, 19:51 Brak tolerancji, fałsz, zakłamanie i pazerność to cechy, które przypisywano Żydom. No i spójrz, co napisałeś: katole i katabasy upodobnili się do Żydów przyjmując naukę Jezusa i wierząc w Niego. Natomiast prawdziwie wierzący w Jezusa Żydzi za Niego oddali życie. Czy to nie paradoks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: to Ty powiedziałaś IP: *.cust.o2.ie 18.03.08, 20:23 Czyli wszyscy są Żydami, bo wszyscy uczą sie jak nimi być. Te cechy wychodzą zwłaszcza w wyścigu szczurów i wtedy gdy za wszelką cenę chcą zatrzymać dotychczasowy status, wierząc, że są nieomylni. Czyli cechy żydowskie prezentują politycy wszystkich ugrupowań PiS i PO, LPR, Samoobrona i inne. Te cechy prezentuje też kler. To cechy, gdzie innymi się manipuluje grając na ich instynktach. Natomiast jeśli się nie manipuluje tylko narzuca z pozycji siły - nie jest się Żydem. No to takie rozwiązanie nie wchodzi w grę, bo byłyby same wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a nie bierzesz pod uwagę..... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 20:27 że Żydzi wykształcili te cechy jako instynkt samoobrony? W zasadzie zawsze byli narodem bezpaństwowym, podbitym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: a nie bierzesz pod uwagę..... IP: *.cust.o2.ie 18.03.08, 20:42 Ależ oczywiście, że biorę to pod uwagę. Napisałam, że cechy żydowskie nie są potrzebne, jeśli działasz z pozycji siły. Jeśli nie możesz być lwem to musisz być lisem (chyba czytałeś "Konrada Wallenroda"). W naszym świecie te cechy są bardzo skuteczne dlatego, że marketing i manipulacja obecnie święci triumfy. Ludzie przekonali się, że mit więcej to tylko mit. Nie trzeba mieć dużo, żeby dostać co chcesz, o ile sprytnie manipulujesz innymi. No i w tym mistrzami są Żydzi, a reszta sie od nich uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 <bosman> głąbie 18.03.08, 21:33 <bosman>, głąbie, już Ci tłumaczyłem, że nie elana tylko elan, od element antysocjalistyczny. Mógłbym też przekręcać Twojego nicka nazywając Cię nubukiem (bydlęca lub świńska skóra), ale to dziecinada. Swoją drogą skąd taki nick <nabucco>? Przecież trudno takiego prymitywa posądzać o znajomość twórczości Giuseppe Verdiego. Ten wywód o Chrystusie i "katolach" świadczy, że dawno przekroczyłeś próg niezrównoważenia emocjonalnego i jest to już zaawansowana dewiacja. Zapewne zaraz cenzor wytnie mój post, bo dopatrzy się w jego treści słów bolesnych dla jednego z gorliwszych forumowych filosemitów. Oczywiście chamskich i obraźliwych treści w wynurzeniach <nabucco vel bosmana> cenzor nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Nosil Elan razy kilka ... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:46 ... Elan, swieta ida, prosze zebys sie zachowywal porzadnie na moim forum. Dziekuje. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nosil Elan razy kilka ... 18.03.08, 21:59 Fragment libretta "Nabucco", Verdi: Pojawia się też Nabucco, grożąc śmiercią wszystkim Żydom. Nie słucha próśb arcykapłana żydowskiego Zaccarii i nie poznając Feneny, zamierza się na nią mieczem. Szczęściem, w ostatniej chwili osłania ją Ismaele, zaś Nabucco rozpoznaje córkę i w porywie ojcowskiej czułości bierze ją w ramiona. Zarazem jednak przysięga ukarać srogo naród żydowski. Tak więc nabucco(bosman) wie co czyni?. Tzn. ten a nie tamten. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: <bosman> głąbie IP: *.cust.o2.ie 18.03.08, 22:00 Wywód o Chrystusie i katolach świadczy o tym, że w sprzyjających warunkach wszyscy są Żydami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman elano tłumoku IP: *.centertel.pl 19.03.08, 09:08 już ci tłumaczyłem że "elana" - od tkaniny. Nie nazywam cię szmatą za jaką cię uważam tylko "elaną" wtedy mi empi nie wycina. Wyobraź sobie bublu genetyczny, że znam akurat Verdiego, nie jestem znawcą ale coś tam słyszałem. A Nabucco tylko dlatego że Nabuchodonozor (I,II,III czy IV) - ot, taki kontrowersyjny facio (zwłaszcza ten II) ze starożytności :-),"lekko" powalony ale i miał jakieś tam zasługi. O mój stan zrównoważenia pozwól , że będę martwił się sam. W stosunku do was - katoli i katabasów zawsze będę miał taki stosunek jaki mam, bo nie zasługujecie na inny. Sam fakt że wqu..łem cie na tyle że użyłeś słowa "głąbie" świadczy o tym że dopiekła ci prawda rzucona w twarz co uradowało mnie niezmiernie. Jak widzisz cenzor nie wyciął twych wydalin więc mogę ci odpowiedzieć. I jeszcze jedno: pij mleko, może będziesz wielki. Z jajecznym pozdrowieniem - twój bosssssnabucccccco :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edico To właśnie sanhedryn 20.03.08, 01:53 pokazuje swoją twarz w wyniku błazeńskiej porażki swego posłannika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Tadziu! - bluźnisz! IP: *.centertel.pl 18.03.08, 11:58 Płetwołapego porównujesz do Jezusa? Zaprawdę, godnyś szmacianego (elanowego) poparcia. A możeś ty chory? A może gumka od berecika żyłki skroniowe uciska i rozumek niedotleniony? A może ci się po...tentego...liło? Wszak to płetwołapi pisz maluj sanhedryn: jedyni nieomylni, wszechwiedzący, sprawujący sądy i władzę w (ich mniemaniu Imię Boże) nienawidzacy tego wszystkiego co nie wykluło się z kaczego jaja. Wyrazy współczucia. Mam nadzieje że masz ubezpieczenie i psychiatra leczy cie za free.Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Tadziu! - bluźnisz! 20.03.08, 01:55 Równowagę w ocenie rzeczywistości tracą nie tylko w tym jednym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Hehehehe....;-))))) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 03:50 Nie pisalem w tym topicu, bo nie wiedzialem o co chodzi, ale wreszcie sie dowiedzialem/zobaczylem;-). Ten facet w glupocie chce przeskoczyc Jerzego Krzaka (Bush'a jr.)? Zenujacy spektakl multimedialny przy akompaniamencie muzyki, ktora dla Polakow znaczy wiele i kojarzy sie .... ech, kazdy wie z czym mu sie "Polskie Drogi" kojarza. Kaczynski znowu porywa sie z motyka na... Ksiezyc, bowiem w ciemnocie i kretactwie bazujacym na plytkim patriotyzmie i tak (na szczescie) Walkera, Alkoholika Bush'a Jr. nie przeskoczy. Ale Widze ze stara sie facet niemilosiernie;-))). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Prezydentowi wszystko wolno? 18.03.08, 13:03 grudqowy.salon24.pl/66273,index.html Hahaha,Karol Strasburger był w AL, nie w AK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Kulisy orędzia według Mleczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 14:01 img.interia.pl/rozrywka/nimg/Rysunki_full_color_2064224.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały PiS Walczy! :-)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 14:03 img.interia.pl/rozrywka/nimg/Rysunki_full_color_2349880.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: PiS Walczy! :-)))))))))))))))))))))) IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 16:51 Empi, szkoda mi czasu na streszczenie, ale nasz prezydent i p.Kurski mawiadomosci.onet.pl/1712946,11,item.htmlj mają kolejne nieprzyjemnosci. Tak to bywa, kiedy sie nie myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba myslałam ,że prezydenciunio wojne wypowiadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:18 taką miał minę , a jakiż dabbing.....ciekawe czy maja zgode na muzyke? bo gej z NevYork już jest wśadzie i wnosi sprawę przeciwko upublicznianiu jego wizerunku....nie wszystko jest Pisu...o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Swiete slowa, droga Babo...;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 21:05 W pierwszej chwili myslalem ze facet ma np. raka i pragnie ta straszna nowine narodowi obwiesciec, ale zeby ten narod sie trzymal bo jak go zabraknie to ktos inny prezydentem i tak zostanie... A tu taka... abstrakcja, jakies wymyslone bajki dla ciemniakow. Tak jest - ciemniakow, bowiem juesli ktos na powaznie wzial to co powiedzial Kaczynski, to musi byc ciemniakiem. Moze to jakas wewnetrzna gra polityczna w Polsce, tego nie wiem, ale jesli ten cyrk byl czescia wiekszego podobnego przedstawienia - to taka polityka nie ma co sobie nawet glowy zawracac;-). Przerost formy nad trescia - najdelikatniej tak to "cos" mozna nazwaz. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Swiete slowa, droga Babo...;-) 19.03.08, 09:18 Ee tam ! Oni po prostu zatrudnili fachowców od marketingu i PR, zrobili dokładną analizę rynku i określili "target" dla swej radosnej twórczości: są nim oglądacze "mydlanych oper" w telewizji. :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Chyba zartujesz....;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 09:25 Wlasnie o tym zaraz pomyslalem - czyj to pomysl byl i kto jest odpowiedzialny za to "dzielo"? przeciez to podcinanie galezi na ktorej sie siedzi. To byl 100% przyklad antymarketingu politycznego.... moze ktos specjalnie Kaczynskiemu sprzedal takie smierdzace jajao...;-))). No zwyczajnie gubie sie w domyslach...;-) Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman mutacja "Plebanii"..... IP: *.centertel.pl 19.03.08, 09:25 czy innej "M jak coś tam"? To juz lepiej zmutowali by "Kiepskich". Było by bliższe prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Panie Bosman.....;-) IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 09:30 .... wiem o czym Pan piszesz, ale tego za przeproszeniem "produktu", to nic nie tlumaczy... to bylo oredzie do zwapnialej mniejszosci z wodoglowiem, a nie oredzie "do wszystkich Polakow";-))). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Aczkolwiek... 19.03.08, 09:44 ...Taki dynamiczny podkład z "Kiepskich" albo inna "Łooooooooooooooooooooooooooo - margaryna", może obudził by zainteresowanie także amatorów dyskotek w remizie, co?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Aczkolwiek... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 09:53 ....to juz z tego wszystkiego podklad... kolejowy byl by najlepszy;-) Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman link nie działa IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:30 Empi, szkoda mi czasu na streszczenie, ale nasz prezydent i p.Kurski > ma wiadomosci.onet.pl/1712946,11,item.htmlj mają > kolejne nieprzyjemnosci. Tak to bywa, kiedy sie nie myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: link nie działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 20:45 'przyklejone' do linka j wytnij z adresu i bedzie dzialac Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki poprawny link 19.03.08, 10:11 wiadomosci.onet.pl/1712946,11,item.html I znowu joannabarska coś pomieszała z linkami A co do samego "orędzia" to był zwykły kwakot. DO kompletu prezydenckich bzur dodam błąd w orędziu prezydenta Kwaka wielce niestosowne zachowanie zakwakał na ambonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: poprawny link IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 10:39 konferencja prasowa w Estonii - jeden wielki skandal co kaczor kwakał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumont Brednie na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:28 Jestem bezpartyjny ale popieram PiS i Prezydenta. To przeciez patriota. Wierze, ze chce utrzymac dobrze wynegocjowane warunki z UE. Wstyd mi , ze tylu was jest przeciwnikow Prezydenta, ze tylu was jest wyksztalciuchow. To tez moja wina- za malo was uczylem, jako nauczyciel: patriotyzmu, historii, madrosci, wreszcie moralnosci. Smutno mi bardzo, ze jest was tak duzo. PS. Od kilku tygodni telefonuja jakies firmy przeprowadzajace sondaze polityczne: po przedstawieniu sie pytaja: "czy pan jest w grupie wiekowej 18 do 25 lat"? Odpowiadam: NIE. "A to przepraszamy". ROZUMIECIE. ???????? Oznacza to, ze juz na samym poczatku ankieter DOKONUJE SELEKCJI. To tak, jakby zapytal: "czy pan jest czlonkiem PO lub LSD"? NIE. "A to przepraszamy". PANIMAJETIE TOWARISZCZI z pzpr???? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brednie na forum. 19.03.08, 21:41 Nie przejmuj sie <Dumont>, nie jest tak źle. Musisz mieć świadomość, że jest to forum środowisk semickich i filosemickich, więc nie ma się czemu dziwić. Jakiś czas temu zabawiłem się w policzenie komentarzy na forum GW. Po tym jak Jarosław Kaczyński złamał rękę, tekstów typu "panie premierze, życzę szybkiego powrotu do zdrowia" było kilka, zaś typu "szkoda, że nie skręcił karku" kilkadziesiąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Brednie na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:41 Moja wnuczka tez miala taka rozmowe: "czy pani jest w grupie wiekowej 18-25"? itd; gdy odpowiedziala, ze popiera PiS - byla KONSTERNACJA. "Naprawde popiera pani PiS"? I to jest ankieta i analiza pogladow Polakow!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Brednie na forum. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 19.03.08, 22:02 Gość portalu: Nikita napisał(a): > Moja wnuczka tez miala taka rozmowe: "czy pani jest w grupie > wiekowej 18-25"? itd; gdy odpowiedziala, ze popiera PiS - byla > KONSTERNACJA. Taka sama jak by wykrzyczala do sluchawki, ze jest wyznawca szatana i czeka na przybycie Zlego by wzial jej dziewictwo;-))). Przeciez kazdy wie ze Kaczynski to glupia menda, chora na umysle;-). Tzw. "oczywista oczywistosc"";-). Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brednie na forum. 20.03.08, 00:13 Gość portalu: Paul napisał(a): > Gość portalu: Nikita napisał(a): > > > Moja wnuczka tez miala taka rozmowe: "czy pani jest w grupie > > wiekowej 18-25"? itd; gdy odpowiedziala, ze popiera PiS - byla > > KONSTERNACJA. > Taka sama jak by wykrzyczala do sluchawki, ze jest wyznawca szatana > i czeka na przybycie Zlego by wzial jej dziewictwo;-))). Przeciez > kazdy wie ze Kaczynski to glupia menda, chora na umysle;-). > Tzw. "oczywista oczywistosc"";-). > Uszanowanie, > Paul No i dajesz dowód <Paul>, że zaliczasz się do szabesgojów, a to kategoria godna najwyższej pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Koniec bredni *Elan*. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 20.03.08, 00:32 Jesli bede na cos dawal dowod to ci o tym powiem *elan*. Nie przemeczaj sie i nie naduzywaj swoich szarych komorek - moga ci sie jeszcze przydac. Do rzeczy - jesli "bede dawal dowod" to zaczne post specjalnie dla ciebie z naglowkiem "Niniejszym daje dowod", zgadza sie? Wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje w stosunku do mnie, dawania przezemnie dowodow, sposobu myslenia/nie myslenia/ przynaleznosci/nieprzynaleznosci, zapatrywan politycznych, seksualnych i religijnych. Mam nadzieje, ze zrozumiales co mialem ci do powiedzenia, to zadna sugestia. Osobiscie rezerwuje sobie prawo do komentowania kazdego twojego postu, co musisz przyjac z pokora, o zrozumienie nie licze. Jeszcze raz napiszesz do mnie w podobnym duchu i zaczne cie "je.ac" jak tych co na tym forum byli i je opuscili. Wybor nalezy do ciebie, *Elan*. Raz jeszcze - nie pozwole sobie na zadne twoje insynuacje, czy za przeproszeniem "przemyslenia" na moj temat. Nie od ciebie, pracowales na to jusz dlugi czas i przyznam sie ze niejaki Jacek przez ciebie "oberwal rykoszetem", za co Pana Jacka przeprosilem, przyznajac sie do bledu. Tym razem nie ma mowy o zadnym bledzie. Powyzsze wykonac i Dzien Swiety Swiecic, bo czas ku temu. Paul Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Koniec bredni *Elan*. 20.03.08, 01:01 Bredzisz <Paul> artykułując przekonanie, że o tym "czego dajesz dowód" decydujesz Ty. Wyglada na to, że obce jest Ci znaczenie tego zwrotu stosowanego w języku polskim. Tak więc musisz wiedzieć, że w zależnosci od tego, co napiszesz możesz dawać dowód chamstwa, albo mądrości, prymitywizmu, albo wrażliwości itd. Wszystko zatem w Twoich rękach, a raczej w mózgownicy. Osobiście szacowałem Cię nieco wyżej, niż znanego lokalnego półgłówka antyklerykała-filosemity, ale swoim prymitywnym komentarzem o Kaczyńskim zszedłeś do jego poziomu szabesgoja. I nie przejmuj się tak bardzo, zawsze masz możliwość poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul [...] IP: *.nwrknj.east.verizon.net 20.03.08, 05:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman już ci pisałem elano.... IP: *.centertel.pl 20.03.08, 14:23 że może i szabesgoj wg takiego jak ty "polaka"(to nie błąd) to coś gorszego ale nie ma nic gorszego od wychrzty czyli mechesa (znienawidzonemu przez Żydów i pogardzanego przez Chrześcijan) takiego jak ty - nadgorliwego neofity włażącego w doopę czarnej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Brednie na forum. IP: 89.204.194.* 19.03.08, 22:10 Gratuluję. Czyli Ty widzisz różnicę pomiędzy Kaczyńskim a Tuskiem? Pomiędzy PiS a PO? Wiesz na czym polega patriotyzm w czasie pokoju? A to, rzeczywiście szkoda, że za mało uczyłeś. Trzeba było jeździć z wykładami po kraju. A jeszcze lepiej po kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumont. Re: Brednie na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 14:32 Do Pani Nelli. Brednie, brednie, brednie. Pisze, by Ci towarzyszko wbiło sie do glowy. Udawaj, ze jestes mądra, ze nie jestes wyksztalciuchem, bo to jest-jak pisza młodzi--OBCIACH. Ludzie- co sie stalo w Polsce, ze jest tak duzo glupich? Rozumiem: prawie 50 lat komunizmu to bardzo duzo by zeszmacic taki znaczny procent mieszkancow Polski. Ale przeciez w liceach uczyli historycy; oni najwyrazniej zawiedli, nie uczyli patriotyzmu, nie uczyli FAKTOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Brednie na forum. IP: 89.204.200.* 20.03.08, 14:49 No i powiedz jak mogłeś nauczyć kogoś patriotyzmu, skoro nie znasz się na ludziach? Ja nie byłam i nie jestem towarzyszką. To co ja pisze, to wynik moich przemyśleń. Zapewniam, że jak zaczniesz myśleć to dojdziesz do tych samych wniosków co ja. Ja wiem, że komuna spowodowała spustoszenie w umysłach Polaków. Ale większe spustoszenie spowodował kler, bo na jego metodach wyrosły wszystkie jedynie słuszne ideologie. Tak więc jak sam widzisz, ja potępiam wszystkie jedynie słuszne ideologie( w tym pseudokomunizm ). Natomiast wracam w poglądach do korzeni chrześijaństwa, a tam kler powinien szukać wytłumaczenia, co się stało z tą Polską i całym światem. Co do historii, to prawda historyczna jest tym samym, co prawda obiektywna. Czegoś takiego po prostu nie ma. Prawda jest orężem w walce o władzę i mamonę. A sztuka oddzielenia faktów od własnych lub podsuniętych wniosków - to sztuka. Jeśli natomiast chodzi o patriotyzm w czasie pokoju, to polega on na łączeniu a nie dzieleniu Polaków. A kolejne rządy Polaków dzielą w imię prawdy historycznej. Aby tego uniknąć należy do każdej rewelacji podchodzić ze stoickim spokojem i pytać dlaczego słyszysz to, co słyszysz. Jak zadasz dużo pytań zaczynających się od słowa dlaczego, to okaże się, że rozmówca nie wie, dlaczego mówi to, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumont Re: Brednie na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 19:26 Dziekuje za referat. Jestem wierzacy , choc widze oblude arcy- Zycinskiego (np. podczas kazania mowi o nieupolitycznianiu kosciola a zaraz pozniej leci do redakcji GW w Lublinie. Dodatkowo-nie pracuje w dziedzinach: lustracji TW w lubelskim kosciele-zadowolil sie okresleniem: "nieroztropnosc". Ładna mi nieroztropnosc-zdradzac kolegow z KUL (mysle ogolnie o TW na KUL). Jestem antykomunista: " jesli choc jednemu uczyniliscie krzywde-mniescie uczynili". Pamietasz. Jesli choc jednego z nas-patriotow zamordowano za komuny to spada ta wina na wszystkich pzpr-owcow, ktorzy za kilogram szynki i za talon na..... malucha-zdradzili kolegow i swa Ojczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Re: Brednie na forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:00 O! I Joannabarska sie pojawila, towarzyszka z pzpr od Kaziuka . Jednym glosem pisza! Ot! Ciekawosc. Odpowiedz Link Zgłoś