qavtan 21.03.08, 15:21 Byłoby wspaniale! Mediateka novum dla mieszkańców, może zachęciło by to ludzi do odwiedzania także innych wersji książnic, tych tradycyjnych także:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indiced.spaces.live.com Walczmy o mediatekę, albo znajdźmy walecznych 21.03.08, 17:04 Jestem bardzo za. Gdyby była akcja w stylu "Masz niepotrzebną Ci grę? Przynieś nam" to miałbym tego bardzo, bardzo dużooo... Jestem bardzo na tak. I tak sobie myślę, że gdyby pozyskano DUŻE środki z UE, takie które wystarczyłyby na WYBUDOWANIE nowego budynku specjalnie dla MBP, to WIERZĘ, że ten budynek stałby się nowoczesnym symbolem miasta, bo znając chęć osób z MBP do promocji Lublina, to szarej klitki by nie postawili, tylko jakąś nowoczesna przeszkloną bryłę - nowoczesny symbol Lublina. A mediateka to standard w cywilizowanych krajach. Swoją drogą, pokaźne zbiory multimedialne są w Bibliotece British Council na Zuchów 2, i jest w tym samym budynku Filia MBP... póki co można by prowizorycznie wyspecjalizować tę filię... tak skonsolidować miejsca z multimediami... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Litości, tylko nie gry... 21.03.08, 21:02 Chyba wszystko inne byłoby dobre... A przy grach, to będzie spęd nieletnich marnujących swój czas i w ogóle inne, nie kulturalne, przedsięwzięcie. Sam pomysł bardzo dobry. Chyba najlepszy z pomysłów od czasu zmiany władz w Lublinie. Miejsce też przecież w Centrum Kultury aż się prosi o wykorzystanie. A jak nie tam, to może gdzieś przy nowym teatrze ("w budowie"), lecz tu będzie raczej jakiś dłuższy "przewał", co widać po "działaniach wyprzedzających" p. Mącik. Może w końcu i coś nowego postawić? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Litości, tylko nie gry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:44 czy nasze forum też będzie archwizowane? Pomyslec tylko, jakim ono byłoby xródłem dla historyków za 200 lat :))) o ile oczywiście swiat bedzie jeszcze wtedy istniał, co mozna poddać w wątpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzinka Re: Litości, tylko nie gry... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.08, 18:01 Nawet jak świat nie będzie istniał to nośniki mogą nie ulec degradacji :-) Może jakiś Marsjanin odkopie płytkę albo dysk z archiwizacją i będzie siedział, dumał, badał, wyciągał wnioski, i w końcu zada pytanie : czy była w Lublinie mediateka czy nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Powalczmy o mediatekę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:18 siedleczka.myminicity.com/tra Odpowiedz Link Zgłoś