efad4d 02.04.08, 11:46 mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego z LUBLINA z ul lipowej .... zna go ktos ;)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannabarska Granica "dowcipów" 02.04.08, 14:53 I dowcipy mają swoją granicę...Pisze to osoba niewierząca...Empi, usuń tego durnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Granica "dowcipów" IP: 89.204.204.* 02.04.08, 15:04 Ależ Joanno nie możesz żądać usuwania kogokolwiek kto ma jakieś zdanie. Zamiast się denerwować to po prostu zapytaj co miał na myśli. On może być wierzący i pisze o tych, dla których śmierć JPII była niczym. Troszkę tolerancji Joanno. Nie wolno nikogo oceniać, a Ty pozwoliłaś sobie na ocenę człowieka. On sam wytłumaczy co miał na myśli. Najgorzej jak ludzie sami boją sie zapytać i się domyślają. Wtedy dochodzą do ciekawych wniosków. Pozdrawiam PS. Jeśli chodzi o mnie to ja płakałam, bo to było takie wzruszające przedstawienie, ale tak samo płakałam nad Isaurą i na serialach, które pokazują coś pięknego albo wzruszającego. Oglądając " Ben Hura " czy inne filmy o tematyce religijnej - zawsze płaczę. Po prostu człowiek nie ma innych możliwości niż płacz w takich momentach. Dlatego świat nie wierzy łzom...Ludzie płaczą na filmach i przedstawieniach a w realu sami innym stwarzają piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Granica "dowcipów" 02.04.08, 15:12 Dostatecznie wypłakałam sie, nelly, w czasie okupacji hitlerowskiej. Nie zachecaj mnie do dyskusji z idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Granica "dowcipów" 02.04.08, 15:10 Pozostawię ten post. W ten sposób wielu forumowiczów będzie miało okazję docenić intelekt autora. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Granica "dowcipów" 02.04.08, 15:13 "efad4d"? A co to za dupa,empi? Znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Granica "dowcipów" IP: 89.204.204.* 02.04.08, 15:27 Empi na podstawie tego postu ocenić intelektu sie nie da. Każdy ma prawo do swoich poglądów i nawet jeśli śmierć JPII nie zrobiła na koledze wrażenia, to nie można go za to potępiać i na tej podstawie wnioskowac o jego intelekcie. Nie można komuś nakazać, co ma czuć, bo tak wypada. Udawany żal to nie jest żal, a taki w większości Polacy prezentowali. A dlaczego ta śmierć na koledze nie zrobiła wrażenia to jest pytanie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Granica "dowcipów" 02.04.08, 15:43 Nelly, kultura wymaga liczyć się z uczuciami innych. Po prostu niech się nie odzywa gdy nie ma co powiedzieć.Nikt nie każe mu okazywać żal. Chamstwo jest chamstwem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Granica "dowcipów" IP: 89.204.204.* 02.04.08, 15:54 O ile zauważyłam Empi właśnie swoiste rozumienie kultury jest tu problemem. A może tak zapytać człowieka dlaczego pisze, to co pisze. A nie od razu wyjeżdżać z obrazą uczuć religijnych. Zapominasz, że jesteśmy w Unii i tam nie ma lepszych i gorszych pomysłów na posty na forum również ;). Czyli pełna tolerancja dla wszystkich. Dlaczego uważasz, że kolega nie miał co powiedzieć. Może właśnie w ten sposób chciał coś powiedzieć, ale nie zmieścił sie w kanonach uznanych za kulturę? Chamstwo nie jest chamstwem jeśli sie rozumie innych. Natomiast jak nazwać tych, którzy skorzystali na śmierci JPII i rozwinęli marketing? To zwykłe hieny. Ci co wykorzystali i wykorzystują śmierć JPII żeby żerować na uczuciach Polaków nie okazali żalu. Zwietrzyli dobry interes. I właśnie to jest tragiczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Granica "dowcipów" 02.04.08, 15:59 O święta naiwności :). Ty go nie znasz więc się pytaj, może Ci się przedstawi i wyjśni. On tu pisze od zaś...:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Bardzo mądre słowa, empi IP: 62.233.194.* 02.04.08, 23:32 Szkoda tylko, że używasz ich tak rzadko i w sposób tak wybiórczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amir khamir pokój :) IP: 75.125.48.* 02.04.08, 15:38 www.youtube.com/watch?v=xdlqWWvxAZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: 89.204.204.* 02.04.08, 16:12 Nie bardzo rozumiem, co napisałeś. Chodzi Ci o to, że nie wszyscy przejęli sie śmiercią JPII, a niektórych nawet ucieszyła? To normalne. Ale jeśli ich nawet ucieszyła to przynajmniej byli szczerzy. Widzisz o wiele gorzej byłoby, gdyby ich ucieszyła, a udawaliby żal. Bo w ten sposób wybaczyliby sobie wszystkie podłości, które wyrządzają. Szczerość i odwaga jest cenna i ja to cenię u ludzi. Z powodu udawania czegoś, czego ludzie nie czują mamy przechrztów, którzy są bardziej papiescy niż papież ;). To oni organizują polowania na czarownice, podczas gdy prawdziwa wiara każe jednakowo traktować wszystkich ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego 02.04.08, 16:20 Nelly, wybacz. Nic mnie nie obchodzi czy się przejął, czy nie. Czy się cieszył czy też nie. Więcej nie będę Ci tłumaczył. Wypada by się liczył w dniu dzisiejszym z uczuciami innych. Tyle na temat kultury. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: 89.204.204.* 02.04.08, 16:29 A dlaczego ma sie z kimś liczyć, skoro wszyscy mamy takie same prawa. Empi to Ty chyba nie wiesz, że jesteśmy w Unii ;). Nie tłumacz mi rzeczy oczywistych, bo mnie nie przekonasz. Jeśli wychodzimy od równych praw to nie ma dostosowywania sie do kogokolwiek. Czy rozumiesz, co to znaczy? Jego uczucia są dla niego tak samo ważne jak Twoje dla Ciebie - bo są jego. Nie odmawiaj praw komuś, jeśli sobie je przyznajesz. Z tego powodu już dość jest nietolerancji w naszym kraju. Cokolwiek kolega czuje to jego uczucia i ma do nich prawo. Joanna popełniła błąd, że skomentowała post pokazując nietolerancję. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego 02.04.08, 16:39 Nelly, i Ty wymagasz tolerancji w takim przypadku? >Cokolwiek kolega czuje to jego uczucia i ma do nich prawo. Przypisujesz koledze w jego wypowiedzi wyższe wartości? Sorki, dalsze wypowiadanie się na ten temat i tłumaczenie Tobie uważam za zbędne. Ty tak dla zasady lubisz rozwadniać temat? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: 89.204.204.* 02.04.08, 16:57 Nie dla zasady Empi, ale do pokazania zasad religii chrześcijańskiej. Widzisz Empi pokazuję Tobie i innym, czego w tej religii zabrakło. Ta religia jest trudna do pojęcia, bo tak jak ja, Ty powinieneś reagować. Nie oceniać i zobaczyć w koledze brata w Jezusie. Czyli doszukać sie dobrych stron u ludzi, a jak nie rozumiesz ich postępowania, to po prostu zapytać. Motywy kierujące postepowaniem innych ludzi są czasami trudne do pojęcia, ale zaakceptować je trzeba zgodnie ze słowami miłości bliźniego. Ta religia stawia na głowie całą logikę i dlatego moje wypowiedzi czasami brzmią nielogicznie ;). Ale w Unii Polacy nauczą sie nowego myślenia, jeśli będą tolerować wszystko, co do tej pory było nie do pojęcia ;). No i skończą sie prześladowania innych... Pozdrawiam. PS. Ludzie myślą, że ludożerca, który je nożem i widelcem jest ucywilizowany. Dla mnie postęp byłby wtedy, gdyby zmienił menu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad4d Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 10:43 ciesze sie, ze pobudziłem Was do dyskusji, rozmow niegdy za wiele kazdy ma swoje rocznice, a ta dotyczyla picia piwa u kolegi z LUBLINA wiec jej miejsce jest chyba jak najbardziej na forum lubelskim, zadałem po prostu pytanie czy ktos z forum zna rzeczona osobe i tyle a wszelkie inne interpretacje sa w tym przypadku nadinterpretacjami pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: *.cust.o2.ie 04.04.08, 23:33 Oczywiście, że każdy może mieć swoje rocznice i o tym pisałam. Twoje uczucia są ważne, bo są Twoje. Twoje rocznice są ważne, bo są Twoje i dlatego nie mogłam zrozumieć jak na podstawie tego postu można oceniać, czy jesteś wierzący czy nie. Poza tym Ty wcale nie musisz płakać po JPII. Tobie ten dzień może kojarzyć się z przyjemnością i zabawą i to naturalne. Cieszę sie, że wyjaśniłeś... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 15:29 A jednak nie mogę sie oprzec wrażeniu,m\ że Efad załozył ten watek powodowany czystą złośliwością (skoro zauwazyła to nawet pani Joanna). Czemu innemu to miało słuzyć? Przecież kazdy z nas mógłby załozyć podobny wątek. Np. ja - "mija trzecia rocznica oglądania "Chinatown" - ponieważ 2 IV 2005 o godz. 21.37 siedziałam u kumpla i oglądałam właśnie ten film. Bezsens i zaśmiecanie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: mija 3 rocznica ...złopania piwa u Hiubiego 05.04.08, 15:41 Niekoniecznie zaśmiecanie - Chinatown to świetny film :-))) Odpowiedz Link Zgłoś