Dodaj do ulubionych

odchylanie główki

03.08.11, 14:24
mój syncio ma 4 mce - zaczęłam go niedawno chustować - jakieś 2 tyg temu, na razie to noszę go po parę, paręnaście minut po domu - i mam pytanko bo mały odgina się do tyłu no i głowa mu jeszcze trochę leci. Czy z tym odginaniem - jest jakiś sposób? Dodam, że motam go w kieszonce.
Obserwuj wątek
    • efucia Re: odchylanie główki 03.08.11, 22:21
      Jeżeli dziecko się odgina w kieszonce, to może znaczyć że ma dużo miejsca na wyprostowanie rączek, a co za tym idzie chusta jest za słabo dociągnięta. Czy nosisz go tak krótko, bo nie czujesz się pewnie w wiązaniu? Macie tworzyć jedną całość, dziecko powinno być jak przyklejone, a chusta otulać ciasno jak druga skóra, wtedy jest bezpiecznie a obu stronom wygodnie.
      • amerika1 Re: odchylanie główki 03.08.11, 22:38
        nosze go tak krótko - bo później zaczyna marudzić :( ze dwa razy okazało się ze za chwilę zasnął ale już w łóżeczku, hmm wydaje mi się ze dość ciasno mam zawiązaną chustę, aczkolwiek właśnie mi się wygina i np. jak trochę się pochylę nad zlewem to już w ogóle nie czuję się pewnie
        • efucia Re: odchylanie główki 03.08.11, 22:54
          zwykle jet tak, że dziecko się wygina, bo szuka oparcia z tyłu, bezpiecznej granicy. Jeżeli jest tego miejsca za dużo, to też raczej nie zaśnie, bo się będzie kręcić i wiercić.
          Jeżeli przy lekkim pochyleniu nie czujesz sie bezpiecznie, to stawiam na niedociągnięcie. 90% Rodziców boi się mocniej dociągnąć, bo też nie wie, jak ciasno powinno być i do czego powinni dążyć szlifując technikę. Zwróć uwagę, czy chusta marszczy się na pleckach synka i czy masz jakieś "firanki" =fragmenty chusty które wiszą tu i tam, chusta ma być napięta w każdym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka