edico 12.04.08, 22:08 A tak niedawno rozmawialiśmy o wpływie wiernych na postępowanie hierarchii kościelnej. "Małczać duraki" i koniec!!! www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080412&id=po02.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m2 Re: Uderz w stół 12.04.08, 22:13 Chłopcy niech się bawią swoimi zabawkami. Kogo normalnego interesuje kto będzie jakimś biskupem? Czy jakikolwiek na wasze życie wpływ ma to że arcybiskupem lubelskim jest Życiński? A czy ty znasz swojego proboszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Uderz w stół 12.04.08, 22:54 Co do pierwszego, to mnie ani ziębi ani grzeje poza tym, że wymieniono jednego widniejącego na spisie Wildsteina. A co do proboszcza? Znam go tylko z tych względów, że od początku lat 90-tych uczestniczył w oficjalnych imprezach urzędowo administracyjnych, w których z pewnych względów musiałem uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Uderz w stół IP: 89.204.199.* 12.04.08, 22:15 No proszę jak książęta Kościoła niczego nie pojmują. Ciekawe jak zrozumieliby moją wypowiedź, że Benedykt powinien przeprosić za błędy KK ;). A ja mam na celu tylko dobro KK, bo chce mu dać do ręki władzę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Uderz w stół IP: *.lublin.enterpol.pl 12.04.08, 22:35 najpierw niech edico przeprosi za błędy islamistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Uderz w stół IP: 89.204.199.* 12.04.08, 22:40 Chyba sobie żartujesz Aronie. Gdyby nie błędy i wypaczenia KK to islamistów by nie było. Czyli i tak papież powinien przeprosić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Uderz w stół 12.04.08, 22:59 Aronie. Zostaw choć na chwilę swoją skrzynie biegów w spokoju i odpowiedz mi, dla czego mam przepraszać w imieniu Mahometa czy papieży, skoro oni posługiwali się Tobie podobnymi ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Uderz w stół IP: *.lublin.enterpol.pl 12.04.08, 22:35 Życińskiego dać do Gdańska, Głodzia do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: Uderz w stół 12.04.08, 22:35 To prawdziwy cud na miarę pontyfikatu JP2, że kler nie wydał jeszcze uchwały o przyjmowaniu na tacę tylko i wyłącznie banknotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Uderz w stół IP: 89.204.199.* 12.04.08, 22:46 Ksiądz z jednej parafii opowiedział ten dowcip na kazaniu ;) " Umarł banknot 200 złotowy. Przychodzi do nieba i Bóg, w swej wielkiej dobroci mówi mu: Do piekła! Zasmucony banknot udaje się do kotła piekielnego, z którego widzi, jakby było wspaniale w niebie... Umarł banknot 100 złotowy. Pan Bóg znów go do piekła wysyła. Umarł banknot 50 złotowy. I znów do piekła. Podobnie z dwudziestozłotowym i dziesięciozłotowym. Umarła pięciozłotówka, ale i ona trafiła do piekła, tak jak i dwuzłotówka, i złotówka. Gdy przed Panem Bogiem stanęła pięćdziesięciogroszówka, ten uradowany wziął ją do siebie i po prawicy posadził. Inne nominały zaczęły krzyczeć: - Dlaczego on jest z tobą Panie, a my nie? A Pan Bóg popatrzył na nich i zapytał: - A kiedy ja was ostatni raz w kościele widziałem? " Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Bardzo ładne... 12.04.08, 23:38 Gdyby jeszcze umiał uzasadnić wszystkie wydatki z otrzymanych "przychodów" :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Uderz w stół 12.04.08, 22:46 Z matematyki religijnej. Ksiądz tłumaczy parafianinowi, że 5 zł i 5 zł to jest to samo, co 10 zł. Tylko 10 zł jest lżejsze na tacy :)) Odpowiedz Link Zgłoś