porebaczuby 22.04.08, 07:31 Dla wszystkich zmotoryzowanych radzę zapoznać się z dyskusją groups.google.com/group/pl.regionalne.lublin/browse_thread/thread/cc402840077edc8f Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 22.04.08, 08:11 Który to już raz jakiś debil blokuje pół miasta akurat w czasie powrotów z "długiego weekendu"... A może to wszystko w ramach walki z piractwem drogowym - bo jak stoi w korku to nie przekracza prędkości a jak nie przekracza prędkości to i praworządnych obywateli nie morduje w trakcie wyprzedzania na trzeciego, obowiązkowo na przejściu dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
porebaczuby Re: Zakorkowane Czuby 22.04.08, 08:18 to już tradycja że 3 Maja odbywa się w Lublinie wyścig kolarski, do tej pory odbywał się on na Czechowie ale w tym roku jest zmiana Czuby i LSM będą się męczyły. Na szczęście w tym roku 3Maja to nie ostatni dzień długiego weekendu więc może tym razem nie będzie tak strasznie. Zresztą dlatego już teraz informuję aby później nie było zaskoczenia Jeszcze raz podaję mapy do zapoznania się ze sposobem poruszania www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/746382e8a4bafc56.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db40fd8fc1be8d8e.html Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 22.04.08, 08:24 Czy w Lublinie i okolicach nie ma mniej ważnych i bardziej odpowiednich dróg, na których można by zorganizować taki wyścig nie blokując miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
porebaczuby Re: Zakorkowane Czuby 22.04.08, 08:34 Z tego co wiem w ubiegłym roku wyścig odbywał się poza Lublinem (Jakubowice i okolice ze startem i metą na Choinach, nie wiem co jest przyczyną coroczna zmiana trasy wyścigu, przypuszczam że w ubiegłym roku było mało publiczności i Związek Kolarski chce to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Zakorkowane Czuby 22.04.08, 09:29 W czym problem? to przeciez wolny weekend. Na ulicach jest pusto w porównaniu z dniami powszednimi. porebaczuby napisał: > Z tego co wiem w ubiegłym roku wyścig odbywał się poza Lublinem (Jakubowice i > okolice ze startem i metą na Choinach, nie wiem co jest przyczyną coroczna > zmiana trasy wyścigu, przypuszczam że w ubiegłym roku było mało publiczności i > Związek Kolarski chce to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Zakorkowane Czuby IP: *.pronet.lublin.pl 22.04.08, 16:16 tak całkiem pusto to nie jest i każdy chciałby jakoś sprawnie dojechać do domu Odpowiedz Link Zgłoś
porebaczuby Re: Zakorkowane Czuby 24.04.08, 09:46 www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080424/LUBLIN/460560172 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Zakorkowane Czuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 13:29 UWielbiam wyścig trzeciomajowy. Ileż to godzin spędziłam w korkach próbując wrócić z długiego weekendu do domu.... Ostrzegam! Mam broń i będę strzelać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos W razie potrzeby - ja też 29.04.08, 13:50 3 lata temu spędziłem upojną godzinę w upale i spalinach na Alei 1000-lecia (obecnie Solidarności) a potem jeszcze co najmniej pół szukając możliwości dojechania na Czechów "zorganizowanymi" przez policję "objazdami"... I guzik mnie obchodzi że ktoś potrzebuje frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: W razie potrzeby - ja też 29.04.08, 17:02 Spójrzcie na to z drugiej strony. Jaka to promocja dla miasta. Poza tym w Lublinie zakończy się jeden z etapów Tour de Pologne. tajnos.agentos napisał: > 3 lata temu spędziłem upojną godzinę w upale i spalinach na Alei > 1000-lecia (obecnie Solidarności) a potem jeszcze co najmniej pół > szukając możliwości dojechania na Czechów "zorganizowanymi" przez > policję "objazdami"... I guzik mnie obchodzi że ktoś potrzebuje > frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: W razie potrzeby - ja też 30.04.08, 08:35 pep-per napisał: > Spójrzcie na to z drugiej strony. Jaka to promocja dla miasta. Poza tym w > Lublinie zakończy się jeden z etapów Tour de Pologne. Otóż, ja takie rzeczy wolę oglądać z przyjemnością i na luzie albo w telewizji - a nie będąc brudnym, przepoconym i zmęczonym po kilkusetkilometrowej trasie. Poza tym, myślę że Lublin lepiej by się wypromował pokazując swe piękne okolice oraz zmysł organizacyjny swych decydentów, którzy potrafią coś więcej, jak tylko produkować kolejne administracyjne ukazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: Zakorkowane Czuby 29.04.08, 17:24 Najlepiej to żeby wyścigu nie było. A potem warto byłoby ponarzekać że w Lublinie nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Zakorkowane Czuby IP: *.gprs.plus.pl 29.04.08, 19:23 Tak, jest to cholernie atrakcyjna impreza. Stac i patrzyć jak faceci jeżdżą w kółko. I może jeszcze kto pierwszy? Jakie to ma znaczenie kto pierwszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 08:37 Taaak. Mentlność jest charakterystyczna, wręcz carska (jak to w Kongresówce): tak ma być - i już, a jak komu się nie podoba - to "wypad".:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Zakorkowane Czuby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:33 Po co tłuczecie się wszędzie prywatnymi autami? Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 08:32 Bo lubimy :) Bo nam wolno. Bo mamy prawo. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 08:39 Poza tym, od czasu do czasu pracujemy (także w święto) albo też wybieramy się w dalsze podróże w celu odwiedzenia dawno nie widzianej rodziny a wiadomo, że pociągiem a nawet busem wychodzi za drogo, za długo i niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Zakorkowane Czuby IP: *.resetnet.pl 29.04.08, 17:51 Ludzie po co te lamenty. Raz w roku jakaś impreza co się nie zmieści na placu zamkowym, a już marudzą... jak to w Lublinie. Przecież to nie będzie trwało tydzień w czym problem ? ciężko się ustawić tak aby nie jechać tędy w tym czasie ? Mohery z głowy Wam nie spadną, maruderzy cholera jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nihil novi hehehe IP: *.lublin.mm.pl 29.04.08, 21:58 marudy już zrzędzą. Odpowiedz Link Zgłoś
porebaczuby Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 12:23 Nie martwcie sie maruderzy 17 września będzie jeszcze lepiej Wyścig będzie jechał przez Spółdzielczości Pracy, Smorawińskiego, Poniatowskiego i od Racławickich będą 3 kółka przez Racławickie, Krakowskie, Kapucyńską, Narutowicza, Głęboką, Sowińskiego i z powrotem Racławickie wyścig wypada w środę zwykły dzień tygodnia - To dopiero będzie się działo!!!. Więc na wyścig w dniu 3 Maja nie narzekajcie bo większość ludzi wyjedzie za miasto. A wszystkie sieroty które wyjadą i wrócą przed 18 same są sobie winne bo nie interesują się tym co się dzieje w ich mieście. Po to od tygodnia podaję linki do map aby każdy mógł się zapoznać i dojechać spokojnie do domu. Jeśli ktoś robi sobie olewkę to później to już tylko jego kłopot że nie wie jak dojechać lub wyjechać z osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:10 Od tygodnia to Ty ewidentnie i po chamsku spamujsz... Linki do map nie wystarczą. W cywilizowanym świecie takie imprezy organizuje się tak, by jak najmniej utrudniały życie ewentualnym niezaintetresowanym, którzy mają takie samo prawo do życia jak zainteresowani. Pytanie: czy jest "na sali" ktoś, kto orientuje się gdzie i jak interweniować oraz kogo i w jaki sposób pociągnąć do odpowiedzialności jeśli impreza znów sparaliżuje pół miasta oraz najważniejsze arterie komunikacyjne w porze największego natężenia ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:12 Co za pieniactwo. Jak tak można normalnie żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:15 Jest jeszcze jedna ewentualność. Wyprowadź się z Lublina do miasta gdzie już kompletnie nic się nie dzieje. Twój spokój zakłóci ewentualnie niedzielny jarmark. Tylko broń boże nie do większego bo tam będziesz pienił się niemal każdego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:21 Wiesz co koleś? Jeśli jkiedyś wlezę brudnymi buciorami na Twój świeżo odkurzony perski dywan i za przeproszeniem odleję się pod ścianą to nie protestuj, tylko ładnie się uśmiechnij i podziękuj że byłem łaskaw zainteresować się Tobą - bo inaczej nazwę Cię pieniaczem i każę wypieprzać na Białoruś. Nie pozdrawiam.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:38 Jeszcze jedno: pamiętam czasy, gdy przez Lublin przejeżdżały etapy bardzo wóaczas popularnego Wyścigu Pokoju. Pomijając dużo mniejszy wówczas ruch (a więc dużo mniejszą uciążliwość takich imprez), nikomu do głowy by nie przyszło, by na wiele godzin blokować najważniejsze drogi w mieście. Ruch zatrzymywało się tylko na czas przejazdu kolarzy, poza tym, organizowano dobrze oznakowane objazdy dla będących przejazdem i niezorientowanych w lokalnej sytuacji, ale przecież tera my som mundrzejsze i jewropejskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zakorkowane Czuby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 13:48 No ale w tedy to było ZOMO i bardzo pomagało w sytuacji pojawienia się takich którym coś sienie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 13:55 Widzisz, choć w czasach gdy przez Lublin przejeżdżał Wyścig Pokoju miałem tyle lat, co pewnie Ty teraz ale to i owo dobrze pamiętam. Z pełną odpowiedzialnością mogę więc zaręczyć, że i z tym ZOMO i z tym octem na półkach było nie zawsze, nie wszędzie i nie do końca tak (wyjąwszy stan wojenny oraz inne społeczne zadymy), jak usiłuje nam dziś wetknąć oficjalna propaganda, a i wymowa oraz rozumienie filmów Barei było wówczas nieco inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zakorkowane Czuby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 14:05 Pomoc ZOMO to z mojej tylko dotknięcie kwestii organizacji takich imprez. W tamtych czasach można było coś zorganizować na polecenie odgórne a w chwili obecnej taki mały Związek Kolarski nie jest w stanie zorganizować samodzielnie przy swoim budżecie takiej imprezy i robi to tak na łapu capu. Mimo że wspomagany jest przez UM, Kurier Lubelski i Pana Kitę to i tak brak im siły przebicia a dzisiaj wszystko kosztuje a na trasie trzeba postawić przynajmniej 50 osób aby nie było zakłóceń w przejeździe kolaży. Wydaje mi się że ta trasa jest znacznie lepsza od tej sprzed 3 lat gdy kolaże jechali po Solidarności - po to było wielką pomyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: Zakorkowane Czuby 30.04.08, 15:18 A bo za komuny było lepiej. I młodszy wtedy byłeś. I mniejszym zrzędą i pieniaczem też. A na marginesie kolarze będą jeździć po Lublinie a nie przez niego przejeżdżać. No i powiedz no dla kogo robili te objazdy? Dla kilku Warszaw i Syren? Faktycznie z braku samochodów to może i dało się zauważyć że dla ruchu ulicznego wyścig nie przysporzył kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś