sznicel4 24.04.08, 13:43 prosze, pomagają, a tusk co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margotka28 Jaś wróci do biologicznej matki 24.04.08, 13:45 Każda kobieta ma prawo otrzymać szansę naprawienia błędów. W tym przypadku do tego, żeby spróbować opieki nad chorym dzieckiem. Ja mam wątpliwości, czy matka dziecka nadal chciałaby przywrócenia prawa do opieki, gdyby okazało się, że jednak Jaś nie dostanie polskiego obywatelstwa? Pewnie miałaby to gdzieś, tak jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.vgnxx6.adsl-dhcp.tele.dk 24.04.08, 14:04 Tez tak uwazam.Tu nie ma mowy o "odnowie" uczuc macierzynskich a tylko o interesie wlasnym matki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soda Re: Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.riz.pl 24.04.08, 14:25 O jej "fałszywych" uczuciach świadczą jej wypowiedzi: "chciałabym wychowywać syna w godziwych warunkach, potrzebna będzie pomoc i mieszkanie..." coś w tym stylu. To jest chore bo prawdopodobnie za jakiś czas dostanie mieszkanie...Jak ktoś normalnie zarabia, ale nie stać go na zakup mieszkania to urząd nie da takiej osobie(kobiecie) mieszkania bo jak to powiedzieli: "za dużo pani zarabia"...No tak to lepiej dać mieszkanie kobietom które "zaciążyły" i nie wiadomo czy będą mogły utrzymać mieszkanie...bo są same i tatuś dziecka gdzieś zniknął. Nie powinni jej przyznawać praw do dziecka, co z tego że jest biologiczną matką?? skoro się zrzekła dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annubis Re: Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.lodz.msk.pl 24.04.08, 14:54 też tak myślę ponieważ sprawę nagłośniły media i cała sprawa nadawania chłopcu polskiego obywatelstwa nabrała tempa, matka stwiedziła że warto się nim ponownie zająć, zresztą jak sama przyznała w tv widzi w małym szanse na pozostanie w Polsce dla siebie i reszty dzieci. Już dziś mówiła że będzie ubiegać się o mieszkanie socjalne. Myślę sobie że chłopiec pozostanie pod jej opieką tak długo jak będzie potrzebny a później trafi do domu dziecka lub innej instytucji ja uważam że powinno się odebrać kobiecie prawa rodzicielskie ze względu na dobro dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.ichf.edu.pl 24.04.08, 14:07 sąd nie powinien dac jej Jasia ...zrobila to ze zwyklego wyrachowania , a nie z nawróconej milosci ...zalezy jej tylko według mnie na legalnym pobycie w Polsce dzieki temu , ze Jas ma obywatelstwo ...poprostu swinia ( nie obrazając swiń ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szadoka Jaś wróci do biologicznej matki IP: 212.160.172.* 24.04.08, 14:31 Ciekawe czy jak juz dostanie lagalizacje pobytu to to biedne dziecko bedzie jej potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Jaś wróci do biologicznej matki 24.04.08, 14:59 tak..do czasu axz bedzie na nie dostawac mieszkanie i zasilki i dary od ludzi... prawdopodobne jest, ze dla celow promocyjnych dziecko nawet bedzie nadal nazywane "Jasiem" choc to nie jest jego prawdziwe imie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiga Re: Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.aster.pl 24.04.08, 16:36 To bardzo zły wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Re: Jaś wróci do biologicznej matki IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 15:59 Pan Tusk dla Ciebie Chamie,to nie św. Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski.1 sznice14..łajzo rydzykowa! 24.04.08, 16:11 dlatego że Tusk rządzi,jest taki pozytywny wyrok! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_z_wasami polska jest chora 24.04.08, 17:19 a normalnym kraju, dziecko juz by dawno (zaraz po zrzeczeniu sie do niego praw) oddane do adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Jaś wróci do biologicznej matki 24.04.08, 17:21 sznicel4 napisał: > prosze, pomagają, a tusk co? A bo co? Okazalo sie ze tusk jest ojcem? Moze wujkiem? Co ty, pie.dolnienty jestes, co ma do tego premier? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska nie czarujmy się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 17:41 matka chce odzyskać Jasia bo ma nadzieje, że dzięki niemu i rozgłosowi wokół niego uda jej sie pojechać na współczuciu dalej i dostać obywatelstwo a przy okazji mieszkanie. Mam tylko nadzieje, że MOPS będzie bacznie przygląda się troskliwej "mamusi" i podejmie stanowcze kroki gdy Jasiowi grozić będzie niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j Gdyby była piłkarzem, obywatelstwo by dostała... 24.04.08, 19:46 bez kłopotu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiga prokurator wstrzymał wyrok IP: *.aster.pl 25.04.08, 14:07 miejmy nadzieję, że zabiorą tej pani "kartę" do gry o obywatelstwo a Jaś wróci do rodziny zastępczej, gdzie miał miłość i dobrą opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś