allspice 21.06.08, 07:55 I bardzo dobrze...może to początek do likwidacji immunitetów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaac Re: Palikot bez immunitetu 21.06.08, 08:02 I bardzo dobrze i jest to dowód na to że NIE TRZEBA likwidować immunitetów! Uczciwi ludzie w razie czego i tak z nich zrezygnują (jeśli to nie sprawa polityczna mająca tak na prawdę na celu zablokowanie pracy posła). Nie uczciwych po prostu nie należy wybierać. Brak immunitetu to prosta droga dla ludzi o mentalności Kaczyńskich (vide prowokacje przeciwko konkurencyjnym partiom - Sawicka i Lepper) by przy pomocy pół-prawnych środków blokować prace konkurencyjnych klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzina Radia Mary [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo zwykły pajac i błazen z tego Palikota IP: *.chello.pl 21.06.08, 08:49 nie wiem czemu ciągle o nim piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Dlaczego pajac i błazen? IP: *.dslextreme.com 21.06.08, 17:26 Bo zrzekł się immunitetu? NIKT z prawicy by tego nie zrobił, to oczywiste :D Nie macie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo1 Re: Dlaczego pajac i błazen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 15:29 Kabotyński gest, jak wszystkie gesty Palikota! A głupcy, zwani w Lublinie nie wiedzieć czemu "elitą". w to wierzą! Jeśli sami stosują te same standardy co P., biada Lublinowi! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 co oznacza ksywa kolo 22.06.08, 08:42 kolo napisał(a): > nie wiem czemu ciągle o nim piszą bo o tobie nic sie nie da pisac jestes KOŁO...kolo to takie male zero... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubertus Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:48 Immunitet poselski jak najbardziej ma sens, ale ograniczony tylko do czynów związanych z wykonywaniem mandatu poselskiego. W konkretnym przypadku, kiedy Palikot jako poseł zapytywał o stan zdrowia Prezydenta RP, immunitet miał jak najbardziej zastosowanie, ale już w przypadku, gdy poseł Palikot sugeruje, iz radny Więckowski ma jakieś ciemne interesy ze spółką inwestycyjną - sprawa nie jest tak oczywista. Tak przynajmniej mnie się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkawrydzykach [...] 21.06.08, 08:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 21.06.08, 08:32 posty bez treści są usuwane, naruszasz netykietę. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Palikot dał przykład cywilnej odwagi, brawo! 21.06.08, 09:00 A taki Kurski,Mularczyk czy J.Kaczyński?...szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: com.bi-nerki Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:50 Panie pośle Palikot i cała PO! A co tam słychać w obszarze na wyrost zwanym przyjazne państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Palikot bez immunitetu 21.06.08, 09:05 Szkoda,ze nie mieszkam w Lublinie,bo napewno glosowalbym na Palikota.To prawdziwy posel a nie pracownik Sejmu.Mowi to co mysli i ja w wiekszosci przypadkow zgadzam sie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głosowałem na PO Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 09:31 No to masz człowieku problem.. Tak sie składa, ze głosowałem nie tylez na PO co przeciwko oszołomom w sejmie. I tak samo nie chce, aby ktos wciskał nasze dzieci w mundurki, jak i machał sztucznym penisem żeby zaistnieć. Palikot to Doda naszej polityki. Dzwon głośny bo w środku próżny. Polacy dorośnijmy w końcu do tego, że obciach nie jest powodem do dumy tylko wstydu. A skrajne poglądy zwykle mają ludzie o niskim doświadczeniu życiowym lub wąskich horyzontach. Ja tam wolę budowac, niż siać zniszczenie w imię zobaczenia się w telewizji. Pozdr dla normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 10:08 cyt. >A skrajne poglądy > zwykle mają ludzie o niskim doświadczeniu życiowym lub wąskich > horyzontach. A mi się wydaje, że im szersze horyzonty tym większe skrajności bo dalej od jednego końca do drugiego. Po za tym w Polsce jest tak wiele głupawych ludzi, którym NORMALNIE nie da się nic wytłumaczyć i wtedy należy stosować PRZEJASKRAWIENIA i WIELKIE KONTRASTY. Oczywiście pozostawienie zachowań kontrowersyjnych bez PUENTY jest pokazaniem swojej małości, dlatego Palikot uważany jest za błazna i oszołoma. Jednak nie jest on jedyny, ale PiS w głupocie zachowań swoich "posłów" czy raczej osłów vide Mularczyk (człowiek bez własnego zdania) taki sam jest Karsku i Gosiewski czy Kurski, który w zależności do kogo mówi, mówi sprzeczne rzeczy, posługuje się manipulowaniem głupim bo JEGO elektoratem nie wspominając o oszczerstwach, pomówieniach czy kłamstwach. Ale takie zachowania są generowane przez NIJAKOŚĆ PO, która na razie poza ładna kampanią nie zrobiła niczego. Jest to woda na młym dla kaczyńskopodobnych. I niestety taka sytuacja będzie tak długo jak długo w Polsce będą rządy PARTYJNE i partyjnych kolegów, a nie bedzie JOW. Wtedy naprawdę będziemy mieli wpływ na nasze życie. Taka sytuacja jest teraz w podkarpackiem. Wybory na senatora a zlatuje sie tam cała polityczna hołota. Te wybory będą testem dla mieszkańców tego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Mieszkam w Lublinie i Palikot ma mój głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 09:37 Kontrowersyjne wystąpienia Palikota mogą się nie podobać, ale pod większością z tego, co mówi, spokojnie mogę się podpisać. Może gdyby Palikot nie wystąpił na konferencji prasowej z penisem, sprawie zgwałceń w lubelskim areszcie ukręcono by łeb - przypominam, że wtedy oficjalna wersja wydarzeń wg szefów policji wyglądała tak: żadnego gwałtu nie było, oskarżenie jest zemstą za zatrzymanie. Dziś wiadomo, że to nie był jedyny gwałt, prokuratura znalazła więcej poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna B. Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:53 emeryt21 napisał: > Szkoda,ze nie mieszkam w Lublinie,bo napewno glosowalbym na > Palikota.To prawdziwy posel a nie pracownik Sejmu.Mowi to co mysli i ja w wiekszosci przypadkow zgadzam sie z nim. Co prawda ja nie tak często zgadzam się merytorycznie z panem Palikotem, ale w ogólności uważam, że jest to człowiek dobrze wyedukowany oraz inteligentny, a jako poseł - postać barwna i kompetentna. Wolę jego niż mało rozgarniętych smutasów udających mężów stanu, jakich sporo w polskim Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 11:06 Hojarska - baba z jajami ! Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Palikot bez immunitetu 21.06.08, 18:48 z jajami tylko bez drugiej czesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) ;) Re: Palikot bez immunitetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 09:50 na początku chcieli zrobić z niego pajaca, i sie nie udało. To musi być naprawdę konkretny gość. :) Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Palikot, Cziczolina polskiego sejmu 21.06.08, 10:29 Polikot zapisze sie złotymi zgłoskami jako najznamienitszy błazen i bufon w dotyczczasowej historii polskiego parlamentaryzmu, pozostawiajac daleko Gadzinowskiego i Szyny... jakiej tam? Imunitet to nic, okrada polskich podatnikow .... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu 21.06.08, 11:26 slavik222 wiesz chyba jaką rolę spełniali błaznowie na dworach królewskich? Przeważnie byli to ludzie świetnie wykształceni na owe czasy, często z dobrych domów a także nieraz majętni. Ich rolą było nie tylko rozśmieszanie króla. Wielu było doskonałymi doradcami czy wręcz mediatorami w sprawach politycznych państwa, patriotami. Niech Palikot bedzie Ci błaznem ale przyznaj, że dzięki jego prowokacjom rozpoczęto wiele pożytecznych debat. Denerwuje mnie obłuda wszystkich środowisk politycznych obrażających się na jego prowokacje. Wszyscy ci nadęci politycy z wielką powagą chrzanią bzdury na temat swojego zaangażowania, patriotyzmu wręcz świętości, oburzają się. Prywatnie zaś mówią i myślą coś innego i przyznają rację Palikotowi. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinnVv Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu IP: *.it-net.pl 21.06.08, 18:05 Palikot nie jest błaznem w porównaniu z Obamą czy Sarkozym, ich teksty są idiotyczne a Palikot przynajmniej gada kontrowersyjnie ale z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralalala Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu IP: *.proxy.aol.com 21.06.08, 20:20 .... ale nie najwiekszego .. blazna:))Tobie nikt nie dorowna- pisogniocie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu 21.06.08, 20:27 slavik222 napisał: > Polikot zapisze sie złotymi zgłoskami jako najznamienitszy błazen Znamienityj? Hej - a skąd ty piszesz ruskie słowa wtrącając? Slave jesteś? Stamtąd się nie boisz krytykować i gdy wyjdziesz już po służbie to możesz sobie po rusku na ulicy porozmawiać? Hłe, hłe! Kaczuńska żenua! Ze też kaczyniaki aż tak daleko, w Rasieji muszą szukać pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu 22.06.08, 07:33 slavik222 napisał: > pozostawiajac daleko Gadzinowskiego i Szyny... jakiej tam?< a także Cymańskiego, Gosiewskiego, Kempę i wszystkich Kamińskich razem wziętych - to miałeś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 do slavika2222 lepiej byc madrym blaznem niz 22.06.08, 08:40 niz pisuarem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ58 Re: Palikot, Cziczolina polskiego sejmu IP: *.cst.tpsa.pl 22.06.08, 17:39 > Imunitet to nic, okrada polskich podatnikow .... Oj slavik, slavik. Obawiam się, ze to Ty okradasz Palikota i żyjesz, uczysz się z jego podatku. Pewnie przegiąłem, ale nie tak jak Ty. Mam osobiste (co prawda drobne) powody, zeby nie lubiec Janusza Palikota, ale wiem, że nalezy do tych , którzy majątku dorobili się w miare uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nemzi Palikot bez immunitetu 21.06.08, 10:36 Oto duch walki! Brawo panie Januszu! Żeby wszyscy byli gotowi sie zrzec immunitetu w razie potrzeby. A tak - czekają na stołkach, aż sie sprawy przedawnią... ------------ www.100klatka.pl/video/view/id/356 Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Palikot bez immunitetu 21.06.08, 18:50 NE%MZI a gdzie jest 40 mln bylej ZONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reper Re: Pa-likot powinien dawno byc w domu wariatow!!! IP: *.midd.cable.ntl.com 21.06.08, 11:49 Zamknac psychola Pali-kota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 reper : nudnu ci w twoim wariatkowie??? szukasz 22.06.08, 08:43 kumpli na rozowe pigulki? zapros kolesi pisuarowych... Odpowiedz Link Zgłoś
k0curek Czy radnego całkiem pogieło? 21.06.08, 12:41 Brać na pełnomocnika Romana Giertycha? Giertych pokazał, że poza robieniem hałasu nic nie potrafi. Będzie próbował zamienić proces przeciwko Palikotowi w widowisko polityczne, bo ma nadzieję, że zrobi sobie reklamę. Interes radnego będzie w czasie rozprawy najmniej ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Palikot bez immunitetu 21.06.08, 12:43 Palikot jeden z mądrzejszych posłów-tak trzymaj a złodzieja z Torunia i reszte złodzieji i oszustów w sukienkach tez musisz wytropić-watykański rozbiór Polski musi Palikot powstrzymać-siać,siać ,siać Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Palikot bez immunitetu 21.06.08, 12:49 Szkoda pieronie ze Śląsk niy mo takigo Polikota. Panie gryfny Januszu Głowa do góry, z tymi co jo godom to somw dumi z PANA. Jak sie niy myla to i Czarcia Łapa by sie kłaniała do kolan. tak czimać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASZI Takich ludzi nam trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 12:55 Odwaga to czego ( również ) brakuje naszym kochanym parlamentarzystom. Brawo dla pana Palikota !! Normalna część kraju pana popiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Palikot bez immunitetu,Prawda i Sprawiedliwość Jan 21.06.08, 12:58 Prawda i Sprawiedliwość Janusza Palikota 01. PiSiOR na Palikota Pluje i Skrobie gniota. Redyka skarżypyta. Tylko Naszcz Siennik czyta. Czyli to co „kaczory”. Co donoszą kloaczory. Śmieje się jak prezydęt! Z dobrego wica przekręt. Prawe bez pomyślunku. PiSiOR w pełnym rynsztunku. Jego wzorem wibrator. Z antenką chodzi jak traktor. Nawiedzi z klechą klozecik, by sprawdzić pistolecik! To cały przekaz Janusza. Dlatego to tak ich rusza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DH przydałoby nam się więcej takich Palikotów! IP: *.it-net.pl 21.06.08, 13:08 ...może i kontrowersyjnych ale przynajmniej porządnych! Pan Janusz cały czas u mnie punktuje, zachowaniem i wypowiedziami ;) a że go uważają za pajaca? mnie też niektórzy uważają, a ci co znają dobrze to wiedzą jaki jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinnVv Palikot bez immunitetu IP: *.it-net.pl 21.06.08, 18:02 Wojowniczy ten nasz Palikot :), żecze mu sukcesów w walce z wiatrakami i szatanem polskiej sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Palikot bez immunitetu 21.06.08, 22:06 Czy nie mogłoby w polskim parlamencie znaleźć się więcej Palikotów? Nie twierdzę, że jest on ideałem, popełnia na pewno błędy i gafy, ale na tle większości wybija się pozytywnie, ma chłop jaja i honor. A poza tym jest zdaje się na tyle bogaty, że mniej podatny na korupcję. -- ferengis.blox.pl antiquitates.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Palikot bez immunitetu 22.06.08, 09:03 Jak widać gryfny Januszku, kfolom cie jak pieron, ale zodyn pieron ci rynki niy podoł. Jak by cie tak niy dej Boze zawarli d możesz a mnie liczyc, byda ci paczki posywoł, z mojej górniczej-emerytury, choć niy jest tako tusto ale na dwuch styknie. Januszku a co z mojom legedom o Czaria Łapa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Palikot bez immunitetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 11:11 prosze napisac przebieg kariery Palikota od A-Z krok po kroku moze tez bedziecie bogaci Odpowiedz Link Zgłoś
tsoprano podobno Palikot nie bierze diety poselkiej ??? 22.06.08, 13:04 prawda to ??? bo jeśli tak to tym bardziej ten człeń mi się podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel Palikot to jeden z większych tłuków platformy. 22.06.08, 14:29 mógłby facet czasem pomyśleć. teraz będzie punktował ale bardzo marnie skończy. nie zaczyna się z tłumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: kampania 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 19:09 a co ze sprawą Palikota w Radomiu? coś przycichło Odpowiedz Link Zgłoś
indiced.spaces.live.com Palikot bez immunitetu 22.06.08, 18:43 J. Palikot jest w mojej opinii ciekawą postacią, bo jest człowiekiem inteligentnym do tego stopnia, że potrafi wykorzystać przywary innych ludzi przeciwko nim samym, ironiczne to jest. Zręczny manipulator, podziwiam, bo uprawia swoje poletko w bardzo smacznym stylu. Przy najbliższych wyborach zastanowię się nad listą, może postawię na nim krzyżyk. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Pytania nadal bez odpowiedzi ! 08.07.08, 09:22 Czy prezydent Lech Kaczyński nadużywa alkoholu? Czy prawdą jest, że jego pobyty w szpitalach mają związek z terapią antyalkoholową? Czy ucieczki do Juraty i czerwone wino to nie środki terapeutyczne stosowane przezeń w reakcji na problemy w relacjach rodzinnych z bratem i matką? ------------------------------------ Po wyroku sądu każdy może je zadać publicznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Palikot bez immunitetu IP: *.lublin.mm.pl 08.07.08, 13:58 jak się trzyma politycznych prokuratorów to można się zrzec. Ciekawe co by powiedział gdyby powstało śledztwo w sprawie wejścia na giełdę, gdy Polmos sprzedał odbiorcy potrójną ilość towarów by zwiększyć zyski na papierze a po wejściu na giełdę towar został odebrany. Za takie rzeczy powinno się siedzieć w uczciwym państwie ale jak na giełdzie są ubecy i politruki z mafia to każdy przekręt przechodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark A ziobro za ziobro ???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:28 Bo to, co mówi Kaczyński, nigdy kupy się nie trzymało. news.money.pl/artykul/szef;pis;broni;ziobry,148,0,353684.html Odpowiedz Link Zgłoś