Dodaj do ulubionych

to nadgorliwość cenzorze

06.08.08, 23:27
Ja wiem, że to czarny dzień w historii izraelskiej piłki nożnej,
ale żeby od razu wyrzucać na Oślą Ławkę posty informujące o
błyskotliwych zwycięstwach polskich drużyn nad żydowskimi, to
przesada!

Co ciekawe, mój post otwierający wątek przetrwał na forum Lublin
cały tydzień i dopiero dzisiaj po kompromitacji Beitaru i Maccabi
cenzor sięgnął po nożyczki!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=82777157&a=82777157
Obserwuj wątek
    • elan13 [...] 07.08.08, 07:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • empi netykieta i regulamin 07.08.08, 08:40
        Elanie, Twoje posty naruszaja wszelkie normy współżycia społecznego.
        Z oślej ławki gdzie wysłałem Twój wątek usunnięto go także. Jeżeli
        uważasz, że dzieje Ci się krzywda zmień forum.
        pzdr.
        • syrenka.lubelska Re: netykieta i regulamin 07.08.08, 08:42
          Dokładnie,
          nie podoba się to won.
          Admin rzecz święta.
          :-)

• Gość: bosman empi - druhu IP: *.lublin.mm.pl 10.08.08, 21:43
          wal tekstylnego w pysk i z każdej strony.
    • syrenka.lubelska :-) 07.08.08, 08:37
      O, jaki piękny przykład przestrzegania netykiety przez admina
      • syrenka.lubelska Re: :-) 07.08.08, 08:40
        Wracamy do jednomyślności w społeczeństwie
        • Gość: Helena na tym forum empi ogranicza wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:03
          trzeba być chamem by wypraszać kogoś z forum jako admin szczególnie,
          wysłane na Czerska jeszce tylko fakt wycięcia musze wyslać,pospiesz
          sie, to nie jest twoje prywatne forum lecz słuzysz tu jako cieć
          i masz przestrzegać prawa dokad cie nie zdejmą,
          • joannabarska Na marginesie 07.08.08, 13:40
            empi, tak Ci dołożyła w innym wątku Grażyna B.(inteligentna bestia!), ze ja na
            Twoim miejscu podałabym się do dymisji. Nawet jeśli pracujesz jedynie za uścisk
            dłoni p.Hołdy!
            • empi Re: Na marginesie 07.08.08, 13:56
              Ta Grażyna to najzwyklejszy troll, znany z innych for. Przy okazji
              dzięki za solidarność forumową. Pani zawsze jest bezinteresowna.
              pzdr.
              • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 14:27
                Nie masz racji. Pani Grażyna jest lublinianką i mało pisze, chyba, ze ją coś
                wnerwi.Znam ją osobiście,więc "nie mówię byle mówić." Może Ty myślisz o innej
                Grażynie, bo nie jednemu psu "Lysek". Pracę "detektywa" masz wyjątkowo
                ułatwioną, więc sprawdz dobrze zanim klikniesz. (Ja czasem napiszę coś na innych
                forach,ale nie ma na to czasu, więc to śladowe zajęcie.)
                • Gość: na pewno troll Re: Na marginesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 17:05
                  typowa komuna, nielicza sie argumenty lecz osoba je mówiąca
                  jak nie ma innych argumentów przylepia sie łatkie troll i wystarczy
                  niedzielski pisze na wszystkich forach kraju i on nie jest troll
                  ubliża, pomawia, kłamie ale po twojej lini
                  faktycznie że po tym jak cie upokorzyła syrenka, pani Grażyna i pani
                  Barska, gdybyś miał honor, wiedziałbyś co zrobić,
                  • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 17:44
                    empi, a nie masz jeszcze zielonego koloru? Dalej uważam, ze jako "opiekun" nie
                    powinieneś kierować dyskusją. Albo-albo...
                    • empi Re: Na marginesie 07.08.08, 17:51
                      Nie te czasy, Pani pomysły zdezaktualizowały się w 1989 r. Na
                      szczęści ma Pani obecnie demokratyczną możliwość wypowiadania nawet
                      bzdur publicznie. Proszę innym tego nie zabraniać, oraz nie czynić z
                      siebie obrończyni demokracji. Miała Pani na to czas, całą swoją
                      młodość.
                      Dyskusją nie kieruję, mam demokratyczne prawo brać w niej udział.
                      Kierownicze role różnych gremiów już się skończyły. Pora to zauważyć
                      a nie z przekonaniem dziecka trwać przy starych nawykach.
                      pzdr.
                      • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 18:07
                        Panie empi, rola "opiekuna" nie powinna być Pana zajęciem. Marnuje Pan swój
                        talent, a co ja robiłam w młodości, to moja sprawa i tych, co mnie znają.
                        Proszę mnie nie obrażać takimi sformułowaniami, bo -sorry - walę na odlew!
                        (Słownie, a więc bez obaw.) Czy Pana mózg nie chwyta tej prawdy,że pełniąc
                        funkcję "opiekuna" powinien byc neutralny w 100 proc. i nie zabierać głosu na
                        "swoim" forum? ? To nie jest "GwL", gdzie p. Hołda,jako naczelna mutacji "GW",ma
                        do tego całkowite prawo. Jak widzę, mój pogląd popierają i "prawicowcy" ,więc i
                        nad tym niech sie Pan zastanowi.
                        • empi Re: Na marginesie 07.08.08, 18:28
                          Szanowna Pani, już raz podnosiła Pani tę sprawę. Wszystko dzieje się
                          w zgodzie z regulaminem właściciela portalu gazeta.pl i netykietą.
                          Czy odpowiadadałoby Pani gdybym pod innym nickiem, jak to często
                          Pani czyniła, brał udział w dyskusji a pod innym pełnił funkcję
                          opiekuna?. Proszę składać stosowne zażalenia. Tymczasem proponuje
                          stosować się do zasad regulaminu i netykiety, np. nie ubliżać
                          współdyskutantom. Nigdy nie cenzurowałem ani nie ograniczałem np.
                          Pani wypowiedzi nawet wtedy gdy były niegrzeczne lub napastliwe.
                          Metodę walę na odlew proszę ograniczyć w stosunku do mnie jak i
                          innych forumowiczów.
                          pzdr.
                          • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 18:51
                            Panie empi, na marginesie dziękuję za znane mi już pouczenie, ale pozostanę
                            nadal przy własnym zdaniu. Wolno chyba, co? Jeżeli zas chodzi o ubliżanie, to
                            stwierdzenie gołego faktu nigdy nim nie jest. Zachowuje się Pan tak, jakby nie
                            widział tych pomyj, które wylewają tu ,"opiekunie",na mnie. Mam się uśmiechnąć
                            i wytrzeć twarz chusteczką? To nie ja, panie empi,nie ja... Moją winą jest to,
                            ze polemizuję,że rozmawiam ze szczeniakami, ale beze mnie jakże ubogie byłoby to
                            forum! Naprawdę! Skończył się Wersal, jak powiadał Lepper,haha...
                            • empi Re: Na marginesie 07.08.08, 18:57
                              Dziwi mnie fakt, że staje Pani w obronie i powołuje się
                              na "prawicowców". Cały ten szum powstał na skutek przesunięcia na
                              oślą ławkę założonego wątku przez elana13. Wątku z antysemicką
                              treścią, jak to w jego stałym zwyczaju. Gratuluję wyboru.
                              pzdr.
                              • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 19:46
                                Znów się nie rozumiemy. Chyba Pan poznał mój stosunek do Polaków pochodzenia
                                żydowskiego? Pana gratulacje w tym przypadku ośmieszają Pana. Rozmawiamy jak gęś
                                z prosięciem.Kto z nas jest jednym,a kto drugim? Gratuluję Panu. Czy Pan nie
                                umie korzystać z doświadczeń Pana kolegów, też "opiekunów"? Nie dziwi Pana, że
                                jak polemizuję z "szefostwem", to tylko z Panem? (Nie mam pojęcia o jakim wątku
                                elana 13 jest tutaj mowa. Być może, atak sklerozy...)
                                • empi Re: Na marginesie 07.08.08, 19:50
                                  >Czy Pan nie umie korzystać z doświadczeń Pana kolegów,
                                  >też "opiekunów"?
                                  O ile pamiętam inni moi koledzy na innych forach banowali Panią.
                                  Proszę stosować się do regulaminu i netykiety. Dyskusję prowadzić w
                                  sposób spokojny nie wprowadzając nerwowej atmosfery w każdym wątku.
                                  pzdr.
                                  • rilian Re: Na marginesie 07.08.08, 20:02
                                    brawo empi.
                                  • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 20:26
                                    Cos Ci się, (Panie)empi, w głowie przekręciło. Kto, gdzie mnie banował? Jak
                                    pisałam, to głównie na forum krajowe (Giwi,przepraszam, ale chyba wrócę na Kraj,
                                    bo tu dla mnie atmosfera jest zbyt duszna), a na innych to co najwyżej
                                    zawiadamiałam o śmierci tzw.komuchów, których pióro ceniłam, a których odejścia
                                    nie dostrzeżono na forach Szczecin i Łódż. W danym przypadku myślałam o
                                    Pańskich kolegach z forum Lublin. Jasne? Pan wybaczy, ale nie Pan będzie mnie
                                    pouczał, co i jak mam pisać. Może Pan banować, ale w ten sposb wystawi Pan sobie
                                    wiadome świadectwo.
                                    • joannabarska Re: Na marginesie 07.08.08, 20:39
                                      Rilian pomnikowy...
                                      • Gość: marconi pani barska, zaśmieca pani forum, brak konkretów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 20:58
                                        pani sie przeniesie na forum kraj ale na Kubie, bedzie właściwy
                                        klimat, żegnam panią ,słowo sie dało,
                                        • joannabarska Re: pani barska, zaśmieca pani forum, brak konkre 07.08.08, 22:09
                                          marconi, byłam i na Kubie. Przepiękny kraj,cudowni ludzie...
                                    • edico Re: Na marginesie 07.08.08, 21:08
                                      A Boże strzeż joannabarska. Jesteś tu jednym z niewielu bardzo pożądanych
                                      szkwałów wymuszających właściwe refowanie furgających sobie swobodnie żagli na
                                      błądzącym wietrze :))

Pozdrawiam
                                      • Gość: bbn Re:pani barska, zaśmieca pani forum,brak konkretów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 21:13
                                        jak trwoga to do Boga, spamerko edico, a idź do diabła,
                                        • edico Re:pani barska, zaśmieca pani forum,brak konkretó 07.08.08, 21:31
                                          A którego? :))

Diabły w katolickiej teologii stanowią już dzisiaj kolejną swoistą mitologię :))
                          • Gość: Ursus Jak widać, empi IP: 62.233.194.* 07.08.08, 21:48
                            nie jest łatwo siedzieć okrakiem na barykadzie w pozie bezstronnego arbitra, bo
                            jak przychodzi co do czego, obrywa się z obu stron.
                            Ja osobiście mam całą masę zastrzeżeń do Twojej "pracy", ale mówiąc szczerze nie
                            widzę alternatywy, bo wg. mnie nikt nie jest w stanie opanować tego bezhołowia
                            bez zdecydowanych, wręcz radykalnych działań na które, "zielone światło",
                            musiałaby dać "wierchuszka"... Pozdrawiam.
                            • empi Re: Jak widać, empi 07.08.08, 22:16
                              Ursusie, jestem opiekunem już ładnych parę lat. Nigdy nie otrzymałem
                              żadnych wytycznych od wierchuszki, żadnych warunków mi nie stawiano.
                              Dlatego taka idea opiekuna mi się spodobała. Tworzymy, opiekunowie
                              całkowicie samorządne ciało. Szczebel wyżej są już profesjonalni
                              administratorzy. Jak zauważyłeś, brak jakiejkolwiek ich ingerencji
                              na forum, interweniują niezmiernie rzadko, jeśli są klikania w
                              czerwony koszyk lub na forach bez opiekunów. Nasze konsultacje to
                              wymienianie się uwagami i spostrzeżeniami z innymi opiekunami. Cenię
                              sobie taką niezależność. Moje ingerencje ograniczją się do
                              przestrzegania regulaminu i netykiety. To nie jest skomplikowany
                              proceder. Cały kłopot stąd, że w swoim pojmowaniu lojalności wobec
                              forumowiczów pozostałem, obejmując obowiązki opiekuna, przy jednym
                              nicku. Mam prawo i chcę korzystać z tego do wyrażania swoich
                              poglądów w wolnej dyskusji. Żadne posty nie są oceniane ani
                              cenzurowane pod kątem poglądów autora. (Wyjątki określa regulamin i
                              netykieta, co chyba nie budzi żadnych zastrzeżeń). Jeszcze raz
                              podkreślam, nikt nigdy za poglądy nie został usunięty stąd ani jego
                              wypowiedź. Działa za to pewna reguła. Skarżący podnosi lament za np.
                              usunięcie postu gdzie często w wulgarny sposób obraża innych. Szybko
                              znajdują się obrońcy uciśnionych i kwestionujący decyzję. Przyjrzyj
                              się wczorajszemu dniowi. Trolle niewiadomo skąd Grażynka, syrenka i
                              mnóstwo nickowców z jednego aresu. Taki wielonickowiec często pisze
                              kilkadziesiąt postów ciurkiem, lżąc po kolei barska, edico,
                              Ciebie :) , dla niego żadna różnica. Ja to usuwam lub oznaczam jako
                              naruszenie netykiety. Wtedy jest odzew jaki jestem podły zamordysta,
                              inni mu wtórują. Trollowi o to chodzi, on tym żyje. Dlatego naczelna
                              zasad w necie - nie karmić trolla.
                              pzdr.
                              • edico Re: Tak, jak widać, empi 07.08.08, 23:31
                                Osobiście uważam, że forum prowadzone przez Ciebie jest jednym z najbardziej
                                przyjaźnie prowadzonych na całym portalu GW. Bardzo wątpię, czy na takie
                                wyważone dyskusje "u podstaw" z Ursusem, elan13 czy wręcz otwartym paszkwilem
                                pozwoliła by sobie Giwi, tnąc raczej z mijsca i bez śladu.

Cały problem polega na tym, że stosując jednakową miarkę w stosunku do
                                wszystkich, nie poddajesz się w swej pracy powiedzmy temu raczej wrzaskliwemu i
                                nie zawsze okrzesanemu lobby. Patrzę na Twoją pracę pozytywnie, a reakcję na
                                moje raczej nieliczne skasowane posty po ich analizie zaliczam, jako
                                intencjonalnie słuszną. Problem polega nie na cenzurze dopuszczania czy
                                niedopuszczania tych czy innych postów, ale dyskusji merytorycznej w oparciu o
                                argumenty a nie czyjeś humory bądź zachcianki.

Proszę, w żadnym wypadku nie traktuj tego postu, jako jakiejś okazji do mojego
                                powiedzmy nieobyczajnego zachowania się. Ale na niezasłużony w moim przekonaniu
                                zmasowany atak kilku forumowiczów, poczułem się w obowiązku wyrazić swoje zdanie
                                w tej kwestii.

Bądź nadal sobą.

Pozdrawiam
                                • joannabarska Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 00:43
                                  Człowiek starszy: mądry, doświadczony, znający życie; należy mu się szacunek.
                                  Wszyscy się tego uczymy w przedszkolu, w bajkach które są nam czytane. Tylko, że
                                  tutaj to działa. (Znalazłam sporo na ten temat w internecie,ale nie będę
                                  "zaśmiecała i zabierać miejsca różnym wetom,ursusom itd,itd...)
                                  • dociek Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 08:50
                                    Ta nauka w Chinach ma dotyczyć wprowadzenia na nasze forum
                                    zdecydowanego rygoru i zamordyzmu? Bo chyba tylko tego?
                                    Po prawdzie, nie rozumiem Pani sugestii.
                                    • joannabarska Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 08:58
                                      "Człowiek starszy: mądry, doświadczony, znający życie; należy mu się szacunek.
                                      Wszyscy się tego uczymy w przedszkolu, w bajkach które są nam czytane. Tylko, że
                                      tutaj to działa." TYLKO TO NAPISAŁAM.NIE WIDZISZ ALUZJI?
                                      • ejno Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 09:31
                                        Czy mogę poprosić o dokładną i wyczerpującą odpowiedź na pytanie kim
                                        jest troll? Bo mam wrażenie, że każdy ma swoją teorię na ten temat.
                                        • Gość: do ejno Re: Panie empi, może po naukę do Chin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:35
                                          twoje słowo jak widze znaczy tyle co barskiej, jest bezwartosciowe
                                          • ejno No najważniejsze... 08.08.08, 10:03
                                            ..., że twoje ma ogromną wagę...
                                            • joannabarska troll... 08.08.08, 10:19
                                              Słownik Wyrazów Obcych (PWN): "Troll (...) w wierzeniach ludów skand. dynamiczny
                                              olbrzym lub karzeł zamieszkujący nsjczęściej górskie pieczary,wrogo nastawiony
                                              do ludzi".
                                              • Gość: dob. Re: troll... to ejno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:37
                                                jesli ktos wyrzeka sie tego forum a za chwile wraca
                                                to jego słowo jest niczym podobnie jak on sam
                                                • ejno Kobieta zmienną jest.... 08.08.08, 10:42
                                                  ...to po pierwsze, po drugie, niczego się nie wyrzekałam, napisałam,
                                                  że nie będę pisać ale człowiek wielokrotnie zmienia zdnia w życiu i
                                                  to jest moja prywatna sprawa, bo mogę sobie robić co mi się podoba,
                                                  a po trzecie o ile mi wiadomo to nie jestem dynamicznym olbrzymem
                                                  lub karłem zamieszkującym najczęściej górskie pieczary,wrogo
                                                  nastawionym do ludzi.
                                                  • joannabarska Re: Kobieta zmienną jest.... 08.08.08, 10:44
                                                    I OK,ejno.
                                        • empi Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 11:23
                                          Trolling w necie wg Wikipedii :)
                                          pzdr.
                                      • dociek Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 10:45
                                        Wiek nie stanowi jednoznacznie o mądrości, podobnie jak pochodzenie
                                        o klasie i kulturze człowieka. Głupi smarkacz durniem także na
                                        starość pozostanie, zaś mądre dziecko skorzysta z latami ze swego
                                        doświadczenia życiowego. Argumentacja oraz Pani sugestie są
                                        niewłaściwe albowiem na podobnej zasadzie można oprzeć stwierdzenie:
                                        że jeżeli ksiądz, to musi być to człowiek uczciwy i "święty". A to
                                        przecież absurd.
                                        • dociek Re: Panie empi, może po naukę do Chin? 08.08.08, 10:48
                                          Czy należy obdarzać szacunkiem starego głupca tylko dlatego że jest
                                          stary?
                                          • Gość: do ejno cenzura nigdy nie odeszła w sina dal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:08
                                            mozesz sobie pisać, to twoja sprawa
                                            tylko nie rozumiesz danego słowa, dlatego sie nie cenisz
                                            inni też takich nie cenią którzy co pare dni zdanie zmieniają
                                            ma to swoja nazwe ale przez grzeczność nie przytoczę.
                                            • empi Re: cenzura nigdy nie odeszła w sina dal 08.08.08, 11:16
                                              Gość portalu: do ejno napisał(a):
                                              Pole do wpisania swojego nicka nie jest miejscem odpowiednim dla
                                              takiej treści. Przedstaw się jeśli chcesz z kimś rozmawiać w sposób
                                              grzeczny. Pisz pod jednym nickiem w jednym wątku. Najlepiej załóż
                                              sobie stały nick i nie będziesz miał powodu do uskarżania się na
                                              moje ingerencje.
                                              pzdr.
                                          • joannabarska Dociek, o czym my tu gadamy? 08.08.08, 11:55
                                            Mówię nie o mądrości ludzi starych, ale o zachowaniu się wobec nich ludzi
                                            młodszych wiekiem. Nawet ustąpienia miejsca w autobusie przez szczeniaka
                                            "wiekowej" osobie budzi dziś zdziwienie... A co do Twego pisania: wyważasz
                                            otwarte drzwi, zachowaj energię na poważniejsze tematy. Stary i tak będziesz pod
                                            drobnym warunkiem, że dożyjesz,drogi Doćku, czego Ci serdecznie życzę.
                                            • ejno Do osoby, która nie umie się zarejestrować... 08.08.08, 13:38
                                              ...akurat twoje zdanie co do tego czy mnie cenisz czy nie, mam w
                                              głębokim poważaniu. Mogę nawet z czystym sumieniem stwierdzić, że
                                              ciebie nie ma:)
                                              • Gość: wn do ejno Re: Do osoby, która nie umie się zarejestrować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:46
                                                z taka kultura pchasz sie na forum?
                                                • ejno Re: Do osoby, która nie umie się zarejestrować... 08.08.08, 13:49
                                                  Widzisz, zanim zaczniesz wypowiadać się na temat czyjejś kultury,
                                                  sięgnij do słownika i dokładnie przeczytaj, ale ze zrozumieniem,
                                                  żebyś mógł się następnie zastosować..:)
                                                  • Gość: Gwidon ple,ple,ple. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 20:57
                                                    Czy "syrenka lubelska" to "joannabarska"?
                                                  • Gość: ratuj Re: ple,ple,ple. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 20:59
                                                    nie ublizaj syrence
                                                  • joannabarska Re: ple,ple,ple. 11.08.08, 00:58
                                                    Nudy... Z góry przewiduję, co i kto może tu kliknąć. Zadnych niespodzianek.
                                                  • wet3 Re: gwidon 11.08.08, 02:30
                                                    Gość portalu: Gwidon napisał(a): ple, ple, ple

> Czy "syrenka lubelska" to "joannabarska"?

To taka syrenka, ktora zawlaszczyla sobie patent na czerwony belkot
                                                    i ublizanie.
    • syrenka.lubelska Rada 07.08.08, 08:46
      Radzę skopiować wątek i wysłać gdzie trzeba
    • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 10.08.08, 21:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka