krwiopijca_z_lublina 04.09.08, 15:15 Lubelaków, ale i innych, zbulwersowanych nieuzasadnionym wzrostem cen za wynajem mieszkań - zapraszam na: stancje-lublin.blogspot.com/ Razem możemy więcej - PRZYŁĄCZ SIĘ DO PROTESTU ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbigniew Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 17:20 a najwiekszą oszustką jest pewna Pani z Factor ul.Królewska Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 04.09.08, 22:33 Oto wolny rynek i jego niewidzialna ręka. Chcieliście kapitalizmu, to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 04.09.08, 23:30 za socjalizmu studiowało kilka razy mniej ludzi, większość poprzestawała na zawodówce, ale co tam kapitalizm jest zły Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 05.09.08, 07:43 Za to więcej ludzi miało pracę w wyuczonym zawodzie, a wielu nawet udawało się w jednej firmie przepracować nie rok, a nawet kilkadziesiąt lat, aż do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.resetnet.pl 04.09.08, 23:16 To może ja się wypowiem, jako przyszły krwiopijca. Chcę wynająć od listopada dwupokojowe mieszkanie. Nie jakąś ruinę, w pełni odnowione, opomiarowane, UPC, LAN itd. Tylko że nieumeblowane. Chciałem wynająć je za 800 zł+ opłaty. Jednak czytając- na tamtym blogu- posty osób straszących Urzędem Skarbowym, nie dziwię się że właściciele windują ceny. W końcu stres przed wizytą US też musi kosztować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 23:32 oplata od 800zl jest groszowa z tych pieniedzy , ktore wplacisz trzeba przeciez oplacic nauke studentowi a jak masz dzieci to przeciez z nieba dla nauczycieli i na szkole nie spadnie,chcesz za darmo nauke i nic nie placic do skarbowki- pomysl a 800zl w Lublinie to koszmar, tak chcesz sie od razu nachapac pomysl o pracy Lublin to nie Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.resetnet.pl 05.09.08, 00:13 800 zł to jest dużo? Za dwupokojowe mieszkanie? To poczytaj wpisy na blogu z pierwszego linka. Czytając takie wpisy jak Twoje utwierdzam się w przekonaniu że to jednak wam,studentom, poprzewracało się w główkach. Chcielibyście mieć za darmo: naukę, mieszkania, żarcie itd. Niestety, komuna już się skończyła. Nie stać Cię żeby wynająć to nie wynajmuj. Albo idź do akademika. Wiedząc jakie są ceny wynajmu, nie wydaje mi się żeby moja oferta była droga. A osobiste wycieczki dotyczące "nachapania się" możesz sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 05.09.08, 00:37 "Sam tego chciałeś,Grzegorzu..."A tu komuna w grobie, a Ty żyć musisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.gprs.plus.pl 06.09.08, 22:45 podatek od wynajmu mieszkań jest groszwy ( odpis amortyzacji) ale jak wto w Polsce wszyscy chcą zakombinować, żeby te 10 zł zachowac w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.resetnet.pl 06.09.08, 23:41 Wiesz, myślę że nie chodzi tu nawet o ten groszowy podatek. Myślę że tu chodzi o nasze prawo. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę: zgłaszając wynajem do US musimy mieć podpisaną umowę z wynajmującym. Załóżmy, że osoba która wynajmuje robi syf z mieszkania. Właściciel to widzi i chce wywalić delikwenta z lokalu. Jednak jest podpisana umowa i musi przestrzegać praw lokatora. Czyli on, lub miasto, musi zapewnić mu mieszkanie zastępcze. Jak z tymi mieszkaniami jest, wiemy wszyscy. Czyli delikwent pomieszkuje sobie dalej, dalej robiąc syf i np. nie płacąc. A teraz druga sytuacja: nie ma umowy. Przychodzi właściciel, widzi syf, wystawia graty wynajmującego za drzwi, wymienia zamki. Sytuacja załatwiona szybko i bezproblemowo. Myślę, że właśnie tu jest pies pogrzebany. A nie w tym, że ktoś nie chce płacić podatku do US. Ale to są tylko moje dywagacje, mogę się mylić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 23:45 tez mozesz wywalic, tylko trzeba odpowiednio zawrzec umowe natomiast jak zameldujesz to i owszem,problem a za brak meldunku placi sie kare Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 07.09.08, 10:06 Podobno czasowe meldunki zostały zniesione już jakiś czas temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 10:52 Platforma obiecywala, ze dokonczy pomysl PISu o zniesieniu meldunkow ale PO zapomniala , ze wogole cos mieli zrobic ps.Pan Wladziu B na Dyrektora MPK Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 00:46 A ja myślę, że owszem - chodzi o ten groszowy podatek, ale nie tylko. Cwaniaczek woli " wypuszczać" lokal "na dziko", zwłszcza smarkatym i niekumatym studentom z kilku jeszcze powodów. Jednym z nich jest - w przypadku mieszkania spółdzielczego - jeden ze składników spółdzielczych opłat eksploatacyjnych ( zwanych najczęściej przez domorosłych budowniczych kapitalizma czynszem), a mianowicie tzw. fundusz remontowy. Są to kwoty zróżnicowane rzędu klkudziesięciu zł.miesięcznie, wpłacane regularnie, wliczane w tzw. czynsz. Osoba wynajmująca "na dziko" zwykle wręcza wynajmującemu umówioną kwotę za wynajem do ręki ( nierzadko bez żadnego pokwitowania) a nadto opłaca na jego nazwisko ów tzw. czynsz, wraz z wchodzącą w jego skład składką na fundusz remontowy, czyli gromadzi na jego koncie spółdzielczym pewien kapitał - najczęściej nie zdając sobie z tego sprawy.Cwaniaczek "zblatowany" z administracją spółdzielni ma tuzin sposobów, by te pieniądze wydobyć, lub chociaż poczynić jakieś inwestycje w lokalu na koszt nieświadomego frajera najemcy. Wszelkie rachunki frajer wynajmujący "na dziko" płaci na nazwisko cwaniaczka, częstokroć gromadząc nadpłaty, które odbiera oczywiście cwaniaczek... itp...itd... Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 01:35 ordynat.uchleja napisał: > Cwaniaczek woli " wypuszczać" lokal "na dziko", zwłszcza smarkatym i > niekumatym studentom z kilku jeszcze powodów. Nieśmiało przypomnę, że ten cwaniaczek dorobił się tego lokalu za własne pieniążki, więc nic nikomu do tego, jak nim dysponuje. >Jednym z nich jest - w > przypadku mieszkania spółdzielczego - jeden ze składników > spółdzielczych opłat eksploatacyjnych ( zwanych najczęściej przez > domorosłych budowniczych kapitalizma czynszem), a mianowicie tzw. > fundusz remontowy. Są to kwoty zróżnicowane rzędu klkudziesięciu > zł.miesięcznie, wpłacane regularnie, wliczane w tzw. czynsz. Osoba > wynajmująca "na dziko" zwykle wręcza wynajmującemu umówioną kwotę za > wynajem do ręki ( nierzadko bez żadnego pokwitowania) a nadto opłaca > na jego nazwisko ów tzw. czynsz, wraz z wchodzącą w jego skład > składką na fundusz remontowy, czyli gromadzi na jego koncie > spółdzielczym pewien kapitał - najczęściej nie zdając sobie z tego > sprawy.Cwaniaczek "zblatowany" z administracją spółdzielni ma tuzin > sposobów, by te pieniądze wydobyć, lub chociaż poczynić jakieś > inwestycje w lokalu na koszt nieświadomego frajera najemcy. A co ty tak po komunistycznemu masz za złe, że ktoś korzysta z własnego majątku? Co do nieświadomego frajera najemcy, to zawsze może sobie kpić własne mieszkanie i nie dawać się kamienicznikowi krwiopijcy. W kapitaliźmie ta to działa. > Wszelkie rachunki frajer wynajmujący "na dziko" płaci na nazwisko > cwaniaczka, częstokroć gromadząc nadpłaty, które odbiera oczywiście > cwaniaczek... itp...itd... A ty oczywiście uważasz, że cwaniaczek powinien za frajer wynajmować mieszkanie, sprzątać po najemcach i przepraszać, że czegokolwiek się dorobił i chciałby czerpać z tego profity. Jedź chłopie na Kubę, tam ciebie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 11:25 Jednak jakiś formalny porządek musi być. Niezarejestrowane stancje to np. zwielokrotnione zużycie wody, gazu i innych mediów. Niektóre bloki, osiedla rozliczane są z wody zimnej, ciepłej nawet gazu nie na podstawie liczników lecz wg. ustalonych norm na osobę. Tak więc w mieszkaniu zameldowana jest jedna, dwie osoby a mieszka nawet siedem, osiem. Zwiększone zużycie muszą zapłacić pozostali mieszkańcy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 13:29 Abasiu Ileśam ! Mam złą wiadomość. Kapitalizm nie polega na drobnych przekrętach finansowych, wyłudzaniu nienależnych świadczeń , czyli tzw. "strzyżeniu frajerów" i na totalnym bazhołwiu. To, o czym piszesz, to zupełnie inna rzeczywistość. W krajach kapitalistycznych takie cwaniaczki siedzą w kryminale. W krajach kapitalistycznycz jest rzeczą słuszną czerpanie dochodu z włsności ( uczciwie nabytej) i płacenie od tego dochodu podatku. Jeśli jesteś zawiedziona, Abasiu Skolkougodno,nie musisz jechać aż na Kubę kak choczesz postroit kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 19:43 Za drogo - nie wynajmuj. Nie podobają się cudze przekręty - zawsze żądaj umowy... A najlepiej, kup sobie własne mieszakanie za wszystkimi wygodami w okolicy dzielnicy akademickiej i już nie marudź - w kapitaliźmie tak się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 21:29 W kapitaliźmie umowa najmu funkcjonuje - tak jak wiele innych umów cywilno-prawnych. To taki powszechny element cywilizowanego świata. Mieszkania nie szukam, a jeśli "marudzę" to wyłącznie dlatego, iż nie uważam, aby alternatywą dla dyktatury proletariatu był dyktatura cwaniaczków. Nie widzę różnicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 08:19 Skoro funkcjonuje, to gdzie problem? Żądaj zawsze umowy - i problemu nie będzie, i nie teoretyzuj, bo takich "uszczęśliwiaczy" na siłę i naprawiaczy świata nie brakowało nigdy i nigdzie, z podobnymi skutkami. Szczególny wysyp takowych był właśnie za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 09:50 Problem jest - w tym wątku ! Ideologizowanie dyktatury cwaniaczków i jej propagandowa promocja uprawiana przez GW siłami dyskutantów na forum. Powtarzam: nie widzę różnicy ! Jestem ślepy dżokej - przeszkód, by o tym pisać też nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 10:08 Ja tu nie widzę żadnej dyktatury cwaniaczków, bo w kapitaliźmie możliwości jest dużo, każdy ma wolny wybór i nikt Cię nie zmusza do wynajmowania mieszkania po rynkowej cenie, bez umowy i czasowego meldunku. Po przeczytaniu Twoich wypocin natomiast już mi ręka nie zadrży, gdy będę chwytał za telefon w celu trzeciego tej nocy zawezwania policji, jak mi studenciaki znów zrobią za ścianą balangę i znów do białego rana będę musiał słuchać odgłosów rzygania oraz ryćkania. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 12:10 W kapitaliżmie odpowiednie przepisy zmuszają do płacenia podatków ( większych lub mniejszych). W dyktaturze cwaniaczków są tacy, których do czegokolwiek zmusić może jedynie ich oficer prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 14:46 A Ty - płacisz podatki, regularnie i uczciwie? Zresztą, nie ma sprawy: wynajmując mieszkanie zawsze żądaj umowy, a podatki zostaną odprowadzone. Tylko nie wymagaj tego od tych, którym brak umowy w niczym nie przeszkadza, bo kapitalizm to nie koszary. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 15.09.08, 18:11 Uprzejmie wyjaśniam, że nie pracuję w sektorze skarbowym i nie moja to jest powinność, by wymagać podatków. Rozmowa dotyczy systemu dyktatury cwaniaczków, będących pod ochroną urzędów innych niż skarbowe, "którym brak umowy(na piśmie) w niczym nie przeszkadza", a zwłaszcza nie przeszkadza im, a wręcz pomaga w wyłudzaniu nienależnych świadczeń od najemców. Zgadzam się w pełni z opinią, że kapitalizm to nie koszary. Dodam tylko, że w moim przekonaniu nie jest on również gangsterską spelunką, w której pod przyzwoitym szyldem "kapitalizm" obrabia się gościom kieszenie w szatni. Co do moich podatków, to niech się tajnos.agentos bardziej wysili, powęszy, popyta w okolicy. Nie ma letko. Takie czasy - kapitalyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 16.09.08, 09:02 No, tu już zupełnie Cię nie rozumiem. Nie jesteś pracownikiem skarbówki, ale o cudze podatki dbasz, jakbyś miał od nich prowizję. Weź Ty się wody napij, albo ja wiem co... Co do "dyktatury cwaniaczków", rada jest jedna: jak będziesz wynajmował stancję, zażądaj umowy na piśmie. Podatek zostanie odprowadzony i "cwaniaczkowi" będzie to obojętne, bo przecież doliczy go do czynszu. Poza tym, "cwaniaczkowi" taki układ będzie bardzo na rękę, bo jak na przykład narobisz syfu, to zawsze będzie miał podstawę, by domagać się od Ciebie zadośćuczynienia. To samo jeśli nie będziesz chciał płacić czynszu. Same zalety - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 16.09.08, 09:08 PS W kapitalizmie nic nikomu się nie należy i żaden urząd nie jest władny regulować cen ustalanych przez prywatne podmioty, chyba że im dopłaci, między innymi z moich podatków - a na to ja się nie zgadzam, bo dla moich podatków widzę zastosowania ważniejsze, jak dopłacanie do studenciaków, którym do reszty we łbach się poprzewracało. Należności z tytułu najmu lokalu regulują mechanizmy popytu i podaży, czyli wolny rynek. Jak Ci za drogo - to nie wynajmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 16.09.08, 13:08 Naprawdę nie rozumiesz, czy udajesz ? Nie chodzi o umówioną należność za wynajem, której wysokość strony umowy uzgadniają, lecz o niemal powszechną praktykę wyłudzania (oprócz tego) nienależnych świadczeń przy pomocy manipulowania nadpłatami np. za ogrzewanie itp. Takim praktykom wielce sprzyja brak umowy na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 16.09.08, 13:15 Wynajmując stancję zawsze żądaj umowy na piśmie, a płacąc żądaj pokwitowania. Możesz też wynająć za pośrednictwem jakiejś studenckiej spółdzielni (chyba jeszcze są takie i jeszcze zajmują się między innymi takimi sprawami?), albo coś sobie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 14.09.08, 23:51 ordynat.uchleja napisał: > Abasiu Ileśam ! Mam złą wiadomość. >Kapitalizm nie polega na drobnych > przekrętach finansowych, wyłudzaniu nienależnych świadczeń , czyli > tzw. "strzyżeniu frajerów" Och, łaskawco ordynacie, nie rób wykładów z rzeczy oczywistych, bo ja nie mam problemów z percepcją i trochę o świecie wiem. >W krajach kapitalistycznycz > jest rzeczą słuszną czerpanie dochodu z włsności ( uczciwie nabytej) > i płacenie od tego dochodu podatku. Rozumiem że wg ciebie ci którzy w Polsce mają mieszkania pod wynajem, to na bank, krętacze, którzy nie mają prawa do czerpania korzyści z własnego majątku. >Jeśli jesteś zawiedziona, Abasiu Nie martw się o mnie, nie jestem zawiedziona. Radzę sobie na tyle dobrze, że nie mam do nikogo pretensji, że nie chce mnie w jakikolwiek sposób dotować. > Skolkougodno,nie musisz jechać aż na Kubę kak choczesz postroit > kapitalizm. Czytaj ze zrozumieniem socjalizujący ordynacie.uchlejo. Ja nigdy się na Kubę nie wybierałam, bo to nie moje klimaty. Z nas dwojga to ty wykazałeś się socjalistycznymi zapędami, dlatego poleciłam ci ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 05.09.08, 07:40 Jak się nie podoba, wyjedź do Warszawy, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Gdańska... Tam napewno będzie taniej.:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:13 Taak, zdecydowanie się poprzewracało. Chciałoby takie apartament w śródmieściu za 100 zł i toby wybrzydzało. Wiem z własnego doświadczenia, gdyż sama od 5 lat wynajmuje studentom, że zdecydowaie nie należy się nad nimi litować i nadmiernie udogadniać im życia, bo oni w odpowiedni sposób ci "odpłacą". Najlepsze są jednak przyjezdne księżniczki, które na stancji mają lepsze warunki niż w rodzinnym domu, a wybrzydzają jakby w pałacu były wychowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osz tyyy Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.lublin.mm.pl 05.09.08, 21:39 znalazła się jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila be Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.xdsl.centertel.pl 06.09.08, 10:55 Hah, na pewno oferujesz pałace - niech zgadnę - dla bezpieczeństwa mieszkanie dla studentów wygląda tak: nieodmalowane ściany, stara meblościanka i zasyfiony kibel?? Toż to apartament że hej ! Powinni Cię po rękach całować owi studenci. Byle nie za długo i namiętnie, bo to plebs i takiej szlachciance z dziada pradziada to nie wypada. Ehh. Ludzie, ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.interduo.pl 06.09.08, 11:11 w Lubartowie można wynająć pokój za 20 zł, dojazd busem trwa 30 minut, cena biletu 2 zlote Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 06.09.08, 11:48 Według mnie ten protest jest cokolwiek śmieszny. Mamy wolny rynek i nikt nikogo do niczego nie zmusza, więc o co chodzi? Dlaczego ktoś, kto własną pracą dorobił się mieszkania miałby nie korzystać teraz z koniunktury? Czasy społecznej solidarności dawno minęły. Studenci, którzy kończą studia też chętnie wyjeżdżają do pracy za granicę i gwiżdżą koncertowo na społeczeństwo, które zapłaciło za ich naukę. Takie są wilcze prawa kapitalizmu i najwyższa pora to zrozumieć droga młodzieży. Kilka lat temu wynajmowałam mieszkanie, więc wiem, co studenici potrafią zrobić z cudzym dobytkiem, dlatego takie protesty nie robią na mnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka1 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 06.09.08, 12:33 Tak, studenci mają na fajki, na narkotyki, piwko, a za mieszkanie nie chcą płacić? Przestańcie sie litować nad tymi, którzy tej litości nie wymagają, popatrzcie tylko jakimi samochodami się poruszają. Mają samochody? Niech w nich śpią i będzie darmo. Wystarczy poobserwować te lokale, które studenci wynajmują w blokowiskach i posłuchać opinii sąsiadów. Hulaj dusza, piekła nie ma. Strach zwrócic im uwagę. A o tym cicho. Kto sie raz nabrał, drugi raz nie wynajmie za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 06.09.08, 12:40 ciupazko skarżysz się na studentów niczym baronowa Krzeszowska w "Lalce". :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 06.09.08, 14:08 Coś w tym jest... Parę miesięcy temu sąsiedzi wynajęli studentom mieszkanie - i od razu zaczęły się balangi do białego rana, wrzaski itd.. Policja interweniowała już kilka razy, wkrótce nowy rok akademicki... Najśmieszniej szy jest jednak infantylizm całego protestu: za drogo? Nie wynajmuj! Grożenie skarbówką natomiast, dowodzi kompletnego oderwania od rzeczywistości - ilu studentów spisuje z właścicielami umowy najmu z warunkami, ceną itd.?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 19:50 Żebyś wiedział że oferuje pałace. Mieszkanie w centrum, nowe budownictwo, pełne umeblowanie, strzeżone osiedle. Na brak chętnych lokatorów nigdy nie narzekałam. Pewnie ci teraz głupio, o takich warunkach możesz pewnie pomarzyć;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PannaJoanna Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 08:10 Ludzie ceny w tym sezonie są koszmarne!Za pokoj jednoosobowy 500-800zł?!! za kawalerke od 1200wzwyż?! Ludzie kogo na to stac????? Zlitujcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 08.09.08, 08:13 ...A sadownikom za jabłka płacą 10 groszy za kg - a rozcieńczony wodą soczek w sklepie kosztuje 3 PLN. Czy to jest sprawiedliwe? Zrób strajk i nie płać, albo podziękuj za mieszkanie i dojeżdżaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PannaJoanna Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 08:17 Nie mam zamiaru strajkować, dostosuje się, po prostu przeżyłam szok kiedy tak ceny poszły drastycvznie w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PannaJoanna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi regulamin 08.09.08, 09:59 Skorzystaj z tego darmowego serwisu ogłoszeniowego pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 08.09.08, 16:22 niemozliwe zeby ZA tuska takie rzeczy sie dzialy to wzystko przez te PISUAry takie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewióra Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 21:57 Są wolne miejsca w akademikach 200-300 zł za łóżko. Będzie taniej niz na stancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.lublin.mm.pl 08.09.08, 18:12 Mieszkania są drogie bo: 1. Komuchy u władzy od 20 lat 2. Studenci są jak świnie i niszczą mieszkania. Zbydlęcenie tej hołoty jest przeogromne. Trzeba zbierać na fundusz remontowy. Mieszkanie w centrum 30m to z umeblowaniem to ok 200 tysięcy. BY je kupić na wynajem, trzeba kredyt na dwadzieścia kilka lat w złotówkach - to ok 1400 zł miesięcznie spłaty. Trzeba wziąć za wynajęcie z 1000 plus opłaty by po podatku zostało 800. Dopłacamy przez po 700zl miesięcznie i za dwadzieścia parę lat mamy mieszkanie za swoje. Może być to nasza emerytura. Gdyby wziąć kredyt we frankach lub gdyby oprocentowanie było niższe to czynsz by spłacał kredyt. Najlepiej mieliby tacy co dostali mieszkania w spadku lub kupili gdy były tanie. Protest jest idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
beti86 Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem 09.09.08, 13:00 "Studenci są jak świnie","zbydlęcenie tej hołoty jest ogromne". Nie generalizuj.Nie wszyscy studenci to "świnie" i "hołota".Zgadzam się ze zdaniem niektórych właścicieli mieszkań,że czasem student to najgorszy lokator. Sama jestem studentką i wiem na co stać moich rówieśników.Ale zapewniam Cię,że nie wszystkich.Mam wielu znajomych,którzy wynajmują mieszkania i nikt na nich nie narzeka,bo zachowują sie kulturalnie i "po ludzku".To jest kwestia kultury osobistej,której niektórym napewno brakuje.Ale nie wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Protest studentów przeciwko cenom za wynajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 18:27 Przecież nasze miasto żyje ze studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek mieszkania przeciez stanialy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 19:13 pierwszy raz od 2007r.Developerzy oficjalnie obnizaja ceny w calej Polsce jest zastoj, mieszkania byly przewartosciowane jak obnizka cen mieszkan ma sie do cen wynajmu to powinno ze soba wspolgrac dzisiaj , zeby cos sprzedac trzeba byc cudotworca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PannaJoanna A jednak sa uczciwi ludzie na tym świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 08:09 Udało nam się znaleźć kawalerkę,ładną za uczciwą cenę- 500zł plus opłaty :) Takich ludzi ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A jednak sa uczciwi ludzie na tym świecie. IP: *.lublin.mm.pl 09.09.08, 13:54 to oznacza że coś z głową mają nie tak albo nie potrzebują pieniędzy. CO to ma do uczciwości????? Spłać z tych pieniędzy kredyt za kawalerkę - przecież to niemożliwe, a ceny muszą ze sobą się zgrać. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: mieszkania przeciez stanialy! 09.09.08, 08:17 Rozumiem, że materiały budowlane, które w okresie ostatniego roku zdrożały o co najmniej 100% także teraz stanieją...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: mieszkania przeciez stanialy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 16:26 tajnosie! materialy juz stanialy drozaly wtedy kiedy drozaly mieszkania ,tanieja bo mieszkania poszly bardzo! w dol - oprocz lubelskich nieruchomosci lubelskie nieruchomosci nie czytaja, nie ogladaja TV, nie sledza rynku nieruchomosci w Lublinie maja ceny z sufitu - juz sie cala Polska z nich smieje i nic nie sprzedaja , dlatego mamy taki " lubelski rozwoj " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: mieszkania przeciez stanialy! IP: *.icpnet.pl 09.09.08, 21:11 Janek przyjedz do Poznania zaplacisz duzo drozej zapraszam i przekonasz sie i nie obrazaj Lublinian .Studeci z Poznania nie protestuja zapraszam na Rataje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: mieszkania przeciez stanialy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 22:14 w zadnej mierze nie obrazam Lublinian, bo ich uwielbiam to lubelskie nieruchomosci nas obrazaja, uwazajac , za lubelski klient jest "ciemniokiem" Poznan rzeczywiscie jest jedynym miastem w ktorym zdrozaly a nie potanialy mieszkania - patrz dzisiejssza Gazeta Prawna - tabela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wed Re: mieszkania przeciez stanialy! IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.08, 22:12 Ostatnio akurat poszły mocno w dół... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza [...] 11.09.08, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi regulamin 11.09.08, 21:40 Sorki, forum nie jest tablicą ogłoszeniową. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: regulamin 11.09.08, 23:15 Empi, ja to mieszkanie wynajmuję i nie mam zamiaru nikomu innemu wynajmować :) Ja się tylko grzecznie spytałam czy mogę podwyższyć z 380 na 500?? Czy studenci nie będą mieli wbrew? Tak se zapytałam, bo byłam studentką . Wszyscy narzekają, że drogo, oki, ale jaka cena zadowoli Obie strony ?? Tyle i tylko tyle mi po głowie chodziło:) serdeczności adminowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: regulamin 11.09.08, 23:20 Czyżbym był nadgorliwy? Jeśli tak, sorki. :) Jak nie musisz to nie podwyższaj. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś