Dodaj do ulubionych

Lubelska służba zdrowia

29.09.08, 09:34
Czy zdarzyło się wam dawać łapówki lekarzom w szpitalach? Mi się prawdę mówiąc w zasadzie nie zdarzyło, ale za każdym razem, kiedy idę prywatnie do lekarza zatrudnionego w szpitalu, to rozmowa zaczyna się od wysondowania mojej sytuacji materialnej. Podejrzewam, że gdy wreszcie zachoruję i trafię do szpitala, to bez łapówki się nie obejdzie. Przyzna się ktoś, kto dawał?
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Lubelska służba zdrowia 29.09.08, 09:41
      idź do lekarza rodzinnego i poproś o najprostsze badanie krwi. Co
      tam szpitale.
      • magdalena2lbn Re: Lubelska służba zdrowia 29.09.08, 11:49

Aron wypocił :
        "...idź do lekarza rodzinnego...."

Jak jestes taki odwazny,to pojdz dalej i napisz w ktorej to
        przychodni spotkala cie taka przyjemnosc i ile kosztowalo
        najprostsze badanie krwi.Porownamy !
        A jesli umiesz tylko rzucac oskarzenia to rownie dobrze mozesz
        napisac,ze na Czubach muchy wczoraj lataly tylko do tylu.

.....uderz w nożyce,a stół się odezwie.....;)
        • Gość: Levi Re: Lubelska służba zdrowia IP: 212.106.24.* 29.09.08, 12:05
          Najprotsze badanie krwi nic nie kosztuje. W tym roku robili mi w przychodni i nic nie zapłaciłem. Skierowanie wypisał lekarz rodzinny. Korupcja jest głównie w szpitalach, a i to nie wszędzie.
          • magdalena2lbn Re: Lubelska służba zdrowia 29.09.08, 12:13
            Levi,nic nie ma za darmo ;-) Kazde badanie kosztuje,ale nie
            ubezpieczonego pacjenta przychodni. Za kazde wykonane badanie placi
            Przychodnia.
            Ja pytalam arona o szczegoły,ale jakos dziwnie zamilkł.
    • Gość: ttyy Re: Lubelska służba zdrowia IP: 195.117.192.* 29.09.08, 10:37
      Sądzisz, że ktoś na forum przyzna się do popełnienia przestępstwa?
      A może naiwnie sądzisz, że forum jest anonimowe?
      • Gość: Levi Re: Lubelska służba zdrowia IP: 212.106.21.* 29.09.08, 10:58
        Kiedyś mój wujek miał taki plan, że się poświęci i da w zęby takiemu jednemu ordynatorowi, który niby przez pomyłkę wystawiał mu skierowania na niepotrzebne badania, chcąc w ten sposób naprowadzić wujka na bardziej finansowy sposób rozumowania. Do realizacji planu ostatecznie nie doszło, bo wujek wyzdrowiał. Jednak czasy się teraz zmieniły (było to jakieś 10 lat temu) i gdyby ten plan powstał w głowie wujka teraz, to obawiałbym się o stan uzębienia tego ordynatora. Obecne czasy nie sprzyjają łapówkarstwu. A odpowiadając na Twoje pytanie, to nie wiem, czy ktoś się przyzna. Może znajdzie się ktoś odważny albo zdesperowany. Przyznanie się jest mniejszym aktem obywatelskiego heroizmu niż bezpośredni atak przy pomocy kłów i pazurów. Zamiast otwartego przyznawania się można napisać np. "hm hm". Zrozumiemy.
        • Gość: Levi Re: Lubelska służba zdrowia IP: 212.106.21.* 29.09.08, 10:59
          I żeby była jasność - scalonik i levi to jestem ja. Zapomniałem się zalogować, więc ten tego ten... regulamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka