Dodaj do ulubionych

NOWA rezerwacja internetowa Contbus

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:29
proszę o pomoc, może ktoś już korzystał z tej nowej rezerwacji internetowej w
Contbusie, o co tam chodzi??? trzeba od razu płacić za przejazd, czy jak??
Dzwoniłam dzisiaj aby zrobić sobie rezerwacje i kobieta twierdziła że tylko i
wyłącznie internetowo, i że tam są wszystkie info, zaglądam na stronę a tam
marny regulamin;/

BARDZO PROSZĘ jak coś wiecie, przekażcie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: castro Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.resetnet.pl 29.12.08, 22:22
      Po dokonaniu rezerwacji musisz dokonać elektronicznego przelewu wybierając swój
      bank.
      Po zapłacie drukujesz swój bilet gdzie wypisane są twoje dane i kod rezerwacji.
      • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 10:23
        no cudnie po prostu;/ tylko że ja akurat nie mogę dokonać takiego przelewu, nie
        ma tam mojego banku :( to co już nie mogę jeździć?? nie da się inaczej?? oj
        Contbus bo mi podpadniesz ;/
        • Gość: castro Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.resetnet.pl 30.12.08, 12:56
          A co to za bank?
      • Gość: anka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.xdsl.centertel.pl 01.01.09, 16:27
        Po raz drugi robie rezerwacje karta Visa i nici....Pisze,ze zaplata w
        trakcie.....Akceptuje ta karte ,a pozniej nic nie przychodzi.Powinno przyjsc,na
        poczte czy operacja finansowa powiodla sie.Musze patrzec w system karty czy mi
        pobrali pieniadze,czy nie!!Bez sensu.
        • Gość: castro Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.chello.pl 01.01.09, 16:48
          Jeśli dziś zrobiłaś przelew kartą to musisz poczekać bo banki dziś nie prowadzą
          między sobą transakcji bezgotówkowych z powodu święta. Jutro przy pierwszym
          eliksirze powinno zejść z twojego rachunku. Na stronie contbusa jest informacja
          że płatność kartą płatniczą wynosi 24 godziny ale to tylko w normalny dzień. Po
          wpłynięciu pieniędzy na konto adresata będziesz mieć bilet elektroniczny który
          musisz wydrukować. Tam będzie kod rezerwacji. I z tym papierowym potwierdzeniem
          musisz iść do kierowcy busa. To będzie dla niego dowód rezerwacji przez ciebie.
          • Gość: anka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.09, 01:01
            Dzieki serdeczne za wyjasnienie.Pozdrawiam
        • Gość: anka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.09, 19:14
          wyjazd jutro,a rezerwacja zakonczyla sie kompletna klapa....Mam nadzieje,ze beda
          miejsca!!!Jakos moze sie zabiore??....
    • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 13:02
      bank spółdzielczy, konto zakładałam na szybkiego i nie zależało mi na banku. nie
      ma możliwości płatności przez internet.
      swoja drogą nie każdy chyba może płacić przez internet, a przecież specjalnie
      nie będzie zakładał konta bo chce zrobić rezerwacje. Z tym płaceniem to chyba
      już przesadzili, a jak ktoś nie będzie mógł dotrzeć na wyznaczony czas, (z
      przyczyn niezależnych, wypadek, korek jakaś awaria metra) to co wtedy, kasy nie
      oddadzą a bilet przepadnie ;/
      • Gość: Paweł Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 17:42
        Co za pomysły mają ci busiarze! Na siłę chcą uszczęśliwiać ludzi i osiągają
        odwrotny skutek. Dobrze, że jest PKP i PKS...
        • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 18:59
          tak PKP i PKS, tylko ile czasu się nimi jedzie do wawy i jak często kursują;/
          mi Contbus bardzo pasował, dużo kursów i szybko, a teraz wymyślają głupoty
          • Gość: Paweł Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 22:27
            PKP Intercity uruchamia dziennie nawet kilkanaście pociągów do Warszawy. 2,5
            godziny jazdy i jesteś na miejscu - bezpiecznie, w godziwych warunkach. Jazda
            busem do Warszawy to bardzo niebezpieczna zabawa. Idziesz do kasy i kupujesz
            bilet najzwyczajniej w świecie, nawet kilka minut przed odjazdem pociągu. Kto by
            tam się bawił w jakieś przelewy...
            • Gość: anka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.xdsl.centertel.pl 30.12.08, 23:58
              ja wlasnie czekam od wczoraj na jakies potwierdzenie rezerwacji,a tu kuku!!!!Nie
              wiem co mam robic ,mam ja czy nie???Chcialam dojechac na lotnisko,bo mam
              walizki-ale chyba bedzie PKP... :/
              • Gość: aron Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.lublin.enterpol.pl 31.12.08, 07:35
                ja też polecam jazdę pociągiem. Na pewno będzie spóźnienie, syf w
                wagonach, panowie roznoszący piwo jasne piwo, czekanie pod semaforem
                przez dworcem wschodnim itp. Każdy kto zakosztuje kolejowego miodu i
                tak wraca pod mur na Ruskiej. No chyba że ma jakieś zniżki na pociąg.
                • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 13:48
                  nigdy nie jeździłam pociągiem i nie zamierzam właśnie dlatego że często wracam późno do lublina i się po prostu boję. A z busami zawsze było szybko, czysto i może to kogoś zdziwić BEZPIECZNIE przynajmniej dla mnie :)
                  • Gość: Paweł Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:58
                    No to mnie faktycznie dziwi, zważywszy na to, że busy to najniebezpieczniejszy
                    środek transportu...
                    • Gość: aron Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.lublin.enterpol.pl 31.12.08, 20:19
                      pociągi to najbardziej śmierdzący środek transportu
                      • Gość: Zuzia A piesz mojego kolegi to ... aron :) IP: *.gprs.plus.pl 27.01.09, 16:26
                        A wiesz jak sie nazywa pies mojego kolegi ?? Aron. Kundelek, nawet
                        fajny ale głupiutki jak ty. Niestety busy to przeżytek i coraz
                        więcej osob unika tego niebezpiecznego środka transportu który
                        zagraża życiu pasażerów i nie tylko.
    • Gość: parsom Czy oni zgłupieli do reszty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 21:32
      Zamiast dać drugi numer czy coś takiego do rezerwacji urządzają przedpłaty? No i
      co - dwa razy w tygodniu mam im robić przelewy? A jak się spóźnię? Klienci im
      zbrzydli, czy co? Chyba się przeproszę z PKP...
    • pathos_phobos Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus 16.01.09, 00:53
      mam im podać imię,nazwisko i pesel?????????????????A w regulaminie ani słowa o
      ochronie danych osobowych.
      • pathos_phobos Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus 16.01.09, 01:10
        Tym się powinny zająć odpowiednie służby!!!
        • bu.2m Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus 16.01.09, 08:33
          Służby Oczyszczania Miasta najlepiej.
          • pathos_phobos Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus 16.01.09, 13:41
            Proponuję Zarząd Zieleni Miejskiej
    • Gość: Karmelle Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: 94.254.157.* 23.01.09, 16:57
      Moim zdaniem ten nowy system to kompletne nieporozumienie. Prawda jest taka, że
      ilość rezerwacji obniży się radykalnie, komu będzie chciało się logować, podawać
      dane osobowe (pytam - po co?), do tego płacić za usługę dużo wcześniej, zanim
      zostanie wykonana i drukować potwierdzenie przelewu, plus płacić za internetowy
      przelew. Gratuluję debilnego pomysłu. Pozostaje bitwa o miejsca przy busach.
      Chyba przerzucam się na big bus.
      • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:12
        no tak, ale to już ich problem, że obroty spadną. co ciekawe, mi się jak na
        razie udaje bez rezerwacji jeździć :)
        • pep-per Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus 08.02.09, 19:10
          Bo niewielu osobom udaje się zrobić rezerwację ;)

Gość portalu: lublinianka napisał(a):

> no tak, ale to już ich problem, że obroty spadną. co ciekawe, mi się jak na
          > razie udaje bez rezerwacji jeździć :)
          • Gość: lublinianka Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 21:19
            no nie wiem czy tak niewielu...
            ostatnio musiałam czekać prawie godzinę bo nie było miejsc - same rezerwacje i
            chyba na tym tak źle nie wychodzą. Gdyby nie dodatkowy bus miałabym problem z
            powrotem do domu
    • Gość: aska Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus IP: 88.199.51.* 13.03.09, 09:11
      niewiem o co w tym chodzi mam to samo zaraz mnie trafi od wczoraj
      się męcze...;/
    • Gość: aska Re: tak być dłużej nie może IP: 88.199.51.* 13.03.09, 09:13
      jak można zrobić rezerwacje jeżeli ktoś nie może dokonywać płatności
      przez internet? pomocy!!!!!
      • pathos_phobos Re: tak być dłużej nie może 14.03.09, 21:36
        Nie można.Można skorzystać z konkurencji,która się nie wydurnia.
        • Gość: lublinianka Re: tak być dłużej nie może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 16:28
          albo iść na czuja :) ja tak robię i zawsze się udaje, zwłaszcza jeśli kierowca
          Cię kojarzy wtedy nie ma żadnego problemu :)
          • pathos_phobos Re: tak być dłużej nie może 17.03.09, 14:48
            Mnie nie kojarzą,za rzadko jeżdżę.Zresztą w Lublinie się tylko
            przesiadam.Dlatego mogę sobie darować Contbus.
    • Gość: Pola NOWA rezerwacja internetowa Contbus-pytanie IP: *.aster.pl 19.03.09, 12:33
      czy wiecie jak zerazerwować miejsce nie dla siebie?
      chciałam kupić bilet dla mojej mamy, która jest w L. (ja siedze w Wawie), ale
      nie wiem czy to możliwe, bo:
      1. mama nie wydrukuje sobie sama biletu, wiec bedzie mieć najwyżej nr
      rezerwacji/biletu (jeśli taki numer w ogole istnieje). da się jechać bez
      wydrukowanego biletu?
      2. wg regulaminu "kierowca ma prawo żądać okazania dokumentu tożsamości
      pozwalającego na weryfikację danych okaziciela biletu z danymi zapisanymi w
      bazie danych przewoźnika" czyli jeśli rezerwuje bilet ze swojego konta, to
      porównają dowód osobisty mojej mamy z moimi danymi (imie, nazwisko, pesel)??

z góry dzieki za pomoc

PS czy tam nie ma możliwośći REZERWACJI nie ZAKUPU biletu??
      koszmar jakiś...
      • pathos_phobos Re: NOWA rezerwacja internetowa Contbus-pytanie 19.03.09, 18:12
        > PS czy tam nie ma możliwośći REZERWACJI nie ZAKUPU biletu??
        > koszmar jakiś...
        Nie ma.

Proponuję:
        -niech liczy na szczęście
        -niech weźmie parasolkę, rozpycha się i wali innych po głowie
        -skorzysta z bigstara,viki,misuny,pks Lublin,pkp-tam się nie wydurniają.
      • pathos_phobos namiary na konkurencję 19.03.09, 18:26
        www.misura.com.pl/przewozy_kraj.htm
        www.vikibus.pl/trasy.html -jeździ z Chełma,a le bilety Lublin-Warszawa
        ostatnio były po 25 zł.Dodaj godzinę do odjazdu z Chełma.
        www.bigbus.pl/warszawa_tomaszow.php Są trochę tansi,o ile pamiętam
        Z pociągami trochę problemu,bo mało bezpośrednich,pospieszny kosztuje 35 zł.
        rozklad-pkp.pl/
        PKS Wschód niestety polega pod względem informacji-musisz dzwonić,żeby się
        czegoś dowiedzieć.
        Infolinia PKS Wschód - 9150
        Infolinia PKS Wschód - 081 710-49-68
        Dla dzwoniących z telefonu kom. 0-81 9150
        Autobusów z Lublina do Warszawy jest tylko kilka,ale można liczyć na przelotowe
        z Zamościa i Hrubieszowa.Ceny bardzo konkurencyjne-koło 20 zł.Jadą tylko do
        dworca Stadion.
        Jak widzisz wcale nie jesteśmy skazani na głupi contbus.
        • pathos_phobos Re: namiary na konkurencję 19.03.09, 18:35
          Tu masz wyniki z wyszukiwarki,aczkolwiek z doświadczenia wiem,że czasami
          znajdują się tam nieaktualne informacje
          www.e-podroznik.pl/public/searchingResults.do?method=plain&startCity=Lublin&endCity=Warszawa&fromStopId=-43440&toStopId=-54041
        • pathos_phobos Re: namiary na konkurencję 19.03.09, 18:36
          www.anmar.info.pl/
          Jeszcze Anmar-nawet nie wiedziałem,że jeżdżą do Wawy.
          • pathos_phobos Re: namiary na konkurencję 19.03.09, 18:37
            Anmar jeździ przez Kazimierz i Puławy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka