Gość: tuchajbej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:49 Waldemar Zawodziński to prostak i cham, co drugie jego słowo to: "kur**a, chu*, s...** i cipa". W taki oto artystyczny sposob zwraca sie do aktorow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Clavis Carmen "rzuca mięsem" IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.20.* 21.11.03, 09:09 Taka informacja mogła wyjść tylko z kręgów teatralnych. A jeśli tak, to obawiam się - jest prawdziwa. Czy człowiek pozbawiony kultury osobistej może pracować w placówce kultury? Okazuje się, że tak! Za nieodpowiedzialne zachowanie reżysera na próbach odpowiada pracodawca - Naczelny dyrektor teatru, którego obowiązkiem jest ukrócić chamskie zapędy reżysera. Jeśli jednak pozwala On na publiczne inwektywy i obrażanie własnych pracowników to świadczy to, o zgrozo - o jego własnym poziomie kultury. Ale publiczność spoglądająca nań, gdy z zapałem wywija batutą pewnie tego nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaSta Re: Carmen "rzuca mięsem" IP: 212.244.34.* 21.11.03, 14:48 Raję ma Clavis stwierdzając, że informacja pochodzi ze środowiska teatru i że jest - co stwierdzam z przykrością - najprawdopodobniej prawdziwa. Chciałoby się aby "kulturalna" instytucja kulturą promieniowała;niestety, nasze życie jest przeżarte chamstwem,nasz język jest przeżarty chamstwem, nasze filmy i książki pełne są słów na h**, k** i s**. Przykre jest ,że uwagi te dotyczą reżysera, znanego w kraju ze znakomitych realizacji sztuk teatralnych i oper ale szczerze mówiąc wolałbym dowiedzieć sie o kulisach tworzenia spektaklu a nie o jego maglu. Nie broniąc p.Z., zastanawiam się jednak nad tym dlaczego ta opinia pojawia się 2 dni przed premierą kiedy zbliża się dzień - prawdopdopodobnie - satysfakcji dla całego zespołu? Przecież w takim przypadku, zazwyczaj zapomina się choć na chwilę o urazach, przykrościach, a wspólnie stworzone dzieło zaczyna łączyć. A może chodzi po prostu o to aby komuś tak trochę po "polsku" dołożyć? A może urażone ambicja nie pozwalają być biernym? Ja nie wiem. Wie "tuchajbej" (a może Tuhaj-bej gwałtownik i brutal). Ja idę na przedstawienie jakiego jeszcze nigdy nie było w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Carmen 'rzuca mięsem' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 20:41 Gość portalu: Clavis napisał(a): > Za nieodpowiedzialne zachowanie reżysera na próbach odpowiada > pracodawca - Naczelny dyrektor teatru, którego obowiązkiem jest > ukrócić chamskie zapędy reżysera. Nienormalność nie może stać sie normą. Jesli dyrektor nie szanuje swoich artystów to znaczy, że sam nie zasługuje na szacunek. I wywijanie batutą nawet najbardziej efektowne nic tu nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula III Uwielbiam operę "CARMEN". Czy lubelska będzie dobra ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 13:54 Uwielbiam operę "CARMEN". Oglądałem już ją w Paryżu, Mediolanie, w w wiedniu. Czy lubelska inscenizacja będzie dobra ?? Kto to już widział w Lublinie ?? Czy są recenzje ? Jakie ? Same pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Pierwsza Carmen w Lublinie IP: 195.136.247.* 21.11.03, 16:51 To jest najslabszy teatr w Polsce. Czego się spodziewacie? Wstyd aby porządna Gazeta lansowała tak mierny teatr. Ostatnie premiery mówią same za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pierwsza Carmen w Lublinie IP: 212.244.34.* 23.11.03, 14:47 Jeżeli dla ciebie "Amadeusz" był kiepski to zacznij chodzić pajacu na techno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michhh Re: Pierwsza Carmen w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 21.11.03, 21:58 LUDZIE !!!Ja mam jutro na to iśc i pewno się tam zanudzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tecek Re: Pierwsza Carmen w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 07:36 Byłem wczoraj na premierze Carmen.Nie jestem koneserem muzyki powaznej,ale to co zobaczyłem to był europejski show.Wreszcie ten grajdoł Lublin co pokazał Polsce.Tylko po cholere tyle szczeniaków politycznych zaproszono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wotan Re: Pierwsza Carmen w Lublinie IP: *.kul.lublin.pl 24.11.03, 13:29 Jeśli ktoś tylko tyle wyniósł z pracy z p. Zawodzińskim - jest kretynem. Może szanowny "tuchajbej" nie rozumie nic innego poza "kurwą, chujem, skurwysynem i cipą"? Gratuluję poziomu intelektualnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: do Wotan IP: *.kul.lublin.pl IP: *.lublin.mm.pl 24.11.03, 16:19 Drogi internauto (-tko).Jak z takiego świętego serwera (KULowski) można wysyłać takie wulgaryzmy.Czyżby na tej uczelni nie było czystości słowa? Coś okropnego.W kościołach odbywają się rekolekcje,a Ty tymczasem wysławiasz się niecenzuralnym językiem.Czyżby takiego języka używano na wykłądach,w prasie i TV Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Wotan IP: *.kul.lublin.pl IP: 212.244.34.* 25.11.03, 07:51 Drogi Cenzorze czyżby gwiazdki w tekście tuchajbeja spowodowały, że nie zrozumiałeś jego wypowiedzi i zawartych w nim wyrażeń? Dlaczego wtedy nic nie napisałeś na ten temat? Gdzie się podziała twoja wrazliwość na zawarte w tekście wyrazenia? Na tekst "tuchajbeja" nawet świety by się zdenerwował zdjął kółko znad głowy i prał gdzie popadnie. PS. nie jestem z KUL-u, nie czytam i nie słucham o.Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś