Dodaj do ulubionych

Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001

07.08.01, 22:06
Tak sobie pomyślałem, że forum gazety będzie lepszym miejscem do
rozmów i wspomnień, niż nasza szkolna księga wpisów. Oczywiście najlepszym
miejscem do wspomnień jest klatka Pawła bądź Milana, no ale podobno lepiej
się nie zapuszczać w te rejony podczas ich nieobecności. :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ana Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 13:53
      no i co?
      mało cos tych wpisów?
      a juz myslałam, że faktycznie powspominacie i my starzy absolwenci też, może
      bedzie okazja na Zjeździe?
      • Gość: come Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: 195.114.189.* 17.08.01, 18:35
        Po co robic wpisy teraz, skoro sie widzimy jeszcze, droga Ano? :-P

pozdrawiam
        • Gość: Ronja Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: 212.244.252.* 27.08.01, 07:43
          Też kończyłam Broniewskiego, to było straszne...
          Zwłaszcza Jałowińska!!!
          • lucy_z Re: do Dyrekcji szkoły 04.10.01, 14:52

Dlaczego do tej pory szkoła jest nieogrzewana i młodzież marznie. Warto
            zrobić "przegląd klas" i zobaczyć ile uczniów choruje:(
          • Gość: Kaska Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.devs.futuro.pl 07.03.02, 08:43
            Gość portalu: Ronja napisał(a):

> Też kończyłam Broniewskiego, to było straszne...
            > Zwłaszcza Jałowińska!!!

A ja mam dla Was dobrą wiadomość! Właśnie się dowiedziałam, że zjazd absolwentów
            bronka będzie, i owszem!!!!!
            Tą magiczną datą jest 28. czerwca!!!!!!!!
            • Gość: Kaska Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.devs.futuro.pl 07.03.02, 09:05
              Acha, i jeszcze jedno...... Podobno szkoła poszukuje wszystkich, którzy
              kończyli Bronka. Szczególnie zależy im na tych najstarszych rocznikach.
              • lucy_z Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 07.03.02, 10:45
                Gość portalu: Kaska napisał(a):

> Acha, i jeszcze jedno...... Podobno szkoła poszukuje wszystkich, którzy
                > kończyli Bronka. Szczególnie zależy im na tych najstarszych rocznikach.

Czytałam w Głosie Świdnika!!!!!!! Prosili o stare zdjęcia ze szkoły. Będą jakąś
                kronikę robić czy coś takiego!!!!!
                • Gość: Kaska Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.devs.futuro.pl 07.03.02, 10:48
                  Mogę informować na bieżąco, bo mam dostęp do najświeższych informacji;-))))))))
                • Gość: Ronja Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: 212.244.252.* 07.03.02, 10:50
                  Moje zdjęcia niemają jeszcze kilkunastu lat, więc nie wiem, czy by ich
                  zadowoliły...
                  • Gość: Kaska Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.devs.futuro.pl 07.03.02, 11:12

> Moje zdjęcia niemają jeszcze kilkunastu lat, więc nie wiem, czy by ich
                    > zadowoliły...

Nie mam pojęcia, jakich zdjęć szukają....
                    Mogę się popytać.........
                    • lucy_z Re: Ronja!!!!!! 09.04.02, 10:54

> Gość portalu: Ronja napisał(a):
                      >
                      > > Moje zdjęcia niemają jeszcze kilkunastu lat, więc nie wiem, czy by ich
                      > > zadowoliły...
                      >
                      > Nie mam pojęcia, jakich zdjęć szukają....
                      > Mogę się popytać.........

Wczoraj przypadkowo weszłam na stronę liceum. Ile tam zdjęć, stare i bieżące.
                      Zaglądnij. Może są i Twoje, z Twojej klasy!!!
                      • Gość: Kaska Lucy IP: 62.233.135.* 09.04.02, 14:14
                        Jaki jest tam adres?
                        • Gość: lucy_z Re: Lucy IP: 192.168.0.* 09.04.02, 15:22

> Jaki jest tam adres?

Kasiu!!! Dopiero zauważyłam ten wpis. Ja wczoraj weszłam na www.swidnik.pl i od
                          razu natknęłam się na LO. Weszłam teraz i ma tę stronę:

www.swidnik.pl/niekom.php?adres=www.liceum.swidnik.exe.pl
                          • ronja Re: Lucy 10.04.02, 07:55
                            Nie ma zdjęć z mojej klasy, choć dzięki tej strony zdobyłam parę adresów do
                            ludzi z mojej klasy praktycznie dla mnie nieosiągalnych:)
                            • Gość: Kaska Ronja IP: *.devs.futuro.pl 10.04.02, 08:47
                              Ja ze swojej też nie znalazłam ani jednego zdjęcia, ale za to znalazłam dawno
                              nie widziana koleżankę;-)
                              • ronja Re: Ronja 10.04.02, 11:01
                                A w jakim profilu byłaś? I w ogóle Bronek czy nie?
                                • Gość: Kaska Re: Ronja IP: *.devs.futuro.pl 10.04.02, 15:06
                                  W mat.-fiz.
                                  A ty w jakim?
                                  • ronja Kasia 11.04.02, 08:14
                                    Biol-chem.
                                    To se nie porównamy nauczycielek:)))
                                    • Gość: Kaska Re: Ronja;-) IP: *.devs.futuro.pl 11.04.02, 09:30
                                      Chyba, że Jałowińską, Adamczyka i kogoś takiego neutralnego;-)))))))))
                                      • ronja Kasia 11.04.02, 10:01
                                        A widzisz najśmieszniejsze było to że Jałowińska też mnie przez rok uczyła...
                                        A Chmielik?:)
                                        • Gość: Kaska Ronja IP: *.devs.futuro.pl 12.04.02, 12:27
                                          Chmielik obowiązkowo;-) Nawet czasem spotykam go w autobusie, rozmawiamy,
                                          całkiem fajnie się wspomina;-)))))
                                          A polaka kto cię uczył?
                                          • Gość: Ronja Re: Ronja IP: 212.244.252.* 12.04.02, 15:25
                                            Mazurkowa.
                                            Chmielik ma pamieć chomika sysryjskiego.
                                            Spotkał mnie 0,5 roku po skończeniu przeze mnie liceum (a w czasie całej anuki
                                            poznaliśmy się z naszych tysięcznych dyskusji b. dobrze) i pyta się: To na
                                            którym jesteś roku?
                                            • usmiechnietakaska Re: Ronja 12.04.02, 15:45
                                              Mnie polaka też Mazurkowa;-)))
                                              Chmielik ma może za dużo twarzy do spamietania;-)))))))
                                              • ronja Uśmiechnięta Kasiu 15.04.02, 08:05
                                                I wizje samouwielbienia mu w tym przeszkadzają...;)

A Zosia jak Ci się podobała?
                                                • usmiechnietakaska Re: Uśmiechnięta Kasiu 15.04.02, 09:50
                                                  A Marczukowa to była Zosia?
                                                  Była moją wychowawczynią, brrrrr.....
                                                  Najmilej wspominam Stefańczyka;-)
                                                  • ronja Re: Uśmiechnięta Kasiu 16.04.02, 09:27
                                                    Mazurkowa - Zosia.
                                                    Ona miała takie nazwisko de domo?
                                                    Ja ze Stefańczykiem nie miałam, ale równy to był gość!
                                                  • Gość: thorgal Re: Uśmiechnięta Kasiu IP: 212.182.21.* 17.04.02, 19:48
                                                    no cóż
                                                    faktycznie chyba lepiej powspominać na forum
                                                    wspomnienie nr.1:
                                                    tych najbardziej gadających zaraz zapytam

i pozdrowienia dla ronji, nerissy, ,phantoma i reszty klasy 4i
                                                  • ronja Re: Uśmiechnięta Kasiu 16.04.02, 09:27
                                                    Moją też była wychowawczynią.
                                                    Bardziej bezpłciowego człowieka ze swiecą szukać...
                                                  • usmiechnietakaska Re: Uśmiechnięta Kasiu 16.04.02, 09:41
                                                    No to są dwa wyjścia.... Albo ze mną chodziłaś do klasy..... (hi, hi), albo
                                                    przyszłaś do Bronka w momencie, kiedy ja odchodziłam;-))))))))))))
                                                  • ronja Re: Uśmiechnięta Kasiu 16.04.02, 10:44
                                                    Czekaj, mówimy o Mazurkowej Zosi, nauczycielce polskiego?
                                                  • usmiechnietakaska Re: Uśmiechnięta Kasiu 16.04.02, 11:19
                                                    A czy ja mówię po chińsku?
                                                    No pewnie, że o Zosi;-))))))))))))))))
                                                  • Gość: Ronja Re: Uśmiechnięta Kasiu IP: 212.244.252.* 16.04.02, 12:08
                                                    Coś mi się nie zgadza - wydaje mi się że ona przede mną też miała biolchem pod
                                                    wychowawstwem...
                                                  • usmiechnietakaska Ronju! 16.04.02, 12:27
                                                    Z tego, co wiem, to miała moją a potem też chyba mat.-fiz. a potem to moja
                                                    pamięć już nie sięga, bo po prostu nie wiem;-)))))))
                                                  • Gość: Ronja Re: Ronju! IP: 212.244.252.* 16.04.02, 13:54
                                                    Ja tam tylko wiem, ze drętwa była i tyle.
                                                    W podstawówce to miałam wychowawczynię!
                                                    Złoto nie wychowawczyni!
                                                    Aleśmy się z nią po skończeniu ósmej klasy integrowali!!!!!
                                                    Przychodziłam do niej na imieniny w liceum!!!
                                                  • usmiechnietakaska Re: Ronju! 17.04.02, 11:47
                                                    Była straszliwie drętwa.
                                                    Wiesz, że ja już mało kogo z nauczycieli pamiętam po nazwisku....
                                                  • Gość: Ronja Re: Ronju! IP: 212.244.252.* 18.04.02, 07:51
                                                    Zawsze się użalałam w związku z tym nad trójką jej dzieci...:)
                                                    Ja też nie wszystkich, choć niektórych nie sposób zapomnieć.
                                                    Np. Adamczyka...
                                                    I jego nawiedzone teksty o wojnie atomowej.
                                                    Albo wymarsz na strzelnicę...
                                                  • usmiechnietakaska Re: Ronju! 18.04.02, 08:50

> Zawsze się użalałam w związku z tym nad trójką jej dzieci...:)
                                                    > Ja też nie wszystkich, choć niektórych nie sposób zapomnieć.
                                                    > Np. Adamczyka...
                                                    > I jego nawiedzone teksty o wojnie atomowej.
                                                    > Albo wymarsz na strzelnicę...

Teksty Adamczyka były przednie;-)) I piatki stawiane za to, że w odpowiedni
                                                    sposób położyłaś zeszyt u niego na biurku;-)))))) Do tej pory mam odruch
                                                    porządnego podawania przedmiotów;-)

• ronja Re: Ronju! 18.04.02, 12:26
                                                    U nas piątki były np za: brał pół klasy, ustawiał pod tablica i rzucał hasło:
                                                    Zagrożenie - nawiedzonym głosem. Na to któraś głupia wyskoczyła: Grzyby!
                                                    Brrraaaaaawooo, piątka! - odparł na to Adamczyk - na miejsce!
                                                    Nie rzoszyfrowałyśmy jego toku myslenia, ale mówiłysmy wszystko co nam przysżło
                                                    do głow, za którymś razem udało się trafić.
                                                    Podciągnęłam się bandażowaniem i strzelaniem...
                                                  • lucy_z Re: Ronju! 18.04.02, 13:40
                                                    ronja napisał(a):

> U nas piątki były np za: brał pół klasy, ustawiał pod tablica i rzucał hasło:
                                                    > Podciągnęłam się bandażowaniem i strzelaniem...

I ja słyszałam o tym panu różne historyjki. Ci co wspominali zawsze mówili -
                                                    fajny facet!!!! I jeszcze czytałam jego poezje!!!!
                                                    Ostatnio co słyszałam to pytał się ile krwi traci kobieta w czasie porodu. Padła
                                                    odpowiedź - szklanka!!!! Dostała dziewczyna szóstkę;))))
                                                  • usmiechnietakaska Re: Ronju! 18.04.02, 13:45
                                                    W sumie fajny na swój sposób;-) Abstrakcyjny i nieszablonowy.
                                                    Stefańczyk też był niezły.......
                                                    Dzwonek, wszyscy wchodzą do klasy, jeszcze dobrze nie zdążyli siąść, a wpadał
                                                    Stefończyk, i wskazując na pierwszą z brzegu osobę mówił "Co wiesz.... (tu
                                                    padał temat z ostatniej lekcji)".....
                                                    Trzeba było zakuwać....
                                                    Albo otwierał dziennik, brał do ręki ołówek i rzucał na listę......
                                                    Najbardziej stresująca chwila podczas lekcji........

• ronja Re: Ronju! 19.04.02, 08:18
                                                    Mnie matmy uczyła pani Chmielewska zwana przez nas Mantysą...
                                                    Ilez ja minusów u niej dostałam i to zawsze w pechowej sali geograficznej nr
                                                    bodajże 22...
    • usmiechnietakaska Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 19.04.02, 14:19
      Wysłałam im zdjęcie mojej klasy;-))))
      Ale się uśmiałam, jak je oglądałam;-))))
      • usmiechnietakaska Ronja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wazne!!!!!!!!!!!!!! 19.04.02, 15:31
        Przeprowadziłam małe śledztwo na stronach Bronka;-)
        Po mojej klasie Marczukowa już nie miała wychowawstwa w mat.-fiz..........
        Już nigdy.......
        • Gość: Ronja Re: Ronja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wazne!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 22.04.02, 09:54
          A miała biol.chemy, prawda?
          To by się zgadzało...:)
          • usmiechnietakaska Re: Ronja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wazne!!!!!!!!!!!!!! 22.04.02, 10:00

> A miała biol.chemy, prawda?
            > To by się zgadzało...:)

No własnie, sprawdzałam, same biol.chemy;-))
            A ty chodziłas do mat. - fiz., prawda?
            • Gość: Ronja Re: Ronja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wazne!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.252.* 22.04.02, 11:09
              Nie, do biol-chemu:)))
              Pisałam to wcześniej:)
    • Gość: Ronja Kasiu! IP: 212.244.252.* 26.04.02, 11:57
      Kasia, a Ty zamierzasz jakoś celebrować zjazd absolwentów?:)
      • usmiechnietakaska Re: Kasiu! 26.04.02, 12:01
        Najpierw to ja zamierzam pomóc Freon w zabijaniu Lucy.
        A później będę celebrowała.
        Zapisałam się, nawet już kolega do mnie się odezwał.....
        • lucy_z Re: Kasiu! 26.04.02, 18:34
          usmiechnietakaska napisał(a):

> Najpierw to ja zamierzam pomóc Freon w zabijaniu Lucy.
          > A później będę celebrowała.

No ładnie to Kasiu tak????? To ja byłam przygnębiona, smutna, chora, zakochana,
          zazdrosna, zakompleksiona, połamana itd / niepotrzebne skreślić / ;)))
        • Gość: Casey Re: Kasiu! IP: *.proxy.aol.com 27.04.02, 06:00
          usmiechnietakaska napisał(a):

> Najpierw to ja zamierzam pomóc Freon w zabijaniu Lucy.
          > A później będę celebrowała.
          > Zapisałam się, nawet już kolega do mnie się odezwał.....

Oj Kaska,Kaska cos ty narobila. Nastajesz na Lucy zyyyyyyyycieeeeeeeee!!!!!!
          Toz; Ona utrzymuje 3-y fora, Swidnik, Lublin, Trojmiasto, Honolulu, Adisabeba a
          ty nastajesz na jej zycie??????
          Na pochybel zdrajcom(wrogom)Swidnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • usmiechnietakaska Ronja! 02.05.02, 15:06
            Zapisałas się na imprezę?
            • ronja Re: Ronja! 08.05.02, 08:02
              Przyznam Ci się szczerze że nie. Musze sie popytać znajomych czy zamierzają się
              wybrać... A kiedy to dokładnie jest?
              • usmiechnietakaska Re: Ronja! 08.05.02, 08:10
                Jakoś pod koniec czerwca... Z mojej klasy jak na razie wybierają się dwie
                (słownie dwie!) osoby... Tragedia...
                • ronja Re: Ronja! 08.05.02, 09:29
                  Z mojej nawet nie wiem, w sumie spotykam się dość często z paroma osobami z
                  klasy, ale jakoś ten temat nigdy nie wypłynał...
                  No to wypłynie:)
                  • usmiechnietakaska Re: Ronja! 08.05.02, 12:25
                    Na stronie Bronka jest lista gości imprezy.
                    To możesz sobie poczytac, kto się wpisał...
    • Gość: thorgal Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: 212.182.21.* 08.05.02, 19:51
      phantom, come czy jak go atam zwał....ODEZWIJ SIĘ!!!!!!
      bo jak nie......to......wrrrrrt
      • Gość: lucy_z Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: *.com / 192.168.0.* 08.05.02, 21:18
        Gość portalu: thorgal napisał(a):

> phantom, come czy jak go atam zwał....ODEZWIJ SIĘ!!!!!!
        > bo jak nie......to......wrrrrrt

Jutro będą się pocić biedacy, maturzyści:(((
        Życzę im połamania piór:)))
        • Gość: Ronja Re: Pierwszy wpis... do absolwentów Bronka 2001 IP: 212.244.252.* 10.05.02, 12:37
          I kolejne pokolenie ma maturę za sobą:))))
          I znów pewnie okazało się że to nic strasznego:)
          • lucy_z Re: Zjazd...... 01.08.02, 11:56
            Ronju, nie byłaś??? Opowiadał mi sąsiad, że było super! Balowali całą noc i
            jeszcze rano niektórzy na placu. Więcej było starszych roczników ale i tak było
            dużo ludzi. Oglądałam książkę o 50-leciu szkoły! Są wspomnienia, zdjęcia
            nauczycieli i różne zdjęcia z różnych lat, są listy absolwentów! I Ciebie Ronju
            znalazłam:)))
            • Gość: Ronja Re: Zjazd...... IP: 212.244.252.* 01.08.02, 14:13
              A co? Pisało Ronja na liście z rocznika 1991-1995?:)))))
              Lucy, nie byłam, bo nikt z mojej klasy się nie wybierał...:(((
              Miałam raczej niezgraną klasę w całości (bo grupkami to i owszem), miałyśmy się
              spotkać po skończeniu studiów i nikt nawet o tym nie pamiętał. Mnie też tu
              trzeba winić, bo dokładnie wiedziałam, zę data dawno temu zaplanowanego
              spotkania się zbliżała, a nic nie zrobiłam, żeby chociaż sie dowiedzieć, czy
              ktoś chce się spotkać...
            • Gość: Ronja Re: Zjazd...... IP: 212.244.252.* 01.08.02, 14:13
              ktoś chce się spotkać...
            • Gość: Ronja Re: Zjazd...... IP: 212.244.252.* 01.08.02, 14:15
              ktoś chce się spotkać...
              • Gość: Ronja No to teraz mi się udało położyć nacisk...:) n/t IP: 212.244.252.* 01.08.02, 14:46
    • kedmund a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 24.09.02, 15:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka